[TRAJNO NEDOSTUPNO] Green Coffee Bean Fat Intercept (Ekstrakt zelene kave - Svetol sa ketonima maline) 60 tableta - Natrol

N-458

Klinička ispitivanja pokazuju da zelena kava može modulirati metabolizam glukoze inhibicijom glukoza-6-fosfataze. U Natrol® zelenoj kavi nalaze se i ketoni maline koje Natrol i njegova kompanija za sportsku prehranu MRI (Medical Research Institute) koriste već sedam godina...

175,00 kn
(PDV uključen)
Nema na stanju

Terra Organica d.o.o. će dodati Vašu e-mail adresu na posebnu mailing listu za obavijest o raspoloživosti ovog proizvoda. Kada proizvod bude ponovno na stanju, dobit ćete automatsku e-mail obavijest o tome, nakog čega će Vaša e-mail adresa biti izbrisana s te mailing liste.

Podatak o Vašoj e-mail adresi je vidljiv administratorima naše internet trgovine u periodu od prijave na listu do automatske obavijesti o raspoloživosti. Ukoliko želite da se Vaši osobni podaci izbrišu (e-mail adresa), molimo pošaljite e-mail na shop@terra-organica.hr.

Više o našoj politici zaštite privatnosti možete pronaći OVDJE.

Dodaj u listu želja Dodaj u usporednu listu
  • Trošak dostave
  • Načini plaćanja
  • Dostupnost u dućanu

Natrol - Green Coffe Bean, 60 tableta

Natrol Green Coffee Bean sadrži Svetol ekstrakt zelene kave koji je naročito popularan postao nakon promocije u show-u Dr. Oz-a. Nakon emitiranja emisije tržište su preplavili proizvodi s ekstraktom zelene kave bez dokaza o kontroliranoj količini klorogenične kiseline koja, pretpostavlje se, ima najveću ulogu u pripisanoj joj efikasnosti. Zanimljivo, takvi proizvodi najčešće sugeriraju ili imaju veće količine ekstrakta no što ga preporuča kompanija koja je pokrenula cijelu priču i izvršila klinička ispitivanja. U Natrol® zelenoj kavi nalaze se i ketoni maline koje Natrol i njegova kompanija za sportsku prehranu MRI (Medical Research Institute) koriste već sedam godina...

 

Sadrži (u dnevnoj dozi, dvije tablete) Količina RDA%  

Napomene: Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Nije za mlađe od 18 godina.

Upozorenje: Ukoliko ste trudna ili dojite, uzimate ljekove ili sumnjate na bolest, prije konzumacije ovog proizvoda konzultirajte se sa stručnom osobom.

Svetol® ekstrakt zrna zelene kave (Coffea canephora) 400 mg **  
Ketoni maline (Rubus ideaus) 100 mg **

Sastojci
: Svetol®, ketoni maline, učvršćivač: dikalcijev fosfat, emulgator:celuloza, tvari za sprečavanje zgrudnjavanja:silicijev dioksid; magnezijev stearat, stabilizator: celulozna guma, tvar protiv zgrušavanja: stearinska kiselina, sredstvo za zgušnjavanje: metil celuloza, glicerin
 


Način primjene
: Uzeti jednu tabletu, dva puta dnevno, neposredno prije obroka

Brand:
Natrol
Primjena:
  • Antioksidans
  • Pretilost
Status na tržištu:
  • dodatak prehrani
2 kg mjesečno uz male modifikacije prehrane . sada sam na -8 . nadam se da se neće vratiti kada prestanem piti . uzimam dvije dnevno 15 minuta prije jela (ručak i večera) . fino mirišu na malinu .
Uz svetol zelenu kavu izgubila sam 4 kg u mjesec dana bez neke posebne dijete.
Dobra cijena za učinkovitu pomoć kod mršavljenja.
U posljednjih nekoliko godina, posebnu popularnost stekla je zelena kava i njen mogući utjecaj na smanjenje tjelesne mase. Provedena su in vitro i in vivo istraživanja, te klinička ispitivanja o učinku klorogenične kiseline na mršavljenje.

Pokazalo se da klorogenična kiselina inhibira akumulaciju masti i smanjuje tjelesnu masu u različitim životinjskim modelima, ali i kod ljudi. Smatra se da ekstrakt zelene kave smanjuje koncentracuju postprandijalne glukoze kao i apsorpciju glukoze u crijevima. Također, postoje određene indicije da bi ekstrakt zelene kave mogao mijenjati razinu adipokina i distribuciju masti u tijelu. Adipokini su bioaktivni peptidi poput leptina, rezistina, adipsina i drugih, koje luče stanice masnog tkiva – adipociti, a utječu na apetit, energetski balans, osjetljivost na inzulin, metabolizam masti, homeostazu glukoze i brojne druge funkcije u organizmu.

Studija koju su 2010. godine proveli Cho A.S. i suradnici upućuje na učinkovitost klorogenične kiseline na smanjenje tjelesne mase i regulaciju metabolizma lipida kod pretilih miševa, induciranih visokomasnom dijetom (37% energetskog unosa potječe od masti). Učinak klorogenične kiseline bio je bolji u odnosu na kafeinsku kiselinu, iako su obje dovele do značajnog smanjenja tjelesne mase, viscelarnog masnog tkiva kao i koncentracije leptina i inzulina u plazmi u odnosu na kontrolnu skupinu. Također, obje kiseline dovele su do smanjenja koncentracije triglicerida (u plazmi, jetri i srcu) te smanjenja kolesterola (u plazmi, adipoznom tkivu i srcu). Klorogenična i kofeinska kiselina značajno su inhibirale sintezu masnih kiselina i aktivnost enzima 3-hidroksi-3-metilglutaril CoA reduktaze i acil-CoA kolesterol aciltransferaze, a povećale beta oksidaciju masnih kiselina u odnosu na kontrolnu skupinu.

Rezultati kliničke studije koja je bila provedena na 12 zdravih pojedinaca pokazuju da je instant kava, obogaćena klorogeničnom kiselinom, inducirala smanjenje apsorpcije glukoze za 6,9% u odnosu na kontrolnu skupinu. Takav učinak nije bio zamijećen nakon konzumacije obične instant kave, odnosno instant kave bez kofeina. Nadalje, u komparativnoj, nasumičnoj dvostruko slijepoj studiji proučavan je utjecaj instant kave i instant kave obogaćene klorogeničnom kiselinom na tjelesnu masu 30 pretilih pojedinaca. U skupini ispitanika koja je dobivala instant kavu obogaćenu klorogeničnom kiselinom, prosječan gubitak tjelesne mase nakon 12 tjedana provođenja studije iznosio je 5,4 kg. U skupini ispitanika koja je dobivala običnu instant kavu, prosječan gubitak tjelesne mase bio je 3 puta manji i iznosio je 1,7 kilograma. Gubitak tjelesne mase kod ispitanika koji su primali običnu instant kavu može se objasniti termogeničkim efektom kofeina. Prema navedenim rezultatima može se zaključiti da instant kava obogaćena klorogeničnom kiselinom ima značajan utjecaj na apsorpciju i iskorištenje glukoze iz prehrane. Stoga bi se dugoročnim uzimanjem takve vrste kave moglo postići smanjenje tjelesne mase i udio masti u organizmu.

Klinička studija provedena na 16 pretilih odraslih osoba u trajanju od 22 tjedna također ide u prilog klorogeničnoj kiselini kao učinkovitom nutraceutiku za smanjenje tjelesne mase pretilih osoba. Kod ispitanika koji su dobivali klorogeničnu kiselinu došlo je do značajnog smanjenja tjelesne mase (- 8,04 ± 2,31 kg), indeksa tjelesne mase (- 2,92 ± 0,85 kg/m2) te smanjenja udjela masti (- 4,44 ± 2,00 %) i smanjenog broj otkucaja srca (- 2,56 ± 2,85 otkucaja po minuti). Važno je naglasiti da je režim prehrane ispitanika tijekom trajanja studije bio isti kao i prije pristupanja istraživanju.

Sirova, odnosno zelene kava kao i pržena kava sadrže kofein koji povisuje krvni tlak. S druge strane, nekoliko studija pripisuje ekstraktu zelene kave, odnosno njenoj glavnoj farmakološkoj sastavnici – klorogeničnoj kiselini, hipotenzivni efekt. Kontradiktorno djelovanje pržene odnosno sirove kave može se djelomično objasniti nastankom hidroksihidrokinona tijekom prženja, koji inhibira pozitivne učinke klorogenične kiseline na krvni tlak hipertenzivnih miševa, štakora i umjereno hipertenzivnih žena. Treba naglasiti da je sadržaj kofeina u prženoj kavi nešto veći, do 10%, u odnosu na zelenu kavu.

Smatra se da se korisni učinak klorogenične kiseline postiže oralnom suplementacijom u rasponu od 120-300 mg, i to prvenstveno na kardiovaskularno zdravlje – krvni tlak i cirkulaciju. Učinak viših doza klorogenične kiseline nije dovoljno istraživan, iako i on pokazuje potencijalno korisno djelovanje.

Watanabe i suradnici su 2006. godine proveli nasumičnu, placebom kontroliranu kliničku studiju na 28 pacijenata s blagom hipertenzijom i normalnom tjelesnom masom. Svakodnevnim unosom 140 mg klorogenične kiseline iz ekstrakta zelene kave, došlo je nakon 12 tjedana konzumacije do značajnog smanjenja krvnog tlaka (sistoličkog i dijastoličkog) u odnosu na placebo skupinu. S druge strane, nije bilo nikakve razlike u indeksu tjelesne mase i broju otkucaja srca između kontrolne skupine i skupine koja je dobivala klorogeničnu kiselinu. Također, nisu zabilježene nikakve nuspojave.
Zbilja pomaže :)
Molimo kliknite na Prijava kako biste napisali osvrt.

Svojstva, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom životu. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Terra Organica d.o.o. nije odgovorna za njihovu točnost.

Eterična i biljna ulja, hidrolati i gline, osim onih kod kojih je to izričito naglašeno, u RH nisu registrirana kao hrana ili dodatak prehrani  (što ne znači da konkretan proizvod nije u EU registriran kao dodatak prehrani, hrana ili začinski ekstrakt za hranu - ove informacije smo  za većinu proizvoda naveli kao dodatne informacije u rubrici značajke, kao smjernice o kvaliteti proizvoda). Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za što će koristiti konkretan proizvod.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja i hidrolata) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu (kao što uz ulje i brašno ne dolazi recept za baklavu). 

Dodaci prehrani nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života. Ukoliko uzimate bilo kakve lijekove, trudni ste ili dojite, prije uzimanja dodataka prehrani molimo konzultirati se sa svojim liječnikom.

Kod nekih dodataka prehrani razlikuju se upute za uzimanje na hrvatskoj i originalnoj deklaraciji. To je rezultat različitih pravilnika o dodacima prehrani u različitim zemljama. Molimo držite se one doze koju Vam je preporučila stručna osoba.

Za primjenu eteričnih i biljnih ulja, hidrolata, glina, dodataka prehrani i ostalih proizvoda u terapeutske svrhe potražite savjet liječnika / fitoaromaterapeuta.

Recenzije korisnika u rubrici "ISKUSTVA" odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Terra Organica nije odgovorna za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Gdje kupiti?
Osim putem naše internet trgovine, proizvode je moguće kupiti i u našem dućanu u Zagrebu, Antuna Bauera 16, od pon-pet 09:00-20:00 te subotom od 09:00-14:00.
Naručivanje
Osim putem internet trgovine, narudžbu možete predati i na broj 01/5576-044 (u slučaju krajnje nužde ;)), radnim danom 09:00-16:00. Broj služi isključivo za predaju narudžbi.
Načini plaćanja
Narudžbe predane putem internet trgovine mogu se platiti pouzećem, uplatom na račun ili karticama. Način plaćanja se bira kod završetka kupnje.
Dostava
Izbor između isporuke dostavnom službom ili preuzimanja u našem dućanu vrši se na kraju kupnje. Dostava je besplatna za narudžbe iznad 300,00 kn. Dostava se vrši samo unutar Hrvatske.