Zob, sjemenke, bezalkoholni integralni ekstrakt 50 mL - Soria Natural

SN-4408
Koristi se za poboljšanje probave, olakšavanje simptoma PMS-a, te kod depresije, nervoze i stresa.
96,00 kn
(PDV uključen)
+
 • Trošak dostave
 • Načini plaćanja
 • Dostupnost u dućanu

Standardizirani i prirodni ekstrakt iz sjemenki organski uzgojenih biljaka u mješavina biljnog glicerina i pročišćene vode. Bez alkohola, boja, konzervansa i aditiva. Biljka je iz ekološke proizvodnje u kojoj nisu korištena anorganska gnojiva, herbicidi ili pesticidi.

Sastav:
Zob – Avena sativa L (sjeme) (ekstrakt): 15%
Biljni glicerin i pročišćena voda (1:1): 85%

INDIKACIJE:
poboljšanje probave (prisutnost vlakana koji potiču rad crijeva)
kod depresije
kod nervoze
kod stresa
kod odvikavanja od pušenja

Koristila se nekoć za poboljšanje rada štitnjače, u slučaju hipotireoze, no danas je ta upotreba zaboravljena.


DOZIRANJE:

Odrasli: 1 ml (25 kapi) tri puta dnevno, razrijeđene u vodi.

Djeca 5 – 12 godina: pola preporučene doze za odrasle.

Trajanje tretmana: od 9 do 18 dana. Obnoviti po potrebi. 


Uzeti između obroka, razrijeđen u velikoj čaši vode ili voćnog soka.

Zob je biljka sigurna za upotrebu i nisu poznate kontraindikacije i mjere opreza sa farmakoterapijom.

Pakiranje: vodonepropusna tamna bocčica od 50 ml sa priloženom graduiranom pipetom. Prije upotrebe protresti bocu.


ZOB se redovito klinički istražuje, a ovo su samo neke od tema koje znanstevnici istražuju i redovito objavljuju svoje radove:

UBLAŽAVANJE Predmensturalnog Sindroma – PMS-a (European Medicines Agency Evaluation of Medicines for Human Use, Doc. Ref. EMEA/HMPC/202967/2007)

redovito pražnjenje i metabolizam (European Medicines Agency Evaluation of Medicines for Human Use, Doc. Ref. EMEA/HMPC/202967/2007)

izlučivanje probavnih sokova i pobuđivanje apetita (European Medicines Agency Evaluation of Medicines for Human Use, Doc. Ref. EMEA/HMPC/202967/2007)

Važnost kod suhe kože (European Medicines Agency Evaluation of Medicines for Human Use, Doc. Ref. EMEA/HMPC/202967/2007)

Smanjivanje osjećaja napetosti, nemira, razdražljivosti .(Madaus (1938); In der Neurasthenie und als Sedativum, List & Hörhammer (1972); The British Herbal Pharmacopoeia (1976) i Hänsel et al. (1992); Van Elteren (2007)

prestankak pušenja (Anand 1971; Bye et al. 1974).

***

SORIA NATURAL® među vodećim je tvrtkama u Europi na području fitoterapije. Koristimo najmoderniju tehnologiju, koja omogućuje da su proizvodi od ljekovitog bilja, kapi koje nudimo, puno djelotvorniji od uobičajenih.

Novim tehnologijama integralne ekstrakcije kao što su superkritična tekućina i liofilizacija uspjeli smo iz ljekovitog bilja dobiti koncentrirane aktivne tvari, koje su šest do 25 puta djelotvornije od tinktura koje se dobivaju tradicionalnim metodama.

Analize i istraživanja koje je razvio naš tehnički i znanstveni tim dopunjuje razvoj novog postupka integralne ekstrakcije ljekovitog bilja, koji poznajemo kao "Stabilized Integral Exhaustion", a koji se može smatrati korakom dalje od SIPF tehnologije. To je vrhunac opsežnih iskustava dosegnut u godinama istraživanja i proučavanja ljekovitog bilja, koji uključuje aplikaciju fizičkog ponašanja i mogućnost ekstrakcije plinova u fitoterapiji.

Važno je da su svi sastojci biljaka uvijek u biološkoj ravnoteži, što povećava učinkovitost i smanjuje neželjene strane učinke. Na taj način, konačni proizvod je identičan sviježoj biljci, samo u većoj koncentraciji.

Biljni glicerin koristimo samo u svrhu konzerviranja, a ne u svrhu ekstrakcije.

Brand:
Soria Natural
Pakiranje:
50 mL
Primjena:
 • Anksioznost
 • Depresija
 • Dispepsija (loša probava)
 • Hipotireoza
 • Loša probava
 • Nervoza
 • PMS
 • Stres
Status na tržištu:
 • dodatak prehrani

Nema podataka

Molimo kliknite na Prijava kako biste napisali osvrt.

Svojstva, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom životu. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Terra Organica d.o.o. nije odgovorna za njihovu točnost.

Eterična i biljna ulja, hidrolati i gline, osim onih kod kojih je to izričito naglašeno, u RH nisu registrirana kao hrana ili dodatak prehrani  (što ne znači da konkretan proizvod nije u EU registriran kao dodatak prehrani, hrana ili začinski ekstrakt za hranu - ove informacije smo  za većinu proizvoda naveli kao dodatne informacije u rubrici značajke, kao smjernice o kvaliteti proizvoda). Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za što će koristiti konkretan proizvod. Sva eterična ulja potrebno je razrijediti prije nanošenja na kožu.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja i hidrolata) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu (kao što uz ulje i brašno ne dolazi recept za baklavu). 

Dodaci prehrani nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života. Ukoliko uzimate bilo kakve lijekove, trudni ste ili dojite, prije uzimanja dodataka prehrani molimo konzultirati se sa svojim liječnikom.

Kod nekih dodataka prehrani razlikuju se upute za uzimanje na hrvatskoj i originalnoj deklaraciji. To je rezultat različitih pravilnika o dodacima prehrani u različitim zemljama. Molimo držite se one doze koju Vam je preporučila stručna osoba.

Za primjenu eteričnih i biljnih ulja, hidrolata, glina, dodataka prehrani i ostalih proizvoda u terapeutske svrhe potražite savjet liječnika / fitoaromaterapeuta.

Recenzije korisnika u rubrici "ISKUSTVA" odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Terra Organica nije odgovorna za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Gdje kupiti?
Osim putem internet trgovine, proizvode je moguće kupiti u našem dućanu u Zagrebu, u Bauerovoj 16, od pon-pet 09:00-20:00 te subotom 09:00-14:00. Raspoloživost u dućanu je jednaka raspoloživosti na webu.
Načini plaćanja
Narudžbe predane putem internet trgovine mogu se platiti uplatom na račun, kartično ili pouzećem. Način plaćanja se bira kod završetka kupnje.
Dostava
Dostava je besplatna za narudžbe iznad 300,00 kn. Isporuka najčešće unutar 1-3 radna dana. Dostavljamo samo unutar Hrvatske.