Pričekajte...

Shea maslac (Butyrospermum parkii) - H. Lamotte

shea (karite) maslac

Uvećaj sliku

Šifra: SB02

*****

Cijena: 30,90 kn

(PDV uključen)

Na skladištu

  • 100 g 
  • 250 g 
  • 500 g 
  • 1 kg 

Shea (karite) maslac - mandigo

 

Botanički naziv:  Butyrospermum parkii

Zemlja podrijetla: Gana

Način dobivanja: hladno prešano, nerafinirano

Proizvodi: Henry Lamotte

Pakira: uvoznik/prodavatelj

Napomena: ova serija je prilično smeđkasto žute (vidi sliku!) boje i ima intenzivan miris!

 

SHEA MASLAC (MANDIGO, KARITE) biljna je mast bogata stearinskom, oleinskom i linolnom kiselinom. Sadrži visoki udio neosapunjivog ostatka (čak do 8%), a čne ga provitamin A, vitamin E, steroli, triterpenski alkoholi i estei cimetne kiseline (pružaju UVB zaštitu).

Štiti kožu od vanjskih ujecaja i isušivanja, vraća joj vlažnost i mekoću. Pogodan je za njegu svih tipova kože, a posebice suhe i zrele. Njime tretiramo opekotine od sunca, pelenski osip, dermatitise, seboreju,  ožiljke, bore, strije. U kozmetičkoj industriji se najčešće koristi u preparatima za njegu usana i ruku. Pruža SPF 4-8.

 

Više: SHEA MASLAC

Povezano: Atopijski dermatitis (neurodermitis) - uzroci, liječenje + recepti

 

Kupci koji su kupili ovaj proizvod također su kupili