Shea maslac (Butyrospermum parkii) BIO 100 mL - MAYAM

M-1373

Savršen za njegu kože atopičara (neurodermitis), pogotovo kod male djece.

Pruža SPF 4-8.

31,90 kn
(PDV uključen)
+
  • Trošak dostave
  • Načini plaćanja
  • Kupnja u dućanu

SHEA MASLAC (MANDIGO, KARITE) biljna je mast bogata stearinskom, oleinskom i linolnom kiselinom. Sadrži visoki udio neosapunjivog ostatka (čak do 8%), a čne ga provitamin A, vitamin E, steroli, triterpenski alkoholi i estei cimetne kiseline (pružaju UVB zaštitu).

Štiti kožu od vanjskih ujecaja i isušivanja, vraća joj vlažnost i mekoću. Pogodan je za njegu svih tipova kože, a posebice suhe i zrele. Njime tretiramo opekotine od sunca, pelenski osip, dermatitise, seboreju,  ožiljke, bore, strije. U kozmetičkoj industriji se najčešće koristi u preparatima za njegu usana i ruku. Pruža SPF 4-8.

Najveću popularnost je stekao kod njege atopične kože, gdje se najčešće miješa sa biljnim uljem noćurka te kombinira sa hidrolatima hamamelisa i rimske ili njemačke kamilice.

U preparatima za sunčanje obogaćujemo ga biljnim uljem buritija.

U tabu info pronađite linkove na članke o shea maslacu, atopijskom dermatitisu, sunčanju...

Napomena:

Ovisno o usjevu, konzistencija, miris i boja shea maslaca mogu biti vrlo različiti. Miris može biti izrazito ugodan do izrazito neugodan. Boja varira od blijede, svijetlo-žute, pa do žute i bež. Tekstura može biti kremasta ili više zrnata. Na sobnoj temperaturi mogu se razdvajati dvije faze - krutina i tekuća faza. Za kremastu konzistenciju potrebno je shea maslac lagano ugrijati i dobro izmiješati (žlicom, mutilicom ili mikserom).

Dodatne informacije, savjete i recepte pronađite u člancima:

SHEA MASLAC

JOŠ O SHEA MASLACU

Atopijski dermatitis (neurodermitis) - uzroci, liječenje + recepti

 

Botanički naziv:  Butyrospermum parkii

Zemlja podrijetla: Gana/Burkina Faso

Način dobivanja: hladno prešano, nerafinirano

Uzgoj: organski

 

Upozorenje o SPF:

Kod prirodnih sirovina radi se o PROCJENJENOM SPF. To znači da od usjeva do usjeva nitko ne ispituje tu vrijednost, te ona može varirati. Stvarni SPF se može znati jedino testiranjem in vivo ili colipa metodom (spektrofotometrija).

MIJEŠANJE SIROVINA I KONAČNI FAKTOR: Ne savjetujemo da se kod miješanja jednake količine sirovine sa SPF i nekog drugog ulja uzima srednja vrijednost (aritmetička sredina) kao SPF mješavine! To nije i nikako ne može biti točno!

KOLIČINA SREDSTVA I DEKLARIRANI FAKTOR: Ono što još treba uzeti u obzir pri primjeni bilo kakvih sredstava za zaštitu od sunca je da ih treba nanositi vrlo obilno. Računa se da je potrebno otprilike 35ml losina/kreme za premazati izložene dijelove tijela. U slučaju da se upotrijebi polovica te količine nećete dobiti polovicu deklariranog faktora već drugi korijen te vrijednosti, što znači da ako stavite polovicu preporučene količine losiona s faktorom 50, na koži ćete de facto imati SPF 7! U nedostatku konkretnih ispitivanja ponašanja ulja i maslaca, treba primijeniti ista načela.

Brand:
MAYAM
Pakiranje:
100 mL
Uzgoj:
Organski (ekološki)
Primjena:
  • Atopijski dermatitis
  • Njega kože nakon sunčanja
  • Opekotine
  • Preparati za sunčanje
  • Prirodni SPF
  • Seboreja
  • Upalna stanja kože
Tip kože:
  • bore
  • normalna
  • osjetljiva
  • suha
  • zrela
Status na tržištu:
  • kozmetička sirovina
Brzo smiruje upaljenu kožu, povoljan.
Molimo kliknite na Prijava kako biste ostavili recenziju.

Svojstva, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom životu. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Terra Organica d.o.o. nije odgovorna za njihovu točnost.

Eterična i biljna ulja, hidrolati i gline, osim onih kod kojih je to izričito naglašeno, u RH nisu registrirana kao hrana ili dodatak prehrani  (što ne znači da konkretan proizvod nije u EU registriran kao dodatak prehrani, hrana ili začinski ekstrakt za hranu - ove informacije smo  za većinu proizvoda naveli kao dodatne informacije u rubrici značajke, kao smjernice o kvaliteti proizvoda). Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za što će koristiti konkretan proizvod.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja i hidrolata) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu (kao što uz ulje i brašno ne dolazi recept za baklavu). 

Dodaci prehrani nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života. Ukoliko uzimate bilo kakve lijekove, trudni ste ili dojite, prije uzimanja dodataka prehrani molimo konzultirati se sa svojim liječnikom.

Kod nekih dodataka prehrani razlikuju se upute za uzimanje na hrvatskoj i originalnoj deklaraciji. To je rezultat različitih pravilnika o dodacima prehrani u različitim zemljama. Molimo držite se one doze koju Vam je preporučila stručna osoba.

Za primjenu eteričnih i biljnih ulja, hidrolata, glina, dodataka prehrani i ostalih proizvoda u terapeutske svrhe potražite savjet liječnika / fitoaromaterapeuta.

Recenzije korisnika u rubrici "ISKUSTVA" odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Terra Organica nije odgovorna za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Kupnja u dućanu
Proizvode je moguće kupiti i u našem dućanu u Zagrebu, Antuna Bauera 16, od pon-pet 09:00-20:00 te subotom od 09:00-14:00.
Naručivanje
Osim putem internet trgovine, narudžbe primamo i telefonski na broj 01/5576-044, radnim danom 09:00-16:00. Broj služi isključivo za predaju narudžbi.
Načini plaćanja
Narudžbe predane putem internet trgovine mogu se platiti pouzećem, uplatom na račun ili karticama. Način plaćanja se bira kod završetka kupnje.
Dostava
Izbor između isporuke dostavnom službom ili preuzimanja u našem dućanu vrši se na kraju kupnje. Dostava je besplatna za narudžbe iznad 300,00 kn.

SOS za atopijski dermatitis, ekceme i osjetljivu kožu

Slični proizvodi

6672-250
149,00 kn (PDV uključen)

Zaštita od vanjskih utjecaja, opekotine, dermatitisi; prirodni SPF.

Na stanju
+