Hidrolati

Hidrolati ili cvjetne vodiceHidrolati, često nazivani i cvjetne vodice, nusprodukti su destilacije biljnog materijala pri proizvodnji eteričnih ulja.

Hidrolati su nestabilni i lako kvarljivi, stoga nemali broj proizvođača u njih dodaje sintetičke konzervanse ili alkohol kako bi im produžili rok trajanja. Takvi hidrolati nisu primjereni za korištenje u terapeutske svrhe.

Hidrolate u kozmetičke svrhe koristimo kao prirodne tonike, ili kao vodenu fazu u izradi krema. Najjednostavnija upotreba je nanijeti hidrolat na očišćeno lice, nakon čega nanosimo uljnu mješavinu na kožu još vlažnu od hidrolata – na taj način koži smo dali sve ono što bi joj dala i krema – i vodenu i masnu fazu. Prema potrebi, hidrolatima koje koristimo u kozmetici, možemo dodavati različite komponente: vitamine, biljne ekstrakte i sokove, glicerol.

Svi hidrolati iz naše ponude su bez dodanih sintetičkih konzervansa i alkohola, sterilno su filtrirani te su iz organsko-biološkog uzgoja.

Sve hidrolate nakon otvaranja treba čuvati u frižideru.

Više o hidrolatima saznajte u članku: HIDROLATI

U ovoj kategoriji nalaze se hidrolati svih proizvođača iz naše ponude kako bismo olakšali izbor kupcima kojima nije bitan brand već cijena.

 

 

Aloe vera sok 10:1, 30 mL - Oshadhi

  60,00 kn (PDV uključen)
         
           
           
     

Geranij (Pelargonium x asperum) hidrolat B...

  104,90 kn (PDV uključen)
     
     

Hamamelis (Hamamelis virginiana) wc.org, h...

  130,00 kn (PDV uključen)
     
         

Kamilica, rimska (Chamaemelum nobile) c.or...

  100,00 kn (PDV uključen)
 
           
           
           
     

Mirta kemotip cineol (Myrtus communis) wc....

  100,00 kn (PDV uključen)
   

Mrkva, sjeme (Daucus carota) wc.org, hidro...

  100,00 kn (PDV uključen)