Alfa /Sucragel CF/ prirodni emulgator, kozmetička sirovina 50 g

M-1477
Prirodni tekući emulgator, dozvoljen u prirodnoj kozmetici prema COSMOS standardu. Koristi se kao zgušnjivač masne faze, te za pripravu emulzija u hladnoj pripravi. Omogućava izradu uljnih gelova iz kojih se dodatkom vodene faze vrlo jednostavno dobivaju mlijeka i losioni.
74,90 kn
(PDV uključen)
+
  • Trošak dostave
  • Načini plaćanja
  • Dostupnost u dućanu

Prirodni tekući emulgator, dozvoljen u prirodnoj kozmetici prema COSMOS standardu. Koristi se kao zgušnjivač masne faze, te za pripravu emulzija u hladnoj pripravi. Omogućava izradu uljnih gelova iz kojih se dodatkom vodene faze vrlo jednostavno dobivaju mlijeka i losioni.

Za formulacije uljnih gelova koristi se u koncentracijama 20-25%. Za emulzije tioa O/W koristi se u koncentracijama 5-10%. Stabilan pri pH 4.0-8.0, može se zagrijavati do 80ºC.

Za izradu uljnih gelova najčešće se koristi omjer 1:4 (emulgator:ulje). U posudici se prvo miješa sam emulgator, onda se malo po malo dodaje ulje. Najbolje je dodati nekoliko kapi ulja, zatim miješati, te tako u fazama dodavati ulje do kraja procesa. Ukoliko se želi napraviti emulzija, u tako pripremljeni uljni gel na isti način dodaje se vodena faza, s napomenom da je ponekad potrebno vodenu fazu prethodno zgusnuti ksantan gumom.

INCI: Glycerin, Caprylic/Capric Triglycerides, Aqua, Sucrose Laurate

Na tržištu se nalazi i pod nazivima Gelisucre i Sucragel CF.

Brand:
MAYAM
Pakiranje:
50 g
Status na tržištu:
  • kozmetička sirovina
Alfa emulgator koristim u koncentraciji 20% za izradu uljnog gela za umivanje. Po teoriji 'oil cleaning' metode slično otapa slično tako da se upotrebom ulja za čišćenje lica uspješno uklanja make up, sredstva za sunčanje, višak sebuma i ostale nečistoće. Alfa emulgator uljnoj mješavini daje gelastu teksturu čime mješavina ulja postaje ugodnija za nanošenje i lakše se ispire nego čista uljna mješavina bez emulgatora, a kombinaciju ulja možete prilagoditi svom tipu kože. Odličan izbor za nježno i učinkovito čišćenje lica.
Molimo kliknite na Prijava kako biste napisali osvrt.

Svojstva, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom životu. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Terra Organica d.o.o. nije odgovorna za njihovu točnost.

Eterična i biljna ulja, hidrolati i gline, osim onih kod kojih je to izričito naglašeno, u RH nisu registrirana kao hrana ili dodatak prehrani  (što ne znači da konkretan proizvod nije u EU registriran kao dodatak prehrani, hrana ili začinski ekstrakt za hranu - ove informacije smo  za većinu proizvoda naveli kao dodatne informacije u rubrici značajke, kao smjernice o kvaliteti proizvoda). Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za što će koristiti konkretan proizvod. Sva eterična ulja potrebno je razrijediti prije nanošenja na kožu.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja i hidrolata) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu (kao što uz ulje i brašno ne dolazi recept za baklavu). 

Kod nekih dodataka prehrani razlikuju se upute za uzimanje na hrvatskoj i originalnoj deklaraciji. To je rezultat različitih pravilnika o dodacima prehrani u različitim zemljama. Molimo držite se one doze koju Vam je preporučila stručna osoba.

Za primjenu eteričnih i biljnih ulja, hidrolata, glina, dodataka prehrani i ostalih proizvoda u terapeutske svrhe potražite savjet liječnika / fitoaromaterapeuta.

Recenzije korisnika odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Terra Organica nije odgovorna za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Podaci o proizvodima na web shopu (uključujući fotografije) informativnog su karaktera i trudimo se ažurirati ih u skladu s promjenama od strane proizvođača. Zbog mogućih odstupanja molimo vas da prije uporabe proizvoda pročitate točne informacije na samom proizvodu.

 

Gdje kupiti?
Osim putem internet trgovine, proizvode je moguće kupiti u našem dućanu u Zagrebu, u Bauerovoj 16, od pon-pet 09:00-20:00 te subotom 09:00-14:00. Raspoloživost u dućanu je jednaka raspoloživosti na webu.
Načini plaćanja
Narudžbe predane putem internet trgovine mogu se platiti uplatom na račun, kartično ili pouzećem (uz naknadu od 15 kn). Način plaćanja se bira kod završetka kupnje.
Dostava
Dostava je besplatna za narudžbe iznad 300,00 kn (naknada za plaćanje pouzećem iznosi 15,00 kn). Isporuka najčešće unutar 1-3 radna dana. Dostavljamo samo unutar Hrvatske.