Babasu (Attalea speciosa) BIO biljno ulje 100 ml - MAYAM

M-1321
Ulje babasu spada u brzoupijajuća ulja - doslovno nestaje u koži, bez masnih filmova i osjećaja težine na koži. Izvrsno za pakunge za kosu, njeg suhe kože te spravljanje brzoupijajućih formulacija.
59,90 kn
(PDV uključen)
+
 • Trošak dostave
 • Načini plaćanja
 • Gdje kupiti?

Ulje babasu spada u brzoupijajuća ulja - doslovno nestaje u koži, bez masnih filmova i osjećaja težine na koži. 

To svojstvo, baš poput kokosovog ulja, duguje kratkolančanim masnim kiselinama (kaprilna, kapratna, laurinska).

Idealno je za sve ljude koji ne vole masnija ulja, te za lagane kreme, spravljanje macerata, te njegu kose. Zbog brzine upijanja ubrzava apsorpciju drugih ulja, pa se često koristi umjesto frakcioniralnog kokosovog ulja ili pojačivača apsorpcije (cetioli).  Idealno je za spravljanje sapuna koji imaju svojstvo pjenjenja.

Od vitamina E sadrži α- γ- i δ-tokotrienol u količini od 67-127 mg/kg. Od fitosterola sadrži 293-375 mg/kg β-sitosterola, 106-158 mg/kg Δ-5 avenasterola, 107-137 mg/kg kampesterola. Ukupno sadrži 570-766 mg/kg sterola.

Poput kokosa, na nižim temperaturama je maslac, a na višim ulje.

Botanički naziv: Attalea speciosa
Način dobivanja: hladno tiješteno, dezodorirano
Uzgoj: organski
Porijeklo sirovine: Velika Britanija

Povezano:

Kako napraviti hidratantnu kremu za ruke?

Kako napraviti kremu za tijelo?

Zimska krema za suhu kožu

Brand:
MAYAM
Pakiranje:
100 g
Uzgoj:
Organski (ekološki)
Primjena:
 • Njega kose
Tip kože:
 • bore
 • dehidrirana
 • masna
 • mješovita
 • normalna
 • osjetljiva
 • suha
 • svi tipovi kože
 • zrela
Tip kose i vlasišta:
 • kovrčava kosa
 • oštećena i kemijski tretirana kosa
 • suha kosa i vlasište
Status na tržištu:
 • kozmetička sirovina

Nema podataka

Molimo kliknite na Prijava kako biste napisali osvrt.

Svojstva, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom životu. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Terra Organica d.o.o. nije odgovorna za njihovu točnost.

Eterična i biljna ulja, hidrolati i gline, osim onih kod kojih je to izričito naglašeno, u RH nisu registrirana kao hrana ili dodatak prehrani  (što ne znači da konkretan proizvod nije u EU registriran kao dodatak prehrani, hrana ili začinski ekstrakt za hranu - ove informacije smo  za većinu proizvoda naveli kao dodatne informacije u rubrici značajke, kao smjernice o kvaliteti proizvoda). Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za što će koristiti konkretan proizvod.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja i hidrolata) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu (kao što uz ulje i brašno ne dolazi recept za baklavu). 

Dodaci prehrani nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života. Ukoliko uzimate bilo kakve lijekove, trudni ste ili dojite, prije uzimanja dodataka prehrani molimo konzultirati se sa svojim liječnikom.

Kod nekih dodataka prehrani razlikuju se upute za uzimanje na hrvatskoj i originalnoj deklaraciji. To je rezultat različitih pravilnika o dodacima prehrani u različitim zemljama. Molimo držite se one doze koju Vam je preporučila stručna osoba.

Za primjenu eteričnih i biljnih ulja, hidrolata, glina, dodataka prehrani i ostalih proizvoda u terapeutske svrhe potražite savjet liječnika / fitoaromaterapeuta.

Recenzije korisnika u rubrici "ISKUSTVA" odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Terra Organica nije odgovorna za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Gdje kupiti?
Osim putem naše internet trgovine, proizvode je moguće kupiti i u našem dućanu u Zagrebu, Antuna Bauera 16, od pon-pet 09:00-20:00 te subotom od 09:00-14:00.
Naručivanje
Osim putem internet trgovine, narudžbu možete predati i na broj 01/5576-044 (u slučaju krajnje nužde ;)), radnim danom 09:00-16:00. Broj služi isključivo za predaju narudžbi.
Načini plaćanja
Narudžbe predane putem internet trgovine mogu se platiti pouzećem, uplatom na račun ili karticama. Način plaćanja se bira kod završetka kupnje.
Dostava
Izbor između isporuke dostavnom službom ili preuzimanja u našem dućanu vrši se na kraju kupnje. Dostava je besplatna za narudžbe iznad 300,00 kn. Dostava se vrši samo unutar Hrvatske.