Filter Filter

Ulje crnog kima

Ulje crnog kima glasi kao panaceja tj. svelijek, pa ga mnogi zbog toga i ne shvaćaju ozbiljno kao izrazito potentan lijek za veliki broj ozbiljnih bolesti. No, treba uzeti u obzir da te male sjemenke imaju idealan kemijski sastav koji čini crni kim daleko superiornijim od većine ostalih biljaka. One sadrže proteine, ugljikohidrate, zasićene i nezasićene masne kiseline, tiamin, niacin, folnu kiselinu, kalcij, željezo, beta-karoten i mnogo drugih vrijednih sastojaka.

Povijest korištenja ulja crnog kima započinje još u vrijeme faraona, ali njegova ljekovitost se počinje znanstveno istraživati tek prije četrdesetak godina. Od tada, provedeno je oko 200 različitih studija na različitim institutima i sveučilištima, koje su otkrile zaista nemali broj bolesti na koje crni kim djeluje povoljno: autoimune bolesti poput multiple skleroze, reumatoidnog artritisa i psorijaze, astma, alergije, kronični umor, povišeni kolesterol, šećerna bolest, hemoroidi, proširene vene, visoki krvni tlak, bakterijske, gljivične i parazitske infekcije, glavobolje, ekcemi, kožne gljivice, lišajevi, neurodermitis, akne, bronhitis, kašalj, upala pluća, upala sinusa, smanjeni imunitet,  bolovi u zglobovima i mišićima, bolovi u želucu i crijevima,  crijevne gljivice, nadutost, proljev, kolike, jetrene bolesti i oštećenja, bubrežni kamenci, nesanica, depresija, slaba cirkulacija, PMS, AIDS, karcinom... i popis se samo nastavlja. Ne treba zanemariti i djelovanje ulja crnog kima na kožu: dermalnim nanošenjem čini nokte sjajnijim i jačima, sprečava ispadanje kose i djeluje protiv peruti, hrani suhu kožu, umanjuje bore, regenerira oštećene stanice kože.

Gledajući taj pozamašan popis bolesti na koje možemo djelovati uljem crnog kima, ne možemo se ne zapitati – zar zaista jedna biljka može uspješno liječiti sve to? Kako je moguće da djeluje jednako na crijevne gljivice, bolove u zglobovima i karcinom? Odgovor leži u fenomenalnom sastavu sjemenki u smislu mnogih kemijskih tvari koje sadrži. Isto tako treba imati na umu da djelovanje crnog kima je prvenstveno u vraćanju ravnoteže u svim sustavima, a ne na samom lijeku. I zato, redovno korištenje ulja crnog kima ne samo u akutnim i kroničnim stanjima, već kao svakodnevnu preventivu je najviše što možete učiniti za svoje zdravlje i dugotrajnu vitalnost.

Nastavi čitati: Ulje crnog kima - lijek za sve?

Sva ulja crnog kima iz naše ponude su čista, hladno tiještena ulja crnog kima, no nisu sva iz organskog uzgoja, niti sva imaju isti status na tržištu (što često nema nikakve veze s kvalitetom!).

Razlika je u brendu, pakiranju i načinu uzgoja, eventualno statusu na tržištu (hrana ili dodatak prehrani). U svakoj boci je čisto ulje crnog kima!

 

Iz organskog uzgoja su: Oshadhi, Nutrimedica (1 verzija), Soul Food

Na tržištu kao dodatak prehrani: Sangreen, Nutrimedica, kapsule Health Wizard

Na tržištu kao hrana: Soul Food

19,11   (143,98 kn) (PDV uključen)

Ljekovito protuupalno i antialergijsko ulje.

Na stanju
+

36,90   (278,02 kn) (PDV uključen)
Ljekovito protuupalno i antialergijsko ulje.
Na stanju
+

15,93   (120,02 kn) (PDV uključen)

Ljekovito protuupalno i antialergijsko ulje.

Na stanju
+

15,91   (119,87 kn) (PDV uključen)

Ljekovito protuupalno i antialergijsko ulje.

Na stanju
+

14,60   (110,00 kn) (PDV uključen)

Ljekovito protuupalno i antialergijsko ulje.

Na stanju
+

19,90   (149,94 kn) (PDV uključen)

Ljekovito protuupalno i antialergijsko ulje.

Na stanju
+