Ginko biloba, bezalkoholni integralni ekstrakt 50 mL - Soria Natural

SN-4475
Danas se fitoterapeutici koji sadrže ekstrakte ginka najčešće upotrebljavaju u svrhu poboljšanja pamćenja, otklanjanja glavobolja i demencije kod starije populacije.
18,90   (142,40 kn)
(PDV uključen)
1 L = 378,00 €  (2.848,04 kn)
+
 • Dostupnost u dućanu

Soria Natural Ginko je prirodni ekstrakt od listova biljke u biljnom glicerinu u obliku peroralnih kapi s priloženom kapaljkom. Ne sadržava alkohol, bojila, konzervanse ni bilo kakve dodatke.

Sastav:

 • GINKO – Ginkgo Biloba (listovi) 14%
 • Biljni glicerin i pročišćena voda (1:1) 86%

Djelotvorna dnevna doza (3 ml)
Flavonoidi 2 mg 6 mg

Upute za doziranje:

 • Odrasli: 0,1 ml 3x dnevno (Hrv. pravilnik o dodacima prehrani)
 • Originalno pakiranje: savjetujemo uzimanje djelotvorne dnevne doze od 1 ml (približno 25 kapi) tri puta dnevno razrijeđenih u vodi.

Upute se razlikuju na originalnom i hrvatskom pakiranju zbog različitih pravilnika o dodacima prehrani koji važe u različitim državama.

Djelotvorna dnevna doza prosječna je količina standardiziranih aktivnih sastojaka koje je potrebno uzeti svaki dan, kako bismo se osjećali bolje.

Ginko je jedna od najstarijih ljekovitih biljaka tradicionalne kineske medicine, a koristi se već više od 5000 godina. U tradicionalnoj kineskoj medicini koriste se različiti pripravci od listova a upotrebljavaju se za poboljšanje cirkulacije krvi, liječenje bolesti krvnih žila. Kada je i službena medicina potvrdila preventivno i ljekovito djelovanje ginka, ginko je postao jedna od najviše upotrebljavanih biljaka u farmaceutskoj industriji zapada. Iako se pripravci od ginka na tržištu nalaze u obliku čaja, tableta, kapsula i tinktura, smatra se da je najdjelotvorniji ekstrakt od listova ginka. Tinkturu, a ni ekstrakt nije moguće napraviti u kućnoj radinosti jer tvari koje se nalaze u biljnim sokovima listova ginka ekstrahiraju se svaka na drugačiji način. Postupak dobivanja tinkture od listova ginka je vrlo dugotrajan postupak, a obuhvaća više od 20 različitih načina odvajanja ljekovitih tvari. Zbog toga službena medicina rijetko koristi čaj od ginka jer smatra da sadrži malo ljekovitih tvari.

INDKACIJE:

 • kod poboljšanja funkcija mozga
 • slabo pamćenje
 • kao adjuvantna terapija kod Alzheimerove bolesti
 • kod cerebrovaskularne insuficijencije
 • vrtoglavice
 • kod hladnih ekstremiteta (hladne ruke i noge)
 • trnci u ekstremitetima

UPOZORENJA: Molimo Vas napraviti pauzu nakon dugotrajnog uzimanja (1 godine) od barem 30 dana.

Ne koristiti prije i nakon operacijskog zahvata. Ginko se NE SMIJE koristiti kod pacijenata koji piju acetilsalicilnu kiselinu (Andol, Aspirin…), trazadon, tiazidne diuretike i antikoagulanse. Ukoliko niste sigurni koje lijekove uzimate, molimo Vas da se savjetujete s Vašim liječnikom.

***

SORIA NATURAL® među vodećim je tvrtkama u Europi na području fitoterapije. Koristimo najmoderniju tehnologiju, koja omogućuje da su proizvodi od ljekovitog bilja, kapi koje nudimo, puno djelotvorniji od uobičajenih.

Novim tehnologijama integralne ekstrakcije kao što su superkritična tekućina i liofilizacija uspjeli smo iz ljekovitog bilja dobiti koncentrirane aktivne tvari, koje su šest do 25 puta djelotvornije od tinktura koje se dobivaju tradicionalnim metodama.

Analize i istraživanja koje je razvio naš tehnički i znanstveni tim dopunjuje razvoj novog postupka integralne ekstrakcije ljekovitog bilja, koji poznajemo kao "Stabilized Integral Exhaustion", a koji se može smatrati korakom dalje od SIPF tehnologije. To je vrhunac opsežnih iskustava dosegnut u godinama istraživanja i proučavanja ljekovitog bilja, koji uključuje aplikaciju fizičkog ponašanja i mogućnost ekstrakcije plinova u fitoterapiji.

Važno je da su svi sastojci biljaka uvijek u biološkoj ravnoteži, što povećava učinkovitost i smanjuje neželjene strane učinke. Na taj način, konačni proizvod je identičan sviježoj biljci, samo u većoj koncentraciji.

Biljni glicerin koristimo samo u svrhu konzerviranja, a ne u svrhu ekstrakcije.

Brand:
Soria Natural
Primjena:
 • Afrodizijak
 • Cirkulacija
 • Depresija
 • Funkcija mozga
 • Glaukom
 • Glavobolje
 • Hipertenzija
 • Krvožilni sustav
 • Makularna degeneracija
 • Migrene
 • Zdravlje očiju
Status na tržištu:
 • dodatak prehrani
Stavlja na tržište / Odgovoran za RH:
 • Fiprom d.o.o., Zagreb, Istarska 45B
Djelovanje i primjena ginka

Prema kliničkim studijama primjena ginko-ekstrakta je indicirana kao pomoć kod problema slabe cirkulacije, impotencije, srčanih tegoba, problema s očima, tinitusa, kronične cerebralne insuficijencije, zaboravljivosti, depresije, demencije i stanja povezanih sa senilnošću.
Stvarna klinička primjena ginka danas se prvenstveno odnosi na uporabu kod cerebralne i periferne smetnje u cirkulaciji. (5,8-18)
Terapeutski učinci ginka pripisuju se sinergističkom djelovanju svih njegovih sastavnica. Međutim, pojedini mehanizmi djelovanja ipak se vežu uz određene skupine spojeva. Tako se najčešće ginkoflavonoglikozidi spominju kao supstancije koje utječu na izmjenu tvari u stijenkama krvnih žila i njihovu čvrstoću. Oni također pokazuju i jaku antioksidativnu aktivnost. Zahvaljujući njima, ginko ima veliki kapacitet vezivanja slobodnih radikala, a zbog vezivanja i dezaktiviranja kisikovih radikala bogatih energijom, utječe na povećanje tolerancije tkiva prema pomanjkanju kisika. Pri tome se smatra da postoje i određene razlike u djelovanju pojedinih flavonskih derivata. Tako kvercetin ima izraženi učinak na smanjenje LDL kolesterola, a pokazuje i vazodilatirajuće djelovanje te antivirusnu aktivnost. Dokazano mu je i svojstvo antihistaminika. Kemferol utječe na prevenciju arterioskleroze zbog svojstva inhibiranja lipoproteina niske gustoće (LDL). Smatra se također da inhibira i agregaciju trombocita u krvi te razvoj malignih stanica.(19-21)
Ginkolidi se navode kao supstancije koje inhibiraju faktor aktivacije trombocita (PAF) koji izaziva agregaciju trombocita, nastajanje edema, kontrakciju glatkih mišića, hipertenziju, bronhokonstrikciju, povećani mikrovaskularni permeabilitet, povećanu razinu hematokrita i sekreciju lizosomalnih enzima. Oni specifično inhibiraju sve do sada poznate fiziološke i patofiziološke učinke PAF-a. Pri tome se posebna aktivnost pripisuje ginkolidu B (GB) za kojeg se ujedno pretpostavlja da je inhibitor PAF-om izazvane trombocitopenije i bronhokonstrikcije. (22-24)
Bilobalidi su najslabije istražena skupina spojeva u ekstraktu ginka. Istraživanja provedena na pokusnim životinjama za sada upućuju na njihov doprinos u sprječavanju nastanka edema mozga u zaštiti od neurotoksičnih oštećenja mijelina izazvanih neurotoksičnim tvarima ili traumama
Ginko biloba L. je drvo koje nepromijenjeno egzistira od doba trijasa, pa se smatra živim fosilom. Kao ljekovita biljka u uporabi je već tisućama godina. Vrstu je 1771. godine otkrio Linnaeus, a ime je dobila od latinskih riječi bis što znaći dva i loba zbog specifičnog oblika lista. Današnji farmaceutski oblici ginka sadrže uglavnom ekstrakte iz listova ubranih u jesen, kada je najveća koncentracija aktivnih komponenti. Listovi sadrže kompleksnu mješavinu od 40-ak različitih flavonoida koji se najčešće standardiziraju na 22-27% flavonoid glikozida i 6-7% terpena (ginkolidi i bilobalidi).

Glaukom

Iako do danas nije u potpunosti razjašnjena patogeneza glaukoma, definirane su dvije teorije njegova nastanka. Mehanička teorija smatra da je glavni uzročnik nastanka glaukoma povišen intraokularni tlak koji dovodi do strukturnih oštećenja živaca u glavi. Krvožilna teorija smatra da je glavni uzročnik nastanka glaukoma ishemija tkiva nastala kao posljedica smanjenog protoka krvi što dovodi do nastanka glaukomskih oštećenja. Normalni tenzijski glaukom (NTG) je vrsta glaukoma kod kojega je definirano oštećenje optičkog živca i gubitak vidnog polja bez povišenja intraokularnog tlaka iznad normale.

Zadnja istraživanja vezana uz glaukom u velikom su dijelu podržala krvožilnu teoriju nastanka oboljenja, pe se željelo ispitati djelovanje ginka s obzirom da su prethodno potvrđeni pozitivni učinci na protok krvi u oku. U studiji je sudjelovalo 30 sudionika, podijeljenih u dvije skupine: jedna je primjenjivala 80 mg ekstrakta ginka dva puta na dan (standardiziran na 19,2 mg glikozida) dok je druga skupina primjenjivala placebo. Primjena je trajala četiri tjedna. Kod obiju skupina izostao je učinak na vrijednosti intraokularnog tlaka. U skupini koja je primjenjivala ginko zabilježen je značajan porast protoka krvi, te volumena i brzine protoka.

Zadnjih 150 godina liječenje glaukoma baziralo se na snižavanju intraokularnog tlaka, koji se smatrao osnovnim uzročnikom nastanka bolesti. Međutim, nova saznanja pokazala su da smanjenje vrijednosti tlaka ne zaustavlja progresiju bolesti kod svih pacijenata, te su se počele mijenjati osnove liječenja te bolesti. Povišen intraokularni tlak nije sam po sebi bolest već rizični faktor u nastanku glaukoma. Stoga treba očekivati daljnja istraživanja primjene ginka u svrhu potvrde opravdanosti primjene kod glaukoma1.

Moguće antistresno djelovanje

Istraživanja su pokazala da standardizirani ekstrakti ginka nemaju samo pozitivan učinak na pamćenje i smanjenje kognitivnih sposobnosti kod starijih, nego da imaju i pozitivne učinke na raspoloženje. Predpostavljeno je antistresno djelovanje ginka, ali do sada nije bilo dokazano. Studija Jezova i sur. ispitivala je djelotvornost primjene ginka na koncentraciju kortizola u slini i vrijednosti krvnog tlaka za vrijeme stresa kod mladih dobrovoljaca. Zbog nedostatka mentalnih stress-modela koji bi doveli do značajnog i reproducibilnog povećanja oslobađanja kortizola, u protokolu studije kombinirali su se stresori u mentalnom testu i statičkoj vježbi. Sudjelovalo je ukupno 70 ljudi (između 20 i 30 godina starosti) koji su primjenjivali 120 mg ginka, odnosno placeba, u jednokratnoj dozi. Zanimljivo je da se statička vježba sastojala od stiskanja ruku, svaka ruka po tri minute bez pauze, a mentalni test se sastojao od pamćenja 25 riječi podjeljenih u 5 skupina, i to u 3 minute. Kontrolna mjerenja tlaka i uzorka sline zabilježena su prije primjene ginka ili placeba, a ponovno su mjerena nakon završetka testova. Stres-test je doveo do značajnog porasta sistoličkog i dijastoličkog tlaka. Jednokratna doza ginka nije dovela do promjena u tlaku prije napora, ali je značajno smanjila vrijednosti nakon napora. Primjena ginka dovela je do inhibicije porasta koncentracije kortizola u slini u stanju stresa. Nije dokazan pozitivan učinak ginka na kratkotrajno pamćenje, primijenjen u jednokratnoj dozi2.

Migrena

Pojavnost primarnih glavobolja, migrena i tenzijskih glavobolja danas je sve učestalija kod djece, a u svrhu njihova otklanjanja najčešće se upotrebljavaju simptomatski lijekovi. Međutim, danas mnogi nastoje primijeniti i pojedine nefarmakološke metode liječenja.

Za ginkolid B, antikoagulacijski aktivirajući faktor (PAF), dokazano je protuupalno djelovanje i analgetski učinak tijekom upalnih procesa. On također modulira djelovanje glutamatne kiseline, glavnog pobuđivačkog neurotransmitera. Kod pojedinih pacijenata migrene mogu nastati kao posljedica povišenih koncentracija glutamata, te kao posljedica povećanog oslobađanja PAF u prvoj fazi nastanka migrene što dovodi do nastanka boli. Istraživanje je ispitivalo potencijalni učinak primjene ginkolida B na smanjenje nastanka migrena kod djece. Sudjelovalo je ukupno 30-ero djece, u dobi između 8 i 18 godina, s napadima migrene od najmanje 4 dana tijekom jednoga mjeseca. Primjenjivan je pripravak koji je sadržavao 80 mg ginkolida B, 20 mg koenzima Q10, 1,6 mg vitamina B2 i 300 mg magnezija, dva puta na dan (ujutro i navečer) tijekom 3 mjeseca. Rezultati su ispitivali smanjenje pojavnosti migrena i eventualno smanjenje upotrebljenih količina analgetika. Ukupno je 23 sudionika završilo jednogodišnje praćenje rezultata. Broj pojavnosti migrena značajno se smanjio nakon 3 mjeseca terapije. S početnih 7,2±4,3 napada migrene, nakon 12 mjeseci broj napada je snižen na 1,6±1,7. Broj upotrebljenih analgetika pao je sa 5,2±4,7 na 0,8±1,4. Niti kod jednog sudionika nije zabilježeno pogoršanje stanja3.

Jedno istraživanje ispitivalo je učinak ekstrakta ginka kod pacijenata s tumorom mozga, koji su prošli terapiju zračenjem. Niti kod jednog sudionika istraživanja nije zabilježeno pogoršanje stanja bolesti u vremenskom periodu od 3 mjeseca prije početka ispitivanja. Također, svi su bili na kontinuiranoj terapijskoj dozi steroidima, te za vrijeme ispitivanja nisu bili podvrgnuti novom zračenju. Doza ginka iznosila je 120 mg/dan, tijekom 24 tjedna. Nakon toga slijedio je vremenski period od 6 tjedana u kojem ginko nije bio primijenjen. Rezultati su zabilježeni nakon 24 tjedna i nakon ukupno 30 tjedana. Od ukupno 34 sudionika, 23 je završilo prvi dio ispitivanja, a 19 i drugi dio. Rezultati su pokazali potencijalni pozitivan učinak na funkcije mozga, posebice na pažnju i koncentraciju te raspoloženje sudionika. Međutim, ispitivanje je obuhvaćalo premali broj sudionika i imalo je značajan postotak odustajanja da bi se sa sigurnošću moglo govoriti o djelotvornosti ginka kod pacijenata s tumorom mozga4.

Interakcije s varfarinom

Ekstrakti ginka često se primjenjuju kod populacije koja je na terapiji varfarinom. Veći broj ispitivanja proučavao je njihove potencijalne interakcije, posebice kod primjene većih doza ekstrakta ginka. Tako je i studija Jiang i sur. ispitivala učinak zajedničke primjene na koagulaciju krvi. U njoj je sudjelovalo 12 ispitanika, a primjenjena je jednokratna doza varfarina od 25 mg, ili je primjenjena 7 dana nakon primjene ekstrakta ginka. Primjena ginka trajala je još 7 dana nakon jednokratne doze varfarina. Pripravak ginka bio je standardiziran, ekvivalentan 2 gr lista ginka, sa 9,6 mg flavonoid glikozida i 2,4 mg ginkolida i bilobalida. Rezultati su izraženi agregacijom trombocita, internacionalnim vrijednostima za protrombinsko vrijeme. Pokazalo se da u zadanim uvjetima ispitivanja, ekstrakt ginka ne utječe na vrijednosti protrombinskog vremena. Zaključak ispitivanja bio je da je opravdana primjena ginka u preporučenim dnevnim dozama5.

Učinak na sniženje krvnog tlaka

U pojedinim kliničkim ispitivanjima dokazivala se djelotvornost primjene ginka na sniženje krvnoga tlaka kod starije populacije. Tako je i ispitivanje u kojem je sudjelovalo 3.069 sudionika ispitivalo srčano-krvožilni zaštitni učinak ginka na vazodilataciju i sniženje krvnoga tlaka. Sudionici su primjenjivali ili 240 mg ekstrakta ginka na dan, ili ekvivalentnu količinu placeba tijekom 6 godina. Kako su svi sudionici bili stariji od 75 godina, uzeti su u obzir i svi lijekovi za bolesti srčano-krvožilnog sustava koje su primjenjivali u svakodnevnoj terapiji. Rezultati su mjereni svakih 6 mjeseci. Ukupno 54% sudionika na početku ispitivanja imalo je hipertenziju, 28% je bilo klinički u stanju predhipertenzije, a 17% je imalo normalne vrijednosti krvnog tlaka. Tijekom praćenja razultata zabilježene su podjednake promjene u krvnom tlaku i pulsu kod obje skupine. Zanimljivo je istaknuti da je ista studija dokazivala djelotvornost ginka na poboljšanje pamćenja i demenciju kod istih sudionika, u istoj dozi (240 mg/dan) tijekom istog vremenskog perioda, međutim, nije dokazan bolji učinak ginka u odnosu na placebo6.

Vitilgo

Vitiligo je kožna bolest izazvana poremećajem hipopigmentacije koja ima značajan psihološki učinak ako nastane u doba djetinjstva i adolescencije. Ispitivan je i učinak ginka kod oboljelih od vitiliga, u dnevnoj dozi od 60 mg primijenjenih dva puta na dan, tijekom 12 tjedana. Svih 12 sudionika bilo je između 18 i 35 godina starosti. Ispitivala se površina kože zahvaćena vitiligom te intenzitet lezija. Također se ispitivala i sigurnost primjene mjerenjem serumskih faktora koagulacije na kraju ispitivanja. Zabilježeno je zaustavljanje progresije bolesti kod svih sudionika. Došlo je do repigmentacije lezija za 15%, te do smanjenja površina lezija za 0,4%. Rezultati mjerenja serumskih faktora koagulacije nisu pokazali statistički značajnu razliku, odnosno dokazali su sigurnost primjene ginka u primjienjenoj dozi7.

Zaključak

Danas se fitoterapeutici koji sadrže ekstrakte ginka najčešće upotrebljavaju u svrhu poboljšanja pamćenja, otklanjanja glavobolja i demencije kod starije populacije. Međutim, prikazani rezultati ispitivanja pokazuju različite, nove potencijalne mogućnosti njihove primjene. Za očekivati je i da će daljnji tijek ispitivanja fitoterapeutika ginka potvrđivati i dodatno dokazivati njihove učinke.
Samo registrirani kupci koji su kupili ovaj proizvod putem web shopa mogu ostaviti recenziju. Ako ste kupili ovaj proizvod, molimo kliknite na Prijava kako biste se ulogirali.

Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.

Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja bilo kakvih dodataka prehrani konzultirati s liječnikom.

Kod nekih dodataka prehrani razlikuju se upute za uzimanje na hrvatskoj i originalnoj deklaraciji. To je rezultat različitih pravilnika o dodacima prehrani u različitim državama. Molimo držite se one doze koju Vam je preporučila stručna osoba.

Kod nekih dodataka prehrani natpis na ambalaži djeluje kao da je doza po kapsuli/tableti veća nego što se navodi u nazivu proizvoda i sastavu. Naime, američki proizvođači na ambalažu često pišu velikim slovima (američku) dnevnu dozu, a onda sitnim slovima "u dnevnoj dozi". Npr kapsule koje imaju 400 mg nečega u američkoj dnevnoj dozi (recimo 2 kapsule), po kapsuli imaju 200 mg nečega, kako je ispravno navedeno u nazivu/sastavu proizvoda. Dnevne doze se razlikuju od države do države i ovise o pravilnicima o dodacima prehrani koji su na snazi u konkretnoj državi.

Kod nekih dodataka prehrani rok trajanja na originalnoj ambalaži je označen sa EXP (upotrijebiti do) ili Best By (najbolje upotrijebiti do). "Najbolje upotrijebiti do" ne znači istek roka trajanja, odnosno "uporijebiti do". "Upotrijebiti do" se odnosi na datum do kad je proizvod siguran za upotrebu, a "najbolje upotrijebiti do" se odnosi na optimalnu kvalitetu proizvoda, ali je isti i nakon tog datuma siguran za upotrebu. Kod nekih dodataka prehrani oznaka na originalnoj ambalaži je MFG, što označava datum proizvodnje (Manufacture Date), a rok trajanja je označen na hrvatskoj deklaraciji (obično 2 godine od datuma MFG).

Recenzije korisnika odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Terra Organica nije odgovorna za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Način isporuke se bira u obrascu za završetak narudžbe:

1. dostavnom službom GLS (uobičajena isporuka 1-5 radnih dana od narudžbe/uplate)

 • 0,00 € (besplatno) za narudžbe iznad 40 € vrijednosti
 • 4 € za narudžbe ispod 40 € vrijednosti

Na ovaj trošak može se obračunati i:

 • + 1,50 € za opciju plaćanja pouzećem (ako je opcija dostupna), neovisno o visini narudžbe 

Naknade za plaćanje pouzećem obračunava se neovisno o visini narudžbe i dostavnih troškova.

Kupac od dostavne službe dobiva e-mail i SMS sa podacima o paketu i okvirnom vremenu dostave. Vrijeme dostave nije moguće birati. CCa sat vremena prije dostave dostavljač zove primatelja.

2. osobnim preuzimanjem u našoj trgovini

Preuzimanje naručenih artikala moguće je isključivo nakon naše obavijesti da je narudžba spremna za preuzimanje. Ovakve narudžbe plaćaju se unaprijed - kartično ili uplatom na račun. Nije moguće plaćanje web shop narudžbi pri preuzimaju u dućanu.

U dućanu, naravno, možete kupovati i bez prethodne web narudžbe, kao i u bilo kojem drugom dućanu.

 

Dostavu vršimo samo unutar RH. Minimalni iznos narudžbe je 10 €.

 

Naručene proizvode je moguće platiti:

 • unaprijed na naš transakcijski račun (opća uplatnica, virman, internet bankarstvo - bonus: dvostruki bodovi)
 • karticama online (Visa, MasterCard, Maestro, Diners, Discover) - samo jednokratno
 • gotovinom kod preuzimanja (pouzećem) uz naknadu od 1,50 €

Naknada za plaćanje pouzećem naplaćuje se neovisno o visini narudžbe i dostavnih troškova. Naknada za plaćanje pouzećem je dodatan iznos koji se zbraja s troškom dostave, a obračunava se uvijek, neovisno o visini narudžbe. 

Ovisno o broju narudžbi i naših kapaciteta pakiranja, ponekad gasimo ili ograničavamo mogućnost plaćanja pouzećem, kako bismo stigli obraditi sve narudžbe. Također, sve narudžbe s opcijom plaćanja pouzećem, a neispravnim kontakt podacima (telefon, mail, pun mailbox itd.) storniramo.

Željeni način plaćanja bira se u obrascu za završetak narudžbe - moguće je birati samo između ponuđenih u trenutku predaje narudžbe.

Narudžbe koje se preuzimaju u našem dućanu moguće je platiti samo unaprijed, kartično ili uplatom na račun (ako kupujete u dućanu bez prethodne web narudžbe - načini plaćanja u dućanu su gotovina i kartice).

 

Naš jedini dućan nalazi se u Zagrebu, u ulici Antuna Bauera 16

Radno vrijeme dućana: PON-PET 09:00-20:00, subotom 09:00-14:00. 

PLAĆANJE: U dućanu je omogućeno plaćanje gotovinom te karticama jednokratno: Visa, MasterCard, Maestro i Diners. Za iznose iznad 80 € / 602,76 kn moguće je plaćanje na 2 rate Dinersom te Zaba/Erste Maestrom i MasterCardom, a za iznose iznad 120 € / 904,14 kn na 3 rate navedenim karticama. 

 

RASPOLOŽIVOST PROIZVODA S WEB SHOPA U DUĆANU:

1. Raspoloživost artikala u dućanu označena je za većinu proizvoda na web shopu - do informacije se dolazi klikom na link "provjeri dostupnost u dućanu" koji se nalazi ispod gumba DODAJ U KOŠARICU.

2. Telefonske rezervacije za kupnju u dućanu nisu moguće, jedina mogućnost rezervacije je web narudžba s opcijom preuzimanja u dućanu (takve narudžbe se plaćaju unaprijed, uplatom na račun ili kartično, a preuzimaju isključivo nakon e-mail obavijesti da je roba spremna za preuzimanje).

3. PROIZVODI U ČIJEM NAZIVU PIŠE TRAJNO NEDOSTUPNO trajno su nedostupni i više ih nemamo u ponudi (i ne znamo ima li ih itko igdje ;)).

4. Nismo upoznati s ponudom drugih dućana u Zagrebu, Hrvatskoj i izvan Hrvatske - dakle ne znamo gdje osim kod nas možete kupiti to što želite kupiti :). Možda google zna?

5. Cijene u dućanu su jednke cijenama na našoj (dakle ovoj) web stranici, a ne nekoj drugoj stranici. Akcije nisu nužno jednake u dućanu i web shopu. Ne znamo kakve su cijene na drugim prodajnim mjestima - to morate provjeriti kod njih.

 

Podaci o proizvodima na web shopu (uključujući fotografije) informativnog su karaktera i trudimo se ažurirati ih u skladu s promjenama od strane proizvođača. Zbog mogućih odstupanja molimo vas da prije uporabe proizvoda pročitate točne informacije na samom proizvodu.

 

Gdje kupiti?
Osim putem internet trgovine, proizvode je moguće kupiti u našem dućanu u Zagrebu, u Bauerovoj 16, od pon-pet 09:00-20:00 te subotom 09:00-14:00. Dostupnost u dućanu je označena kod svakog artikla.
Načini plaćanja
Narudžbe predane putem internet trgovine mogu se platiti uplatom na račun, kartično te pouzećem uz naknadu od 1,50 € (naknada za plaćanje pouzećem nije trošak dostave - dostava se obračunava odvojeno). Način plaćanja bira se u obrascu za završetak narudžbe.
Dostava
Dostavljamo samo unutar Hrvatske. Cijena osnovne dostave iznosi 4 € za narudžbe do 40 € vrijednosti, te 0 € za narudžbe iznad 40,00 € vrijednosti. Odvojeno od troška osnovne dostave obračunava se naknada od 1,50 € u slučaju plaćanja pouzećem (neovisno o visini narudžbe i već obračunatih dostavnih troškova).

Savršeni partneri:

Povezani sadržaji

Eterična ulja protiv glavobolje

Malo je sretnika koji nikada nisu osjetili što znači kada boli glava. Pogotovo u današnje vrijeme, kada većina nas puno vremena provodi za računalom, ne provodi dovoljno vremena na svježem zraku, ne hrani se svakodnevno zdravim, uravnoteženim...
Nastavi čitati