Acetyl L-Carnitine 500 mg x 100 kapsula - Swanson

SW1649T
L-carnitine je jedna od najboljih tvari za poticanje kognitivnih funkcija, za prevenciju kroničnog umora (sprečava stvaranje mliječne kiseline u mišićima) i pozitivno djeluje na rad srca.
209,90 kn
(PDV uključen)
+
 • Trošak dostave
 • Načini plaćanja
 • Dostupnost u dućanu
 • Jednu kapsulu jednom do dva puta dnevno uz čašu vode
 • Dvije kapsule sadrže 1000 mg acetil L-karnitina


L-karnitine je aminokiselina koji se prirodno nalazi u ljudskom organizmu, a pospješuje pretvaranje masti u energiju tako da transportira masti u stanične mitohondrije što ga čini cijenjenim dodatkom prehrani za pomoć pri gubitku suvišnih masnih naslaga. L-carnitine je jedna od najboljih tvari za poticanje kognitivnih funkcija, za prevenciju kroničnog umora (sprečava stvaranje mliječne kiseline u mišićima) i pozitivno djeluje na rad srca.

Acetil L-karnitin je poseban oblik te aminokiseline koji se zahvaljujući svojoj strukturi brže apsorbira i bolje djelujue od običnog L-karnitina. Na taj način obnavlja energetsko stanje organizma, posebice mozga i ostatka živčanog sustava. Kako puno stanja u organizmu " kreće od mozga" tako djelovanjem na živčani sustav acetilirani L-karnitin posredno djeluje i na obrambeni sustav našeg organizma čime se spriječevaju razne infekcije i poremećaji imunološkog sustava. Uzimanjem acetiliranog L-karnitina ubrzava se oporavak od moždanog udara i smanjuje se napredovanje simptoma Alzheimerove bolesti i demencije općenito.

Acetil L-karnitin se posebno preporučuje kao dopuna pravilnoj prehrani nakon 40 godine života jer tada počinje opadati njegova produkcija u tijelu.

Supplement Facts

Serving Size 1 Veggie Capsule

 Amount Per Serving% Daily Value
Acetyl L-Carnitine(from acetyl L-carnitine HCl) 500 mg *

*Daily Value not established.

Other ingredients: Hypromellose (vegetable capsule), microcrystalline cellulose (plant fiber), magnesium stearate, silica.

Suggested Use: As a dietary supplement, take one veggie capsule one to two times per day with water.

Brand:
Swanson
Pakiranje:
100 kapsula/tableta
Primjena:
 • Depresija
 • Dijabetes
 • Funkcija mozga
 • Kronični umor
 • Krvožilni sustav
 • Mišićni oporavak
 • Plodnost
 • Podiže energiju
 • Potiče koncentraciju
 • Pretilost
 • Srčane tegobe
Status na tržištu:
 • dodatak prehrani
Kliničke studije pokazale su učinkovitost uzimanja L-karnitina i acetil-L-karnitina kod povećanja pokretljivosti i broja spermija. Ispitanici su uzimali 2 g do 4 g L-karnitina ili acetil-L-karnitina dnevno, tijekom dva do četiri mjeseca, što je povećalo kvalitetu sperme, odnosno pokretljivost i broj spermija. Acetil-L-karnitin ima bolja farmakokinetska svojstva u odnosu na L-karnitin.
Acetil L-karnitin svojim povoljnim neuroprotektivnim učinkom doprinosi smanjenju simptoma kod dijabetičke neuropatije, te poboljšanju kognitivnih funkcija kod kroničnih degenerativnih poremećaja.
Korištenje Acetil L-karnitina prilikom pojačanih fizičkih napora, te kod sportaša, dovodi do povećanja mišićne snage i izdržljivosti, uz istovremeno smanjenje masnog tkiva, zbog čega se preporučuje u situacijama kada postoji potreba za redukcijom tjelesne težine, ili pak kod mršavljenja zbog estetskih razloga.
L-karnitin je osnovna molekula koja nekim stanicama daje energiju. U spermijima znatno uvećava pokretljivost i energiju, ujedno uvećavajući brojnost, a prema studijama i mogućnost začeća za gotovo 20%. Studija na ispitanicima liječenim od neplodnosti uzrokovane nedovoljnom količinom i neodgovarajućom formom sjemena, uključila je kombinaciju vitamina C, E, B12, cinka, folne kiseline, selena, koenzima Q-10 i L-karnitina. Suplementacija i mjerenja nakon tri mjeseca pokazala su znatno povećenje kvalitete, strukture, koncentracije i pokretljivosti sjemena.
Super njega za njega :D
Uzimanje L-karnitina u klinički istraživanjima povezano je s povećanjem ukupnog broja spermija te s povećanjem pokretljivosti i koncentracije pokretnih spermija. Za L-arginin je ustanovljeno da in vivo i in vitro potiče pokretljivost kod astenozoospermičnih muškaraca.
Molimo kliknite na Prijava kako biste napisali osvrt.

Svojstva, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom životu. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Terra Organica d.o.o. nije odgovorna za njihovu točnost.

Eterična i biljna ulja, hidrolati i gline, osim onih kod kojih je to izričito naglašeno, u RH nisu registrirana kao hrana ili dodatak prehrani  (što ne znači da konkretan proizvod nije u EU registriran kao dodatak prehrani, hrana ili začinski ekstrakt za hranu - ove informacije smo  za većinu proizvoda naveli kao dodatne informacije u rubrici značajke, kao smjernice o kvaliteti proizvoda). Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za što će koristiti konkretan proizvod. Sva eterična ulja potrebno je razrijediti prije nanošenja na kožu.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja i hidrolata) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu (kao što uz ulje i brašno ne dolazi recept za baklavu). 

Dodaci prehrani nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života. Ukoliko uzimate bilo kakve lijekove, trudni ste ili dojite, prije uzimanja dodataka prehrani molimo konzultirati se sa svojim liječnikom.

Kod nekih dodataka prehrani razlikuju se upute za uzimanje na hrvatskoj i originalnoj deklaraciji. To je rezultat različitih pravilnika o dodacima prehrani u različitim zemljama. Molimo držite se one doze koju Vam je preporučila stručna osoba.

Za primjenu eteričnih i biljnih ulja, hidrolata, glina, dodataka prehrani i ostalih proizvoda u terapeutske svrhe potražite savjet liječnika / fitoaromaterapeuta.

Recenzije korisnika u rubrici "ISKUSTVA" odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Terra Organica nije odgovorna za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Gdje kupiti?
Osim putem internet trgovine, proizvode je moguće kupiti u našem dućanu u Zagrebu, u Bauerovoj 16, od pon-pet 09:00-20:00 te subotom 09:00-14:00. Raspoloživost u dućanu je jednaka raspoloživosti na webu.
Načini plaćanja
Narudžbe predane putem internet trgovine mogu se platiti uplatom na račun, kartično ili pouzećem. Način plaćanja se bira kod završetka kupnje.
Dostava
Dostava je besplatna za narudžbe iznad 300,00 kn. Isporuka najčešće unutar 1-3 radna dana. Dostavljamo samo unutar Hrvatske.

Povezani sadržaji

Muška neplodnost i erektilna disfunkcija

Jun 7, 2017 Ljekovito bilje i dodaci prehrani
Suprotno uvriježenom mišljenju kako je neplodnost uglavnom problem ženske populacije, studija objavljena 2010. godine pokazuje kako je problem neplodnosti u preko 50% slučajeva vezan uz mušku populaciju. Iduća studija,...
Nastavi čitati