Crni ribiz, sjemenke (Ribes nigrum) CO2 biljno ulje 10 mL - (kozmetička sirovina) Kemig

EF01-10
Protuupalno ulje; izrazito korisno kod atopijskog dermatitisa.
31,90 kn
(PDV uključen)
+
 • Trošak dostave
 • Načini plaćanja
 • Kupnja u dućanu
Ulje sjemenki crnog ribiza - EFADUO Blackcurrant Seed Oil

Sirovina: Ribes nigrum – Sjemenke crnog ribiza

INCI name: Ribes nigrum (Blackcurrant) Seed Oil

Tehnologija: Superkritična CO2 ekstrakcija

Gama linolenska kiselina je aktivna omega-6 masna kiselina, koja je esencijalna za zdavlje kože. Potrebna je u normalnoj izgradnji strukture staničnih membrana, kao i u sintezi eikozanoida, lokalnih hormona koji sudjeluju u regulaciji širok spektar biokemijskih reakcija u stanicama kože. Stearidonska kiselina ima iznimno visoku metaboličku aktivnost u ljudskom organizmu, u vidu stvaranja dugolančanih molekula iz porodice omega-masnih kiselina, prekursora protuupalnih hormona. Ravnoteža tj.omjer omega 3 i omega-6 masnih kiselina je ključan za održavanje zdravlja kože. EFADUO Ulje sjemenki crnog ribiza sadrži omjer GLA i SDA 4:1. Riječ je o jednom od rijetkih biljnih ulja koje sadrže omjere omega -6 i omega-3 masnih kiselina u ovako optimalnom fiziološki idealnom odnosu.

Bez zaostataka otapala.

Bez anorganskih soli.

Bez teških metala.

Aseptička ekstrakcijska metoda.

* OPTIMALAN OMJER OMEGA-3 i OMEGA-6

* BOGAT IZVOR STEARIDONSKE I GAMA-LINOLENSKE KISELINE

* UČINKOVITA PROTUUPALNA SVOJSTVA

* IDEALNO ZA TOPIKALNU I ORALNU KOZMETIKU (NUTRIKOZMETIKU)

Topljivost: bilj.ulja, sintetski trigliceridi

Fizikalni oblik: tekući ekstrakt

Preporučena koncentracija: 0.5-2.5%

Botanički naziv: Ribes nigrum

Način dobivanja: CO2 ekstrakcija

Proizvođač: Aromtech

Pakira: uvoznik/prodavatelj

Povezano: Atopijski dermatitis (neurodermitis) - uzroci, liječenje + recepti

Brand:
Kemig
Pakiranje:
10 mL
Primjena:
 • Alergijski dermatitis
 • Atopijski dermatitis
 • Ekcemi
 • Povišen kolesterol
 • Protuupalno
 • Psorijaza
 • Seboreja
 • Trigliceridi
 • Upalna stanja kože
Tip kože:
 • dehidrirana
 • nečista
 • osjetljiva
 • suha
 • zrela
Tip kose i vlasišta:
 • osjetljivo vlasište
Status na tržištu:
 • kozmetička sirovina
Danas je 3 dan što koristim ulje od ribizla! Taj proizvod je fantastičan. Moje crvenilo pomalo se povuče, i vjerujem da za koj tjedan rezultati korištenje tog ulja bit će još bolji.
Još jedan + za terra-organica: brzi,vrlo ljubazni i pouzdani
pozdrav iz Istre
Ulje je savršeno za mješovitu i masniju kožu. Dobro je upija i hrani kožu.
Napiši recenziju

Svojstva, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom životu. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Terra Organica d.o.o. nije odgovorna za njihovu točnost.

Eterična i biljna ulja, hidrolati i gline, osim onih kod kojih je to izričito naglašeno, u RH nisu registrirana kao hrana ili dodatak prehrani  (što ne znači da konkretan proizvod nije u EU registriran kao dodatak prehrani, hrana ili začinski ekstrakt za hranu - ove informacije smo  za većinu proizvoda naveli kao dodatne informacije u rubrici značajke, kao smjernice o kvaliteti proizvoda). Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za što će koristiti konkretan proizvod.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja i hidrolata) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu (kao što uz ulje i brašno ne dolazi recept za baklavu). 

Dodaci prehrani nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života. Ukoliko uzimate bilo kakve lijekove, trudni ste ili dojite, prije uzimanja dodataka prehrani molimo konzultirati se sa svojim liječnikom.

Kod nekih dodataka prehrani razlikuju se upute za uzimanje na hrvatskoj i originalnoj deklaraciji. To je rezultat različitih pravilnika o dodacima prehrani u različitim zemljama. Molimo držite se one doze koju Vam je preporučila stručna osoba.

Za primjenu eteričnih i biljnih ulja, hidrolata, glina, dodataka prehrani i ostalih proizvoda u terapeutske svrhe potražite savjet liječnika / fitoaromaterapeuta.

Recenzije korisnika u rubrici "ISKUSTVA" odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Terra Organica nije odgovorna za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Kupnja u dućanu
Proizvode je moguće kupiti i u našem dućanu u Zagrebu, Antuna Bauera 16, od pon-pet 09:00-20:00 te subotom od 09:00-14:00.
Naručivanje
Osim putem internet trgovine, narudžbe primamo i telefonski na broj 01/5576-044, radnim danom 09:00-16:30.
Načini plaćanja
Narudžbe predane putem internet trgovine mogu se platiti pouzećem, uplatom na račun ili karticama. Način plaćanja se bira kod završetka kupnje.
Dostava
Izbor između isporuke dostavnom službom ili preuzimanja u našem dućanu vrši se na kraju kupnje. Dostava je besplatna za narudžbe iznad 300,00 kn.