Lutein Borovnica Plus 160 kapsula - PG-Naturpharma

NP-584
Lutein Borovnica Plus je vrhunski njemački proizvod za zdravlje očiju. Sadrži patentirani FloraGLO® lutein iz cvijeta nevena. Od preko 600 poznatih karatenoida samo se lutein i zeaksantin mogu pronaći u makuli oka, a koncentracija im je veća no u bilo kojem drugom organu, što sugerira važnost njihovog biološkog djelovanja na dobar vid. Preporuka za uzimanje svima iznad 50 godina starosti. Pakiranje sadrži 160 kapsula što je dovoljno za 80 dana!
179,00 kn
(PDV uključen)
+
  • Trošak dostave
  • Načini plaćanja
  • Dostupnost u dućanu

Lutein Borovnica Plus je vrhunski njemački proizvod za zdravlje očiju. Sadrži patentirani FloraGLO® lutein iz cvijeta nevena. Od preko 600 poznatih karatenoida samo se lutein i zeaksantin mogu pronaći u makuli oka, a koncentracija im je veća no u bilo kojem drugom organu, što sugerira važnost njihovog biološkog djelovanja na dobar vid. Preporuka za uzimanje svima iznad 50 godina starosti. Pakiranje sadrži 160 kapsula što je dovoljno za 80 dana!

Lutein Borovnica Plus su kapsule koje sadrže nutrijente koji dokazano utječu na zdravlje oka i kvalitetu vida. Sadrže patentirani FloraGLO® lutein, zeaksantin, borovnicu te vitamine A, C, E i mineral cink.

Lutein Borovnica Plus sadrži 10 mg luteina, 500 mcg zeaksantina, 200 mg ekstrakta borovnice te vitamine i minerale za zdrave oči.

Lutein Borovnica Plus:

• FloraGLO® Lutein
• Bez alergena
• Bez glutena
• Bez laktoze
• Bez konzervansa

PG-Naturpharma Lutein Borovnica Plus sadrži nutrijente neophodne za očuvanje zdravlja očiju. Sadrži najkvalitetniji i kliniči ispitan FloraGLO® lutein i zeaksantin, amtioksidanse naročito prisutne u mrežnici oka. Borovnica je bogata fitokemikalijama,a vitamini A, C i E te mineral cink pomažu održanje normalnog vida†. Lutein borovnica plus je vrhunski proizvod po najboljoj cijeni!

Pakiranje: 160 kapsula / 59,9 g / za 80 dana
Način primjene:  Uzmite dvije kapsule jednom na dan s puno tekućine.

Napomene: Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i
raznovrsne prehrane i zdravog načina života.

Odobrene zdravstvene tvrdnje:
• Cink doprinosi održavanju normalnog vida
• Vitamin A doprinosi održavanju normalnog vida
• Vitamin E soprinosi zaštiti stanica od oksidativnog stresa

Nutritivne vrijednosti  
Dvije kapsule sadrže:   %P.U.
Borovnica (Vaccinium myrtillus, prah) 200 mg *
Vitamin C (askorbinska kiselina) 80 mg 100%
Vitamin E (tokoferil acetat) 12 mg 100%
Cink (cink glukonat) 10 mg 100%
Vitamin A (retinil acetat) 800 mcg 100%
Lutein 10 mg *
Zeaksantin 500 mcg *

Sastojci: borovnica u prahu, askorbinska kiselina, lutein u prahu (škrob, glukozni sirup, lutein (ekstrahiran iz francuske kadifice Tagetes erecta ) antioksidansi: alfa tokoferol, natrij askorbat), tokoferil acetat, cink glukonat, maltodekstrin, želatina, tvari protiv zgrudnjavanja: magnezijeve soli masnih kiselina, retinil acetat, sredstvo za zadržavanje vlage: glicerin

Za alergene vidi sastojke prikazane bold

Način primjene: Uzeti 2 kapsule dnevno, s puno tekućine.

Napomene: Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.

Brand:
PG-Naturpharma
Pakiranje:
160 kapsula/tableta
Primjena:
  • Antioksidans
  • Katarakta
  • Makularna degeneracija
  • Poboljšanje vida
  • Zdravlje očiju
Status na tržištu:
  • dodatak prehrani
Ostale značajke:
  • bez glutena
Lutein je karotenoid topiv u mastima. To je žućkasti pigment koji se – za razliku od beta-karotena, najpoznatijeg karotenoida – u organizmu ne pretvara u aktivni oblik vitamina A. Lutein se apsorbira iz organizma svega 10 - 50 posto. Prehrana bogata luteinom štiti stanice od štetnog djelovanja slobodnih radikala i oči od razvoja senilne makularne degeneracije i katarakte. Prirodni izvori luteina su: jaje, kelj, špinat, prokulica, kukuruz, brokula, tikvica, grašak... Lutein se pohranjuje u onim dijelovima tijela koji su najizloženiji djelovanju slobodnih radikala. Najveće koncentracije nalaze se u žutoj pjegi, mrežnici i leći oka te u koži.

Doziranje luteina
Koncentracija luteina u oku direktno je povezana s njegovom koncentracijom u organizmu. Kliničke studije su dokazale da povećan unos luteina smanjuje rizik nastanka katarakte i senilne makularne degeneracije. Mehanizam djelovanja, pretpostavlja se, je zaštita očiju sposobnošću luteina, koji je antioksidans te štiti od oksidativnog oštećenja i starenja te ima sposobnost filtriranja UV svjetlosti (valnih duljina plavog svjetla visoke energije). Istraživanja su pokazala da unos 10 - 14 mg luteina na dan dovodi do značajnog poboljšanja vida, posebice oštrine i osjetljivosti na kontraste. Ta se količina smatra optimalnom količinom koja može smanjiti rizik nastanka makularne degeneracije i koja štiti vid. Uobičajenom prehranom dnevno unosimo 2,5 mg luteina. To je mala količina da bi se osigurala djelotvorna zaštita oka. Makularna degeneracija je povezana sa starenjem i najčešći je uzrok sljepoće među ljudima u dobi od 55 godina ili starijima. Čak 25 milijuna ljudi u svijetu pati ili od katarakte ili senilne makulane degeneracije.

Preparati luteina su sigurni za primjenu, čak i u velikim dozama. Za trudnice i dojilje ne preporučuje se upotreba tih preparata zbog manjka dokaza o njihovom djelovanju na plod. Doza za smanjenje rizika nastanka katarakte i senilne makularne degeneracije je 6 mg na dan. Doza za smanjenje simptoma senilne makularne degeneracije je 10 mg na dan.

Molimo kliknite na Prijava kako biste napisali osvrt.

Svojstva, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom životu. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Terra Organica d.o.o. nije odgovorna za njihovu točnost.

Eterična i biljna ulja, hidrolati i gline, osim onih kod kojih je to izričito naglašeno, u RH nisu registrirana kao hrana ili dodatak prehrani  (što ne znači da konkretan proizvod nije u EU registriran kao dodatak prehrani, hrana ili začinski ekstrakt za hranu - ove informacije smo  za većinu proizvoda naveli kao dodatne informacije u rubrici značajke, kao smjernice o kvaliteti proizvoda). Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za što će koristiti konkretan proizvod. Sva eterična ulja potrebno je razrijediti prije nanošenja na kožu.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja i hidrolata) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu (kao što uz ulje i brašno ne dolazi recept za baklavu). 

Dodaci prehrani nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života. Ukoliko uzimate bilo kakve lijekove, trudni ste ili dojite, prije uzimanja dodataka prehrani molimo konzultirati se sa svojim liječnikom.

Kod nekih dodataka prehrani razlikuju se upute za uzimanje na hrvatskoj i originalnoj deklaraciji. To je rezultat različitih pravilnika o dodacima prehrani u različitim zemljama. Molimo držite se one doze koju Vam je preporučila stručna osoba.

Za primjenu eteričnih i biljnih ulja, hidrolata, glina, dodataka prehrani i ostalih proizvoda u terapeutske svrhe potražite savjet liječnika / fitoaromaterapeuta.

Recenzije korisnika u rubrici "ISKUSTVA" odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Terra Organica nije odgovorna za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Gdje kupiti?
Osim putem internet trgovine, proizvode je moguće kupiti u našem dućanu u Zagrebu, u Bauerovoj 16, od pon-pet 09:00-20:00 te subotom 09:00-14:00. Raspoloživost u dućanu je jednaka raspoloživosti na webu.
Načini plaćanja
Narudžbe predane putem internet trgovine mogu se platiti uplatom na račun, kartično ili pouzećem. Način plaćanja se bira kod završetka kupnje.
Dostava
Dostava je besplatna za narudžbe iznad 300,00 kn. Isporuka najčešće unutar 1-3 radna dana. Dostavljamo samo unutar Hrvatske.