[TRAJNO NEDOSTUPNO] Green Coffee Bean Fat Intercept (Ekstrakt zelene kave - Svetol sa ketonima maline) 60 tableta - Natrol

N-458

Klinička ispitivanja pokazuju da zelena kava može modulirati metabolizam glukoze inhibicijom glukoza-6-fosfataze. U Natrol® zelenoj kavi nalaze se i ketoni maline koje Natrol i njegova kompanija za sportsku prehranu MRI (Medical Research Institute) koriste već sedam godina...

23,23   (175,03 kn)
(PDV uključen)
Nema na stanju

Natrol - Green Coffe Bean, 60 tableta

Natrol Green Coffee Bean sadrži Svetol ekstrakt zelene kave koji je naročito popularan postao nakon promocije u show-u Dr. Oz-a. Nakon emitiranja emisije tržište su preplavili proizvodi s ekstraktom zelene kave bez dokaza o kontroliranoj količini klorogenične kiseline koja, pretpostavlje se, ima najveću ulogu u pripisanoj joj efikasnosti. Zanimljivo, takvi proizvodi najčešće sugeriraju ili imaju veće količine ekstrakta no što ga preporuča kompanija koja je pokrenula cijelu priču i izvršila klinička ispitivanja. U Natrol® zelenoj kavi nalaze se i ketoni maline koje Natrol i njegova kompanija za sportsku prehranu MRI (Medical Research Institute) koriste već sedam godina...

 

Sadrži (u dnevnoj dozi, dvije tablete) Količina RDA%  

Napomene: Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Nije za mlađe od 18 godina.

Upozorenje: Ukoliko ste trudna ili dojite, uzimate ljekove ili sumnjate na bolest, prije konzumacije ovog proizvoda konzultirajte se sa stručnom osobom.

Svetol® ekstrakt zrna zelene kave (Coffea canephora) 400 mg **  
Ketoni maline (Rubus ideaus) 100 mg **

Sastojci
: Svetol®, ketoni maline, učvršćivač: dikalcijev fosfat, emulgator:celuloza, tvari za sprečavanje zgrudnjavanja:silicijev dioksid; magnezijev stearat, stabilizator: celulozna guma, tvar protiv zgrušavanja: stearinska kiselina, sredstvo za zgušnjavanje: metil celuloza, glicerin
 


Način primjene
: Uzeti jednu tabletu, dva puta dnevno, neposredno prije obroka

Brand:
Natrol
Primjena:
  • Antioksidans
  • Mršavljenje
Status na tržištu:
  • dodatak prehrani
2 kg mjesečno uz male modifikacije prehrane . sada sam na -8 . nadam se da se neće vratiti kada prestanem piti . uzimam dvije dnevno 15 minuta prije jela (ručak i večera) . fino mirišu na malinu .
Uz svetol zelenu kavu izgubila sam 4 kg u mjesec dana bez neke posebne dijete.
Dobra cijena za učinkovitu pomoć kod mršavljenja.
U posljednjih nekoliko godina, posebnu popularnost stekla je zelena kava i njen mogući utjecaj na smanjenje tjelesne mase. Provedena su in vitro i in vivo istraživanja, te klinička ispitivanja o učinku klorogenične kiseline na mršavljenje.

Pokazalo se da klorogenična kiselina inhibira akumulaciju masti i smanjuje tjelesnu masu u različitim životinjskim modelima, ali i kod ljudi. Smatra se da ekstrakt zelene kave smanjuje koncentracuju postprandijalne glukoze kao i apsorpciju glukoze u crijevima. Također, postoje određene indicije da bi ekstrakt zelene kave mogao mijenjati razinu adipokina i distribuciju masti u tijelu. Adipokini su bioaktivni peptidi poput leptina, rezistina, adipsina i drugih, koje luče stanice masnog tkiva – adipociti, a utječu na apetit, energetski balans, osjetljivost na inzulin, metabolizam masti, homeostazu glukoze i brojne druge funkcije u organizmu.

Studija koju su 2010. godine proveli Cho A.S. i suradnici upućuje na učinkovitost klorogenične kiseline na smanjenje tjelesne mase i regulaciju metabolizma lipida kod pretilih miševa, induciranih visokomasnom dijetom (37% energetskog unosa potječe od masti). Učinak klorogenične kiseline bio je bolji u odnosu na kafeinsku kiselinu, iako su obje dovele do značajnog smanjenja tjelesne mase, viscelarnog masnog tkiva kao i koncentracije leptina i inzulina u plazmi u odnosu na kontrolnu skupinu. Također, obje kiseline dovele su do smanjenja koncentracije triglicerida (u plazmi, jetri i srcu) te smanjenja kolesterola (u plazmi, adipoznom tkivu i srcu). Klorogenična i kofeinska kiselina značajno su inhibirale sintezu masnih kiselina i aktivnost enzima 3-hidroksi-3-metilglutaril CoA reduktaze i acil-CoA kolesterol aciltransferaze, a povećale beta oksidaciju masnih kiselina u odnosu na kontrolnu skupinu.

Rezultati kliničke studije koja je bila provedena na 12 zdravih pojedinaca pokazuju da je instant kava, obogaćena klorogeničnom kiselinom, inducirala smanjenje apsorpcije glukoze za 6,9% u odnosu na kontrolnu skupinu. Takav učinak nije bio zamijećen nakon konzumacije obične instant kave, odnosno instant kave bez kofeina. Nadalje, u komparativnoj, nasumičnoj dvostruko slijepoj studiji proučavan je utjecaj instant kave i instant kave obogaćene klorogeničnom kiselinom na tjelesnu masu 30 pretilih pojedinaca. U skupini ispitanika koja je dobivala instant kavu obogaćenu klorogeničnom kiselinom, prosječan gubitak tjelesne mase nakon 12 tjedana provođenja studije iznosio je 5,4 kg. U skupini ispitanika koja je dobivala običnu instant kavu, prosječan gubitak tjelesne mase bio je 3 puta manji i iznosio je 1,7 kilograma. Gubitak tjelesne mase kod ispitanika koji su primali običnu instant kavu može se objasniti termogeničkim efektom kofeina. Prema navedenim rezultatima može se zaključiti da instant kava obogaćena klorogeničnom kiselinom ima značajan utjecaj na apsorpciju i iskorištenje glukoze iz prehrane. Stoga bi se dugoročnim uzimanjem takve vrste kave moglo postići smanjenje tjelesne mase i udio masti u organizmu.

Klinička studija provedena na 16 pretilih odraslih osoba u trajanju od 22 tjedna također ide u prilog klorogeničnoj kiselini kao učinkovitom nutraceutiku za smanjenje tjelesne mase pretilih osoba. Kod ispitanika koji su dobivali klorogeničnu kiselinu došlo je do značajnog smanjenja tjelesne mase (- 8,04 ± 2,31 kg), indeksa tjelesne mase (- 2,92 ± 0,85 kg/m2) te smanjenja udjela masti (- 4,44 ± 2,00 %) i smanjenog broj otkucaja srca (- 2,56 ± 2,85 otkucaja po minuti). Važno je naglasiti da je režim prehrane ispitanika tijekom trajanja studije bio isti kao i prije pristupanja istraživanju.

Sirova, odnosno zelene kava kao i pržena kava sadrže kofein koji povisuje krvni tlak. S druge strane, nekoliko studija pripisuje ekstraktu zelene kave, odnosno njenoj glavnoj farmakološkoj sastavnici – klorogeničnoj kiselini, hipotenzivni efekt. Kontradiktorno djelovanje pržene odnosno sirove kave može se djelomično objasniti nastankom hidroksihidrokinona tijekom prženja, koji inhibira pozitivne učinke klorogenične kiseline na krvni tlak hipertenzivnih miševa, štakora i umjereno hipertenzivnih žena. Treba naglasiti da je sadržaj kofeina u prženoj kavi nešto veći, do 10%, u odnosu na zelenu kavu.

Smatra se da se korisni učinak klorogenične kiseline postiže oralnom suplementacijom u rasponu od 120-300 mg, i to prvenstveno na kardiovaskularno zdravlje – krvni tlak i cirkulaciju. Učinak viših doza klorogenične kiseline nije dovoljno istraživan, iako i on pokazuje potencijalno korisno djelovanje.

Watanabe i suradnici su 2006. godine proveli nasumičnu, placebom kontroliranu kliničku studiju na 28 pacijenata s blagom hipertenzijom i normalnom tjelesnom masom. Svakodnevnim unosom 140 mg klorogenične kiseline iz ekstrakta zelene kave, došlo je nakon 12 tjedana konzumacije do značajnog smanjenja krvnog tlaka (sistoličkog i dijastoličkog) u odnosu na placebo skupinu. S druge strane, nije bilo nikakve razlike u indeksu tjelesne mase i broju otkucaja srca između kontrolne skupine i skupine koja je dobivala klorogeničnu kiselinu. Također, nisu zabilježene nikakve nuspojave.
Zbilja pomaže :)
Samo registrirani kupci koji su kupili ovaj proizvod putem web shopa mogu ostaviti recenziju. Ako ste kupili ovaj proizvod, molimo kliknite na Prijava kako biste se ulogirali.

Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.

Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja bilo kakvih dodataka prehrani konzultirati s liječnikom.

Kod nekih dodataka prehrani razlikuju se upute za uzimanje na hrvatskoj i originalnoj deklaraciji. To je rezultat različitih pravilnika o dodacima prehrani u različitim državama. Molimo držite se one doze koju Vam je preporučila stručna osoba.

Kod nekih dodataka prehrani natpis na ambalaži djeluje kao da je doza po kapsuli/tableti veća nego što se navodi u nazivu proizvoda i sastavu. Naime, američki proizvođači na ambalažu često pišu velikim slovima (američku) dnevnu dozu, a onda sitnim slovima "u dnevnoj dozi". Npr kapsule koje imaju 400 mg nečega u američkoj dnevnoj dozi (recimo 2 kapsule), po kapsuli imaju 200 mg nečega, kako je ispravno navedeno u nazivu/sastavu proizvoda. Dnevne doze se razlikuju od države do države i ovise o pravilnicima o dodacima prehrani koji su na snazi u konkretnoj državi.

Kod nekih dodataka prehrani rok trajanja na originalnoj ambalaži je označen sa EXP (upotrijebiti do) ili Best By (najbolje upotrijebiti do). "Najbolje upotrijebiti do" ne znači istek roka trajanja, odnosno "uporijebiti do". "Upotrijebiti do" se odnosi na datum do kad je proizvod siguran za upotrebu, a "najbolje upotrijebiti do" se odnosi na optimalnu kvalitetu proizvoda, ali je isti i nakon tog datuma siguran za upotrebu. Kod nekih dodataka prehrani oznaka na originalnoj ambalaži je MFG, što označava datum proizvodnje (Manufacture Date), a rok trajanja je označen na hrvatskoj deklaraciji (obično 2 godine od datuma MFG).

Recenzije korisnika odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Terra Organica nije odgovorna za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Način isporuke se bira u obrascu za završetak narudžbe:

1. dostavnom službom GLS (uobičajena isporuka 1-5 radnih dana od narudžbe/uplate)

  • 0,00 € (besplatno) za narudžbe iznad 40 € vrijednosti
  • 4 € za narudžbe ispod 40 € vrijednosti

Na ovaj trošak može se obračunati i:

  • + 1,50 € za opciju plaćanja pouzećem (ako je opcija dostupna), neovisno o visini narudžbe 

Naknade za plaćanje pouzećem obračunava se neovisno o visini narudžbe i dostavnih troškova.

Kupac od dostavne službe dobiva e-mail i SMS sa podacima o paketu i okvirnom vremenu dostave. Vrijeme dostave nije moguće birati. CCa sat vremena prije dostave dostavljač zove primatelja.

2. osobnim preuzimanjem u našoj trgovini

Preuzimanje naručenih artikala moguće je isključivo nakon naše obavijesti da je narudžba spremna za preuzimanje. Ovakve narudžbe plaćaju se unaprijed - kartično ili uplatom na račun. Nije moguće plaćanje web shop narudžbi pri preuzimaju u dućanu.

U dućanu, naravno, možete kupovati i bez prethodne web narudžbe, kao i u bilo kojem drugom dućanu.

 

Dostavu vršimo samo unutar RH. Minimalni iznos narudžbe je 10 €.

 

Naručene proizvode je moguće platiti:

  • unaprijed na naš transakcijski račun (opća uplatnica, virman, internet bankarstvo - bonus: dvostruki bodovi)
  • karticama online (Visa, MasterCard, Maestro, Diners, Discover) - samo jednokratno
  • gotovinom kod preuzimanja (pouzećem) uz naknadu od 1,50 €

Naknada za plaćanje pouzećem naplaćuje se neovisno o visini narudžbe i dostavnih troškova. Naknada za plaćanje pouzećem je dodatan iznos koji se zbraja s troškom dostave, a obračunava se uvijek, neovisno o visini narudžbe. 

Ovisno o broju narudžbi i naših kapaciteta pakiranja, ponekad gasimo ili ograničavamo mogućnost plaćanja pouzećem, kako bismo stigli obraditi sve narudžbe. Također, sve narudžbe s opcijom plaćanja pouzećem, a neispravnim kontakt podacima (telefon, mail, pun mailbox itd.) storniramo.

Željeni način plaćanja bira se u obrascu za završetak narudžbe - moguće je birati samo između ponuđenih u trenutku predaje narudžbe.

Narudžbe koje se preuzimaju u našem dućanu moguće je platiti samo unaprijed, kartično ili uplatom na račun (ako kupujete u dućanu bez prethodne web narudžbe - načini plaćanja u dućanu su gotovina i kartice).

 

Naš jedini dućan nalazi se u Zagrebu, u ulici Antuna Bauera 16

Radno vrijeme dućana: PON-PET 09:00-20:00, subotom 09:00-14:00. 

PLAĆANJE: U dućanu je omogućeno plaćanje gotovinom te karticama jednokratno: Visa, MasterCard, Maestro i Diners. Za iznose iznad 80 € / 602,76 kn moguće je plaćanje na 2 rate Dinersom te Zaba/Erste Maestrom i MasterCardom, a za iznose iznad 120 € / 904,14 kn na 3 rate navedenim karticama. 

 

RASPOLOŽIVOST PROIZVODA S WEB SHOPA U DUĆANU:

1. Raspoloživost artikala u dućanu označena je za većinu proizvoda na web shopu - do informacije se dolazi klikom na link "provjeri dostupnost u dućanu" koji se nalazi ispod gumba DODAJ U KOŠARICU.

2. Telefonske rezervacije za kupnju u dućanu nisu moguće, jedina mogućnost rezervacije je web narudžba s opcijom preuzimanja u dućanu (takve narudžbe se plaćaju unaprijed, uplatom na račun ili kartično, a preuzimaju isključivo nakon e-mail obavijesti da je roba spremna za preuzimanje).

3. PROIZVODI U ČIJEM NAZIVU PIŠE TRAJNO NEDOSTUPNO trajno su nedostupni i više ih nemamo u ponudi (i ne znamo ima li ih itko igdje ;)).

4. Nismo upoznati s ponudom drugih dućana u Zagrebu, Hrvatskoj i izvan Hrvatske - dakle ne znamo gdje osim kod nas možete kupiti to što želite kupiti :). Možda google zna?

5. Cijene u dućanu su jednke cijenama na našoj (dakle ovoj) web stranici, a ne nekoj drugoj stranici. Akcije nisu nužno jednake u dućanu i web shopu. Ne znamo kakve su cijene na drugim prodajnim mjestima - to morate provjeriti kod njih.

 

Podaci o proizvodima na web shopu (uključujući fotografije) informativnog su karaktera i trudimo se ažurirati ih u skladu s promjenama od strane proizvođača. Zbog mogućih odstupanja molimo vas da prije uporabe proizvoda pročitate točne informacije na samom proizvodu.

 

Gdje kupiti?
Osim putem internet trgovine, proizvode je moguće kupiti u našem dućanu u Zagrebu, u Bauerovoj 16, od pon-pet 09:00-20:00 te subotom 09:00-14:00. Dostupnost u dućanu je označena kod svakog artikla.
Načini plaćanja
Narudžbe predane putem internet trgovine mogu se platiti uplatom na račun, kartično te pouzećem uz naknadu od 1,50 € (naknada za plaćanje pouzećem nije trošak dostave - dostava se obračunava odvojeno). Način plaćanja bira se u obrascu za završetak narudžbe.
Dostava
Dostavljamo samo unutar Hrvatske. Cijena osnovne dostave iznosi 4 € za narudžbe do 40 € vrijednosti, te 0 € za narudžbe iznad 40,00 € vrijednosti. Odvojeno od troška osnovne dostave obračunava se naknada od 1,50 € u slučaju plaćanja pouzećem (neovisno o visini narudžbe i već obračunatih dostavnih troškova).

Savršeni partneri:

Pogledajte i ovo