Ceramidi, kozmetička sirovina 5 g

M-1428
Ceramidi su najvažniji strukturni elementi koji čine zaštitnu kožnu barijeru. Gubitkom ceramida dolazi do isušivanja i starenja kože.
79,90 kn
(PDV uključen)
+
  • Trošak dostave
  • Načini plaćanja
  • Dostupnost u dućanu

Ceramidi su najvažniji strukturni elementi koji čine zaštitnu kožnu barijeru. Gubitkom ceramida dolazi do isušivanja i starenja kože. 

Ceramidi spriječavaju oštećenje DNA molekule i povećavaju stupanj obnavljanja UV-zrakama oštećenih keratinocita. Koriste se za regenerativnu njegu kože (uključujući zaštitu od sunca). Zbog svojeg stimulirajućeg učinka na stanični endogeni korektivni sistem mogu se smatrati prirodnim faktorom zaštite protiv UV-zrakama uzrokovanog starenja.

Dokazano je da lokalna primjena ceramida (fosfolipida i sfingolipida, dobivenih iz biljnih ulja) koji se nalaze u membranoznoj aktivnoj strukturi, u vrlo kratkom vremenu obnavlja oštećenu hidrolipidnu barijeru Stratum Corneum-a. Samo fosfolipidi i sfingolipidi mogu stvoriti liposome, što je možda najvažnije otkriće na području suvremene njege kože. Fosfolipidi i sfingolipidi prenose hranjive tvari u stanice kože i u njezinim dubokim slojevima stvaraju „spremnike” vlage, što s drugim tretmanima nije moguće.

Ceramidi se proizvode patentiranim postupkom biofermentacije i imaju istu strukturu kao i ceramidi koji su prirodno prisutni u koži. Ovaj proizvod je odmah spreman za upotrebu, topiv je u masnoj fazi formulacije. U kreme se dodaje u koncentraciji od 0,25-5% na masu kreme, u uljnu fazu, na cca 80-85 °C. Važno je da se u potpunosti otopi u uljnoj fazi.

INCI: isocetyl alcohol, ceramide np, cetyl alcohol (udio aktivne tvari /ceramidi III/ cca 10%).

Brand:
MAYAM
Pakiranje:
5 g
Primjena:
  • Preparati za sunčanje
Tip kože:
  • bore
  • dehidrirana
  • normalna
  • suha
  • zrela
Status na tržištu:
  • kozmetička sirovina
Moja preporuka, bolje od ceramide complexa koji je konzerviran fenoksietanolom !!!
Molimo kliknite na Prijava kako biste napisali osvrt.

Svojstva, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom životu. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Terra Organica d.o.o. nije odgovorna za njihovu točnost.

Eterična i biljna ulja, hidrolati i gline, osim onih kod kojih je to izričito naglašeno, u RH nisu registrirana kao hrana ili dodatak prehrani  (što ne znači da konkretan proizvod nije u EU registriran kao dodatak prehrani, hrana ili začinski ekstrakt za hranu - ove informacije smo  za većinu proizvoda naveli kao dodatne informacije u rubrici značajke, kao smjernice o kvaliteti proizvoda). Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za što će koristiti konkretan proizvod. Sva eterična ulja potrebno je razrijediti prije nanošenja na kožu.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja i hidrolata) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu (kao što uz ulje i brašno ne dolazi recept za baklavu). 

Dodaci prehrani nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života. Ukoliko uzimate bilo kakve lijekove, trudni ste ili dojite, prije uzimanja dodataka prehrani molimo konzultirati se sa svojim liječnikom.

Kod nekih dodataka prehrani razlikuju se upute za uzimanje na hrvatskoj i originalnoj deklaraciji. To je rezultat različitih pravilnika o dodacima prehrani u različitim zemljama. Molimo držite se one doze koju Vam je preporučila stručna osoba.

Za primjenu eteričnih i biljnih ulja, hidrolata, glina, dodataka prehrani i ostalih proizvoda u terapeutske svrhe potražite savjet liječnika / fitoaromaterapeuta.

Recenzije korisnika u rubrici "ISKUSTVA" odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Terra Organica nije odgovorna za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Gdje kupiti?
Osim putem internet trgovine, proizvode je moguće kupiti u našem dućanu u Zagrebu, u Bauerovoj 16, od pon-pet 09:00-20:00 te subotom 09:00-14:00. Raspoloživost u dućanu je jednaka raspoloživosti na webu.
Načini plaćanja
Narudžbe predane putem internet trgovine mogu se platiti uplatom na račun, kartično ili pouzećem. Način plaćanja se bira kod završetka kupnje.
Dostava
Dostava je besplatna za narudžbe iznad 300,00 kn. Isporuka najčešće unutar 1-3 radna dana. Dostavljamo samo unutar Hrvatske.