Sikavica, bezalkoholni integralni ekstrakt 50 mL - Soria Natural

SN-4074
Plod sikavice sadrži lipide, flavonoide (kvercetin, taksifolin, krizoerol), flavanolignanske spojeve koji se zajednički nazivaju Silimarin. Ova biljka je u upotrebi već preko 2000 godina i uglavnom se koristila za čišćenje i regeneraciju jetre.
18,90   (142,40 kn)
(PDV uključen)
1 L = 378,00 €  (2.848,04 kn)
+
 • Dostupnost u dućanu

Kapi bez alkohola. Prirodni ekstrakt ploda biljke u otopini – mješavini biljnog glicerina i pročišćene vode. Peroralne kapi s priloženom kapaljkom. 

Ne sadrži boje, konzervanse, niti bilo kakve dodatke.

Plod sikavice (Silybum marianum Gaertn) sadrži lipide, flavonoide (kvercetin, taksifolin, krizoerol), flavanolignanske spojeve koji se zajednički nazivaju Silimarin. Ova biljka je u upotrebi već preko 2000 godina i uglavnom se koristila za čišćenje i regeneraciju jetre

INDIKACIJE:

 • kod ciroze jetre
 • kod alkoholizma
 • kod hepatitisa
 • kod problema sa jetrom
 • kod trovanja
 • kod detoksifikacije i kura čišćenja

Način primjene: 1 ml 3 puta na dan, razrijeđeno u vodi. Dobro protresti prije upotrebe.

Način čuvanja: Čuvati na suhom i tamnom mjestu na sobnoj temperaturi.

Neto količina: 50 ml

Napomene: Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Bez alkohola, konzervansa i dodanih boja. Moguća su odstupanja u boji, okusu i gustoći sadržaja. Proizvod može sadržavati talog, što ne utječe na njegovu kakvoću.

Upozorenja: Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom. Ne preporučuje se trudnicama, dojiljama i djeci.

***

SORIA NATURAL® među vodećim je tvrtkama u Europi na području fitoterapije. Koristimo najmoderniju tehnologiju, koja omogućuje da su proizvodi od ljekovitog bilja, kapi koje nudimo, puno djelotvorniji od uobičajenih.

Novim tehnologijama integralne ekstrakcije kao što su superkritična tekućina i liofilizacija uspjeli smo iz ljekovitog bilja dobiti koncentrirane aktivne tvari, koje su šest do 25 puta djelotvornije od tinktura koje se dobivaju tradicionalnim metodama.

Analize i istraživanja koje je razvio naš tehnički i znanstveni tim dopunjuje razvoj novog postupka integralne ekstrakcije ljekovitog bilja, koji poznajemo kao "Stabilized Integral Exhaustion", a koji se može smatrati korakom dalje od SIPF tehnologije. To je vrhunac opsežnih iskustava dosegnut u godinama istraživanja i proučavanja ljekovitog bilja, koji uključuje aplikaciju fizičkog ponašanja i mogućnost ekstrakcije plinova u fitoterapiji.

Važno je da su svi sastojci biljaka uvijek u biološkoj ravnoteži, što povećava učinkovitost i smanjuje neželjene strane učinke. Na taj način, konačni proizvod je identičan sviježoj biljci, samo u većoj koncentraciji.

Biljni glicerin koristimo samo u svrhu konzerviranja, a ne u svrhu ekstrakcije.

Sastojci: tvar za zadržavanje vlage: glicerol, voda, tekući ekstrakt sjemena sikavice (Silybum marianum (L) Gaertn)

Sastav u preporučenoj dnevnoj dozi:

  3 ml
tekući ekstrakt sjemena sikavice 1562 mg
od čega silimarin 18 mg
Brand:
Soria Natural
Pakiranje:
50 mL
Status na tržištu:
 • dodatak prehrani
Stavlja na tržište / Odgovoran za RH:
 • Fiprom d.o.o., Zagreb, Istarska 45B
Kao što me gavez oduševio za zacjeljivanje rana, tako me sikavica oduševila zbog utjecaja koji ima na jetru. Otkad je uzimam u ovom obliku(doduše više mi odgovara kad se stavi u puno veću količinu vode i češće pije kroz dan), kronični umor koji je bio toliko izražen zadnjih tjedana povezan sa kroničnim zdravstvenim stanjem se počeo polako smanjivati. Dok nisam uzela sikavicu imala sam osjećaj da je taj umor povezan sa jetrom i sumnje su se potvrdile od zdravstvenih djelatnika. Čak se i probava poboljšala, a i par glavobolja(koje bi me znale onesposobiti prije na par dana i koje su bile izrazito jake) su nestale u začetku. Topla preporuka!
Prirodno stanište sikavice je jugoistočno obalno područje Engleske. Međutim ona se danas u ostatku Europe uzgaja u svrhu proizvodnje za farmaceutsku industriju. Zanimljivo je da, za razliku od Europe gdje se planski uzgaja, sikavicu nalazimo na područjima Australije, Novog Zelanda i Sjeverne Amerike u obliku invazivnog korova.

Tradicionalni ekstrakt sikavice dobiva se iz njezina sjemena, a sadrži 65-80% silimarina (flavonolignanski kompleks) te 20-35% masnih kiselina. Silimarin je kompleksna mješavina polifenolnih molekula, uključujući sedam flavonolignana (silibin A, silibin B, izosilibin A, izosilibin B, silikrsistin, izosilikristin, silidianin) i jedan flavonoid (taksifolin).

U provedenim kliničkim ispitivanjima, prosječna dnevna doza primjene bila je 420-480 mg, podijeljena u 2-3 doze. Međutim, primjenjivane su i veće doze: 600 mg na dan za terapiju kod dijabetesa tipa II, ili 1.200 mg na dan kod kroničnog hepatitisa C.

Fitoterapeutici sikavice danas se primarno upotrebljavaju zbog svojih hepatoprotektivnih i antioksidativnih učinaka. U ovom članku bit će prikazana različita klinička ispitivanja koja su dokazivala djelotvornost sikavice i kao hepatoprotektivnog i antioksidativnog sredstva, ali i kod drugih potencijalnih indikacija primjene.

Istraživanja su pokazala da silimarin zaustavlja infekciju hepatitisom C u staničnim kulturama, te da intravenozna primjena silibina, mješavina silibina A i silibina B, dovodi do redukcije virusne infekcije hepatitisom C. Također je dokazano da silimarin inhibira proizvodnju proupalnih citokina iz T stanica, odnosno da ima antivirusno, protuupalno i imunomodulatorno djelovanje u stanicama jetre i imuno stanicama.

Ispitivanje citotoksičnosti, u ovisnosti o dozi, pokazalo je da su sve djelatne tvari dobro podnošljive, osim silibina B koji se pokazao toksičnim u visokim dozama. Najjače antivirusno djelovanje u in vitro uvjetima pokazali su taksifolin, izosilibin A i izosilibin B, veće i od samog ekstrakta silimarina. Izostala je djelotvornost izosilikristina i silidianina.

Ispitivanje antioksidativnog djelovanja u kontekstu infekcije hepatitisom C pokazalo je da ekstrakt silimarina, ali i pojedinačni flavonolignani i flavonoid imaju antioksidativni učinak, te da zaustavljaju oksidativni stres. Za silimarin, silibinin, silibin A i izosilibin A dokazana je najviša supresija proliferacije T stanica. Međutim, silimarin je bio najdjelotvorniji u zaustavljanju proliferacije T stanica, u odnosu na pojedinačne djelatne tvari1.

Studija u kojoj je sudjelovalo 154 sudionika ispitivala je djelotvornost silimarina na bolesti jetre kod pacijenata s kroničnim hepatitisom C nakon neuspješnog liječenja interferonom. Sudionici su primjenjivali silimarin u dozi od 420 i 700 mg, ili placebo, tri puta na dan, tijekom 24 tjedna. Rezultati su dokazali da primjenom izrazito visokih doza silimarina, u odnosu na one koje se uobičajeno primjenjuju (do 400 mg na dan) ne postoji značajna razlika u djelotvornosti. Pokazalo se da se flavonolignani silimarina brzo metaboliziraju što dovodi do kratkog sistemskog djelovanja za vrijeme oralne primjene. Nije postojala značajna statistička razlika u pojavnosti nuspojava između skupina na silimarinu i na placebu. Silimarin nije pokazao bolju djelotvornost kod pacijenata s kroničnim hepatitisom C koji je bezuspješno liječen standardnom terapijom interferona2.

Ispitivala se i djelotvornost silimarina na bolesti “masne” jetre koje nisu izazvane prekomjernom konzumacijom alkohola. Sudionici su bili na strogoj dijeti tri mjeseca prije početka ispitivanja. Zatim su primjenjivali silimarin u kombinaciji s vitaminom E, glutationom, cisteinom i metioninom, i to dva puta na dan tijekom vremenskog perioda od šest mjeseci. Nakon završetka ispitivanja došlo je do značajnog smanjenja alanin aminotransferaze (ALT), aspartat aminotransferaze (AST) i gama glutamiltranspeptidaze, što je dokazalo opravdanost primjene silimarina u svrhu “odmaščivanja” jetre3.

Prijašnja ispitivanja dokazala su antikancerogeno i kemoprotektivno djelovanje kod animalnih modela, kod nekolicine karcinoma poput karcinoma kože, mjehura, crijeva, prostate i pluća. Rezultati su dokazali da silibin, smjesa optičkih izomera silibina A i silibina B, ima najjači antikancerogeni učinak kod karcinoma mjehura, crijeva i prostate. Također se pokazalo i da njegova djelotvornost ovisi o kemijskoj strukturi, odnosno da se kemijskom modifikacijom može postići bolja djelotvornost4.

Studija Kuntz i sur. ispitivala je na mišjem modelu djelotvornost silibina kao kemoprotektivnog sredstva kod karcinoma crijeva. Silibin se primjenjivao u dozi od 300 mg/kg/dan. Rezultati su dokazali značajnu redukciju hiperproliferativnih kripti u crijevima u odnosu na placebo. Primjena silibina dovodi do smanjenja koncentracije antiapoptičkih proteina, te do povećanja koncentracije proapoptičkih proteina. Silibin također smanjuje ekspresiju biomarkera odgovornih za upalne procese, te značajnu redukciju preneoplastičnih lezija što dokazuje opravdanost primjene kao prirodnog kemoprotektivnog sredstva za karcinom crijeva5.

Ispitivala se i djelotvornost silimarina u kombinaciji sa selenom u svrhu smanjenja markera oksidativnog stresa i ukupne kvalitete života nakon prostatektomije. Sudionici su primjenjivali 570 mg silimarina i 240 mcg selena na dan, tijekom vremenskog perioda od šest mjeseci. Rezultati su pokazali bolju kvalitetu života, smanjenje koncentracije LDL-a i ukupnog kolesterola, te povišene serumske koncentracije selena (ispitivanja su potvrdila da manjak selena dovodi po povećane incidencije karcinoma prostate). Izostao je učinak silimarina na razinu testosterona, dok je u placebo skupini izostao bilo kakav učinak. Kombinirana terapija silimarinom i selenom uspješno zaustavlja progresiju karcinoma prostate6.

Pojedine su studije ispitivale na staničnim kulturama inhibicijski učinak silimarina na migraciju stanica specifičnog metastaziranog melanoma. Za metastatski melanom danas se sa sigurnošću zna da je povezan s aktivacijom beta-katenin signalizirajućeg puta. U toj studiji željelo se ispitati da li silimarin utječe na tu aktivaciju. Primjena silimarina dovodi, ovisno o dozi, do inhibicije migracije stanica te do redukcije stanične akumulacije beta-katenina. To je dokazalo važnu ulogu silimarina u degradaciji i dezaktivaciji beta-katenina. Rezultati su potvrđeni ispitivanjem učinka silimarina na stanice melanoma aktivirane beta-kateninom i dezaktivirane beta-kateninom. Silimarin inhibira migraciju stanica melanoma neposredno djelujući na signalizirajući put beta-katenina7.

Studija Murata i sur. dokazala je da primjena silimarina u in vitro uvjetima dovodi do supresije fibrilnih formacija amiloidnih beta proteina i neurotoksičnosti stanica mozga. In vivo ispitivanja dokazala su da primjena 0,1% silimarina, dovodi u vremenskom periodu od šest mjeseci do smanjenog nakupljanja amiloidnih beta proteina i poboljšanja u ponašanju, te do smanjenja abnormalnosti. Značajno je smanjen i stupanj anksioznosti. Dokazano je da unos silimarina uzrokuje smanjenje proizvodnje amiloidnih beta oligomera. Silimarin je potencijalno sredstvo za primjenu u svrhu prevencije nastanka Alzheimerove bolesti8.

Iako se danas fitoterapeutici sikavice najčešće upotrebljavaju zbog svog hepatoprotektivnog učinka, postoji veliki broj različitih ispitivanja koja su potvrdila mogućnosti njihove primjene i kod drugih oboljenja.

Sikavica je ljekovita biljna vrsta dokazanog učinka i dokazane sigurne dugotrajne primjene, koja se koristi stoljećima. Ako govorimo o eventualnoj nedjelotvornosti fitoterapeutika sikavice u pojedinim stanjima, moramo imati na umu činjenicu da su preporučene terapijske doze sikavice u velikoj većini slučajeva puno veće od onih koji se nalaze na uputstvima o upotrebi proizvoda koji su registrirani u Republici Hrvatskoj. Pri preporuci za primjenu u svrhu postizanja optimalnog učinka potreban je oprez u odnosu na predloženu dnevnu dozu.
Nema nikakve sumnje da je svijet današnjice posve drukčiji od svijeta u kojem se razvijao moderan čovjek. Kroz tisuće godina, sve strane tvari (ksenobiotici) s kojima se čovjek susretao dolazile su iz biljnog svijeta. Neke otrovne biljke naučili smo izbjegavati zahvaljujući iskustvu, dok su druge sadržavale spojeve koje je naša jetra naučila prerađivati bez većih metaboličkih napora. No, tada je došlo moderno doba. Čovjek je stvorio stotine tisuća novih kemijskih spojeva, mnogih do tada nepostojećih u prirodi. Tisuće takvih spojeva koristimo kao da su oduvijek bili s nama. Neki od njih dio su naše prehrane (od boja, aroma, do konzervansa), a drugi su lijekovi, koje s više ili manje uspjeha koristimo za liječenje ili uklanjanje simptoma bolesti. Cijelu plejadu spojeva ljudi profesionalno susreću u svojim zanimanjima, tiskarama, kemijskoj, tekstilnoj i farmaceutskoj industriji, autolakirnicama i mnogim drugim mjestima. Čak i ako pretpostavimo da je većina tih spojeva malo škodljiva, ostaje činjenica da moderna civilizacija ipak nameće sasvim drukčiji unos stranih molekula od onog kakav su imali naši pradjedovi. Htjeli ili ne, moramo ih ukloniti iz organizma.
Jetra, organ s druge strane ove priče, prilično je fascinantna. Uspješno se nosi sa svom tom šumom spojeva. Nije jetra samo kemijska tvornica. To je metabolički, imunološki i probavni organ, kojem je s vremena na vrijeme potrebno pomoći kad je stisnu neprirodan način života ili bolesti. Međutim, unatoč agresivnom marketingu dodataka prehrani i lijekova, današnja medicina olako je potisnula preventivno pomaganje jetri i njezinu pridruženom organu, žučnom mjehuru. Možda je vrijeme da poslušamo mudrost svih tradicionalnih medicina na planetu koje su iznimnu pažnju poklanjale zdravlju tih organa. Golem broj ljekovitih biljaka odabran je upravo zbog povoljna djelovanja na jetru i njima su se liječile brojne bolesti koje s današnjeg aspekta nemaju previše veze s jetrom. Razmislimo o promjeni ovog stava kroz upoznavanje još jedne svete biljke - sikavice.

Od biljke Svete Marije do moderne farmakologije

Sikavica (osljebod, Silybum marianum (L.) Gaertn., Asteraceae) je u većini mediteranskih kultura vezana uz Svetu Mariju i mlijeko koje se prolilo po ovoj biljci dok je dojila Isusa. Jedan od francuskih naziva je Lait de Notre-Dame ili Marijino mlijeko. Sličan mit postojao je u staroj Grčkoj i bio vezan uz Heru. Nekoć ljudi nisu olako posvećivali biljke svetim osobama. One su to morale zaslužiti iznimnom ljekovitošću, poput gospine trave i gospina plašta.
Sikavica je do dva metra visoka, trnovita, zeljasta dvogodišnja biljka. Crveno-ljubičasti cjevasti cvjetovi združeni su u kuglaste glavice obavijene snažno trnovitim ovojnim listovima. Iz cvjetova se razvijaju tamno sivi do crni sjajni plodovi (roške), s čuperkom svilenkastih dlaka na vrhu, koje služe za rasprostranjivanje. Samonikla je u Sredozemlju, a uzgaja se u cijelom svijetu. U medicini se koristi plod.
Kroz brojna ispitivanja uvidjelo se kako je biljka slabije učinkovita kao infuz ili dekokt (čaj), jer se aktivni spojevi slabo otapaju u vodi. Nekoć popularne tinkture potisnuli su moderni pripravci spravljeni od suhih standardiziranih ekstrakata.
Kemijski spojevi zaduženi za djelovanje su flavanolignani, u farmaceutskoj praksi olako nazvani kao silimarin, što katkad ostavlja dojam kako je silimarin jedan spoj. Silimarin je kompleks različitih spojeva (silibina A i B, izo-silibina A i B, silikristina i silidianina). Sadrži i flavonoide poput kvercetola i taksifolina. Premda nema praktičnog značenja, sjemenke sadrže i iznimno kvalitetno biljno ulje bogato linolnom kiselinom i sterolima. Kako to i biva u biljnom svijetu, ne postoji jedan spoj čiju bismo ljekovitost posebno istaknuli, nego svi zajedno ostvaruju više bioloških učinaka koji dovode do ljekovitog djelovanja, a to je regeneracija jetre i njezina zaštita od oštećenja izazvanog različitim uzrocima.
Čitajući velik broj znanstvenih radova koji su pokušali rasvijetliti farmakologiju ove biljke, moram priznati da vrlo malo njih može jasno uputiti na njezin mehanizam djelovanja. Zna se da ekstrakt sikavice sprječava oštećenja različitih tipova stanica u kulturi i oštećenja jetre u eksperimentalnih životinja, povećava sintezu proteina i nukleinskih kiselina u stanicama i pojačava regeneracijske procese. Smatralo se da su u to upleteni mehanizmi koji sprječavaju nastanak opasnih metabolita u jetrenim enzimima citokromima koji, među ostalim, obrađuju i štetne tvari.
Objavljeni su brojni radovi o antioksidativnim učincima ekstrakta sikavice, no flavonoidi i flavanolignani su tvari koje in vitro lako iskazuju antioksidativne učinke, koji često nemaju veze sa stvarnim djelovanjem u ljudskom tijelu. U znanstvenom smislu, mit o antioksidansima prestao je imati prijašnji kredibilitet i postao je više marketinški termin.
Vrlo vjerojatno sikavica ostvaruje i imunomodulatorne učinke, sprječavajući imunološki sustav da svojim djelovanjem razori tkivo jetre, a flavonoidi i flavanolignani su poznati spojevi koji ostvaruju takve učinke.
Kako god bilo, kliničkim ispitivanjima dokazano je kako ekstrakt sikavice usporava proces propadanja jetrenog tkiva i djeluje regenerirajuće. Kronična upotreba različitih lijekova, nepravilna prehrana, profesionalna izloženost opasnim kemikalijama, oštećenja jetre izazvana sintetskim i biljnim otrovima (poput otrova gljiva koji napadaju jetru), virusni i autoimuni hepatitis - sve su to stanja koja zahtijevaju dulju primjenu sikavice.

Kako se koristi i koliko je sigurna


Najčešće se komercijalno proizvodi kao suhi standardizirani ekstrakt u obliku kapsula ili tableta. Prema europskim propisima, trebalo bi dnevno uzeti količinu ekstrakta koji sadrži 200 do 400 mg silimarin grupe spojeva.
Kako je sikavica posve neškodljiva i podesna za dugotrajnu upotrebu, ako je potrebno, uvijek bi trebalo razmisliti o upotrebi najveće propisane doze, a ne najmanje.

Treba upamtiti kako postoje dvije grupe ljekovitih biljaka koje djeluju na jetru - velika grupa potiče proizvodnju ili lučenje žuči, dok druga, manja direktno štiti jetru od oštećenja. Sikavica ne povećava lučenje žuči, nego samo djeluje hepatoprotektivno. Stoga ju je mudro koristiti s biljkama koje djeluju na lučenje žuči, poput lista artičoke, u obliku SIPF pripravka, kako bi se povećala učinkovitost.

Možemo zaključiti kako je sikavica sigurna i netoksična biljka, koja nema jasnih kontraindikacija, a unatoč tome što djeluje na jetru, uglavnom se ne kosi s primjenom lijekova.
Samo registrirani kupci koji su kupili ovaj proizvod putem web shopa mogu ostaviti recenziju. Ako ste kupili ovaj proizvod, molimo kliknite na Prijava kako biste se ulogirali.

Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.

Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja bilo kakvih dodataka prehrani konzultirati s liječnikom.

Kod nekih dodataka prehrani razlikuju se upute za uzimanje na hrvatskoj i originalnoj deklaraciji. To je rezultat različitih pravilnika o dodacima prehrani u različitim državama. Molimo držite se one doze koju Vam je preporučila stručna osoba.

Kod nekih dodataka prehrani natpis na ambalaži djeluje kao da je doza po kapsuli/tableti veća nego što se navodi u nazivu proizvoda i sastavu. Naime, američki proizvođači na ambalažu često pišu velikim slovima (američku) dnevnu dozu, a onda sitnim slovima "u dnevnoj dozi". Npr kapsule koje imaju 400 mg nečega u američkoj dnevnoj dozi (recimo 2 kapsule), po kapsuli imaju 200 mg nečega, kako je ispravno navedeno u nazivu/sastavu proizvoda. Dnevne doze se razlikuju od države do države i ovise o pravilnicima o dodacima prehrani koji su na snazi u konkretnoj državi.

Kod nekih dodataka prehrani rok trajanja na originalnoj ambalaži je označen sa EXP (upotrijebiti do) ili Best By (najbolje upotrijebiti do). "Najbolje upotrijebiti do" ne znači istek roka trajanja, odnosno "uporijebiti do". "Upotrijebiti do" se odnosi na datum do kad je proizvod siguran za upotrebu, a "najbolje upotrijebiti do" se odnosi na optimalnu kvalitetu proizvoda, ali je isti i nakon tog datuma siguran za upotrebu. Kod nekih dodataka prehrani oznaka na originalnoj ambalaži je MFG, što označava datum proizvodnje (Manufacture Date), a rok trajanja je označen na hrvatskoj deklaraciji (obično 2 godine od datuma MFG).

Recenzije korisnika odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Terra Organica nije odgovorna za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Način isporuke se bira u obrascu za završetak narudžbe:

1. dostavnom službom GLS (uobičajena isporuka 1-5 radnih dana od narudžbe/uplate)

 • 0,00 € (besplatno) za narudžbe iznad 40 € vrijednosti
 • 4 € za narudžbe ispod 40 € vrijednosti

Na ovaj trošak može se obračunati i:

 • + 1,50 € za opciju plaćanja pouzećem (ako je opcija dostupna), neovisno o visini narudžbe 

Naknade za plaćanje pouzećem obračunava se neovisno o visini narudžbe i dostavnih troškova.

Kupac od dostavne službe dobiva e-mail i SMS sa podacima o paketu i okvirnom vremenu dostave. Vrijeme dostave nije moguće birati. CCa sat vremena prije dostave dostavljač zove primatelja.

2. osobnim preuzimanjem u našoj trgovini

Preuzimanje naručenih artikala moguće je isključivo nakon naše obavijesti da je narudžba spremna za preuzimanje. Ovakve narudžbe plaćaju se unaprijed - kartično ili uplatom na račun. Nije moguće plaćanje web shop narudžbi pri preuzimaju u dućanu.

U dućanu, naravno, možete kupovati i bez prethodne web narudžbe, kao i u bilo kojem drugom dućanu.

 

Dostavu vršimo samo unutar RH. Minimalni iznos narudžbe je 10 €.

 

Naručene proizvode je moguće platiti:

 • unaprijed na naš transakcijski račun (opća uplatnica, virman, internet bankarstvo - bonus: dvostruki bodovi)
 • karticama online (Visa, MasterCard, Maestro, Diners, Discover) - samo jednokratno
 • gotovinom kod preuzimanja (pouzećem) uz naknadu od 1,50 €

Naknada za plaćanje pouzećem naplaćuje se neovisno o visini narudžbe i dostavnih troškova. Naknada za plaćanje pouzećem je dodatan iznos koji se zbraja s troškom dostave, a obračunava se uvijek, neovisno o visini narudžbe. 

Ovisno o broju narudžbi i naših kapaciteta pakiranja, ponekad gasimo ili ograničavamo mogućnost plaćanja pouzećem, kako bismo stigli obraditi sve narudžbe. Također, sve narudžbe s opcijom plaćanja pouzećem, a neispravnim kontakt podacima (telefon, mail, pun mailbox itd.) storniramo.

Željeni način plaćanja bira se u obrascu za završetak narudžbe - moguće je birati samo između ponuđenih u trenutku predaje narudžbe.

Narudžbe koje se preuzimaju u našem dućanu moguće je platiti samo unaprijed, kartično ili uplatom na račun (ako kupujete u dućanu bez prethodne web narudžbe - načini plaćanja u dućanu su gotovina i kartice).

 

Naš jedini dućan nalazi se u Zagrebu, u ulici Antuna Bauera 16

Radno vrijeme dućana: PON-PET 09:00-20:00, subotom 09:00-14:00. 

PLAĆANJE: U dućanu je omogućeno plaćanje gotovinom te karticama jednokratno: Visa, MasterCard, Maestro i Diners. Za iznose iznad 80 € / 602,76 kn moguće je plaćanje na 2 rate Dinersom te Zaba/Erste Maestrom i MasterCardom, a za iznose iznad 120 € / 904,14 kn na 3 rate navedenim karticama. 

 

RASPOLOŽIVOST PROIZVODA S WEB SHOPA U DUĆANU:

1. Raspoloživost artikala u dućanu označena je za većinu proizvoda na web shopu - do informacije se dolazi klikom na link "provjeri dostupnost u dućanu" koji se nalazi ispod gumba DODAJ U KOŠARICU.

2. Telefonske rezervacije za kupnju u dućanu nisu moguće, jedina mogućnost rezervacije je web narudžba s opcijom preuzimanja u dućanu (takve narudžbe se plaćaju unaprijed, uplatom na račun ili kartično, a preuzimaju isključivo nakon e-mail obavijesti da je roba spremna za preuzimanje).

3. PROIZVODI U ČIJEM NAZIVU PIŠE TRAJNO NEDOSTUPNO trajno su nedostupni i više ih nemamo u ponudi (i ne znamo ima li ih itko igdje ;)).

4. Nismo upoznati s ponudom drugih dućana u Zagrebu, Hrvatskoj i izvan Hrvatske - dakle ne znamo gdje osim kod nas možete kupiti to što želite kupiti :). Možda google zna?

5. Cijene u dućanu su jednke cijenama na našoj (dakle ovoj) web stranici, a ne nekoj drugoj stranici. Akcije nisu nužno jednake u dućanu i web shopu. Ne znamo kakve su cijene na drugim prodajnim mjestima - to morate provjeriti kod njih.

 

Podaci o proizvodima na web shopu (uključujući fotografije) informativnog su karaktera i trudimo se ažurirati ih u skladu s promjenama od strane proizvođača. Zbog mogućih odstupanja molimo vas da prije uporabe proizvoda pročitate točne informacije na samom proizvodu.

 

Gdje kupiti?
Osim putem internet trgovine, proizvode je moguće kupiti u našem dućanu u Zagrebu, u Bauerovoj 16, od pon-pet 09:00-20:00 te subotom 09:00-14:00. Dostupnost u dućanu je označena kod svakog artikla.
Načini plaćanja
Narudžbe predane putem internet trgovine mogu se platiti uplatom na račun, kartično te pouzećem uz naknadu od 1,50 € (naknada za plaćanje pouzećem nije trošak dostave - dostava se obračunava odvojeno). Način plaćanja bira se u obrascu za završetak narudžbe.
Dostava
Dostavljamo samo unutar Hrvatske. Cijena osnovne dostave iznosi 4 € za narudžbe do 40 € vrijednosti, te 0 € za narudžbe iznad 40,00 € vrijednosti. Odvojeno od troška osnovne dostave obračunava se naknada od 1,50 € u slučaju plaćanja pouzećem (neovisno o visini narudžbe i već obračunatih dostavnih troškova).

Savršeni partneri:

Povezani sadržaji

Balzam za tretman psorijaze

Psorijaza je imunološka bolest kože s fazama poboljšanja i pogoršanja. Aromaterapija može pomoći u zacijeljivanju kožnih lezija te produžiti trajanje asimptomatskih faza.
Nastavi čitati

Ljekovito bilje za detox i regeneraciju jetre

Detox jetre, drenaža jetre, čišćenje jetre, drenaža bugrega, drenaža crijeva, čišćenje organizma…. Što pod tim pojmovima fitoterapeutska struka podrazumijeva? Ništa drugo nego prirodno stimuliranje fizioloških funkcija pojedinih organa i...
Nastavi čitati