Ulje makadamije

Ulje makadamije nije viskozno poput sezamovog ili maslinovog ulja, već je brzoupijajuće, i kao takvo posebno cijenjeno u izradi preparata i macerata za koje želimo brže prodiranje u kožu (bolje upijanje). Primjerice, macerate nevena i gospine trave (kantariona), kao i korijena mrkve, možemo izrađivati u makadamijinom ulju umjesto u tradicionalnom maslinovom ulju.

Stoga se makadamija najčešće koristi u spravljanju mješavina za lokalno utrljavanje kod tretiranja brojnih tegoba, poput glavobolja, probavnih i menstrualnih grčeva, za utrljavanje u prsa antivirusnih eteričnih ulja kod prehlada, viroza i kašlja, i drugdje gdje želimo da eterična ulja što prije prodru u kožu i dospiju do mjesta djelovanja. Ulje makadamije odlično je u kombinaciji s biljnim uljem lješnjaka za tretiranje celulita – nakapajte eterična ulja koja pomažu u rješavanju celulita u jednake omjere makadamije i lješnjaka i dobit ćete brzoupijajuću anticelulitnu mješavinu.

Ulje makadamije je sigurno za njegu i najosjetljivije kože, a osim već spomenute primjene u njezi zrele kože, pomaže u regeneraciji suncem opečene kože. Ukoliko ne volite masni sloj na licu koji ostaje nakon mazanja s nekim drugim dragocjenim biljnim uljima koja se primjenjuju u njezi zrele kože, poput argana, ploda divlje ruže, jojobe ili pšeničnih klica, jednostavno složite mješavinu tih ulja s makadamijom koja će uz vlastitu vrijednost u njezi pomoći da se mješavina brže upije.

U njezi i ishrani kose i vlasišta makadamijino ulje se također pokazalo djelotvornim, te je čest sastojak različitih pakunga za kosu, briljantina i posebno namijenjenih šampona.

Zbog netoksičnosti, stabilnosti i ugodnog mirisa i okusa ulje makadamije može se uzimati i oralno, kao pomoć u smanjivanju kolesterola ili općenito u kuhanju, te u obliku namaza kao slasna delicija u palačinkama.

Više o ulju makadamije pročitajte u članku: MAKADAMIJA

Koje ulje makadamije je za kosu/kožu?

Isto što vrijedi za arganovo ulje, vrijedi i za ulje makadamije: prodajemo 100% čista, hladno tiještena ulja makadamije, koja možete koristiti i za kožu i za lice i za kosu i za jelo (ako želite). Nemamo ulje makadamije na kojem piše "za kosu", jer ono što se prodaje po frizerskim salonima pod ulje makadamije je mješavina svega i svačega sa vrlo malo makadamije unutra :).

5,30   (39,93 kn) (PDV uključen)
Ulje izbora za suhu i zrelu kožu. Pomaže snižavanju povišenog kolesterola.
Na stanju
+

14,90   (112,26 kn) (PDV uključen)
Ulje izbora za suhu i zrelu kožu. Pomaže snižavanju povišenog kolesterola.
Na stanju
+

23,90   (180,07 kn) (PDV uključen)
Ulje izbora za suhu i zrelu kožu. Pomaže snižavanju povišenog kolesterola.
Na stanju
+

6,90   (51,99 kn) (PDV uključen)
Ulje izbora za suhu i zrelu kožu. Pomaže snižavanju povišenog kolesterola.
Na stanju
+