Natrijev laktat, kozmetička sirovina 100 g

M-1448

Prirodno sredstvo za reguliranje kiselosti, emulgatorska sol i učvršćivač. Kao kozmetički sastojak, izvrstan ovlaživač koji doprinosi jačanju elastičnosti kože.

21,90 kn
(PDV uključen)
+
  • Trošak dostave
  • Načini plaćanja
  • Dostupnost u dućanu

Natrijev laktat je natrijeva sol iz mliječne kiseline te pripada onim hidratizirajućim supstancama koje koža sama proizvodi radi očuvanja vlažnosti i fiziološke pH-vrijednosti. Dobiva se fermentacijom iz biljnih izvora.

Natrijev laktat se ne koristi samo u kozmetici, već i u prehrambenoj industriji kao sredstvo za održavanje vlažnosti i regulator kiselosti.

Zbog prirodnog održavanja zaštitnog sloja kože sprječava se nastajanje štetnih mikroorganizama. Osim toga, natrijev laktat ima odlična svojstva hidratizacije i podnošljivosti i koristi se za kemijsku stabilnost emulzija. Manje ljepljiv od glicerina, po hidratizirajućim svojstvima odmah iza hijalurnoske kiseline (slijede ga natrij PCA, zatim glicerol, pa sorbitol).

U kombinaciji sa AHA i BHA kiselinama, umanjuje mogućnost iritacije kože te jača njihovu djelotvornost. Jača djelotvornost vitamina C.

INCI: Sodium lactate (60% sodium lactate, 40% aqua). pH vrijednost u razrijeđenju 20% = 6,5-7,5

Gustoća oko 1.3 (količina je mjerena u gramima, pa je bočica cca 2/3 puna).

Koristi se u koncentracijama 0,5-4% (0,5-2% u formulacijama koje ostaju na koži, 1-4% u formulacijama koje se ispiru), topiv u vodenoj fazi.

Brand:
MAYAM
Pakiranje:
100 g
Status na tržištu:
  • kozmetička sirovina

Nema podataka

Molimo kliknite na Prijava kako biste napisali osvrt.

Svojstva, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom životu. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Terra Organica d.o.o. nije odgovorna za njihovu točnost.

Eterična i biljna ulja, hidrolati i gline, osim onih kod kojih je to izričito naglašeno, u RH nisu registrirana kao hrana ili dodatak prehrani  (što ne znači da konkretan proizvod nije u EU registriran kao dodatak prehrani, hrana ili začinski ekstrakt za hranu - ove informacije smo  za većinu proizvoda naveli kao dodatne informacije u rubrici značajke, kao smjernice o kvaliteti proizvoda). Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za što će koristiti konkretan proizvod. Sva eterična ulja potrebno je razrijediti prije nanošenja na kožu.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja i hidrolata) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu (kao što uz ulje i brašno ne dolazi recept za baklavu). 

Dodaci prehrani nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života. Ukoliko uzimate bilo kakve lijekove, trudni ste ili dojite, prije uzimanja dodataka prehrani molimo konzultirati se sa svojim liječnikom.

Kod nekih dodataka prehrani razlikuju se upute za uzimanje na hrvatskoj i originalnoj deklaraciji. To je rezultat različitih pravilnika o dodacima prehrani u različitim zemljama. Molimo držite se one doze koju Vam je preporučila stručna osoba.

Za primjenu eteričnih i biljnih ulja, hidrolata, glina, dodataka prehrani i ostalih proizvoda u terapeutske svrhe potražite savjet liječnika / fitoaromaterapeuta.

Recenzije korisnika u rubrici "ISKUSTVA" odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Terra Organica nije odgovorna za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Gdje kupiti?
Osim putem internet trgovine, proizvode je moguće kupiti u našem dućanu u Zagrebu, u Bauerovoj 16, od pon-pet 09:00-20:00 te subotom 09:00-14:00. Raspoloživost u dućanu je jednaka raspoloživosti na webu.
Načini plaćanja
Narudžbe predane putem internet trgovine mogu se platiti uplatom na račun, kartično ili pouzećem. Način plaćanja se bira kod završetka kupnje.
Dostava
Dostava je besplatna za narudžbe iznad 300,00 kn. Isporuka najčešće unutar 1-3 radna dana. Dostavljamo samo unutar Hrvatske.

Povezani sadržaji

Eterična ulja za brži rast kose

Oct 16, 2018 Aromaterapija
Rast kose može se stimulirati eteričnim uljima koja poboljšavaju mikrocirkulaciju vlasišta. Time se folikulu osiguravaju dodatni izvor energije odnosno dodatne prehrambene tvari i kisik koji su potrebni za regeneraciju i rast zdrave i snažne kose.
Nastavi čitati