Sunlove Skin+, 30 kapsula - Almagea

AG-01036
Mješavina ulja sjemenki boreča i argana, te ulja ploda uljane palme prirodno bogatih vitaminom E, kao i dodatne količine vitamina E uz esencijalne masne kiseline te lutein, astaksantin, koenzim Q10 i selen nalaze se u jednoj kapsuli Almagea SUNLOVE SKIN+ pripravka.
22,75   (171,41 kn)
(PDV uključen)
+
 • Dostupnost u dućanu

Almagea® SUNLOVE SKIN+ nova je generacija dodataka prehrani. Sadrži inovativnu formulaciju antioksidansa (vitamina E i selena) koji pridonose zaštiti stanica od oksidativnog stresa. Mješavina ulja sjemenki boreča i argana, te ulja ploda uljane palme prirodno bogatih vitaminom E, kao i dodatne količine vitamina E uz esencijalne masne kiseline te lutein, astaksantin, koenzim Q10 i selen nalaze se u jednoj kapsuli Almagea SUNLOVE SKIN+ pripravka.

Almagea® SUNLOVE SKIN+ sadrži prirodne sastojke koji sinergijski štite kožu od UV fotooksidacije i pretjerane produkcije štetnih slobodnih radikala kakvo je prisutno u tijelu prilikom intenzivnog izlaganju suncu ljeti. Tako, primjerice, vitamin E i selen sadržani u proizvodu štite stanice od oksidativnog stresa, a karotenodi lutein, i osobito astaksantin, blagotvorni su pigmenti koji štite kožu. Ulja sjemenki boreča, argana i ploda uljane palme pak osiguravaju nezasićene masne kiseline koje imaju ključnu ulogu u stvaranju lipidne barijere kože. Ujedno su ova ulja prirodno bogata vitaminom E. 

Almagea SUNLOVE SKIN+ idealno je početi koristiti 4-12 tjedana prije izlaganja suncu jer kompleks sastojaka pridonosi zaštiti stanica kože od oksidativnog stresa kojeg uvelike izaziva sunčevo zračenje, tj. UVA i UVB zrake. Međutim, i kraće razdoblje primjene ima pozitivan učinak na smanjenje oksidativnog stresa, a posebice je važno svakodnevno uzimanje tijekom boravka na suncu u ljetnim (i zimskim) mjesecima.

Ulje boreča dobiva se iz sjemenki biljke Borago officinalis te sadrži gama-linolensku kiselinu, masnu kiselinu iz skupine omega-6 masnih kiselina, dok je ulje argana proizvod hladnog prešanja sjemenki ploda drveta Argania spinosa. Ulje ploda uljane palme Elaeis guineensiskarakteristično je po bogatom sadržaju tokotrienola i tokoferola, jednog od 8 oblika vitamina E. Astaksantin pripada skupini karotenoida, a riječ je se o crvenom pigmentu koji se prirodno nalazi u različitim živim organizmima u prirodi.

Najbolji prirodni izvor astaksantina je mikroalga Haematococcus pluvialis. Lutein je također predstavnik karotenoida, on je pigment koji daje žutu boju različitom voću i povrću. Vitamin E i selen su mikronutrijenti koje ljudsko tijelo ne može sintetizirati već ih je potrebno unositi hranom ili dodacima prehrani.

Astaksantin je prirodni dodatak prehrani vrlo snažnog protuupalnog djelovanja. U potpunosti je dobiven iz mikroalgi. Djelotvoran je u zaštiti kože i očiju od UV-zračenja - štiti kožu od opeklina, fotodermatoza, alergija na sunce te sprečava nastanak bora i staračkih pjega.

Almagea SUNLOVE SKIN+ ima antioksidacijsko djelovanje koje štiti stanice od štetnog utjecaja slobodnih radikala.

Almagea SUNLOVE SKIN+ bogat je visokovrijednim anitoksidansima, poglavito vitaminom E i selenom koji doprinose zaštiti stanica kože od okisdativnog stresa. Oksidativni stres izazivaju razni čimbenici iz okoliša – zagađenost, zračenja, UVA i UVB zrake. Kožu je, stoga, potrebno zaštiti i njegovati iznutra kako bi se povećala njena otpornost, a time smanjilo prekomjerno stvaranje slobodnih radikala uslijed čega može doći do oštećenja staničnih struktura.

Ulja sjemenki boreča i argana imaju dugu tradiciju upotrebe u njezi i hidrataciji kože te, baš poput ulja ploda uljane palme, prirodno sadrže vitamin E. Almagea SUNLOVE SKIN+ pripravak pruža zaštitu te ujedno čuva ljepotu kože - hrani kožu iznutra. A posebno se preporučuje tijekom ljetnih mjeseci obzirom da najviše oksidativnog stresa nastaje uslijed sunčevog zračenja.

NAČIN PRIMJENE

1 kapsula dnevno s dosta tekućine, uz obrok.

Sastojci u dnevnoj dozi (jedna Licaps® kapsula) % PU*
Ulje sjemenki boreča (Borago officinalis)
250 mg -
od toga GLA (gama linolenska kiselina)
45 mg -
Ulje sjemenki argana (Argania spinosa)
40 mg -
Miješani karotenoidi iz alge Haematococcus pluvialis
66 mg -
od toga AstaPure®astaksantin
6,6 mg -
Vitamin E (D-alfa-tokoferol)
6 mg 50 %
Miješani karotenoidi iz ekstrakta cvijeta kadifice, od toga:
6 mg -
lutein
1,2 mg -
zeaksantin
60 µg  
Koenzim Q10 (ubidekarenon)
2 mg -
Selen (natrijev selenat)
25 µg 45 %
*PU - dnevni preporučeni unos
 

Upozorenje

Ne preporuča se uzimati s lijekovima te trudnicama i dojiljama. Proizvod sadrži alergene iz soje i orašastih plodova (argan).

 

Sastojci u dnevnoj dozi (jedna Licaps kapsula): ulje sjemenki boreča (Borago officinalis), emulgator: sojin lecitin, riblja želatina, miješani karotenoidi iz alge Haematococcus pluvialis (AstaPure®: 100 mg/g astaksantina) od čega je 6,6 mg astaksantina, ulje sjemenki argana (Argania spinosa), voda, vitamin E (D-alfa-tokoferol), mješavina karotenoida iz ekstrakta cvijeta kadifice (Tagetes erecta) s 200 mg/g luteina i 10 mg/g zeaksantina, koenzim Q10 (ubidekarenon), natrijev selenat, bojilo: titanov dioksid.

Brand:
Almagea
Pakiranje:
30 tableta/kapsula
Primjena:
 • Antioksidans
 • Autoimuni poremećaji
 • Hiperpigmentacije kože (pjege)
 • Imunomodulator
 • Katarakta
 • Makularna degeneracija
 • Plodnost
 • Poboljšanje vida
 • Povišen kolesterol
 • Protuupalno
 • Regeneracija kože
 • Reumatoidni artritis
 • Trigliceridi
 • Upaljeni i bolni zglobovi
 • Zdravlje očiju
Status na tržištu:
 • dodatak prehrani
Stavlja na tržište / Odgovoran za RH:
 • Almagea d.o.o., Zagreb, Ulica Julija Knifera 4
Premda je ideja o “ljepoti iznutra” stara nekoliko tisuća godina tek se pojavom komercijalno atraktivnih pripravaka i dodataka prehrani za anti-aging učinak popularizirao novi trend u kozmetičkoj znanosti – nutrikozmetika. Koliko god zanimljivo i primamljivo taj naziv zvučao, ipak je važno naglasiti da kao pojam nije zakonski definiran, iako ga marketing, svakako, voli.

Pojam nutrikozmetika spaja prehrambenu i kozmetičku industriju, a konačni rezultat takvog “prijateljstva” su dodaci prehrani koji deklariraju kozmetičko-zdravstveni učinak poput otapanja masnoća, hidratacije kože, uklanjanje bora, umirivanje nadražene kože, UV-zaštitu itd. Takvi pripravci predstavljaju pravu malu revoluciju u kozmetologiji i kozmetičkoj dermatologiji, jer postižu izvrsne rezultate u kombinaciji s lokalnom terapijom (kreme, serumi) i suvremenim instrumentalnim metodama.

Kako iza svakog upalnog procesa stoji teorija o slobodnim radikalima kao glavnim i odgovornim “krivcima”, antioksidansi ili “hvatači” slobodnih radikala potvrdili su se kao najčešći sastojak nutrikozmetičkih preparata. Oštećenja stanica i kaskadne upale u organizmu, potaknute raznim vrstama stresa iz okoliša, mogu značajno pridonijeti oštećenju DNA i karcinomima, a koža vrlo često odražava stanje sveukupnog zdravlja organizma. Mnogi dermatolozi danas se slažu da je pojava dehidracije kože, crvenila i niza iritacija, hiperpigmentacija i slično, očiti znak da se u organizmu zbivaju potencijalno škodljive promjene i upalni procesi koje treba sanirati na vrijeme. Čak su bore i sunčane pigmenne mrlje (fotooštećenja) indikativne da se u koži zbiva oksidativni stres.

Antioksidansi su prirodno prisutni u voću i povrću, no vrlo je teško pojesti toliku količinu određene hrane da se postigne djelotvorna koncentracija, pa se oni preporučuju u obliku standardiziranih dodataka prehrani. Kao vodeći među takvim peroralnim „nutrikozmetičkim„ pripravcima izdvojili su se oni koji su namijenjeni koži izloženoj UV-zračenju da bi se na vrijeme spriječilo ubrzano starenje kože (tzv. photoaging) zbog oksidativnih procesa. Jedan od popularnijh sastojaka u njima je upravo astaksantin.

Kada je Mrtvo more poprimilo crvenu boju umjesto modre, glavnim „krivcem“ proglašena je alga Dunaliella salina koja je sintetizirala velike količine karotenoida, među kojima i astaksantin. U godinama koje su slijedile i drugi su karotenoidi, uz beta-karoten, počeli dobivati na značaju…

Već dulje vrijeme određeni fitoekstrakti prepoznatljivi su po svojim fotozaštitnim svojstvima i sastavnicama poput antioksidansa (karotenoidi, flavonoidi i drugi polifenoli, tokoferoli, vitamin C i drugi). Poznato je da su karotenoidi zaista superiorni sastojci u borbi protiv slobodnih radikala, a u obliku dodataka prehrani posljednjih su godina bili vodeći sastojci u formulacijama za zaštitu od sunca.

U skupinu karotenoida kao sekundarnih biljnih metabolita i pigmenata odgovornih za žutu, zelenu, crvenu ili narančastu boju biljaka, te prekursora vrlo važnog vitamina A, spada više od 600 spojeva. No, astaksantin se pokazao kao jedan od vodećih karotenoidnih spojeva u suvremenoj dermatofarmaciji, posebice u anti-age proizvodima i fotodermatologiji.

Astaksantin je po svojim svojstvima srodan beta-karotenu, luteinu i zeaksantinu s kojima se u mnogobrojnim studijama vrlo često uspoređivao. Taj crveno-narančasti karotenoid u prirodi se može naći ne samo u biljnim, nego i u morskim izvorima (antarktički kri, losos, škampi, jastog), a proizvode ga i neke bakterijske vrste (Brevibacterium, Mycobacterium lacticola, Agrobacterium auratim, Haematococcus pluvialis) i kvasci vrste Phaffia rhodozyma. Sisavci nažalost ne mogu sintetizirati astaksantin, pa ga je zato potrebno unijeti putem prehrane ili dodataka prehrani.

Unatoč mnogobrojnim prirodnim izvorima, astaksantin se može i kemijski sintetizirati, premda takav sintetski uglavnom primjenjuju u prehrambenoj industriji, i to prilikom dodavanja bojila ribljim namirnicama. Ružičasta boja člankonožaca rakova, poput škampa i jastoga, upravo proizlazi iz algi koje oni konzumiraju. Čak i neke ribe imaju blago narančasto-crvenkastu boju zbog astaksantina iz algi kojima se hrane. Najočigledniji primjer je prepoznatljiva ružičasto-narančasta boja filea divljeg lososa. Komercijalne farme za uzgoj riba i rakova obično dodaju astaksantin u njihovu prehranu da bi nadomjestile nedostatak prirodnog izvora astaksantina (putem algi). Osim zbog boje, astaksantin je važan i za njihov optimalan rast i preživljavanje.

Najbogatiji izvor astaksantina u prirodi svakako je mikroalga H. pluvialis koja u svojim stanicama sadrži više od 80% astaksantina. Zahvaljujući njezinom izuzetno brzom rastu i visokom sadržaju astaksantina, najviše se koristi u industrijskoj proizvodnji za farmaceutsku namjenu.

Premda su mnogobrojne in vitro i in vivo studije pokazale pozitivne učinke astaksantina na nekoliko fizioloških procesa u organizmu, svoju najveću popularnost astaksantin je stekao zahvaljujući sve većem trendu anti-age dodataka prehrani i umanjivanja štetnih posljedica fotostarenja kože. Još veći značaj astaksantin je dobio nakon što se pokazalo da su njegovi učinci na prevenciju fotostarenja i fotooštećenja kože statistički značajno bolji u usporedbi s njegovim srodnicima - beta-karotenom i luteinom, koji su svakako utrli put primjeni karotenoida u dodacima prehrani s primjenom u dermatofarmaciji. U prilog astaksantinu ide i činjenica da se pokazao iskoristivijim u humanim fibroblastima u odnosu na beta-karoten i kantaksantin. Upravo zato se i sve više koristi umjesto dotada popularnih karotenoida.

Karotenoidi su već poznati po svojoj glavnoj ulozi u neutraliziranju štetnih sloobodnih radikala, no ono što se manje zna je da stupanj reaktivnosti karotenoida u tijelu ovisi ne samo o vrsti karotenoida, nego i o prirodi slobodnih radikala s kojima bi oni trebali ulaziti u interakciju. S obzirom da je astaksantin, kao i vitamin E, lipofilni antioksidans (topljiv u mastima), on svoje pozitivne učinke ispoljava na membranama i tkivima koji obiluju lipidim. To je od presudne važnosti za kontrolu integriteta stanica tijekom izlaganja UV-zračenju, kada dolazi do pokretanja kaskadnih štetnih reakcija i lipidnih peroksidacija zbog slobodnih radikala.

Astaksantin ima superioran preventivni učinak na fotoinducirane promjene u koži, jer sprječava nastanak promjena uzrokovanih UVA-zračenjem, odgovornih za ubrzano starenje kože (UVA: A kao aging), ali i nastanak zloćudnih tumora kože. U dermatologiji je sve omiljeniji kao dodatak prehrani zbog supresije hiperpigmentacija induciranih UV-zrakama, inhibicije sinteze melanina, smanjenja sveukupnih posljedica fotostarenja kože i smanjenja vidljivih bora (posebice u topikalnoj primjeni). Studije su pokazale da astaksantin može poboljšati i zdravlje i izgled kože na nekoliko načina: uklanja vidljive bore i borice, smanjuje podbuhlost periokularnog područja, održava optimalnu vlažnost kože, smanjuje upalne procese u koži, te optimizira melanogenezu.

Da bi se ispitala učinkovitost i sigurnost dodataka prehrani sa sadržajem astaksantina s namjenom sprječavanja (ili odgode) fotostarenja kože, provedena je 4-mjesečna nasumična, dvostruko slijepa studija. U njoj je 40 ispitanika nakon izlaganja UV zračenju pokazalo poboljšanje reljefa kože, bolje stanje kože i održanje njenih regenerativnih procesa u odnosu na kontrolnu, placebo skupinu.

Također je zanimljiva studija u kojoj je 49 žena srednje dobi nakon 6 tjedana peroralne primjene astaksantina imalo poboljšano stanje kože, smanjenje bora i povećanu elastičnost kože. Niz studija je pokazao: astaksantin je i do 1.000 puta snažniji antioksidans od alfa-tokoferola; ima do 40 puta snažniji učinak od beta-karotena; te nema prooksidativni učinak koji se u međuvremenu pripisao beta-karotenu i likopenu. Sve navedeno izdvaja ga u odnosu na ostale antioksidanse u dodacima prehrani za odgodu fotostarenja kože.

Premda nema precizno definirane dnevne doze astaksantina, ona se u kliničkim studijama uglavnom kreće od 2-16 mg. No, čak i u nešto višim dozama nisu zamijećene ozbiljnije nuspojave ili toksični učinci. Neki pacijenti zamjećuju blago narančastu boju fecesa tijekom peroralne suplementacije astaksantinom (zbog malih količina pigmenta koji prolaze probavnim sustavom).

Osobe koje u anamnezi imaju preosjetljivost na astaksantin ili srodne karotenoide, posebice na astaksantin iz algi, kao i pacijenti s narušenim endokrinološkim sustavom te imunokompromitirani pacijenti, svakako ga ne bi trebali uključivati kao dodatak prehrani bez prethodne detaljne konzultacije sa liječnikom ili ljekarnikom. Premda se astaksantin smatra kao siguran (GRAS- Generaly Recognises As Safe) dodatna pažnja tijekom primjene astaksantina potrebna je i kod pacijenata s hipertenzijom, astmom, poremećajima paratireoidne žlijezde, kod osteoporoze i tijekom trudnoće, premda nema studija koje upućuju na njegovu štetnost u tom smislu. Postoje neke sumnje da astaksantin ulazi u potencijalne interakcije s lijekovima kod astme, hormonalnim nadomjescima, peroralnim kontraceptivima, te lijekovima za snižavanje kolesterola.

Svojevremeno je beta-karoten bio jedini karotenoid u kozmetici, pored nekoliko stotina ostalih karotenoida koji su izolirani u prirodi, sve dok nije otkriven astaksantin iz antarktičkog krila i dok 1997. godine nije dozvoljen za kozmetičku primjenu.

Danas je na tržištu dostupan veći broj pripravaka astaksantina u obliku dodataka prehrani, ali je on sve popularniji i kao aktivni kozmetički sastojak (kozmeceutik) u dermokozmetičkim proizvodima. Vrijeme i nove studije svakako bi trebale pokazati je li riječ o najpotentnijem prirodnom antioksidansu, kako ga često vole nazivati…
Astaksantin, moćni antioksidans
Astaksantin pripada skupini karotenoida, molekula koje se u prirodi stvaraju u biljkama i njihovim mikroskopskim srodnicima – mikroalgama. To je crveni pigment koji se nalazi i u različitim organizmima: ljuskarima – škampima, rakovima i jastozima te lososu. Najbolji prirodni izvor astaksantina, koji se i komercijalno uzgaja i prerađuje, je mikroalga Hematococcus pluvialis.
Osnovno svojstvo astaksantina je snažna antioksidativna aktivnost koja ima potencijalno povoljan učinak na brojne zdravstvene tegobe. Učinkovitost astaksantina provjerena je brojnim znanstvenim istraživanjima.
Antioksidativno djelovanje astaksantina
Antioksidativni karotenoidi, pigmenti koje unosimo hranom, štite tkiva od slobodnih radikala, a posebice su učinkoviti u zaštiti membrana. I astaksantin, kao pripadnik skupine karotenoida, učinkovito štiti membrane stanica.

Astaksantin i imunitet
Astaksantin značajno utječe na funkciju imunološkog sustava, što je dokazano u nekoliko in vitro i in vivo istraživanja. Istraživanja provedena na životinjama pokazala su da astaksantin potiče stvaranje antitijela.

Antikarcinogena svojstva astaksantina
Nekoliko studija pokazalo je antikarcinogeno djelovanje astaksantina u sisavaca. Primjerice, astaksantin je imao zaštitno djelovanje na karcinogenezu mjehura, te raznih vrsta karcinoma ušne šupljine. U literaturi se spominje i pozitivan učinak na karcinom kolona, prostate i dojke.

Astaksantin kao 'unutrašnje' sredstvo za zaštitu od sunca
Izlaganje tkiva UV zračenju može voditi ka stvaranju slobodnih radikala i oštećenjima tkiva koja nastaju uslijed fotooksidacije. Astaksantin može biti značajno učinkovitiji od beta-karotena i luteina u prevenciji takvih oštećenja. Potencijalna povoljna djelovanja astaksantina mogu biti vrlo korisna 'unutrašnja' zaštita koju valja kombinirati s odgovornim izlaganjem suncu. Posebno je pogodan za uzimanje prije i tijekom izlaganja suncu jer služi kao 'unutrašnja zaštita od sunca'.

Astaksantin i zdravlje očiju
Kemijska struktura astaksantina vrlo je slična luteinu i zeaksantinu, molekulama koje su već prepoznate kao tvari sa zaštitnim učinkom na oči.

Astaksantin i upala
Zbog svoje iznimne antioksidativne snage, astaksantin je potencijalno pomoćno ljekovito sredstvo za brojne bolesti, budući da su znanstvenici sve više suglasni da je upala u podlozi cijelog niza degenerativnih bolesti današnjice. Na primjer, utvrđeno je da astaksantin djeluje povoljno kod infekcije bakterijom Helicobacter pylori smanjujući upalu želučane sluznice.

Astaksantin i zdravlje srca
U studiji provedenoj na životinjama utvrđeno je da dodatak astaksantina prehrani povisuje koncentraciju HDL („dobrog“ kolesterola). Znanstvenici zaključuju kako astaksantin može biti dvojako koristan za zdravlje srca. Moguće je djelovanje astaksantina na modifikaciju razina LDL i HDL kolesterola, a s obzirom na protuupalno djelovanje astaksantina moguć je preventivan učinak na koronarnu bolest srca.

Astaksantin kao potencijalna pomoć muškarcima koji imaju problema s plodnošću
U kliničkoj studiji, provedenoj na 30 muškaraca koji imaju problema s plodnošću bez jasno definiranog uzroka, ispitanici su primali 16 mg astaksantina dnevno u periodu od 3 mjeseca. U skupini koja je primala astaksantin parametri koju su važni za plodnost muškaraca, poput brzine spermija, bili su poboljšani. Iako rezultati studije djeluju obećavajuće, potrebno je provesti dodatne studije koje će potvrditi učinkovitost astaksantina kao komplementarne terapije za neplodnost.

Astaksantin izuzetno povoljno djeluje na kožu, te ubrzava oporavak mišića nakon napornih treninga. Izuzetno dobro štiti od štetnih sunčevih zraka – djeluje 550 puta jače od E vitamina i 10 puta snažnije od beta-karotena.

• potiče obrambene sposobnosti organizma
• djeluje antikarcinogeno
• djeluje protuupalno
• može pomoći u smanjenju boli izazvane artritisom i sindromom karpalnog tunela
• pomaže protiv infekcije bakterijom Helycobacter pylori
• štiti od štetnih sunčevih zraka i pomaže bržem tamnjenju kože
• čuva zdravlje očiju, štiti od nastanka katarakte
• štiti srce i krvne žile, snizuje povišenu razinu LDL kolesterola
• pomaže muškarcima koji imaju problema s plodnošću jer utječe na kvalitetu sjemena
• ubrzava oporavak mišića nakon napornih treninga
Samo registrirani kupci koji su kupili ovaj proizvod putem web shopa mogu ostaviti recenziju. Ako ste kupili ovaj proizvod, molimo kliknite na Prijava kako biste se ulogirali.

Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.

Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja bilo kakvih dodataka prehrani konzultirati s liječnikom.

Kod nekih dodataka prehrani razlikuju se upute za uzimanje na hrvatskoj i originalnoj deklaraciji. To je rezultat različitih pravilnika o dodacima prehrani u različitim državama. Molimo držite se one doze koju Vam je preporučila stručna osoba.

Kod nekih dodataka prehrani natpis na ambalaži djeluje kao da je doza po kapsuli/tableti veća nego što se navodi u nazivu proizvoda i sastavu. Naime, američki proizvođači na ambalažu često pišu velikim slovima (američku) dnevnu dozu, a onda sitnim slovima "u dnevnoj dozi". Npr kapsule koje imaju 400 mg nečega u američkoj dnevnoj dozi (recimo 2 kapsule), po kapsuli imaju 200 mg nečega, kako je ispravno navedeno u nazivu/sastavu proizvoda. Dnevne doze se razlikuju od države do države i ovise o pravilnicima o dodacima prehrani koji su na snazi u konkretnoj državi.

Kod nekih dodataka prehrani rok trajanja na originalnoj ambalaži je označen sa EXP (upotrijebiti do) ili Best By (najbolje upotrijebiti do). "Najbolje upotrijebiti do" ne znači istek roka trajanja, odnosno "uporijebiti do". "Upotrijebiti do" se odnosi na datum do kad je proizvod siguran za upotrebu, a "najbolje upotrijebiti do" se odnosi na optimalnu kvalitetu proizvoda, ali je isti i nakon tog datuma siguran za upotrebu. Kod nekih dodataka prehrani oznaka na originalnoj ambalaži je MFG, što označava datum proizvodnje (Manufacture Date), a rok trajanja je označen na hrvatskoj deklaraciji (obično 2 godine od datuma MFG).

Recenzije korisnika odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Terra Organica nije odgovorna za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Način isporuke se bira u obrascu za završetak narudžbe:

1. dostavnom službom GLS (uobičajena isporuka 1-5 radnih dana od narudžbe/uplate)

 • 0,00 € (besplatno) za narudžbe iznad 40 € vrijednosti
 • 4 € za narudžbe ispod 40 € vrijednosti

Na ovaj trošak može se obračunati i:

 • + 1,50 € za opciju plaćanja pouzećem (ako je opcija dostupna), neovisno o visini narudžbe 

Naknade za plaćanje pouzećem obračunava se neovisno o visini narudžbe i dostavnih troškova.

Kupac od dostavne službe dobiva e-mail i SMS sa podacima o paketu i okvirnom vremenu dostave. Vrijeme dostave nije moguće birati. CCa sat vremena prije dostave dostavljač zove primatelja.

2. osobnim preuzimanjem u našoj trgovini

Preuzimanje naručenih artikala moguće je isključivo nakon naše obavijesti da je narudžba spremna za preuzimanje. Ovakve narudžbe plaćaju se unaprijed - kartično ili uplatom na račun. Nije moguće plaćanje web shop narudžbi pri preuzimaju u dućanu.

U dućanu, naravno, možete kupovati i bez prethodne web narudžbe, kao i u bilo kojem drugom dućanu.

 

Dostavu vršimo samo unutar RH. Minimalni iznos narudžbe je 10 €.

 

Naručene proizvode je moguće platiti:

 • unaprijed na naš transakcijski račun (opća uplatnica, virman, internet bankarstvo - bonus: dvostruki bodovi)
 • karticama online (Visa, MasterCard, Maestro, Diners, Discover) - samo jednokratno
 • gotovinom kod preuzimanja (pouzećem) uz naknadu od 1,50 €

Naknada za plaćanje pouzećem naplaćuje se neovisno o visini narudžbe i dostavnih troškova. Naknada za plaćanje pouzećem je dodatan iznos koji se zbraja s troškom dostave, a obračunava se uvijek, neovisno o visini narudžbe. 

Ovisno o broju narudžbi i naših kapaciteta pakiranja, ponekad gasimo ili ograničavamo mogućnost plaćanja pouzećem, kako bismo stigli obraditi sve narudžbe. Također, sve narudžbe s opcijom plaćanja pouzećem, a neispravnim kontakt podacima (telefon, mail, pun mailbox itd.) storniramo.

Željeni način plaćanja bira se u obrascu za završetak narudžbe - moguće je birati samo između ponuđenih u trenutku predaje narudžbe.

Narudžbe koje se preuzimaju u našem dućanu moguće je platiti samo unaprijed, kartično ili uplatom na račun (ako kupujete u dućanu bez prethodne web narudžbe - načini plaćanja u dućanu su gotovina i kartice).

 

Naš jedini dućan nalazi se u Zagrebu, u ulici Antuna Bauera 16

Radno vrijeme dućana: PON-PET 09:00-20:00, subotom 09:00-14:00. 

PLAĆANJE: U dućanu je omogućeno plaćanje gotovinom te karticama jednokratno: Visa, MasterCard, Maestro i Diners. Za iznose iznad 80 € / 602,76 kn moguće je plaćanje na 2 rate Dinersom te Zaba/Erste Maestrom i MasterCardom, a za iznose iznad 120 € / 904,14 kn na 3 rate navedenim karticama. 

 

RASPOLOŽIVOST PROIZVODA S WEB SHOPA U DUĆANU:

1. Raspoloživost artikala u dućanu označena je za većinu proizvoda na web shopu - do informacije se dolazi klikom na link "provjeri dostupnost u dućanu" koji se nalazi ispod gumba DODAJ U KOŠARICU.

2. Telefonske rezervacije za kupnju u dućanu nisu moguće, jedina mogućnost rezervacije je web narudžba s opcijom preuzimanja u dućanu (takve narudžbe se plaćaju unaprijed, uplatom na račun ili kartično, a preuzimaju isključivo nakon e-mail obavijesti da je roba spremna za preuzimanje).

3. PROIZVODI U ČIJEM NAZIVU PIŠE TRAJNO NEDOSTUPNO trajno su nedostupni i više ih nemamo u ponudi (i ne znamo ima li ih itko igdje ;)).

4. Nismo upoznati s ponudom drugih dućana u Zagrebu, Hrvatskoj i izvan Hrvatske - dakle ne znamo gdje osim kod nas možete kupiti to što želite kupiti :). Možda google zna?

5. Cijene u dućanu su jednke cijenama na našoj (dakle ovoj) web stranici, a ne nekoj drugoj stranici. Akcije nisu nužno jednake u dućanu i web shopu. Ne znamo kakve su cijene na drugim prodajnim mjestima - to morate provjeriti kod njih.

 

Podaci o proizvodima na web shopu (uključujući fotografije) informativnog su karaktera i trudimo se ažurirati ih u skladu s promjenama od strane proizvođača. Zbog mogućih odstupanja molimo vas da prije uporabe proizvoda pročitate točne informacije na samom proizvodu.

 

Gdje kupiti?
Osim putem internet trgovine, proizvode je moguće kupiti u našem dućanu u Zagrebu, u Bauerovoj 16, od pon-pet 09:00-20:00 te subotom 09:00-14:00. Dostupnost u dućanu je označena kod svakog artikla.
Načini plaćanja
Narudžbe predane putem internet trgovine mogu se platiti uplatom na račun, kartično te pouzećem uz naknadu od 1,50 € (naknada za plaćanje pouzećem nije trošak dostave - dostava se obračunava odvojeno). Način plaćanja bira se u obrascu za završetak narudžbe.
Dostava
Dostavljamo samo unutar Hrvatske. Cijena osnovne dostave iznosi 4 € za narudžbe do 40 € vrijednosti, te 0 € za narudžbe iznad 40,00 € vrijednosti. Odvojeno od troška osnovne dostave obračunava se naknada od 1,50 € u slučaju plaćanja pouzećem (neovisno o visini narudžbe i već obračunatih dostavnih troškova).

Savršeni partneri:

Slični proizvodi

SWU730T
26,50   (199,66 kn) (PDV uključen)
Djelotvoran je u zaštiti kože i očiju od UV-zračenja - štiti kožu od opeklina, fotodermatoza, alergija na sunce te sprečava nastanak bora i staračkih pjega.
Na stanju
+

Povezani sadržaji

Kako napraviti ulje za sunčanje?

Kako napraviti ulje za sunčanje? Prije nego pogledamo koja ulja ćemo koristiti, nekoliko riječi o zabludama o uljima za sunčanje, tek toliko da shvatite zašto kojekakvi maslaci i kreme za sunčanje iz kućne radinosti, u kojima su aktivne tvari samo...
Nastavi čitati

Astaksantin - moćni pigment za zdravlje i ljepotu

Astaksantin, kao pripadnik skupine karotenoida, učinkovito štiti membrane stanica. Njegova antioksidativna aktivnost dokazana je brojnim studijama. 
Nastavi čitati

Kako napraviti kremu za sunčanje?

Recepture za home-made kreme za sunčanje napadaju sa svih strana, zavaravajuće navodeći visoke zaštitne faktore samo na temelju korištenih biljnih ulja. Mi ćemo u ovoj kremi koristiti mineralni filter zajedno sa biljnim uljima koja se obično...
Nastavi čitati

Muška neplodnost i erektilna disfunkcija

Suprotno uvriježenom mišljenju kako je neplodnost uglavnom problem ženske populacije, studija objavljena 2010. godine pokazuje kako je problem neplodnosti u preko 50% slučajeva vezan uz mušku populaciju. Iduća studija,...
Nastavi čitati

Alergija na sunce - priprema kože za sunčanje

Sunce je izvor života i neophodan saveznik u sintezi vitamina D. No, svako nekontrolirano i pretjerano izlaganje suncu je štetno – dugoročno i kratkoročno. Kako se pripremiti za sezonu sunčanja, pogotovo ukoliko ste skloni fotodermatozi (alergiji...
Nastavi čitati