Prirodna kozmetika Prirodna kozmetika

Filter Filter

Green People

Green People - pionirski brend organske kozmetike osnovan 1997.g., danas britanski tržišni lider certificiranih organskih proizvoda za njegu lica i tijela...

Priča je počela, kako to obično biva, posve slučajno, s jednom mamom koja je samo htjela pomoći svojem djetetu koje je patilo od iznimno osjetljive kože i kožnih alergija. Charlotte, ta vrla mama, otkrila je da Sandra, 2-godišnja kćerkica, reagira na kemikalije iz sredstava za osobnu njegu i održavanje kućanstva. Osmislila je prirodne proizvode za njegu dječje kože, te je, fascinirana rezultatima koje je postigla kod malene Sandre odlučila svoje otkriće podijeliti sa cijelim svijetom, i tako je nastao Green People.

Do 1997., Green People proizvodi su se nalazili na policama većine malih, nezavisnih trgovna zdrave hrane i prirodne kozmetike u Britaniji.

Ti prirodni proizvodi bez parabena i alkohola uskoro su postali popularni među onima koji su nastojali živjeti život oslobođen štetnih kemikalija u hrani i proizvodima za osobnu njegu.

Jeste li znali da se čak 100.000 tona umjetnih kemikalija svake godine koristi u proizvodnji tkz. prirodne kozmetike? Od samog početka, Charlotte je obećala da u svojim proizvodima neće koristiti štetne i agresivne sastojke poput alkohola (koji tako vole njemački proizvođači prirodne kozmetike), SLS-a, parabena, ftalata, petrokemisjkih proizvoda te sintetskih boja i mirisa.

Green People proizvodi su certificirani od strane certifikacijskih kuća: The Soil Association (2002), Organic Food Federation (2003) i EcoCert (2009), te su višestruko nagrađivani (Natural Beauty Winner, Janey Lee Grace Platinum Awards, Practical Parenting Awards, Ethical Living magazin itd).

Green People - najbolji omjer cijene i kvalitete!

Mnogi "high street" brendovi, kao i brendovi tkz. prirodne i organske kozmetike, sadrže velik postotak neaktivnih tvari, poput destilirane vode (često više i od 70%) i sintetičkih sastojaka koji služe kao poboljšivači teksture i mirisa,  kako bi krajnji proizvod bio što jeftiniji za proizvođača.

Green People proizvodi su visoko koncentrirani i učinkoviti, tako da je za učinak potrebna vrlo mala količina proizvoda. Sadrže preko 90% aktivnih sastojaka koji su uglavnom i organski, za razliku od drugih brendova koji uglavnom nude ipod 6% aktivnih sastojaka (uglavnom ne iz organskog uzgoja).

Društvena odgovornost i etičko poslovanje

Ethiscore je projekt istraživanja koja se zasniva na bazi podataka sa web stranice Corporate Critic koja sadrži informacije o preko 30.000 poduzeća iz cijelog svijeta, kako malih, tako i onih velikih multinacionalnih korporacija.

Informacije o kompanija pokrivaju 5 ključnih područja prema kojima se ocjenjuje jesu li kompanije društveno odgovorne:

  • Okoliš (zaštita okoliša, nuklearna energija, zagađenja, utjecaj na klimatske promjene, utjecaj na staništa i prirodne resurse)
  • Ljudi (zaštita ljudskih prava, radnička prava, politike dobavljača, neodgovorni marketing)
  • Životinje (testiranje na životinjama, stanje farmi i druga prava životinja)
  • Politika (politička aktivnost, pozivi na bojkot, genetski inžinjering, nesocijalno financiranje...)
  • Održivost proizvoda (ekološki uzgoj, fairtrade, pozitivni utjecaji na okoliš, ambalaža, ostalo)

Cilj ovakvog rangiranja proizvoda jest pomoći građanima da pravilno odaberu najodgovorniji proizvod, odnosno da u njihovu odluku budu uključene sve znane informacije o tom proizvodu i proizvođaču, a ne samo one koje se probiju kroz medije.

Green People sa svojim proizvodima je na samom vrhu ljestvice :).

 

21,22   (159,88 kn)
Nema na stanju
31,90   (240,35 kn)
7,50   (56,51 kn)
16,90   (127,33 kn)
16,90   (127,33 kn)
24,90   (187,61 kn)
7,50   (56,51 kn)
Nema na stanju
35,90   (270,49 kn)
17,90   (134,87 kn)
20,90   (157,47 kn)
Nema na stanju