Timijan, jarmasti /timol/ (Thymus zygis) BIO eterično ulje 5 mL - Oshadhi

2830-5
Izrazito snažnog antibakterijskog učinka. Za gljivične i bakterijske infekcije kože i noktiju. Oprez: iritativno!
60,00 kn
(PDV uključen)
+
  • Trošak dostave
  • Načini plaćanja
  • Dostupnost u dućanu

Eterično ulje jarmastog timijana istovjetnog je djelovanja kao timijan kemotip timol. Vrlo je jako mikrobicidno sredstvo, ali istovremeno i vrlo agresivno ulje. Koristi se u malim dozama ako se nanosi na kožu, uz izrazit oprez. 

Uglavnom se koristi kod bakterijskih infekcija kože, urinarnog i dišnog sustava, te kod oslabljenog imuniteta i umora. Izbjegava se inhalacija zbog iritativnosti samog ulja, a oralno uzimanje dozvoljeno je samo u oleokapsulama.

U njezi kože se koristi kod jačih infekcija, poput čireva, apscesa, bolnih i upaljenih akni, te gljivičnih oboljenja, uvijek u smjesi sa drugim eteričnim i biljnim uljima.

Botanički naziv: Thymus zygis

Zemlja podrijetla: Španjolska

Način uzgoja: wc.org. EG-Organic

Način dobivanja: biljka u cvatu

Sastav: timol, p-cimen, gama-terpinen, alfa-pinen, karvakrol, beta-mircen, linalol

Proizvod je u EU registriran kao prirodni začinski ekstrakt za hranu.

 

Djelovanje: pokazuje izrazito mikrobicidno djelovanje

Indikacije: infektivne bolesti, oslabljeni imunitet, umor

Kontraindikacije: zbog sadržaja fenola oprez u doziranju. Ulje nije prikladno za trudnice, dojilje i malu djecu.

Više: Timijani - mnoga lica iste vrste

Brand:
Oshadhi
Pakiranje:
5 mL
Uzgoj:
Organski (ekološki)
Primjena:
  • Apscesi
  • Bakterijske infekcije dišnog sustava
  • Candida
  • Cistitis
  • Impetigo
  • Onikomikoze
Status na tržištu:
  • prirodni začinski ekstrakt (ostatak EU), sirovina (RH)
Ovo ulje je sljedece koje namjeravam kupiti! Bila sam kod frendice i ona ga korosti- sad ga moram i ja imati ;)
Molimo kliknite na Prijava kako biste napisali osvrt.

Svojstva, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom životu. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Terra Organica d.o.o. nije odgovorna za njihovu točnost.

Eterična i biljna ulja, hidrolati i gline, osim onih kod kojih je to izričito naglašeno, u RH nisu registrirana kao hrana ili dodatak prehrani  (što ne znači da konkretan proizvod nije u EU registriran kao dodatak prehrani, hrana ili začinski ekstrakt za hranu - ove informacije smo  za većinu proizvoda naveli kao dodatne informacije u rubrici značajke, kao smjernice o kvaliteti proizvoda). Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za što će koristiti konkretan proizvod.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja i hidrolata) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu (kao što uz ulje i brašno ne dolazi recept za baklavu). 

Dodaci prehrani nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života. Ukoliko uzimate bilo kakve lijekove, trudni ste ili dojite, prije uzimanja dodataka prehrani molimo konzultirati se sa svojim liječnikom.

Kod nekih dodataka prehrani razlikuju se upute za uzimanje na hrvatskoj i originalnoj deklaraciji. To je rezultat različitih pravilnika o dodacima prehrani u različitim zemljama. Molimo držite se one doze koju Vam je preporučila stručna osoba.

Za primjenu eteričnih i biljnih ulja, hidrolata, glina, dodataka prehrani i ostalih proizvoda u terapeutske svrhe potražite savjet liječnika / fitoaromaterapeuta.

Recenzije korisnika u rubrici "ISKUSTVA" odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Terra Organica nije odgovorna za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Gdje kupiti?
Osim putem naše internet trgovine, proizvode je moguće kupiti i u našem dućanu u Zagrebu, Antuna Bauera 16, od pon-pet 09:00-20:00 te subotom od 09:00-14:00.
Načini plaćanja
Narudžbe predane putem internet trgovine mogu se platiti pouzećem, uplatom na račun ili karticama. Način plaćanja se bira kod završetka kupnje.
Dostava
Izbor između isporuke dostavnom službom ili preuzimanja u našem dućanu vrši se na kraju kupnje. Dostava je besplatna za narudžbe iznad 300,00 kn. Dostava se vrši samo unutar Hrvatske.

Povezani sadržaji

Eterična ulja za bebe i djecu

Jan 10, 2020 Aromaterapija
O eteričnim uljima se sve više priča, a često se postavlja pitanje koja ulja je dozvoljeno koristiti kod beba i djece. Odgovor nije jednostavan, jer praktički nema dozvoljenih i nedozvoljenih ulja, a puno toga ovisi o načinu primjene. Neka...
Nastavi čitati

Kako prepoznati kvalitetna eterična ulja?

Oct 19, 2018 Aromaterapija
Nakon dvadesetak godina u svijetu aromaterapije, i preko deset u svijetu znanstveno utemeljene aromaterapije, nakon nebrojenih članaka u kojima se upozorava na kriterije kvalitete eteričnih ulja, dođe čovjeku da se pita – moramo li opet sve...
Nastavi čitati

Što su eterična ulja i kako ih koristiti za inhalaciju?

Sep 22, 2018 Aromaterapija
Eterična ili esencijalna ulja su smjese hlapivih, biološki aktivnih spojeva dobivenih iz biljnog materijala najčešće destilacijom, a rjeđe i tiještenjem (usplođe citrusa). Iako ih nazivamo uljima, njihova molekularna struktura i konzistencija...
Nastavi čitati

Eterična ulja efikasno liječe gljivice na noktima

Nov 6, 2017 Aromaterapija
Najpoznatije eterično ulje, eterično ulje čajevca, djeluje snažno protiv gljivica, i premda će većinu gljivičnih oboljenja uspješno riješiti i kada se koristi samostalno, kod dugotrajnih gljivičnih oboljenja noktiju treba mu dodati i druga...
Nastavi čitati