Vitamin A (Retinyl palmitate), kozmetička sirovina 10 mL

M-1073
Retinil palmitate je stabilni oblik vitamina A, koji se u koži pretvara u retinol. Djeluje antioksidativno, ubrzava obnovu stanica te potiče sintezu kolagena i metabolizam fibroblasta.
39,90 kn
(PDV uključen)
+
  • Trošak dostave
  • Načini plaćanja
  • Dostupnost u dućanu

Vitamin A je važan za normalni razvoj svih tkiva u ljudskom organizmu. On regulira orožnjavanje kože i djeluje na regeneraciju tkiva. Pospješuje mitozu i proliferaciju stanica epidermisa. Manjak vitamina A dovodi do hiperkeratolitičkih promjena. Takva koža je suha i blijedosive boje. Lokalnom primjenom vitamin A obnavlja oštećene stanice kože.

Retinil palmitate je stabilni oblik vitamina A, koji se u koži pretvara u retinol. Djeluje antioksidativno, ubrzava obnovu stanica te potiče sintezu kolagena i metabolizam fibroblasta.

INCI: retinyl palmitate, tocopherol

Koristi se u koncentracijama 0,1-2%, preferirano u pripravcima za noćnu njegu, a uobičajeno se dodaje u finalnu fazu izrade emulzije. Topiv u uljima. 

Pri nižim temperaturama se ugušćuje i postaje želatinast. Za lakše doziranje potrebno ga je držati na sobnoj temperaturi ili prije upotrebe zagrijati na min 22 stupnja.

 

Brand:
MAYAM
Pakiranje:
10 mL
Primjena:
  • Hiperpigmentacije kože (pjege)
  • Potiče sintezu kolagena
  • Regeneracija kože
Tip kože:
  • bore
  • zrela
Status na tržištu:
  • kozmetička sirovina
Odličan proizvod! Za razliku od sličnih, već gotovih proizvoda, koji sadrže razne oblike vitamina A, ovaj ne izaziva crvenilo i perutanje kože. Dodala sam ga u koncentraciji od 2% u macerat nevena i od toga napravila kremu koju koristim svaku drugu večer, a nepravilnosti u obliku akni i sitnih bora polako nestaju. Proizvod je tekuć, lagano se dozira i sav se uspije iscijediti iz bočice pa ne ostaje ništa nepotrošeno.
Postovani,
da li se ovaj proizvod moze dodati u shea maslaci koristiti ga na licu? Koliko bi odprilike trebalo ga dodati na 100g maslaca?
[ODGOVOR: Koristi se u koncentracijama 0,1-2%, dakle 0,1-2g na 99,9-98 g maslaca. Napomena: ovo je forma za napisati recenzije proizvoda, a ne slati upite :)]
Molimo kliknite na Prijava kako biste napisali osvrt.

Svojstva, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom životu. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Terra Organica d.o.o. nije odgovorna za njihovu točnost.

Eterična i biljna ulja, hidrolati i gline, osim onih kod kojih je to izričito naglašeno, u RH nisu registrirana kao hrana ili dodatak prehrani  (što ne znači da konkretan proizvod nije u EU registriran kao dodatak prehrani, hrana ili začinski ekstrakt za hranu - ove informacije smo  za većinu proizvoda naveli kao dodatne informacije u rubrici značajke, kao smjernice o kvaliteti proizvoda). Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za što će koristiti konkretan proizvod. Sva eterična ulja potrebno je razrijediti prije nanošenja na kožu.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja i hidrolata) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu (kao što uz ulje i brašno ne dolazi recept za baklavu). 

Dodaci prehrani nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života. Ukoliko uzimate bilo kakve lijekove, trudni ste ili dojite, prije uzimanja dodataka prehrani molimo konzultirati se sa svojim liječnikom.

Kod nekih dodataka prehrani razlikuju se upute za uzimanje na hrvatskoj i originalnoj deklaraciji. To je rezultat različitih pravilnika o dodacima prehrani u različitim zemljama. Molimo držite se one doze koju Vam je preporučila stručna osoba.

Za primjenu eteričnih i biljnih ulja, hidrolata, glina, dodataka prehrani i ostalih proizvoda u terapeutske svrhe potražite savjet liječnika / fitoaromaterapeuta.

Recenzije korisnika u rubrici "ISKUSTVA" odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Terra Organica nije odgovorna za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Gdje kupiti?
Osim putem internet trgovine, proizvode je moguće kupiti u našem dućanu u Zagrebu, u Bauerovoj 16, od pon-pet 09:00-20:00 te subotom 09:00-14:00. Raspoloživost u dućanu je jednaka raspoloživosti na webu.
Načini plaćanja
Narudžbe predane putem internet trgovine mogu se platiti uplatom na račun, kartično ili pouzećem. Način plaćanja se bira kod završetka kupnje.
Dostava
Dostava je besplatna za narudžbe iznad 300,00 kn. Isporuka najčešće unutar 1-3 radna dana. Dostavljamo samo unutar Hrvatske.