Eterična ulja i apsoluti

eterična ulja prodaja - gdje kupiti eterična ulja - cijene eteričnih ulja - florihana - oshadhi - pranarom - web shopEterična ulja su smjese hlapivih, biološki aktivnih spojeva dobivenih iz biljnog materijala destilacijom ili tiještenjem. Eterična ulja zbog malih molekula i lipofilnosti kroz kožu veoma brzo ulaze u  organizam. Da bismo smanjili brzinu ulaska, eterična ulja na kožu nanosimo razrijeđena u biljnim uljima. Time postižemo nekoliko ciljeva: smanjujemo eventualna oštećenja kože do kojih može doći zbog nanošenja čistog eteričnog ulja na istu, spriječavamo nagli ulazak eteričnog ulja u organizam (neka ulja sadrže toksične sastavnice, i zbog naglog ulaska u organizam mogu izazvati neugodne nuspojave). Također, sporija apsorpcija omogućava duže prisustvo terapijskih sastavnica u krvi, ili na ciljanom tkivu. Stoga, eterična ulja se gotovo nikada ne nanose nerazrijeđena na kožu!

Više informacija o primjeni eteričnih ulja potražite na stranicama aromaterra.hr, aromaterapija.biz i etericnaulja.net, a svakako pročitajte sljedeće članke:

 

Eterična ulja u njezi kože

O kvaliteti eteričnih ulja

Prirodna kozmetika - kako koristiti i što očekivati?

Popis svih članaka: članci i recepture

Sva eterična ulja iz naše ponude su kemijski i botanički definirana. Ukoliko je eterično ulje iz organskog uzgoja, označeno je sa org, c.org ili bio, ovisno o proizvođaču.

Ima li razlike između Oshadhi, Florihana i Pranarom eteričnih ulja? Ovisi kako gledate i što Vam je bitno.Dakle, i jedna i druga i treća  zadovoljavaju sve kriterije kvalitete, ako pričamo o kemijskom sastavu. Ukoliko nam je bitna i energetska komponenta, znajte da se u Oshadhi skladištu eteričnim uljima se pušta meditativna glazba jer se vjeruje da ona nisu samo puka mješavina kemijskih sastavnica, već da sadrže određenu energiju koju treba podržati. Isto tako, sva Oshadhi ulja se pune ručno, kako elektromagnetsko zračenje uređaja za punjenje ne bi uništilo njihova suptilna svojstva. Florihana ulja se pak proizvode inovativnim procesom tzv. hladne destilacije, što ih čini jedinstvenima na tržištu.

Isto tako, laicima je lakše rukovati s Oshadhi i Florihana eteričnim uljima jer su kapalice prilagođenije i teško da će doći do prekoračenja doze, dok se Pranarom eterična ulja moraju kapati pod točno određenim kutem kako jedna kap zapravo ne bi postala dvije ili više kapi. Profićima to nije bitno jer ulja najčešće ne mjere na kapi već preciznijim alatima :).

U ovoj kategoriji su navedena sva eterična ulja, svih brandova i pakiranja, radi olakšavanja izbora kupcima kojima nije bitan proizvođač već cijena. Kako bismo ipak zadovoljili i one koji su vjerni nekom brandu, odvojili smo ista ulja različitih proizvođača, a ista se također mogu naći putem kategorije proizvođača kojeg preferirate (glavni izbornik: robne marke).

62,90 kn 53,46 kn (PDV uključen)
85,90 kn (PDV uključen)
Trenutno nedostupno
50,00 kn (PDV uključen)
37,10 kn (PDV uključen)
53,90 kn (PDV uključen)
55,00 kn (PDV uključen)
66,90 kn (PDV uključen)
60,00 kn (PDV uključen)
59,40 kn (PDV uključen)
Trenutno nedostupno
80,00 kn 68,00 kn (PDV uključen)
247,90 kn (PDV uključen)
176,90 kn (PDV uključen)
130,00 kn (PDV uključen)
33,90 kn (PDV uključen)
95,00 kn (PDV uključen)
68,75 kn (PDV uključen)
Trenutno nedostupno
59,90 kn (PDV uključen)
Trenutno nedostupno
50,85 kn (PDV uključen)
Trenutno nedostupno
37,50 kn 31,87 kn (PDV uključen)
34,50 kn 29,32 kn (PDV uključen)
65,00 kn (PDV uključen)
56,90 kn (PDV uključen)
Trenutno nedostupno
50,00 kn (PDV uključen)
50,20 kn (PDV uključen)
79,90 kn 67,91 kn (PDV uključen)