Soda bikarbona 500 g - Nutrimedica

NM-NH-500
Pogodna je za oralnu konzumaciju. Soda bikarbona prirodno ne sadrži aluminij.
12,00 kn
(PDV uključen)
+
  • Trošak dostave
  • Načini plaćanja
  • Dostupnost u dućanu

Soda bikarbona ne sadrži aluminij (tko je imao kemiju u školi u formuli NaHCO ne vidi Al). Također, ne postoji medicinska soda bikarbona. NaHCO3 je uvijek NaHCO3 .

Tradicionalno se koristi kao svestrano sredstvo za čišćenje u kućanstvu kao i za njegu grube kože tijela i prirodno izbjeljivanje zuba.

Zbog snažnog alkalnog djelovanja koristi se kao prirodni regulator kiselosti u hrani, u pekarskim proizvodima te kao tvar za rahljenje tijesta.

Pogodna je za oralnu konzumaciju.

U izradi kozmetike najčešće se koristi za izradu šumećih kuglica za kupanje.

Zbog svoje slabe lužnatosti u medicini se koristi kao neutralizirator suviška želučanih kiselina (ponajviše HCl), te za neutraliziranje kiselina u raznim kemijskim procesima.

Otkud priča o aluminiju u sodi bikarboni?

U engleskom jeziku ne potoji razlika između naziva za sodu bikarbonu i prašak za pecivo. Nekoć su neki proizvođači u prašak za pecivo dodavali aluminijeve spojeve, pa se kao "lijek za rak" u SAD naglašavalo da soda bikarbona mora biti bez aluminija. Međutim, soda bikarbona na našem jeziku nije isto što i prašak za pecivo, pa je dodatak "bez aluminija" poptuno bez smisla, jer soda bikarbona NE sadrži aluminij.

I soda bikarbona NIJE LIJEK za rak.

Brand:
Nutrimedica
Pakiranje:
500 g
Primjena:
  • Gastritis
Status na tržištu:
  • hrana

Nema podataka

Molimo kliknite na Prijava kako biste napisali osvrt.

Svojstva, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom životu. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Terra Organica d.o.o. nije odgovorna za njihovu točnost.

Eterična i biljna ulja, hidrolati i gline, osim onih kod kojih je to izričito naglašeno, u RH nisu registrirana kao hrana ili dodatak prehrani  (što ne znači da konkretan proizvod nije u EU registriran kao dodatak prehrani, hrana ili začinski ekstrakt za hranu - ove informacije smo  za većinu proizvoda naveli kao dodatne informacije u rubrici značajke, kao smjernice o kvaliteti proizvoda). Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za što će koristiti konkretan proizvod. Sva eterična ulja potrebno je razrijediti prije nanošenja na kožu.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja i hidrolata) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu (kao što uz ulje i brašno ne dolazi recept za baklavu). 

Dodaci prehrani nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života. Ukoliko uzimate bilo kakve lijekove, trudni ste ili dojite, prije uzimanja dodataka prehrani molimo konzultirati se sa svojim liječnikom.

Kod nekih dodataka prehrani razlikuju se upute za uzimanje na hrvatskoj i originalnoj deklaraciji. To je rezultat različitih pravilnika o dodacima prehrani u različitim zemljama. Molimo držite se one doze koju Vam je preporučila stručna osoba.

Za primjenu eteričnih i biljnih ulja, hidrolata, glina, dodataka prehrani i ostalih proizvoda u terapeutske svrhe potražite savjet liječnika / fitoaromaterapeuta.

Recenzije korisnika u rubrici "ISKUSTVA" odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Terra Organica nije odgovorna za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Gdje kupiti?
Osim putem internet trgovine, proizvode je moguće kupiti u našem dućanu u Zagrebu, u Bauerovoj 16, od pon-pet 09:00-20:00 te subotom 09:00-14:00. Raspoloživost u dućanu je jednaka raspoloživosti na webu.
Načini plaćanja
Narudžbe predane putem internet trgovine mogu se platiti uplatom na račun, kartično ili pouzećem. Način plaćanja se bira kod završetka kupnje.
Dostava
Dostava je besplatna za narudžbe iznad 300,00 kn. Isporuka najčešće unutar 1-3 radna dana. Dostavljamo samo unutar Hrvatske.

Moglo bi Vas zanimati

Povezani sadržaji

Kako napraviti zubnu pastu u prahu?

May 25, 2020 Aromaterapija
Za ovu zubnu pastu ne treba puno iskustva, nema miješanja faza, nema temperature na kojoj se nešto otapa, a nema čak ni konzervansa!
Nastavi čitati

Kako napraviti zubnu pastu od neema i zelene gline?

Aug 25, 2016 Aromaterapija
Napravite remineralizirajuću zubnu pastu koja uklanja zubni plak, sprječava razvoj karijesa, olakšava tegobe poput paradontoze i gingivitisa te osigurava svjež dah.
Nastavi čitati