Matičnjak (Melissa officinalis) eterično ulje 1 mL - Oshadhi

2050-1
Plemenito ulje anti stres djelovanja. Smiruje nervozu i nesanicu.
200,00 kn
(PDV uključen)
+
  • Trošak dostave
  • Načini plaćanja
  • Kupnja u dućanu

Eterično ulje matičnjaka izrazito je skupo, a zbog iznimno ugodnog mirisa vrlo je traženo.

Ulje se dobiva destilacijom biljke koja nije u cvatu. Biljka sadrži vrlo male količine eteričnog ulja, baš poput latica ruže, pa je za jedan kilogram eteričnog ulja potrebno 5-16 tona svježe biljke. Zbog toga dosta destilera već prilikom destilacije dodaje limun, limunsku travu ili citronelu i tek tridesetak posto biljnog materijala matičnjaka. Takvo ulje je bogatije aldehidima i ima donekle sličan miris, no terapeutski nema jednak učinak kao čisto eterično ulje matičnjaka.

Eterično ulje matičnjaka djeluje snažno anksiolitičko te je indicirano je za nesanice, histerične napade, tjeskobe, stres i stresne tahikardije, te kod loše probave, pogotovo ako je izazvana psihogenim uzrokom.

Oprez: Eterično ulje je sigurno, ali ga treba koristiti u vrlo malim dozama. Samostalno nije pogodno za oralnu upotrebu, već se u nižoj koncentraciji dodaje drugim uljima sličnog djelovanja, uz napomenu da u RH eterična ulja nisu registrirana kao dodaci prehrani.

Botanički naziv: Melissa officinalis

Zemlja porijekla: Mađarska

Uzgoj: conv

Dio biljke: nadzemni dio biljke

Aktivne tvari: beta-kariofilen, germakaren-d, geranial, neral, o-cimen, citronelal, delta-kadinen

Proizvod u EU registriran kao prirodni začinski ekstrakt za hranu.

Djelovanje: izrazito anksiolitičko; protuupalno.

Indikacije: nesanica, histerični napadi, tjeskoba, stresne tahikardije.

Više o matičnjaku: Matičnjak

Brand:
Oshadhi
Primjena:
  • Anksioznost
  • Depresija
  • Nervoza
  • Nesanica
Parfemska nota:
  • aldehidna
Status na tržištu:
  • prirodni začinski ekstrakt (ostatak EU), sirovina (RH)

Nema podataka

Molimo kliknite na Prijava kako biste ostavili recenziju.

Svojstva, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom životu. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Terra Organica d.o.o. nije odgovorna za njihovu točnost.

Eterična i biljna ulja, hidrolati i gline, osim onih kod kojih je to izričito naglašeno, u RH nisu registrirana kao hrana ili dodatak prehrani  (što ne znači da konkretan proizvod nije u EU registriran kao dodatak prehrani, hrana ili začinski ekstrakt za hranu - ove informacije smo  za većinu proizvoda naveli kao dodatne informacije u rubrici značajke, kao smjernice o kvaliteti proizvoda). Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za što će koristiti konkretan proizvod.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja i hidrolata) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu (kao što uz ulje i brašno ne dolazi recept za baklavu). 

Dodaci prehrani nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života. Ukoliko uzimate bilo kakve lijekove, trudni ste ili dojite, prije uzimanja dodataka prehrani molimo konzultirati se sa svojim liječnikom.

Kod nekih dodataka prehrani razlikuju se upute za uzimanje na hrvatskoj i originalnoj deklaraciji. To je rezultat različitih pravilnika o dodacima prehrani u različitim zemljama. Molimo držite se one doze koju Vam je preporučila stručna osoba.

Za primjenu eteričnih i biljnih ulja, hidrolata, glina, dodataka prehrani i ostalih proizvoda u terapeutske svrhe potražite savjet liječnika / fitoaromaterapeuta.

Recenzije korisnika u rubrici "ISKUSTVA" odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Terra Organica nije odgovorna za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Kupnja u dućanu
Proizvode je moguće kupiti i u našem dućanu u Zagrebu, Antuna Bauera 16, od pon-pet 09:00-20:00 te subotom od 09:00-14:00.
Naručivanje
Osim putem internet trgovine, narudžbu možete predati i na broj 01/5576-044 (u slučaju krajnje nužde ;)), radnim danom 09:00-16:00. Broj služi isključivo za predaju narudžbi.
Načini plaćanja
Narudžbe predane putem internet trgovine mogu se platiti pouzećem, uplatom na račun ili karticama. Način plaćanja se bira kod završetka kupnje.
Dostava
Izbor između isporuke dostavnom službom ili preuzimanja u našem dućanu vrši se na kraju kupnje. Dostava je besplatna za narudžbe iznad 300,00 kn.