Filtriranje rezultata Filtriranje rezultata

Biljna ulja, macerati i maslaci

Biljna ulja njeguju i hrane kožu, te nam služe kao nositelji eteričnih ulja. Za biljna ulja koja koristimo u njezi kože bitno je da su nerafinirana i hladno prešana, kako bi sačuvala sve svoje vrijedne sastojke: jednostavne i složene nezasićene masne kiseline, vitamine, lecitin, flavonoide i arome. Neka ulja zahtjevaju rafiniranje, poput ulja pamuka i riže, no gotovo sva druga ulja su daleko hranjivija i ljekovitija ako nisu rafinirana :).

Većina biljnih ulja koja prodajemo su hladno prešana i nerafinirana (osim oleoTHERAPY ulja pamuka, šafranike i riže, te macerata bršljana, čička, mrkve, nevena i oraha koji su rađeni u rafiniranim uljima), a veliki broj je i iz organskog uzgoja. Sva ulja iz organskog uzgoja su označena sa org (c.org, wc.org), eko ili bio, ovisno o proizvođaču.

Posebna poslastica su rijetka ulja sjemenki dobivena CO2 ekstrakcijom - kod CO2 ekstrakcije uopće ne dolazi do zagrijavanja biljnog materijala (dok se hladnim prešanjem ipak zagrijava do cca 65 ° C), tako da ne dolazi do oštećenja nezasićenih masnih kiselina. CO2 ulja su konzervirana CO2 ekstraktom ružmarina - jednim od najjačih prirodnih antioksidanasa, tako da nema straha da će brzo užegnuti - usprkos viskom sadržaju polinezasićenih kiselina.

U ovoj kategoriji su sva biljna ulja neovisno o proizvođaču, kako biste se lakše snalazili u kupnji ukoliko Vaš izbor ulja ovisi prvenstveno o cijeni.

Više informacija o primjeni biljnih ulja potražite na stranicama aromaterra.hr i etericnaulja.net. Preporučamo članke:

Biljna ulja u njezi kože

Biljna ulja, macerati, maslaci i voskovi - priručnik za upotrebu

Neke sugestije receptura za njegu kože: Aromakozmetika - recepti.

Ušteda 15%
120,90 kn 102,76 kn