[TRAJNO NEDOSTUPNO] Ginseng, panax tinktura BIO 50 mL - Kernnel

12840
U fitoterapiji se koristi kao adaptogen koji umanjuje utjecaj stresa na organizam. Koristi se kod neurastenije, neuralgije, nesanice, hipotonije, depresivnih stanja povezanih s impotencijom, kao stimulans, tonik, stomahik i diuretik.
89,90 kn
(PDV uključen)
Nema na stanju

Terra Organica d.o.o. će dodati Vašu e-mail adresu na posebnu mailing listu za obavijest o raspoloživosti ovog proizvoda. Kada proizvod bude ponovno na stanju, dobit ćete automatsku e-mail obavijest o tome, nakog čega će Vaša e-mail adresa biti izbrisana s te mailing liste.

Podatak o Vašoj e-mail adresi je vidljiv administratorima naše internet trgovine u periodu od prijave na listu do automatske obavijesti o raspoloživosti. Ukoliko želite da se Vaši osobni podaci izbrišu (e-mail adresa), molimo pošaljite e-mail na shop@terra-organica.hr.

Više o našoj politici zaštite privatnosti možete pronaći OVDJE.

Dodaj u listu želja Dodaj u usporednu listu
  • Trošak dostave
  • Načini plaćanja
  • Gdje kupiti?
Sastojci:
Vodeno alkoholni ekstrakt korijena ginsenga, Panax ginseng Meyer (90% v/v).
 
Sastojci u dnevnoj dozi (60 kapi):
Odgovara približno 250 mg biljne droge (korijen)
 
Način primjene:
Popijte tri puta dnevno po 20 kapi razblaženo u 1 dcl vode.
 
Brand:
Kernnel
Primjena:
  • Adaptogen
  • Imunomodulator
  • Plodnost
  • Potiče koncentraciju
Status na tržištu:
  • dodatak prehrani
Vrsta: Panax ginseng CS Meyer, Panax sp., Araliaceae

Hrv. naziv: ginseng

DIO BILJKE KOJI SE KORISTI: Korijen. Bijeli ginseng predstavlja oguljen i na suncu osušen korijen, dok crveni ginseng predstavlja neoguljen, oparen u osušen korijen.

SASTAV: Terpenoidi, eterična ulja, škrob, β-amilaza, slobodni šećeri, vitamini (B1, B2, B12, pantotenska kiselina, biotin), kolin, masti, minerali. Za vrstu Panax ginseng specifični su seskviterpenski alkoholi. Sadržaj pojedinih tvari varira ovisno o vrsti i tipu ginsenga.

UPOTREBA: U fitoterapiji se koristi kao adaptogen koji umanjuje utjecaj stresa na organizam. Koristi se kod neurastenije, neuralgije, nesanice, hipotonije, depresivnih stanja povezanih s impotencijom, kao stimulans, tonik, stomahik i diuretik. U Kini gdje se koristi stoljećima postoje dvije vrste upotrebe: kratkotrajna (za povećanje otpornosti na stres, kao pomoć procesu ozdravljenja, za povećanje koncentracije i sposobnosti za rad) i dugotrajna (za povećanje opće dobrobiti što je povezano sa smanjenjem rizika od bolesti uzrokovanih starošću).

DOZIRANJE: Kratkotrajna primjena (za mlade i zdrave pojedince): 0.5-1 g korijena dnevno podijeljeno u dvije doze kroz 15-20 dana nakon čega je potrebna pauza od dva tjedna prije eventualne ponovne upotrebe. Dugotrajna primjena (za starije ljude narušenog zdravlja): 0.4-0.8 g korijena dnevno. Može se uzimati bez prekida.

FARMAKOLOŠKO DJELOVANJE: Istraživanja na životinjama pokazala su aktivnost sličnu kortikosteroidima, hipoglikemijsku, kardiovaskularnu (kardiotoničnu, antiaritmičku, negativnu kronotropnu i inotropnu, hipotenzivnu, antikoagulativnu, antihiperlipemičku) aktivnost, zatim inhibiciju ovisnosti i tolerancije morfina, djelovanje na središnji živčani sustav, hepatoprotektivno djelovanje, citotoksično, antitumorsko i antivirusno djelovanje. Klinička istraživanja pokazala su učinak na kognitivne sposobnosti kod zdravih pojedinaca (povećana cerebroelektrička aktivnost), dok je izostala potvrda povećanja fizičkih mogućnosti. Ginseng je pokazao i hiperglikemijsku aktivnost, smanjenje rizika od karcinoma i poboljšanje kvalitete života.

NUSPOJAVE: Nuspojave su reverzibilne i blage (nisu precizirane). Prijavljeno je nekoliko težih nuspojava: mastalgija, postmenopauzalno vaginalno krvarenje, metroragija i manija. Kod svakog od ovih slučajeva postojali su i drugi parametri koji mogu objasniti pojavu ovih nuspojava. Nuspojave su se pojavljivale i kod zloupotrebe ginsenga (upotreba velikih doza s drugim stimulansima): proljev, hipertenzija, nervoza, prištići, nesanica, amenoreja, smanjen apetit, depresija, euforija, i edemi.

KONTRAINDIKACIJE: Starija literatura kaže da je ginseng kontraindiciran kod akutnih bolesti, krvarenja, akutnog stanja koronarne tromboze, psihičkih bolesti, hipertenzije, dijabetesa i uzimanja stimulansa. Zabilježena su dva slučaja interakcije s fenalazinom i jedan s varfarinom. Zbog nedostatka podataka o sigurnosti upotrebe u trudnoći i laktaciji preporučje se izbjegavanje upotrebe u tim stanjima.
Molimo kliknite na Prijava kako biste napisali osvrt.

Svojstva, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom životu. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Terra Organica d.o.o. nije odgovorna za njihovu točnost.

Eterična i biljna ulja, hidrolati i gline, osim onih kod kojih je to izričito naglašeno, u RH nisu registrirana kao hrana ili dodatak prehrani  (što ne znači da konkretan proizvod nije u EU registriran kao dodatak prehrani, hrana ili začinski ekstrakt za hranu - ove informacije smo  za većinu proizvoda naveli kao dodatne informacije u rubrici značajke, kao smjernice o kvaliteti proizvoda). Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za što će koristiti konkretan proizvod.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja i hidrolata) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu (kao što uz ulje i brašno ne dolazi recept za baklavu). 

Dodaci prehrani nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života. Ukoliko uzimate bilo kakve lijekove, trudni ste ili dojite, prije uzimanja dodataka prehrani molimo konzultirati se sa svojim liječnikom.

Kod nekih dodataka prehrani razlikuju se upute za uzimanje na hrvatskoj i originalnoj deklaraciji. To je rezultat različitih pravilnika o dodacima prehrani u različitim zemljama. Molimo držite se one doze koju Vam je preporučila stručna osoba.

Za primjenu eteričnih i biljnih ulja, hidrolata, glina, dodataka prehrani i ostalih proizvoda u terapeutske svrhe potražite savjet liječnika / fitoaromaterapeuta.

Recenzije korisnika u rubrici "ISKUSTVA" odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Terra Organica nije odgovorna za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Gdje kupiti?
Osim putem naše internet trgovine, proizvode je moguće kupiti i u našem dućanu u Zagrebu, Antuna Bauera 16, od pon-pet 09:00-20:00 te subotom od 09:00-14:00.
Naručivanje
Osim putem internet trgovine, narudžbu možete predati i na broj 01/5576-044 (u slučaju krajnje nužde ;)), radnim danom 09:00-16:00. Broj služi isključivo za predaju narudžbi.
Načini plaćanja
Narudžbe predane putem internet trgovine mogu se platiti pouzećem, uplatom na račun ili karticama. Način plaćanja se bira kod završetka kupnje.
Dostava
Izbor između isporuke dostavnom službom ili preuzimanja u našem dućanu vrši se na kraju kupnje. Dostava je besplatna za narudžbe iznad 300,00 kn. Dostava se vrši samo unutar Hrvatske.

Savršeni partneri: