Dimnjača, bezalkoholni integralni ekstrakt 50 mL - Soria Natural

SN-4431
Dimjnača doprinosi olakšavanju simptoma kod stanja žučnih kamenaca, pravilnom radu žuči te olakšavanju simptoma kod atopijskog dermatitisa i kroničnih ekcema.
96,00 kn
(PDV uključen)
+
 • Trošak dostave
 • Načini plaćanja
 • Dostupnost u dućanu

Soria Natural Dimnjača je prirodni ekstrakt nadzemnog dijela Dimnjače (Fumaria officinalis L.) biološki proizvedene biljke u bezalkoholnoj otopini – mješavini biljnoga glicerina i pročišćene vode.

Ne sadrži bojila, konzervanse niti druge umjetne dodatke.

PREPORUKE kod:

 • nadutosti i osjećaja teškog obroka
 • doprinosi olakšavanju simptoma kod stanja žučnih kamenaca
 • doprinosi pravilnom radu žuči
 • doprinosi olakšavanju simptoma kod atopijskog dermatitisa i kroničnih ekcema

SASTAV u preporučenoj dnevnoj dozi od 3 ml:

liofilizirani ekstrakt nadzemnog dijela dimnjače (Fumaria officinalis L) 540 mg

Aktivni spojevi dimnjače su alkaloidi. Dimnjača ekstrakt standardizirana je na alkaloide od kojih se 0,9 mg nalazi u dnevnoj preporučenoj dozi od 3 ml.

DOZIRANJE ( odrasli): 

 • Kod otežanog rada probave 1 ml do 3 puta dnevno, 30 min prije obroka
 • Kod nedostatka žučne vrećice ili drugih problema sa žuči 1 ml 3 puta dnevno
 • Kod atopijskog dermatitisa 1 ml  3 puta dnevno

POSEBNA UPOZORENJA:

 • Tretmani trebaju biti KRATKI (otprilike 15 dana) sa razdobljima pauze (7 do 15 dana, molimo da se posavjetujete sa ljekarnikom) te ne smije trajati duže od 3 mjeseca
 • Zbog prisutnosti sluzi, koje mogu odgoditi ili smanjiti oralnu apsorpciju drugih aktivnih sastojaka, preporučuje se vremenski razmak uzimanje dimnjače i drugih ljekova
 • Oprez pri uzimanju kod osoba sa hipertenzijom
 • Ne uzimati kod bolesti glaukoma
 • Ne koristiti u trudnoći i tijekom dojenja te u dojenčadi i djece do 12 godina.

***

SORIA NATURAL® među vodećim je tvrtkama u Europi na području fitoterapije. Koristimo najmoderniju tehnologiju, koja omogućuje da su proizvodi od ljekovitog bilja, kapi koje nudimo, puno djelotvorniji od uobičajenih.

Novim tehnologijama integralne ekstrakcije kao što su superkritična tekućina i liofilizacija uspjeli smo iz ljekovitog bilja dobiti koncentrirane aktivne tvari, koje su šest do 25 puta djelotvornije od tinktura koje se dobivaju tradicionalnim metodama.

Analize i istraživanja koje je razvio naš tehnički i znanstveni tim dopunjuje razvoj novog postupka integralne ekstrakcije ljekovitog bilja, koji poznajemo kao "Stabilized Integral Exhaustion", a koji se može smatrati korakom dalje od SIPF tehnologije. To je vrhunac opsežnih iskustava dosegnut u godinama istraživanja i proučavanja ljekovitog bilja, koji uključuje aplikaciju fizičkog ponašanja i mogućnost ekstrakcije plinova u fitoterapiji.

Važno je da su svi sastojci biljaka uvijek u biološkoj ravnoteži, što povećava učinkovitost i smanjuje neželjene strane učinke. Na taj način, konačni proizvod je identičan sviježoj biljci, samo u većoj koncentraciji.

Biljni glicerin koristimo samo u svrhu konzerviranja, a ne u svrhu ekstrakcije.

Brand:
Soria Natural
Pakiranje:
50 mL
Primjena:
 • Atopijski dermatitis
 • Dispepsija (loša probava)
 • Ekcemi
 • Grčevi
 • Loša probava
 • Žučni kamenci
Status na tržištu:
 • dodatak prehrani

Nema podataka

Molimo kliknite na Prijava kako biste napisali osvrt.

Svojstva, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom životu. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Terra Organica d.o.o. nije odgovorna za njihovu točnost.

Eterična i biljna ulja, hidrolati i gline, osim onih kod kojih je to izričito naglašeno, u RH nisu registrirana kao hrana ili dodatak prehrani  (što ne znači da konkretan proizvod nije u EU registriran kao dodatak prehrani, hrana ili začinski ekstrakt za hranu - ove informacije smo  za većinu proizvoda naveli kao dodatne informacije u rubrici značajke, kao smjernice o kvaliteti proizvoda). Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za što će koristiti konkretan proizvod. Sva eterična ulja potrebno je razrijediti prije nanošenja na kožu.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja i hidrolata) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu (kao što uz ulje i brašno ne dolazi recept za baklavu). 

Kod nekih dodataka prehrani razlikuju se upute za uzimanje na hrvatskoj i originalnoj deklaraciji. To je rezultat različitih pravilnika o dodacima prehrani u različitim zemljama. Molimo držite se one doze koju Vam je preporučila stručna osoba.

Za primjenu eteričnih i biljnih ulja, hidrolata, glina, dodataka prehrani i ostalih proizvoda u terapeutske svrhe potražite savjet liječnika / fitoaromaterapeuta.

Recenzije korisnika odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Terra Organica nije odgovorna za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Podaci o proizvodima na web shopu (uključujući fotografije) informativnog su karaktera i trudimo se ažurirati ih u skladu s promjenama od strane proizvođača. Zbog mogućih odstupanja molimo vas da prije uporabe proizvoda pročitate točne informacije na samom proizvodu.

 

Gdje kupiti?
Osim putem internet trgovine, proizvode je moguće kupiti u našem dućanu u Zagrebu, u Bauerovoj 16, od pon-pet 09:00-20:00 te subotom 09:00-14:00. Raspoloživost u dućanu je jednaka raspoloživosti na webu.
Načini plaćanja
Narudžbe predane putem internet trgovine mogu se platiti uplatom na račun, kartično ili pouzećem (uz naknadu od 15 kn). Način plaćanja se bira kod završetka kupnje.
Dostava
Dostava je besplatna za narudžbe iznad 300,00 kn (naknada za plaćanje pouzećem iznosi 15,00 kn). Isporuka najčešće unutar 1-3 radna dana. Dostavljamo samo unutar Hrvatske.