Tonalin CLA 1200 mg (iz ulja šafranike) / 90 softgel kapsula - Natrol

N-329
CLA djeluje, ali je treba uzimati barem dva mjeseca za vidljive rezultate. CLA spada među rijetke suplemente kod kojih nije uočen tzv. jo-jo efekt, termin koji se upotrebljava za opis pojave ponovnog naglog gomilanja masti po prestanku dijete.
230,00 kn
(PDV uključen)
+
  • Trošak dostave
  • Načini plaćanja
  • Dostupnost u dućanu

Tonalin CLA 1200 mg| 60 softgel kapsula

CLA je skraćenica za konjugiranu linolnu kiselinu, masnu. Proizvodi se od linolne kiseline iz suncokreta ili šafranike. Natrol® Tonalin® CLA 1200 mg je proizvedena isključivo iz šafranike koja je skuplja, ali i kvalitetnija sirovina.

Natrol Tonalin CLA:
• 1200 mg patentirane Tonalin CLA†‡
• Superiorna kvaliteta CLA iz šafranike
• Klinički provjerena upotreba

CLA spada među rijetke suplemente kod kojih nije uočen tzv. jo-jo efekt, termin koji se upotrebljava za opis pojave ponovnog naglog gomilanja masti po prestanku dijete. Konzumacija dovoljnih količina CLA kritična je za postizanje željenih rezultata. Prema dostupnim istraživanjima konzumacijom 1.7 grama dnevno mogu se očekivati neki, dok je 3.0 do 4.0 grama dnevno potrebno za postizanje optimalnih rezultata. Kombinacija Tonalina, redovitog vježbanja i prehrane s restriktivnim unosom kalorija najbolja je kombinacija.

Pakiranje: 90 softgel kapsula
Način primjene: Uzmite jednu kapsulu, tri puta na dan, uz obrok.

Napomene: Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

 Zdrava dijeta s kalorijskom redukcijom i planom vježbanja esencijalna je za osobe koje žele skinuti kilograme.

Nutritivne vrijednosti  
Jedna softgel kapsula sadrži:   %RDA
Tonalin® CLA FFA 80 (konjugirana linolna kiselina, oleinska kiselina, stearinska kiselina, palmitinska kiselina, linolna kiselina)
– konjugirana linolna kiselina
1200 mg
960 mg
*

Sastojci: konjugirana linolna kiselina, oleinska kiselina, želatina, palmitinska kiselina, tvar protiv zgrušavanja: stearinska kiselina glicerin, voda, bojilo – karmel, antrioksidans: miješani prirodni tokoferoli, linolna kiselina

Za alergene vidi sastojke prikazane bold.
Savjet za osobe s alergijama: sadrži soju

Način primjene: jedna tableta, tri puta dnevno, uz obrok

NE sadrži: mlijeko, jaja, rubu, školjkaše, orašaste plodove, kvasce, kukuruz, gluten, umjetna bojila i arome, pridodane šećere ili škrob.

Brand:
Natrol
Primjena:
  • Mršavljenje
Status na tržištu:
  • dodatak prehrani
Pijem dva mjeseca i za sada sam izgubila 4 kg, bez neke posebne dijete. Jedem normalno, ne prežderavam se ali nisam ni na restriktivnoj dijeti. Zadovoljna sam rezultatom. Cilj je izgubiti 10 kg.
Kako se riješiti masnih naslaga čest je problem pri uravnoteženju tjelesne težine. Posebno se to odnosi na masne naslage oko trbuha, struka i bokova gdje su najtvrdokornije i često ih je najteže ukloniti.

Kao izvrsno, prirodno rješenje za smanjenje masnih naslaga, velik broj stručnjaka preporuča uvođenje konjugirane linolne kiseline kao dodatka prehrani.

CLA ili konjugirana linolna kiselina, iznimno je važna masna kiselina neophodna za razgradnju masnoća, no naše tijelo ju ne može samo sintetizirati, već ju moramo unijeti prehranom.

Nalazi se najviše u mesu preživača (govedo, ovca, koza) i njihovim mliječnim proizvodima. No, danas je zbog manjeg unosa kvalitetnog mesa i mliječnih proizvoda, kao i industrijskog uzgoja životinja unosimo znatno manje nego prije, pa je i razgradnja masnog tkiva otežana.

Iz tog razloga sve više stručnjaka preporuča dodatan unos CLA radi smanjenja masnih naslaga i održavanja optimalne tjelesne težine.

Naime, obzirom da sudjeluje i u procesima iskorištavanja energije, kod jednolične, neuravnotežene i kalorijski bogate prehrane, preporučuje se dodatno korištenje konjugirane linolne kiseline, odnosno dodataka prehrani koji ju sadrže kako bi se pospješilo sagorjevanje masnih naslaga te smanjilo pohranjivanje masti nakon obroka.

Kako djeluje CLA?
Konjugirana linolna kiselina ili CLA je masna kiselina koja u našem organizmu predstavlja izvor esencijalne linolenske kiseline. Prirodni izvori linolenske kiseline su ulje kukuruza, sjemenke suncokreta i suncokretovo ulje, orasi, goveđe meso i mliječni proizvodi.

Dva su primarna mjesta djelovanja konjugirane linolne kiseline – adipociti ili masne stanice (mjesto pohrane masti) te skeletne mišićne stanice (mjesta pretvorbe masti u energiju). Klinička istraživanja su pokazala da CLA smanjuje aktivnost lipoprotein lipaze (LPL) – enzima odgovornog za prijenos triglicerida iz krvi u masne stanice, gdje se trigliceridi pohranjuju. U isto vrijeme CLA stimulira i lipolizu (razgradnju pohranjenih triglicerida) u masnim stanicama.

S obzirom na spomenuta mjesta primarnog djelovanja CLA, postoje četiri mehanizma pomoću kojih CLA utječe na smanjenje udjela tjelesne masti:
1.smanjuje količinu masti koja se pohranjuje nakon obroka,
2.povećava razgradnju masti u masnim stanicama,
3.povećava „izgaranje“ masti u mitohondrijima,
4.smanjuje ukupan broj masnih stanica.

Gdje se nalazi CLA?
Konjugirana linolna kiselina u najvećim je količinama prisutna u mesu te mlijeku i mliječnim proizvodima preživača (govedo, ovca, koza…). Nažalost, danas se zbog industrijskog uzgoja životinja količina CLA u njihovim proizvodima višestruko smanjuje i dokazano je da je kod prirodnog uzgoja životinja (na pašnjacima) količina CLA u njihovom mlijeku i mesu znatno viša.

Kome se preporučuje?
CLA se preporučuje svima koji zbog jednolične, neuravnotežene ili kalorijski bogate prehrane imaju poteškoća s taloženjem masnih naslaga u tijelu. Također, preporučuje se i kod kura mršavljenja kao dodatno sredstvo za sagorjevanje masnoća, ali i kao prevencija u gomilanju masnih naslaga, pa predstavlja izvrsnu kuru za smanjenje masnih naslaga prije ljetovanja.

Kada govorimo o CLA u dodacima prehrani, ona je uglavnom biljnog porijekla, konkretno iz ulja biljke šafranike (lat. Carthamus tinctorius), ali jednako djelotvorna, pa je primjerena i kod veganske i vegetarijanske prehrane, pogotovo zato što je zbog bezmesne prehrane kod takvih osoba prirodan unos CLA nedovoljan.

Također, preporučuje se i osobama u čijoj su prehrani slabo zastupljeni meso i mliječni proizvodi preživača, već je naglasak stavljen na unos ugljikohidrata te na meso peradi i ribe.

Ciljna skupina za dodatan unos CLA si i osobe koje imaju intoleranciju na laktozu te izbjegavaju mliječne proizvode.
CLA je skraćenica za konjugiranu linolnu kiselinu, masnu kiselinu koja se prirodno nalazi u tkivima živih bića. Proizvodi se od linolne kiseline iz suncokreta ili šafranike. Natrol® Tonalin® CLA 1200 mg je proizveden isključivo iz šafranike koja je skuplja, ali i kvalitetnija sirovina za proizvodnju CLA.

Tijekom proteklog desetljeća s Tonalinom je provedeno vjerojatno najviše istraživanja vezanih uz gubitak tjelesne masti i može se smatrati sigurnim za konzumaciju i efikasnim u borbi protiv prekomjerne tjelesne masnoće. Kako tijelo samostalno ne može sintetizirati CLA, nego je unosimo isključivo prehranom iz mlijeka, sira ili mesa, za pomoć pri redukciji tjelesne masnoće potrebno ju je dodatno uzimati iz suplemenata.

Tonalin® CLA i tjelesna kompozicija

Konzumacija CLA smanjuje masne nakupine, naročito u području abdomena i pomaže održanju mišićne mase, što tijelo prirodno čini vitkijim. CLA limitira deponiranje masti u stanice i čini ih manjima. Studija objavljena u "Journal of Int. Medical Research", obavljena na ljudima, utvrdila je da CLA pomaže sagorijevanju već postojećih masnih zaliha u organizmu i smanjenju tjelesne masnoće. Još jedan od vrijednih zaključaka provedenih studija je činjenica da su osobe koje su uzimale CLA po prestanku konzumacije znatno sporije zadržavale tjelesnu masnoću od osoba koje je nisu uzimale. Tako CLA spada među rijetke suplemente i procedure vezane uz gubitak tjelesne masnoće kod kojih nije uočen tzv. jo-jo efekt, odnosno ponovno naglo gomilanje masti po prestanku suplementacije ili dijete.

Prema studiji objavljenoj 2006. godine u J.Sports Med. Phys. Fitness, CLA i aerobno vježbanje ostvariti kvalitetnu tjelesnu kompoziciju, lako je promjena u kvaliteti kompozicije zamijećena i u skupini koja je uzimala samo 3,6 g CLA dnevno, bolje rezultate postigla skupina koja je uzimala istu količinu CLA i dodatno bila podvrgnuta aerobnim aktivnostima u trajanju od 30 minuta dnevno. Vježbanje i Tonalin® CLA su dobitna kombinacija u borbi protiv masnih naslaga! Rezultate studije objašnjava mehanizam djelovanja CLA. Kada konzumiramo masti, višak koji tijelo ne treba za proizvodnju energije biva apsorbiran u masne stanice uz pomoć enzima lipoprotein lipaza. CLA blokira taj enzim i preusmjerava masti u mišićne stanice. CLA zatim aktivira još jedan enzim koji pomaže mišićima da sagore masti. Zbog toga je CLA najdjelotvornija kada se primjenjuje uz vježbanje.
Molimo kliknite na Prijava kako biste napisali osvrt.

Svojstva, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom životu. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Terra Organica d.o.o. nije odgovorna za njihovu točnost.

Eterična i biljna ulja, hidrolati i gline, osim onih kod kojih je to izričito naglašeno, u RH nisu registrirana kao hrana ili dodatak prehrani  (što ne znači da konkretan proizvod nije u EU registriran kao dodatak prehrani, hrana ili začinski ekstrakt za hranu - ove informacije smo  za većinu proizvoda naveli kao dodatne informacije u rubrici značajke, kao smjernice o kvaliteti proizvoda). Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za što će koristiti konkretan proizvod. Sva eterična ulja potrebno je razrijediti prije nanošenja na kožu.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja i hidrolata) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu (kao što uz ulje i brašno ne dolazi recept za baklavu). 

Kod nekih dodataka prehrani razlikuju se upute za uzimanje na hrvatskoj i originalnoj deklaraciji. To je rezultat različitih pravilnika o dodacima prehrani u različitim zemljama. Molimo držite se one doze koju Vam je preporučila stručna osoba.

Za primjenu eteričnih i biljnih ulja, hidrolata, glina, dodataka prehrani i ostalih proizvoda u terapeutske svrhe potražite savjet liječnika / fitoaromaterapeuta.

Recenzije korisnika odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Terra Organica nije odgovorna za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Podaci o proizvodima na web shopu (uključujući fotografije) informativnog su karaktera i trudimo se ažurirati ih u skladu s promjenama od strane proizvođača. Zbog mogućih odstupanja molimo vas da prije uporabe proizvoda pročitate točne informacije na samom proizvodu.

 

Gdje kupiti?
Osim putem internet trgovine, proizvode je moguće kupiti u našem dućanu u Zagrebu, u Bauerovoj 16, od pon-pet 09:00-20:00 te subotom 09:00-14:00. Raspoloživost u dućanu je jednaka raspoloživosti na webu.
Načini plaćanja
Narudžbe predane putem internet trgovine mogu se platiti uplatom na račun, kartično ili pouzećem (uz naknadu od 15 kn). Način plaćanja se bira kod završetka kupnje.
Dostava
Dostava je besplatna za narudžbe iznad 300,00 kn (naknada za plaćanje pouzećem iznosi 15,00 kn). Isporuka najčešće unutar 1-3 radna dana. Dostavljamo samo unutar Hrvatske.

Povezani sadržaji

Pomažu li tablete za mršavljenje i kako ih izabrati?

May 15, 2015 Ljekovito bilje i dodaci prehrani
Kada želimo ubrzati mršavljenje, možemo si pomoći nekim dodatkom prehrani. Važno je odabrati pravi dodatak koji odgovara našim potrebama i koji će nam pomoći da olakšamo i ubrzamo put do cilja.   Pogledajmo što se nudi i što kome...
Nastavi čitati