[TRAJNO NEDOSTUPNO] Trputasta lisičina, sjemenke (Echium plantagineum) CO2 biljno ulje 10 mL

PU01-10
Visok postotak polinezasićenih masnih kiselina čini ga idealnim za suhu kožu, te kod atopijskog dermatitisa.
47,00 kn
(PDV uključen)
Nema na stanju
Dodaj u listu želja Dodaj u usporednu listu
 • Trošak dostave
 • Načini plaćanja
 • Kupnja u dućanu

Ulje trputaste lisičine (ulje ehijuma) izvrstan je izvor polinezasićenih masnih kiselina (PUFA), pogotovo omega-3 i omega-6 masnih kiselina, među kojima se koncentracijama ističu stearidonska kiselina (SDA) i gama-linolenska kiselina (GLA). Posljednja istraživanja dokazala su kako navedene masne kiseline imaju mnoge blagotvorne učinke na ljudsko zdravlje, pa i kožu. SDA i GLA prisutne su svega u nekoliko biljnih izvora u prirodi. PUFABEL je najbogatiji poznati izvor navedenih masnih kiselina (SDA, GLA). SDA umanjuje upalne promjene kože supresirajući otpuštanje arahidonske kiseline, kao i transformaciju masnih kiselina u proinflamatorne eikosanoide. Nadalje, PUFABEL sadrži visoke razine GLA, koja je izravni prekursor antiinflamatorne dihomogama-linolenske kiseline.

Bez zaostataka otapala.

Bez anorganskih soli.

Bez teških metala.

Aseptička ekstrakcijska metoda.

* UJEDNAČENA KOMBINACIJA ESENCIJALNIH MASNIH KISELINA

* POGOTOVO BOGATO STEARIDONSKOM i GAMA-LINOLENSKOM KISELINOM

* JEDINSTVENA PROTUUPALNA SVOJSTVA

* IZVRSTAN AKTIVNI SASTOJAK ZA OSJETLJIVU KOŽU

Topljivost: bilj.ulja, sintetski trigliceridi

Fizikalni oblik: tekući ekstrakt

Preporučena koncentracija: 0.5-2.5%

Sve što želiš znati o atopijskom dermatitisu: Atopijski dermatitis (neurodermitis) - uzroci, liječenje + recepti

***

Botanički naziv: Echium plantagineum

Način dobivanja: CO2 ekstrakcija

Proizvođač: Aromtech

Pakira: uvoznik/prodavatelj

 

TEHNIČKI PODACI

Naziv pripravka: PUFABEL Echium Oil

Sirovina: Echium plantagineum (Purple viper’s bugloss’ sedds)- Sjemenke trputaste lisičine

INCI name: Echium plantagineum Seed Oil

Tehnologija: Superkritična CO2 ekstrakcija

Bez zaostataka otapala.

Bez anorganskih soli.

Bez teških metala.

Aseptička ekstrakcijska metoda.

* UJEDNAČENA KOMBINACIJA ESENCIJALNIH MASNIH KISELINA

* POGOTOVO BOGATO STEARIDONSKOM i GAMA-LINOLENSKOM KISELINOM

* JEDINSTVENA PROTUUPALNA SVOJSTVA

* IZVRSTAN AKTIVNI SASTOJAK ZA OSJETLJIVU KOŽU

Topljivost: bilj.ulja, sintetski trigliceridi

Fizikalni oblik: tekući ekstrakt

Preporučena koncentracija: 0.5-2.5%

Brand:
Kemig
Primjena:
 • Atopijski dermatitis
 • Ekcemi
 • Njega kože nakon sunčanja
 • Opekotine
 • Protuupalno
 • Psorijaza
 • Regeneracija kože
 • Rozacea
 • Seboreja
 • Upalna stanja kože
Tip kože:
 • bore
 • normalna
 • osjetljiva
 • suha
 • zrela
Status na tržištu:
 • kozmetička sirovina

Nema podataka

Molimo kliknite na Prijava kako biste ostavili recenziju.

Svojstva, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom životu. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Terra Organica d.o.o. nije odgovorna za njihovu točnost.

Eterična i biljna ulja, hidrolati i gline, osim onih kod kojih je to izričito naglašeno, u RH nisu registrirana kao hrana ili dodatak prehrani  (što ne znači da konkretan proizvod nije u EU registriran kao dodatak prehrani, hrana ili začinski ekstrakt za hranu - ove informacije smo  za većinu proizvoda naveli kao dodatne informacije u rubrici značajke, kao smjernice o kvaliteti proizvoda). Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za što će koristiti konkretan proizvod.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja i hidrolata) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu (kao što uz ulje i brašno ne dolazi recept za baklavu). 

Dodaci prehrani nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života. Ukoliko uzimate bilo kakve lijekove, trudni ste ili dojite, prije uzimanja dodataka prehrani molimo konzultirati se sa svojim liječnikom.

Kod nekih dodataka prehrani razlikuju se upute za uzimanje na hrvatskoj i originalnoj deklaraciji. To je rezultat različitih pravilnika o dodacima prehrani u različitim zemljama. Molimo držite se one doze koju Vam je preporučila stručna osoba.

Za primjenu eteričnih i biljnih ulja, hidrolata, glina, dodataka prehrani i ostalih proizvoda u terapeutske svrhe potražite savjet liječnika / fitoaromaterapeuta.

Recenzije korisnika u rubrici "ISKUSTVA" odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Terra Organica nije odgovorna za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Kupnja u dućanu
Proizvode je moguće kupiti i u našem dućanu u Zagrebu, Antuna Bauera 16, od pon-pet 09:00-20:00 te subotom od 09:00-14:00.
Naručivanje
Osim putem internet trgovine, narudžbe primamo i telefonski na broj 01/5576-044, radnim danom 09:00-16:00. Broj služi isključivo za predaju narudžbi.
Načini plaćanja
Narudžbe predane putem internet trgovine mogu se platiti pouzećem, uplatom na račun ili karticama. Način plaćanja se bira kod završetka kupnje.
Dostava
Izbor između isporuke dostavnom službom ili preuzimanja u našem dućanu vrši se na kraju kupnje. Dostava je besplatna za narudžbe iznad 300,00 kn.

SOS za atopijski dermatitis, ekceme i osjetljivu kožu