oleoTHERAPY

oleoTHERAPY Kemig - terapeutska snaga prirodnih ulja

 

oleo therapy kemig biljna ulja - terapetska snaga prirodnih ulja - web shop

Premda je Kemig u liniji oleoTHERAPY izbacio četrdesetak ulja, mi smo napravili selekciju i odlučili ponuditi samo ona ulja za koja smatramo da zadovoljavaju kriterije razmaženog aromaterapeuta, odnosno da mogu stajati uz bok drugim vrhunskim proizvodima koje nudimo u Vašem omiljenom web shopu :)

Idemo ponoviti: Biljna ulja njeguju i hrane kožu, te nam služe kao nositelji eteričnih ulja. Za biljna ulja koja koristimo u njezi kože, a pogotovo ukoliko ih želimo i piti,  bitno je da su nerafinirana i hladno prešana, kako bi sačuvala sve svoje vrijedne sastojke: jednostavne i složene nezasićene masne kiseline, vitamine, lecitin, flavonoide i arome. Za detaljnije opise rafiniranja, hladnog i vrućeg prešanja i ostalih kompliciranih pojmova oko dobivanja biljnih ulja kliknite OVDJE. Nemojte se plašiti, tamo ćete nakon strašnog i dosadnog uvoda naći i detaljne opise biljnih ulja (i svega ostalog što piše na banneru).

Ups, vidite ovdje i pokoje rafinirano ulje?! Zašto? Neka ulja jednostavno zahtjevaju rafiniranje, poput ulja pamuka i riže, no gotovo sva druga ulja su daleko hranjivija i ljekovitija ako nisu rafinirana :). Također, ovdje ponuđeni macerati čička, mrkve, nevena oraha su nažalost rađeni u rafiniranom suncokretovom ulju :/.

Bitne razlike između oleoTHERAPY ulja i dosadašnjih repro ulja (koja su dolazila pod nazivom proizvođača ili uvoznika, dakle: Kemig, Earthoils, Henry Lamotte, Olvea, Sictia itd., i koja i dalje u većim i manjim pakiranjima od 100 mL možete naći u kategoriji biljna ulja) nema: to su ista ulja u drugačijim bočicama! Ljepšim, dakako...

Sada kada smo razjasnili neke stvari, može i malo promo teksta - kada svi prepisuju, i mi ćemo:

Oleoterapija predstavlja peroralnu ili lokalnu primjenu prirodnih ulja u svrhu pomoći pri liječenju određenih tegoba. Odavno je poznato kako ulja zbog svojeg specifičnog sastava imaju vrlo važnu ulogu u očuvanju zdravlja. Bogatstvo nezasićenih masnih kiselina, vitamina i raznih drugih terapeutski značajnih sastojaka zaslužni su za blagotvorne učinke izvana i iznutra!

U vrijeme kada se sve više vraćamo prirodnim alternativama u liječenju, samoliječenju i njezi, ulja pronalaze svoje mjesto u najrazličitijim indikacijama, od njege suhe i osjetljive kože, sve do prevencije oboljenja krvožilnog sustava. Zbog visoke koncentracije prirodnih antioksidansa, te omega masnih kiselina, ulja su dokazano pomogla i u sprečavanju preuranjenog starenja i smanjenju kroničnih upala u organizmu.

Oleoterapija se kroz povijest tradicionalno prakticirala putem vanjske primjene ulja na kožu putem masaža i obloga, sve do peroralne primjene biljnih ulja (crni kim, lan i dr.).

oleoTHERAPY Kemig je linija proizvoda proizašla iz Kemigove ekspertize u radu s prirodnim i biljnim uljima kroz 2 desetljeća. Odaberite u širokom asortimanu proizvoda najidealnije ulje za Vaše tegobe ili potrebe!

  

ANTI AGE duo (argan + divlja ruža + poklon...

180,45 kn   161,00 kn (PDV uključen)
         
 

Badem (Prunus amygdalus var. dulcis) bilj...

  41,00 kn (PDV uključen)
       

Baobab (Adansonia digitata) biljno ulje 10...

  144,00 kn (PDV uključen)
 
           
           
 

Crni kim (Nigella sativa) biljno ulje 4 x ...

208,00 kn   187,20 kn (PDV uključen)
         
 

HAIR CARE duo (argan + makadamija + poklon...

125,65 kn   106,70 kn (PDV uključen)
   

HEALTH CARE duo (crni kim + noćurak + pokl...

142,45 kn   123,00 kn (PDV uključen)
   

Jangu/Yangu (Calodendrum capense) biljno u...

  94,50 kn (PDV uključen)
Nije raspoloživo
 
           
     

Kukui (Aleurites moluccana) biljno ulje 10...

  149,70 kn (PDV uključen)