Iris prah, kozmetička sirovina 10 g

M-1301
Prah korijena irisa (perunike) mirisom podsjeća na ljubičice, a koristi se za izradu suhih šampona, pasti za zube, maski za lice te kao fiksativ za parfeme.
19,90 kn
(PDV uključen)
+
  • Trošak dostave
  • Načini plaćanja
  • Dostupnost u dućanu
Prah korijena irisa (perunike) mirisom podsjeća na ljubičice, a koristi se za izradu suhih šampona, pasti za zube, maski za lice te kao fiksativ za parfeme.

Tradicionalno se korijen irisa dodavao u slatkiše, žvakao za osvježenje daha ili dodavao u likere.

U kozmetici se koristi kao blagi piling za jako osjetljivu kožu. Može se dodati u soli za kupanje, potpourri ili parfeme – fiksira i intenzivira ostale mirise u kompoziciji.

U pastama za zube ima blago abrazivno djelovanje i može lagano izbjeliti zube.

U kombinaciji sa aru prahom se može napraviti jednostavan šampon za suho pranje:

25 g praha irisa
25 g aru praha
10-15 kapi eteričnih ulja po želji

Sve protresti u dobro zatvorenoj posudici. Prah lagano umasirati u vlasište, ostaviti par minuta i zatim kosu iščetkati.

INCI: Iris germanica florentina root extract
Brand:
MAYAM
Pakiranje:
10 g
Status na tržištu:
  • kozmetička sirovina

Nema podataka

Molimo kliknite na Prijava kako biste napisali osvrt.

Svojstva, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom životu. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Terra Organica d.o.o. nije odgovorna za njihovu točnost.

Eterična i biljna ulja, hidrolati i gline, osim onih kod kojih je to izričito naglašeno, u RH nisu registrirana kao hrana ili dodatak prehrani  (što ne znači da konkretan proizvod nije u EU registriran kao dodatak prehrani, hrana ili začinski ekstrakt za hranu - ove informacije smo  za većinu proizvoda naveli kao dodatne informacije u rubrici značajke, kao smjernice o kvaliteti proizvoda). Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za što će koristiti konkretan proizvod. Sva eterična ulja potrebno je razrijediti prije nanošenja na kožu.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja i hidrolata) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu (kao što uz ulje i brašno ne dolazi recept za baklavu). 

Dodaci prehrani nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života. Ukoliko uzimate bilo kakve lijekove, trudni ste ili dojite, prije uzimanja dodataka prehrani molimo konzultirati se sa svojim liječnikom.

Kod nekih dodataka prehrani razlikuju se upute za uzimanje na hrvatskoj i originalnoj deklaraciji. To je rezultat različitih pravilnika o dodacima prehrani u različitim zemljama. Molimo držite se one doze koju Vam je preporučila stručna osoba.

Za primjenu eteričnih i biljnih ulja, hidrolata, glina, dodataka prehrani i ostalih proizvoda u terapeutske svrhe potražite savjet liječnika / fitoaromaterapeuta.

Recenzije korisnika u rubrici "ISKUSTVA" odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Terra Organica nije odgovorna za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Gdje kupiti?
Osim putem internet trgovine, proizvode je moguće kupiti u našem dućanu u Zagrebu, u Bauerovoj 16, od pon-pet 09:00-20:00 te subotom 09:00-14:00. Raspoloživost u dućanu je jednaka raspoloživosti na webu.
Načini plaćanja
Narudžbe predane putem internet trgovine mogu se platiti uplatom na račun, kartično ili pouzećem. Način plaćanja se bira kod završetka kupnje.
Dostava
Dostava je besplatna za narudžbe iznad 300,00 kn. Isporuka najčešće unutar 1-3 radna dana. Dostavljamo samo unutar Hrvatske.

Povezani sadržaji

Kako napraviti zubnu pastu u prahu?

May 25, 2020 Aromaterapija
Za ovu zubnu pastu ne treba puno iskustva, nema miješanja faza, nema temperature na kojoj se nešto otapa, a nema čak ni konzervansa!
Nastavi čitati