NATRIJ PCA (humektans), kozmetička sirovina 25 g

M-1375

Primjenjuje se u emulzijama svih vrsta (kreme, mlijeka), također u losionima, gelovima, maskama za lice, dekorativnoj kozmetici (ruževi, podloge), dodavanjem u vodenu fazu pripravka.

29,90 kn
(PDV uključen)
+
  • Trošak dostave
  • Načini plaćanja
  • Dostupnost u dućanu

U kozmetičkoj je praksi dobro poznato pravilo: da bismo održali kožu lijepom i zdravom, potrebno je držati je konstantno dobro hidratiziranom. Ukoliko je to stanje uravnotežene hidratiziranosti ugroženo, potrebno je obnoviti i zadržati status hidratacije. Iz ovog su razloga, aktivni sastojci za vlažnost, predmet velikog interesa u kozmetičkoj industriji.

Natrij PCA predstavlja naširoko koristan aktivni sastojak, zahvaljujući sadržaju iznimno visokog faktora hidratacije: PCA ili pirolidonkarboksilne kiseline. Nalazimo je posvuda u tijelu (krv, mozak, bubrezi, urin, plazma itd.). U ogromnim se količinama nalazi (zajedno s natrijevom soli) u površinskom, zaštitnom sloju kože, na kožnom hidrolipidnom filmu.

Njena biološka funkcija je zadržavanje vode u koži (humektans). Ona je daleko bolji humektans od glicerola, dozvoljeni je dodatak u organskoj kozmetici i ima ECOCERT certifikat, premda se dobiva polusintetskim putem iz prirodnih izvora.

Osim što je humektans, PCA je i prirodni antistatični spoj pa se dodaje u šampone, kako bi se spriječilo "elektriziranje" kose. Za razliku od glicerola, natrij-PCA ne izaziva osjećaj ljepljivosti.

Komercijalno dolazi kao koncentrirana, bistra, prozirna, slabo viskozna otopina koja se uobičajeno dodaje u koncentracijama od 1-5%.

Koristi se svugdje, od tonika, emulzijskih sustava, do gelova za tuširanje i šampona. Natrijeva sol, suprotno samoj kiselini, topiva je u vodi i samim time primjenjiva u kozmetici.

Veliki kapacitet Na PCA da zadržava vlagu, najvažnija je biološka funkcija ove molekule. Da bismo to dokazali, dovoljno je samo usporediti kapacitet zadržavanja vode u postocima, u odnosu na već dobro poznate ovlaživače, koji se široko primjenjuju u kozmetičkoj industriji. 50 % otopina natrij PCA, apsorbira 50 % više vode od glicerina, dvostruko više od propilenglikola i šesterostruko više od sorbitola.

Primjenjuje se u emulzijama svih vrsta (kreme, mlijeka), također u losionima, gelovima, maskama za lice, dekorativnoj kozmetici (ruževi, podloge), dodavanjem u vodenu fazu pripravka.

Otapa se u vodenoj fazi, a koristi se u koncentracijama 0,5-5%.

INCI: Sodium PCA

Brand:
MAYAM
Pakiranje:
25 g
Status na tržištu:
  • kozmetička sirovina
Stavila sam PCA (5%) u kremu i isti postotak u tonik za lice. Nakon nekoliko mjeseci korištenja oduševljena sam količinom vlage koju je dobila moja dehidrirana, a inače masna koža.Tekstura kože je vidljivo poboljšana, a posebno me vesele vidljivo manje pore. Preporučam!
Molimo kliknite na Prijava kako biste napisali osvrt.

Svojstva, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom životu. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Terra Organica d.o.o. nije odgovorna za njihovu točnost.

Eterična i biljna ulja, hidrolati i gline, osim onih kod kojih je to izričito naglašeno, u RH nisu registrirana kao hrana ili dodatak prehrani  (što ne znači da konkretan proizvod nije u EU registriran kao dodatak prehrani, hrana ili začinski ekstrakt za hranu - ove informacije smo  za većinu proizvoda naveli kao dodatne informacije u rubrici značajke, kao smjernice o kvaliteti proizvoda). Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za što će koristiti konkretan proizvod. Sva eterična ulja potrebno je razrijediti prije nanošenja na kožu.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja i hidrolata) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu (kao što uz ulje i brašno ne dolazi recept za baklavu). 

Kod nekih dodataka prehrani razlikuju se upute za uzimanje na hrvatskoj i originalnoj deklaraciji. To je rezultat različitih pravilnika o dodacima prehrani u različitim zemljama. Molimo držite se one doze koju Vam je preporučila stručna osoba.

Za primjenu eteričnih i biljnih ulja, hidrolata, glina, dodataka prehrani i ostalih proizvoda u terapeutske svrhe potražite savjet liječnika / fitoaromaterapeuta.

Recenzije korisnika odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Terra Organica nije odgovorna za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Podaci o proizvodima na web shopu (uključujući fotografije) informativnog su karaktera i trudimo se ažurirati ih u skladu s promjenama od strane proizvođača. Zbog mogućih odstupanja molimo vas da prije uporabe proizvoda pročitate točne informacije na samom proizvodu.

 

Gdje kupiti?
Osim putem internet trgovine, proizvode je moguće kupiti u našem dućanu u Zagrebu, u Bauerovoj 16, od pon-pet 09:00-20:00 te subotom 09:00-14:00. Raspoloživost u dućanu je jednaka raspoloživosti na webu.
Načini plaćanja
Narudžbe predane putem internet trgovine mogu se platiti uplatom na račun, kartično ili pouzećem (uz naknadu od 15 kn). Način plaćanja se bira kod završetka kupnje.
Dostava
Dostava je besplatna za narudžbe iznad 300,00 kn (naknada za plaćanje pouzećem iznosi 15,00 kn). Isporuka najčešće unutar 1-3 radna dana. Dostavljamo samo unutar Hrvatske.