Mravinac, divlji /Origano/ (Origanum minutiflorum) eterično ulje, BIO 10 mL - Nutrimedica

NM-OD-10
Srodnik mravinca, najsnažnije ulje protiv bakterija i gljivica otpornih i na lijekove. Oprez: iritira kožu i sluznicu; ulje nije dodatak prehrani; ne sugeriramo oralno uzimanje osim u posebnim oleokapsulama koje ne možete sami napraviti.
139,00 kn
(PDV uključen)
+
 • Trošak dostave
 • Načini plaćanja
 • Gdje kupiti?

Ulje divljeg origana cijenjeno je i dragocjeno ulje koje se dobiva od divljih vrsta origana posebnim procesom destilacije. Ovim procesom sačuvana su sva blagotvorna svojstva ulja. Brojna istraživanja potvrđuju djelotvornost ovog ulja, a cijenjeno je i kao kozmetička sirovina.

Sadrži blagotvornu, aktivnu tvar karvakrol. Smatra se da vrsta Origanum minutiflorum sadrži čak 80-90% ovog aktivnog sastojka.

VAŽNA UPOZORENJA:

Izrazito je iritativno za kožu i sluznicu.

Ulje origana se ne preporuča piti osim u obliku posebnih kapsula. Molimo, kanite se kapanja ulja origana u vodu i ostalih sličnih savjeta koji su jako popularni u zadnje vrijeme na internetu - napravit ćete više štete nego koristi. Čak ni stavljanje ulja origana u prazne kapsule nije rješenje jer je poanta da se kapsule apsorbiraju u crijevima, a ne želucu, a prazne kapsule koje možete kupiti nisu želučanootporne.

Na našem tržištu eterično ulje divljeg origana nije registrano kao dodatak prehrani (niti jedno, niti jednog brenda), no postoje kapsule drugih vrsta origana odnosno mravinca, Origanum vulgare i Origanum compactum, koji jesu registrirani kao dodaci prehrani i u prikladnom su obliku, a udio karvakrola je tek nešto manji od onog u ulju divljeg origana.

Ne sugeriramo konzumaciju bilo kojeg eteričnog ulja origana osim u posebnim kapsulama koje ne možete sami napraviti. Znamo da u drugim firmama na kontakt brojevima možete dobiti savjet da eterično ulje origana ukapate u vodu/ulje ili nešto i tako popijete, no to smatramo opasnim i štetnim. Eterično ulje origana je izrazito iritativno za kožu i sluznicu, i vrlo je izvjesno da ćete na kraju završiti s oštećenim jednjakom/želucem, a svoj problem nećete riješiti.

Na naš kontakt broj nećete dobiti drugačiji savjet od ovoga ovdje napisanoga, pa sugeriramo da nas u vezi ovoga niti ne zovete. Savjetujemo kupiti već gotove kapsule, izlistane niže (Solaray Origano Oil odnosno Pranarom oleokapsule 1).

Porijeklo: Turska

Stavlja na tržište: Nutrimedica d.o.o.

Brand:
Nutrimedica
Pakiranje:
10 mL
Uzgoj:
Organski (ekološki)
Primjena:
 • Bakterijske infekcije dišnog sustava
 • Candida
 • Cistitis
 • Gljivične bolesti kože
 • Otitis (upala uha)
 • Prostatitis
 • Tonzilitis
Status na tržištu:
 • kozmetička sirovina
Nevjerojatan je broj ljudi zaluđen jeftinim člancima s nepouzdanih portala i sumnjivih stranica, a koje sugeriraju oralnu konzumaciju ovog ulja kapanjem u vodu. NE! I dodatno, čemu inzistiranje na ulju mravinca baš ove vrste? I drugi imaju podjednak udio karvakrola, a mogu se naći u prikladnom obliku za oralno uzimanje - u želučanootpornim kapsulama! Svi ostali načini uzimanja dovesti će do oštećenja sluznica. Opasno i iritativno ulje u rukama budala, eto što je ovo! U rukama inteligentne osobe ovo naravno može biti lijek. Ali inteligentnih gotovo pa i nema.
Ulje je vrhunsko, ali u rukama pametnih. U rukama idiota je štetno. Nažalost, svijetom hodaju pretežno idioti koji misle da su jako pametni.
Molimo kliknite na Prijava kako biste napisali osvrt.

Svojstva, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom životu. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Terra Organica d.o.o. nije odgovorna za njihovu točnost.

Eterična i biljna ulja, hidrolati i gline, osim onih kod kojih je to izričito naglašeno, u RH nisu registrirana kao hrana ili dodatak prehrani  (što ne znači da konkretan proizvod nije u EU registriran kao dodatak prehrani, hrana ili začinski ekstrakt za hranu - ove informacije smo  za većinu proizvoda naveli kao dodatne informacije u rubrici značajke, kao smjernice o kvaliteti proizvoda). Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za što će koristiti konkretan proizvod.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja i hidrolata) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu (kao što uz ulje i brašno ne dolazi recept za baklavu). 

Dodaci prehrani nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života. Ukoliko uzimate bilo kakve lijekove, trudni ste ili dojite, prije uzimanja dodataka prehrani molimo konzultirati se sa svojim liječnikom.

Kod nekih dodataka prehrani razlikuju se upute za uzimanje na hrvatskoj i originalnoj deklaraciji. To je rezultat različitih pravilnika o dodacima prehrani u različitim zemljama. Molimo držite se one doze koju Vam je preporučila stručna osoba.

Za primjenu eteričnih i biljnih ulja, hidrolata, glina, dodataka prehrani i ostalih proizvoda u terapeutske svrhe potražite savjet liječnika / fitoaromaterapeuta.

Recenzije korisnika u rubrici "ISKUSTVA" odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Terra Organica nije odgovorna za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Gdje kupiti?
Osim putem naše internet trgovine, proizvode je moguće kupiti i u našem dućanu u Zagrebu, Antuna Bauera 16, od pon-pet 09:00-20:00 te subotom od 09:00-14:00.
Naručivanje
Osim putem internet trgovine, narudžbu možete predati i na broj 01/5576-044 (u slučaju krajnje nužde ;)), radnim danom 09:00-16:00. Broj služi isključivo za predaju narudžbi.
Načini plaćanja
Narudžbe predane putem internet trgovine mogu se platiti pouzećem, uplatom na račun ili karticama. Način plaćanja se bira kod završetka kupnje.
Dostava
Izbor između isporuke dostavnom službom ili preuzimanja u našem dućanu vrši se na kraju kupnje. Dostava je besplatna za narudžbe iznad 300,00 kn. Dostava se vrši samo unutar Hrvatske.

Povezani sadržaji

Kako prepoznati kvalitetna eterična ulja?

Oct 19, 2018 Aromaterapija
Nakon dvadesetak godina u svijetu aromaterapije, i preko deset u svijetu znanstveno utemeljene aromaterapije, nakon nebrojenih članaka u kojima se upozorava na kriterije kvalitete eteričnih ulja, dođe čovjeku da se pita – moramo li opet sve...
Nastavi čitati

Što su eterična ulja i kako ih koristiti za inhalaciju?

Sep 22, 2018 Aromaterapija
Eterična ili esencijalna ulja su smjese hlapivih, biološki aktivnih spojeva dobivenih iz biljnog materijala najčešće destilacijom, a rjeđe i tiještenjem (usplođe citrusa). Iako ih nazivamo uljima, njihova molekularna struktura i konzistencija...
Nastavi čitati