Filter Filter

Oshadhi hidrolati

- Oshadhi hidrolati (cvjetne vodice) -

Hidrolati, često nazivani i cvjetne vodice, nusprodukti su destilacije biljnog materijala pri proizvodnji eteričnih ulja.

Hidrolati su nestabilni i lako kvarljivi, stoga nemali broj proizvođača u njih dodaje konzervanse ili alkohol kako bi im produžili rok trajanja. Takvi hidrolati nisu primjereni za korištenje u terapeutske svrhe.

Hidrolate u kozmetičke svrhe koristimo kao prirodne tonike, ili kao vodenu fazu u izradi krema. Najjednostavnija upotreba je nanijeti hidrolat na očišćeno lice, nakon čega nanosimo uljnu mješavinu na kožu još vlažnu od hidrolata – na taj način koži smo dali sve ono što bi joj dala i krema – i vodenu i masnu fazu. Prema potrebi, hidrolatima koje koristimo u kozmetici, možemo dodavati različite komponente: vitamine, biljne ekstrakte i sokove, glicerol.

Oshadhi hidrolati su sterilno filtrirani (0,2 μm). Pune se direktno nakon filtracije u sterilnoj sobi čime se osigurava da kupcu stigne sterilan hidrolat.

Oshadhi hidrolati ne sadrže ni alkohol ni konzervanse, a do krajnjeg kupca dolaze u originalnoj (staklenoj) ambalaži, čime je na minimum svedena mogućnost mikrobiološke kontaminacije do koje učestalo dolazi prilikom pretakanja sirovina iz većih pakiranja u manja.

Pakiranje u staklenu ambalažu dodatno osigurava zaštitu kvalitete proizvoda.

Hidrolate nakon otvaranja treba čuvati u frižideru.

Gotovo svi Oshadhi hidrolati u Njemačkoj su registrirani kao začinski ekstrakti za piće (food grade). Kako ta mogućnost u našem zakonodavstvu nedostaje, ova informacija je izostavljena na hrvatskim deklaracijama (Oshadhi tiska naljepnice na svojim proizvodima na jezicima zemalja uvoznika).

10,90   (82,13 kn)
Nema na stanju
27,90   (210,21 kn)
18,90   (142,40 kn)
25,90   (195,14 kn)
15,90   (119,80 kn)