Cyrasil 140 mL (14 x 10 mL) - Soria Natural

SN-6028
Detox i zdravlje jetre.
179,00 kn
(PDV uključen)
+
 • Trošak dostave
 • Načini plaćanja
 • Dostupnost u dućanu

Sadrži: koncentrirani sok crne rotkvice, artičoke i sikavice sa sojinim lecitinom obogaćenim fosfatidilholinom.

Artičoka (Cynara scolymus) ima specifičan sastav. U listovima se nalaze seskviterpenske gorke tvari (4 %); suha droga sadrži razne derivate cimetne kiseline (1,4 %), a najvažniji je cinarin – gorka tvar. U drogi se nalaze i flavonoidi. Ona je rijetka biljka za koju ESCOP (European Scinetific Cooperative on Phytotherapy) kao indikaciju navodi hiperkolesterolemiju. 

Sikavica Silybum marianum (L.) se kao ljekovito sredstvo koristi više od 2000 godina, a najčešće za bolesti jetre. Biljka pripada porodici Asteraceae. To je jednogodišnja ili dvogodišnja, bodljikava, zeljasta biljka. U Hrvatskoj se može vidjeti u primorskim krajevima. Kao lijek se koristi zreli i osušeni plod. Sadrži djelatne tvari silimarin, silibin, silikristin te ostale flavonoide, sterole i proteine. Učinke silimarina možemo podijeliti na biokemijske i farmakološke. Od biokemijskih učinaka silimarina najznačajnije je njegovo antioksidativno djelovanje. Naime, slobodni radikali u organizmu djeluju hepatotoksično. Farmakološki učinci silimarina su: zaštitno djelovanje na jetru te koleretičko djelovanje (smanjuje žučni kolesterol). Kliničkim ispitivanjima dokazano je da ekstrakt sikavice usporava proces propadanja jetrenog tkiva i djeluje obnavljajuće. 

Sok crne rotkve (Raphanus sativus L. var. nigra) u tradicionalnoj medicini predstavlja nezaobilazan lijek koji pomaže u liječenju žučnih, jetrenih, dišnih i krvnih oboljenja i izbacivanje žučnih kamenaca, ali i za obnavljanje jetrenih stanica, cijelog probavnog sustava kao što su bolesti želuca, nadutost, crijevne bolesti, zatvor i paraziti, zatim u liječenju kašlja, dišnih putova, reume, reumatskih bolova, artritisa, kroničnog gihta,kostobolje, išijasa i bubrežne bolesti. Sastoji se uglavnom od glukozinata i/ili derivata (Izotiocinati, Nitrili nastali tijekom enzimske hidrolize), esencijalna ulja, polifenoli, flavonoidi (od kojih je najvažniji kaempferol), fenolne kiseline, enzimi, enzimski inhibitori, mikroelementi, vitamini B i C, fitoncid, raphanin.

Upute za upotrebu:

Popijte jednu bočicu dnevno, izravno ili razrijeđenu u čaši vode.

Sadržaj:
14 posude – bočice od 10 ml.

Neto količina:
140 ml

Preporučujemo kod:

 • detoksikacije
 • adjuvantne terapije kod trovanja
 • usporene probave, osjećaja napuhnutosti
 • čestih glavobolja uzrokovanih oštećenjem jetre
 • jetrenih oštećenja i opterećenja
 • problema sa alkoholom
 • problema sa kožom (akne, upalni procesi..)
 • Hiperkolesterijemije i povišenih triglicerida
 • zatvora
 • debljine i celulita 

Dodatak prehrani. Nije zamjena za uravnoteženu i raznovrsnu prehranu.

UPOZORENJA: Ne upotrebljavajte u slučaju alergije na biljke. Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom. 

Ne preporučuje se osobama sa žučnim kamencima, trudnicama i dojiljama. Kod ljudi s odstranjenom žučnom vrećicom treba uzimati pola navedene doze. (Pravilnik o tvarima koje se mogu dodavati hrani i koristiti u proizvodnji hrane te tvarima čije je korištenje u hrani zabranjeno ili ograničeno. NN 160/2013 )

Sojin lecitin obogaćen fosfatidilkolinom.
Koncentrirani sok od crne rotkve (Raphanus sativus L. var Nigra.), ekstrakt lista artičoke (Cynara scolymus L) i ekstrakt ploda sikavice (Silybum marianum Gaertner), rafinirani šećer od šećerne trske, limunska kiselina i prirodni okus limuna u biljnom glicerinu.
Vrijednosti aktivnih sastojaka u jednoj bočici: fosfatidilkolin: 48 mg.

Energetske i nutritivne vrijednosti
  u 100 ml/3.4 fl.oz. 1 bočica (10 ml/0.3 fl.oz.)
Energija

 

Masti

Zasićene masne kiseline

Ugljikohidrati:

–   polioli

–   šećer

Vlakna

Proteini

Natrij

723.89 kJ…170.46 kcal

 

0.32 g

0.29 g

60.47 g

2.10 g

49.34 g

0.3 g

1 g

0.37 g

72.38 kJ…17.04 kcal

 

0.03 g

0.02 g

6.04 g

0.21 g

4.93 g

0.03 g

0.10 g

0.03 g

Certificirana prisutnost aktivnih spojeva u bočici

 
fosfatidilkolin 48 mg
Brand:
Soria Natural
Primjena:
 • Akne
 • Alergije
 • Ateroskleroza
 • Čišćenje jetre
 • Detoksikacija
 • Dijabetes
 • Dispepsija (loša probava)
 • Koleretik
 • Loša probava
 • Nadutost
 • Povišen kolesterol
 • Pretilost
 • Regeneracija jetre
 • Trigliceridi
Status na tržištu:
 • dodatak prehrani
Odlično za proljetno čišćenje organizma i pripremu za mršavljenje.
Molimo kliknite na Prijava kako biste napisali osvrt.

NAPOMENA VEZANA UZ ETERIČNA ULJA KOZMETIČKE SIROVINE I DODATKE PREHRANI

Svojstva, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom životu. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Terra Organica d.o.o. nije odgovorna za njihovu točnost.

Eterična i biljna ulja, hidrolati i gline, osim onih kod kojih je to izričito naglašeno, u RH nisu registrirana kao hrana ili dodatak prehrani  (što ne znači da konkretan proizvod nije u EU registriran kao dodatak prehrani, hrana ili začinski ekstrakt za hranu - ove informacije smo  za većinu proizvoda naveli kao dodatne informacije u rubrici značajke, kao smjernice o kvaliteti proizvoda). Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za što će koristiti konkretan proizvod. Sva eterična ulja potrebno je razrijediti prije nanošenja na kožu.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja i hidrolata) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu (kao što uz ulje i brašno ne dolazi recept za baklavu). 

Dodaci prehrani nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života. Ukoliko uzimate bilo kakve lijekove, trudni ste ili dojite, prije uzimanja dodataka prehrani molimo konzultirati se sa svojim liječnikom.

Kod nekih dodataka prehrani razlikuju se upute za uzimanje na hrvatskoj i originalnoj deklaraciji. To je rezultat različitih pravilnika o dodacima prehrani u različitim zemljama. Molimo držite se one doze koju Vam je preporučila stručna osoba.

Za primjenu eteričnih i biljnih ulja, hidrolata, glina, dodataka prehrani i ostalih proizvoda u terapeutske svrhe potražite savjet liječnika / fitoaromaterapeuta.

Recenzije korisnika u rubrici "ISKUSTVA" odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Terra Organica nije odgovorna za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Gdje kupiti?
Osim putem internet trgovine, proizvode je moguće kupiti u našem dućanu u Zagrebu, u Bauerovoj 16, od pon-pet 09:00-20:00 te subotom 09:00-14:00. Raspoloživost u dućanu je jednaka raspoloživosti na webu.
Načini plaćanja
Narudžbe predane putem internet trgovine mogu se platiti uplatom na račun, kartično ili pouzećem. Način plaćanja se bira kod završetka kupnje.
Dostava
Dostava je besplatna za narudžbe iznad 300,00 kn. Isporuka najčešće unutar 1-3 radna dana. Dostavljamo samo unutar Hrvatske.

Povezani sadržaji

Kolesterol i trigliceridi - što mogu dodaci prehrani?

Sep 16, 2016 Zdravlje
U prevenciji i terapiji hiperkolesterolemije danas se, osim prehrane i lijekova, sve češće se spominju i nutraceutici. Koji dodaci prehrani pomažu kod povišenog kolesterola i triglicerida?
Nastavi čitati

Artičoka snižava kolesterol, čisti jetru i pomaže pri mršavljenju

Aug 25, 2016 Ljekovito bilje i dodaci prehrani
Dokazano je da artičoka smanjuje razinu povišenog kolesterola i triglicerida u krvi i to pojačanom razgradnjom kolesterola putem jetre i izbacivanjem viška kolesterola putem probavnog sustava.
Nastavi čitati

Ljekovito bilje za detox i regeneraciju jetre

Feb 7, 2015 Ljekovito bilje i dodaci prehrani
Detox jetre, drenaža jetre, čišćenje jetre, drenaža bugrega, drenaža crijeva, čišćenje organizma…. Što pod tim pojmovima fitoterapeutska struka podrazumijeva? Ništa drugo nego prirodno stimuliranje fizioloških funkcija pojedinih organa i...
Nastavi čitati