Filtriranje rezultata Filtriranje rezultata

Aromaterapija i izrada kozmetike

Aromaterapija je dio fitoterapije, discipline koja koristi biljke i razne biljne pripravke za očuvanje zdravlja, za prevenciju i liječenje bolesti. Specifičnost aromaterapije je u tome što u tu svrhu upotrebljava posebne ekstrakte iz biljaka koji se nazivaju eterična ulja (esencijalna ulja, aromatična ulja).

Eterična ili esencijalna ulja su smjese hlapivih, biološki aktivnih spojeva dobivenih iz biljnog materijala najčešće destilacijom, a rjeđe i tiještenjem (usplođe citrusa).

Iako ih nazivamo uljima, njihova molekularna struktura i konzistencija je vrlo različita od biljnih ulja na koja smo se navikli.

Eterična ulja su nemasne, hlapive tekućine iznimno kompleksnog sastava. To su tvari koje imaju po čak i nekoliko stotina sastavnica.

Da bi eterična ulja osim lijepog mirisa imala terapijsko, psihoemotivno i energetsko djelovanje potrebno je da budu prirodna i kvalitetna.

Na tržištu su nažalost prisutna ulja sumnjive kvalitete pa pri kupovini treba biti vrlo oprezan, a smjernice za prepoznavanje kvalitetnih eteričnih ulja pronađite u članku: Kako prepoznati kvalitetna eterična ulja?

Uživajte u najvećem izboru kvalitetnih eteričnih i biljnih ulja, hidrolata, maslaca, sinergija, difuzera i sastojaka za samostalnu izradu kozmetike.

Uz svako eterično ulje, biljno ulje ili hidrolat osim opisa svakako provjerite i sadržaj taba INFO - u mnogima se kriju poveznice na zanimljive članke i recepture s eteričnim uljima.

89,90 kn (PDV uključen)
Bogat izvor vitamina C.
Na stanju
+

49,90 kn (PDV uključen)
Stimulira interakciju između kolagena i fibroblasta, kožu jača i učvršćuje. Primjenu nalazi u anti age kozmetici, posebice kod mimičkih bora, formulacijama za učvršćivanje kože (celulit, opuštena koža), te kod tretmana strija.
Na stanju
+

339,90 kn (PDV uključen)
Jedinstveni biljni kompleks trostruke djelotvornosti protiv znakova starenja, intenzivno podiže, učvršćuje kožu i ublažava vidljive bore.
Na stanju
+

229,90 kn (PDV uključen)
Tekući koncentrat hijaluronske kiseline biljnog podrijetla koji vraća vitalnost, smanjuje vidljive bore i poboljšava izgled kože.
Na stanju
+

259,90 kn (PDV uključen)
Krema nježne teksture za tretman znakova starenja oko očiju i usana. Jedinstvena sinergija prirodnih aktivnih komponenti ublažava vidljive znakove starenja te uklanjanja umoran izgled kože.
Na stanju
+

349,90 kn (PDV uključen)
Noćni balzam, bogate i izdašne teksture, posebno dizajniran da potakne prirodni proces obnove kože tijekom noći.
Na stanju
+

339,90 kn (PDV uključen)
Uljni serum, gelaste teksture, lako se upija u kožu i pomaže vratiti koži blistavost i mladolikost.
Na stanju
+

59,90 kn (PDV uključen)
Povoljno utječu na poremećaje pigmentacije, povećavaju elastičnost kože i pomažu kod uklanjanja ožiljaka.
Na stanju
+

10,90 kn (PDV uključen)
Plastične bijele bočice sa airless sistemom doziranja i prozirnim čepom. Idealna ambalaža za kozmetičke emulzije i slične lakokvarive viskozne tekućine, gelove i kreme.
Na stanju
+

44,90 kn (PDV uključen)
Aktivni ugljen je vrlo fini prah izvrsne apsortivne moći i čest je sastojak kozmetičkih proizvoda za čišćenje i detoksikaciju.
Na stanju
+

92,90 kn (PDV uključen)
Akupres je masažna krema namijenjena utrljavanju na područja mišića, zglobova i vezivnog tkiva. Sadrži ekstrakte arnike i vražje kandže, te eterična ulja eukaliptusa, bijelog bora, timijana, borovice, čajevca, klinčićevca i zimzelena. Efekt hlađenja zahvaljuje mentolu i kamforu.
Na stanju
+

16,90 kn (PDV uključen)
Alantoin je aktivator staničnog rasta, potiče epitelizaciju i regeneraciju kože. Ima snažno protuupalno djelovanje.
Na stanju
+

74,90 kn (PDV uključen)
Prirodni tekući emulgator, dozvoljen u prirodnoj kozmetici prema COSMOS standardu. Koristi se kao zgušnjivač masne faze, te za pripravu emulzija u hladnoj pripravi. Omogućava izradu uljnih gelova iz kojih se dodatkom vodene faze vrlo jednostavno dobivaju mlijeka i losioni.
Na stanju
+

82,90 kn (PDV uključen)
Allergoforce sprej za nos smanjuje nazalnu kongestiju uzrokovanu alergenima zahvaljujući eteričnim uljima tanacetuma, njemačke i rimske kamilice te crnog papra poznatim po svojim protuupalnim svojstvima smanjujući alergije.
Na stanju
+

110,00 kn (PDV uključen)
Redovna njega problematične kože s aknama; nakon brijanja/depilacije.
Na stanju
+

105,00 kn (PDV uključen)
Svi tipovi kože; protuupalno, zacjeljujuće; njega nakon brijanje/depilacije; sunčanja.
Na stanju
+

138,00 kn (PDV uključen)
Svi tipovi kože; posebice osjetljiva i sklona alergijskim reakcijama; njega nakon brijanje/depilacije; sunčanja.
Na stanju
+

39,90 kn (PDV uključen)
Aloe vera ekstrakt 200:1 u praškastom je obliku. Idealan je kao suhi dodatak (topiv u vodi i emulzijama) u kozmetičke proizvode. Mnogo je stabilniji no tekući ekstrakti i sadrži deset puta višu koncentraciju vrijednih sastojaka.
Na stanju
+

64,90 kn (PDV uključen)

Koncentrat, razrjeđivanje 10:1. Tradicionalno se koristi za zacjeljivanje rana na koži i opekotina. Potiče obnovu kože i pojačava prirodnu vlažnost kože.

Na stanju
+

89,90 kn (PDV uključen)
Djeluje kao humektans, potiče regeneraciju kože. Tradicionalno se koristi za zacjeljivanje rana na koži i opekotina. Potiče obnovu kože i pojačava prirodnu vlažnost kože.
Na stanju
+

60,00 kn (PDV uključen)

Dodaje se u tonike i kreme. Potiče obnovu kože i pojačava vlažnost.

Na stanju
+

39,90 kn (PDV uključen)
Sadrži sve ključne sastojke Aloe Vere, umirujuć je za kožu te posjeduje regenerirajuća i hidratizirajuća svojstva. Djeluje protuupalno te prirodno sadrži lignin koji pomaže bržoj apsorbciji ostalih vrijednih sastojaka u kožu.
Na stanju
+

13,90 kn (PDV uključen)
Alumen je mineralni kristalni prah koji zbog svog adstrigenog djelovanja pronalazi primjenu kod izrade deo stikova i ostalih dezodorana, no i u izradi prepara za njegu masne kože kao i kože s proširenim porama.
Na stanju
+

29,90 kn (PDV uključen)
Ananas sadrži enzim bromelain, koristan u formulacijama za mršavljenje kao i za čišćenje i njegu lica.
Na stanju
+

129,00 kn (PDV uključen)
Reumatske tegobe, regeneracija kože; repelent.
Na stanju
+

59,00 kn (PDV uključen)
Reumatske tegobe, regeneracija kože; repelent.
Na stanju
+

50,00 kn (PDV uključen)

Karminativ, regulator ženskih spolnih hormona.

Na stanju
+

38,00 kn (PDV uključen)

Karminativ, regulator ženskih spolnih hormona.

Na stanju
+

199,00 kn (PDV uključen)
Posebno formulirana krema koja štiti i njeguje nježno područje oko očiju.
Na stanju
+

144,90 kn 115,92 kn (PDV uključen)
Posebno je formuliran s dodatkom organskih eteričnih ulja koja ostavljaju ugodan, svjež miris a istovremeno odbijaju komarce i ostale insekte.
Na stanju
+

134,90 kn 107,92 kn (PDV uključen)
Sinergijska mješavina 100% čistih eteričnih ulja palmarose, limunske trave, lavandina i mente.
Na stanju
+

49,90 kn (PDV uključen)
Mješavina CO2 ekstrakata ljekovite kadulje, kurkume, hmelja, sladića, klinčićevca, mravinca i ajowana, snažnog antioksidativnog i antimikrobnog djelovanja.
Na stanju
+

89,00 kn (PDV uključen)
Sedativno, smirujuće i spazmolitično djelovanje.
Na stanju
+

19,90 kn (PDV uključen)
Bogata polisaharidima i glikoproteinima, koristi se kao zgušnjivač u izradi gelova i emulzija, te kao fiksator i pojačivač prijanjanja u izradi šminke.
Na stanju
+

59,90 kn (PDV uključen)
Alfa-arbutin smanjuje hiperpigmentacijske mrlje, ujednačava ten, blokira sintezu melanina na način da sprječava oksidaciju enzima. Alfa-arbutin ima snažniji učinak u usporedbi s arbutinom ili beta-arbutinom.

179,00 kn (PDV uključen)
Suha i zrela koža.
Na stanju
+

219,90 kn (PDV uključen)

Suha i zrela koža.

Na stanju
+

80,00 kn (PDV uključen)
Suha i zrela koža.
Na stanju
+