Timijan kemotip geraniol (Thymus vulgaris) eterično ulje 5 mL - Oshadhi

2861-5

Iznenađujuće slatkastog esternog mirisa, snažnog djelovanja protiv gljivica. Za gljivične infekcije kože, seboreju i prhut.

120,00 kn
(PDV uključen)
+
 • Trošak dostave
 • Načini plaćanja
 • Kupnja u dućanu
Eterično ulje timijana kemotip geraniol djeluje vrlo dobro protiv patogenih gljivica (Candida, Trychophyton, Microsporum te plijesni kao što je Aspergillus). Koristi se kod gljivičnih i bakterijskih infekcija kože i infekcija urinarnog sustava. U tu namjenu često se kombinira sa drugim eteričnim uljima sličnog djelovanja, poput čajevca, palmarose i metvulje. Ponekad, kada čajevac ne uspijeva riješiti problem gljivičnih infekcija, svoju snagu pokaže upravo timijan geraniol. Također se koristi kod prhuti i seboreje.

Eterično ulje timijana djeluje i na maternicu. U francuskoj školi aromaterapije koristi se tijekom samog poroda.

Sve o različitim kemotipovima eteričnog ulja timijana saznaj u članku: Timijani - mnoga lica iste vrste

 

Botanički naziv: Thymus vulgaris (kemotip geraniol)

Zemlja podrijetla: Francuska

Uzgoj: trad

Način dobivanja: biljka u cvatu

Sastav: geraniol, linalol, geranil-acetat, linalil-acetat, beta-kariofilen

Proizvod je u EU registriran kao prirodni začinski ekstrakt za hranu.

Djelovanje: snažno protugljivično

Indikacije: gljivične i bakterijske infekcije kože, infekcije urinarnog sustava, dismenoreja, seboreja, prhut.

Brand:
Oshadhi
Primjena:
 • Cistitis
 • Dismenoreja
 • Gljivične bolesti kože
 • Impetigo
 • Onikomikoze
 • Prhut
 • Seboreja
Tip kose i vlasišta:
 • prhut
Parfemska nota:
 • začinska
Status na tržištu:
 • prirodni začinski ekstrakt (ostatak EU), sirovina (RH)

Sugeriram dvije recepture kako biste vidjeli kako doza ovisi o svrsi. Prva je receptura gotovo homeopatska, s iznimno malom dozom eteričnog ulja, za mazanje međice i time dugoročne pripreme kiva za porod. Pomoći će da tkivo posane elastičnije i da se izbjegnu veće traume u porodu.

Ulje za mazanje međice u trudnoći

U bočicu od 50 mL nakapajte 10 kapi eteričnog ulja timijana geraniola, dodajte 20 mL ulja pšeničnih klica i 30 mL ulja badema.

Umasiravajte na područje međice 2-3 mjeseca prije poroda. Koristite isključivo navedenu dozu!

***

Druga receptura sadrži veću koncentraciju eteričnog ulja i primjenjuje se isključivo tijekom poroda, ukoliko naravno imate razumijevanje i podršku medicinskog osoblja. Kada započnu prirodni trudovi i sam proces poroda, aplicira se na područje trbuha. U knjigama ćete naći kako se kod poroda koriste esterima bogata, smirujuća ulja (npr. lavanda), no takva ulja mogu smanjiti i kontrakcije mišića a ne samo smiriti psihu, jer djeluju opuštajuće i na živčani i na mišićni sustav. Timijan geraniol, premda bogat esterima, pojačat će tonus maternice, a opet djelovati psihički smirujuće. Naravno, ovakva receptura nema smisla kod carskog reza (odnosno prije carskog reza). Ukoliko se radi o porodu u vodi, tada se ulje, logično, umasira prije ulaska u vodu.

 

Ulje za pomoć kod poroda

U bočicu od 30 mL nakapajte 30 kapi eteričnog ulja timijana kemotipa geraniol, i dodajte 30 mL ulja makadamije.

Umasiravajte u tankom sloju područje trbuha nekoliko puta tijekom poroda. Ne koristiti tijekom trudnoće, već isključivo tijekom poroda!

****

Kao što sam spomenuo, timijan kemotip geraniol vrlo je djelotvoran protiv gljivica. Stoga vam sugeriram jednu jednostavnu recepturu u koju ulaze timijan geraniol i čajevac, a koristi se kod gljivičnih infekcija kože:

Ulje protiv gljivičnih kožnih infekcija

U bočicu od 30 mL nakapajte:

30 kapi timijana geraniola

60 kapi čajevca

Do ruba dodajte ulje makadamije ili ulje tamanua.

Mažite zahvaćeno područje 2x dnevno.

Nema podataka

Napiši recenziju

Svojstva, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom životu. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Terra Organica d.o.o. nije odgovorna za njihovu točnost.

Eterična i biljna ulja, hidrolati i gline, osim onih kod kojih je to izričito naglašeno, u RH nisu registrirana kao hrana ili dodatak prehrani  (što ne znači da konkretan proizvod nije u EU registriran kao dodatak prehrani, hrana ili začinski ekstrakt za hranu - ove informacije smo  za većinu proizvoda naveli kao dodatne informacije u rubrici značajke, kao smjernice o kvaliteti proizvoda). Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za što će koristiti konkretan proizvod.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja i hidrolata) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu (kao što uz ulje i brašno ne dolazi recept za baklavu). 

Dodaci prehrani nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života. Ukoliko uzimate bilo kakve lijekove, trudni ste ili dojite, prije uzimanja dodataka prehrani molimo konzultirati se sa svojim liječnikom.

Kod nekih dodataka prehrani razlikuju se upute za uzimanje na hrvatskoj i originalnoj deklaraciji. To je rezultat različitih pravilnika o dodacima prehrani u različitim zemljama. Molimo držite se one doze koju Vam je preporučila stručna osoba.

Za primjenu eteričnih i biljnih ulja, hidrolata, glina, dodataka prehrani i ostalih proizvoda u terapeutske svrhe potražite savjet liječnika / fitoaromaterapeuta.

Recenzije korisnika u rubrici "ISKUSTVA" odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Terra Organica nije odgovorna za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Kupnja u dućanu
Proizvode je moguće kupiti i u našem dućanu u Zagrebu, Antuna Bauera 16, od pon-pet 09:00-20:00 te subotom od 09:00-14:00.
Naručivanje
Osim putem internet trgovine, narudžbe primamo i telefonski na broj 01/5576-044, radnim danom 09:00-16:30.
Načini plaćanja
Narudžbe predane putem internet trgovine mogu se platiti pouzećem, uplatom na račun ili karticama. Način plaćanja se bira kod završetka kupnje.
Dostava
Izbor između isporuke dostavnom službom ili preuzimanja u našem dućanu vrši se na kraju kupnje. Dostava je besplatna za narudžbe iznad 300,00 kn.