[TRAJNO NEDOSTUPNO] Stribor Marković: Fitoaromaterapija

301

Knjiga zbilja NIJE raspoloživa.

Prema zadnjim informacijama, čeka se novo izdanje - dakle, čeka se da autor izmjeni što je naumio :).

I tako već duže vrijeme (četiri-pet godina).

NEMA. Ne znamo kada će biti i hoće li biti. Najbolje je obratiti se autoru.

42,34   (319,01 kn)
(PDV uključen)
Nema na stanju

Dr. sc. Stribor Marković
FITOAROMATERAPIJA
monografije esencijalnih ulja i ljekovitih biljaka
temelji fitoaromaterapije

tvrdi uvez, format 17,6 x 25 cm
488 stranica
166 fotografija u boji, 101 ilustracija, 33 tablice

Ova knjiga po prvi put na hrvatskom jeziku kemijski i botanički precizno opisuje esencijalna (eterična) ulja, njihovo djelovanje na ljudski organizam, te djelovanje najvažnijih, uglavnom klinički ispitanih ljekovitih biljaka. Budući da daje vrlo opširan uvod iz temeljnih znanosti potrebnih za rad aromaterapeuta i fitoterapeuta, može se shvatiti kao udžbenik za ova dva, danas vrlo popularna, zanimanja.

U knjizi se nalaze:

 • 82 monografije s opisanih 226 esencijalnih ulja
 • 75 monografija ljekovitih biljaka
 • 15 monografija biljnih (baznih) ulja.

Svaka monografija esencijalnog ulja ili ljekovite biljke detaljno opisuje:

 • botaničko-kemijske karakteristike i farmakološko djelovanje pojedinog esencijalnog ulja ili ljekovite biljke
 • bolesti u kojima su ulje ili biljka indicirani te na koje se točno načine koriste za pojedine tegobe (izbjegnuto je leksikonsko nabrajanje svih mogućih indikacija kakvo je prisutno u mnogim dosadašnjim aromaterapijskim knjigama, a koje je zbunjivalo čitatelja ostavljajući ga bez konkretnih naputaka kako upotrijebiti neko esencijalno ulje za određenu tegobu - dermalno, inhalacijski, oralno, rektalno…?)
 • mjere opreza i kontraindikacije, te s kojim se lijekovima ne smiju koristiti.

Knjiga sadrži i poglavlje jednostavnih i korisnih praktičnih savjeta u obliku pitanja i odgovora te rječnik stručnih pojmova s kojima se aromaterapeuti i fitoterapeuti najčešće susreću.

Knjiga je koncipirana tako da će biti jednako zanimljiva i korisna stručnjacima (farmaceutima, liječnicima i terapeutima) kao i svakome drugome tko želi naučiti nešto više o aromaterapiji i fitoterapiji. Nadamo se da će ova knjiga pridonijeti ozbiljnijem shvaćanju djelotvornosti aromaterapije i fitoterapije u liječenju brojnih tegoba i bolesti. Također se nadamo da će se aromaterapija početi doživljavati doista kao terapija , a ne kao bilo što gdje se koriste esencijalna ulja.

Centar Cedrus

Pogledaj knjigu (pdf): FITOAROMATERAPIJA

Nema podataka

Samo registrirani kupci koji su kupili ovaj proizvod putem web shopa mogu ostaviti recenziju. Ako ste kupili ovaj proizvod, molimo kliknite na Prijava kako biste se ulogirali.

Način isporuke se bira u obrascu za završetak narudžbe:

1. dostavnom službom GLS (rok isporuke 1-5 radnih dana od narudžbe/uplate)

 • 0,00 € / 0,00 kn (besplatno) za narudžbe iznad 40 € / 301,38 kn vrijednosti
 • 4 € / 30,14 kn za narudžbe ispod 40 € / 301,38 kn vrijednosti

Na ovaj trošak može se obračunati i:

 • + 1,50 € / 11,30 kn za opciju plaćanja pouzećem (ako je opcija dostupna), neovisno o visini narudžbe 

Naknade za plaćanje pouzećem obračunava se neovisno o visini narudžbe i dostavnih troškova.

Kupac od dostavne službe dobiva e-mail i SMS sa podacima o paketu i okvirnom vremenu dostave. Vrijeme dostave nije moguće birati. CCa sat vremena prije dostave dostavljač zove primatelja.

2. osobnim preuzimanjem u našoj trgovini

Preuzimanje naručenih artikala moguće je isključivo nakon naše obavijesti da je narudžba spremna za preuzimanje. Ovakve narudžbe plaćaju se unaprijed - kartično ili uplatom na račun. Nije moguće plaćanje web shop narudžbi pri preuzimaju u dućanu.

U dućanu, naravno, možete kupovati i bez prethodne web narudžbe, kao i u bilo kojem drugom dućanu.

 

Dostavu vršimo samo unutar RH. Minimalni iznos narudžbe je 10 € / 75,53 kn.

 

Naručene proizvode je moguće platiti:

 • unaprijed na naš transakcijski račun (opća uplatnica, virman, internet bankarstvo - bonus: dvostruki bodovi)
 • karticama online (Visa, MasterCard, Maestro, Diners, Discover) - samo jednokratno
 • gotovinom kod preuzimanja (pouzećem) uz naknadu od 1,50 € / 11,30 kn 

Naknada za plaćanje pouzećem naplaćuje se neovisno o visini narudžbe i dostavnih troškova. Dakle, naknada za plaćanje pouzećem je dodatan iznos koji se zbraja s troškom dostave, a obračunava se uvijek, neovisno o visini narudžbe. Plaćanje pouzećem se, ukratko, ne isplati.

Ovisno o broju narudžbi i naših kapaciteta pakiranja, ponekad gasimo ili ograničavamo mogućnost plaćanja pouzećem, kako bismo stigli obraditi sve narudžbe. Također, sve narudžbe s opcijom plaćanja pouzećem, a neispravnim kontakt podacima (telefon, mail, pun mailbox itd.) storniramo.

Željeni način plaćanja bira se u obrascu za završetak narudžbe - moguće je birati samo između ponuđenih u trenutku predaje narudžbe.

Narudžbe koje se preuzimaju u našem dućanu moguće je platiti samo unaprijed, kartično ili uplatom na račun (ako kupujete u dućanu bez prethodne web narudžbe - načini plaćanja u dućanu su gotovina i kartice).

 

Naš jedini dućan nalazi se u Zagrebu, u ulici Antuna Bauera 16

Radno vrijeme dućana: PON-PET 09:00-20:00, subotom 09:00-14:00. 

PLAĆANJE: U dućanu je omogućeno plaćanje gotovinom te karticama jednokratno: Visa, MasterCard, Maestro i Diners. Za iznose iznad 80 € / 602,76 kn moguće je plaćanje na 2 rate Dinersom te Zaba/Erste Maestrom i MasterCardom, a za iznose iznad 120 € / 904,14 kn na 3 rate navedenim karticama. 

 

RASPOLOŽIVOST PROIZVODA S WEB SHOPA U DUĆANU:

1. Raspoloživost artikala u dućanu označena je za većinu proizvoda na web shopu - do informacije se dolazi klikom na link "provjeri dostupnost u dućanu" koji se nalazi ispod gumba DODAJ U KOŠARICU.

2. Telefonske rezervacije za kupnju u dućanu nisu moguće, jedina mogućnost rezervacije je web narudžba s opcijom preuzimanja u dućanu (takve narudžbe se plaćaju unaprijed, uplatom na račun ili kartično, a preuzimaju isključivo nakon e-mail obavijesti da je roba spremna za preuzimanje).

3. PROIZVODI U ČIJEM NAZIVU PIŠE TRAJNO NEDOSTUPNO trajno su nedostupni i više ih nemamo u ponudi (i ne znamo ima li ih itko igdje ;)).

4. Nismo upoznati s ponudom drugih dućana u Zagrebu, Hrvatskoj i izvan Hrvatske - dakle ne znamo gdje osim kod nas možete kupiti to što želite kupiti :). Možda google zna?

5. Cijene u dućanu su jednke cijenama na našoj (dakle ovoj) web stranici, a ne nekoj drugoj stranici. Akcije nisu nužno jednake u dućanu i web shopu. Ne znamo kakve su cijene na drugim prodajnim mjestima - to morate provjeriti kod njih.

 

Podaci o proizvodima na web shopu (uključujući fotografije) informativnog su karaktera i trudimo se ažurirati ih u skladu s promjenama od strane proizvođača. Zbog mogućih odstupanja molimo vas da prije uporabe proizvoda pročitate točne informacije na samom proizvodu.

 

Gdje kupiti?
Osim putem internet trgovine, proizvode je moguće kupiti u našem dućanu u Zagrebu, u Bauerovoj 16, od pon-pet 09:00-20:00 te subotom 09:00-14:00. Dostupnost u dućanu je označena kod svakog artikla.
Načini plaćanja
Narudžbe predane putem internet trgovine mogu se platiti uplatom na račun, kartično te pouzećem uz naknadu od 1,50 € / 11,30 kn (naknada za plaćanje pouzećem nije trošak dostave - dostava se obračunava odvojeno). Način plaćanja bira se u obrascu za završetak narudžbe.
Dostava
Dostavljamo samo unutar Hrvatske. Cijena osnovne dostave iznosi 4 € / 30,14 kn za narudžbe do 40 € / 301,38kn vrijednosti, te 0 € / 0 kn za narudžbe iznad 40,00 € / 301,38 kn vrijednosti. Odvojeno od troška osnovne dostave obračunava se naknada od 1,50 € / 11,30 kn u slučaju plaćanja pouzećem (neovisno o visini narudžbe i već obračunatih dostavnih troškova).