Filtriranje rezultata Filtriranje rezultata

Oshadhi hidrolati

- Oshadhi hidrolati (cvjetne vodice) -

Hidrolati ili cvjetne vodiceHidrolati, često nazivani i cvjetne vodice, nusprodukti su destilacije biljnog materijala pri proizvodnji eteričnih ulja.

Hidrolati su nestabilni i lako kvarljivi, stoga nemali broj proizvođača u njih dodaje konzervanse ili alkohol kako bi im produžili rok trajanja. Takvi hidrolati nisu primjereni za korištenje u terapeutske svrhe.

Hidrolate u kozmetičke svrhe koristimo kao prirodne tonike, ili kao vodenu fazu u izradi krema. Najjednostavnija upotreba je nanijeti hidrolat na očišćeno lice, nakon čega nanosimo uljnu mješavinu na kožu još vlažnu od hidrolata – na taj način koži smo dali sve ono što bi joj dala i krema – i vodenu i masnu fazu. Prema potrebi, hidrolatima koje koristimo u kozmetici, možemo dodavati različite komponente: vitamine, biljne ekstrakte i sokove, glicerol.

Oshadhi hidrolati su sterilno filtrirani (0,2 μm). Pune se direktno nakon filtracije čime se osigurava da kupcu stigne sterilan hidrolat.

Oshadhi hidrolati ne sadrže ni alkohol ni konzervanse, a do krajnjeg kupca dolaze u originalnoj (staklenoj) ambalaži, čime je na minimum svedena mogućnost mikrobiološke kontaminacije do koje učestalo dolazi prilikom pretakanja sirovina iz većih pakiranja u manja.

Pakiranje u staklenu ambalažu dodatno osigurava zaštitu kvalitete proizvoda.

Hidrolate nakon otvaranja treba čuvati u frižideru.

hidrolat čajevca oshadhi
Ušteda 25%
389,00 kn 291,75 kn
hidrolat geranij oshadhi
Ušteda 25%
90,00 kn 67,50 kn
hidrolat leduma oshadhi
Ušteda 25%
119,00 kn 89,25 kn