SIMULGEL EG (emulgirajući, ugušćujući polimer), kozmetička sirovina 100 g

SG01-100
Stvara savršeno stabilne gelove u samo nekoliko sekundi.
139,90 kn
(PDV uključen)
Nema na stanju

Terra Organica d.o.o. će dodati Vašu e-mail adresu na posebnu mailing listu za obavijest o raspoloživosti ovog proizvoda. Kada proizvod bude ponovno na stanju, dobit ćete automatsku e-mail obavijest o tome, nakog čega će Vaša e-mail adresa biti izbrisana s te mailing liste.

Podatak o Vašoj e-mail adresi je vidljiv administratorima naše internet trgovine u periodu od prijave na listu do automatske obavijesti o raspoloživosti. Ukoliko želite da se Vaši osobni podaci izbrišu (e-mail adresa), molimo pošaljite e-mail na shop@terra-organica.hr.

Više o našoj politici zaštite privatnosti možete pronaći OVDJE.

Dodaj u listu želja Dodaj u usporednu listu
 • Trošak dostave
 • Načini plaćanja
 • Dostupnost u dućanu

SIMULGEL EG

Emulgirajući polimer

Simulgel EG je prethodno neutraliziran polimer u tekućem obliku, odmah spreman za korištenje, koji stvara neljepljive gelove, bez prethodne potrebe za disperzijom, neutralizacijom ili hidratacijom. Jedan je od ključnih partnera za uspjeh bilo koje kozmetičke formulacije. Samo dodatkom vode, Simulgel EG, pokreće širenje polimerne mreže, stvarajući savršeno stabilne gelove u samo nekoliko sekundi. Vrijednost Simulgela EG leži u njegovoj ugodnoj teksturi, koja kozmetičkim pripravcima daje lagan osjećaj na koži, optimalnu mazivost i brzu penetraciju bez zaostalog masnog učinka. Prvi je odabir za stabilizaciju pripravaka sa svim vrstama masnih faza (silikonska ili biljna ulja), formulacija s visokim postotkom otapala, kao i širokog raspona pH vrijednosti. U manjim dozama stabilizira emulzije i održava viskozitet kroz dulji vremenski period, čak i uz visok sadržaj aktivnih komponenata. Olakšava proizvodni proces, emulgirajući na hladno zbog svog lipodisperzivnog karaktera. Pogodan je za izradu gelova, gel- krema i emulzija.

Bistra, prozirna emulzija koja dispergira u vodi.

Neutraliziran polimer u tekućem obliku, odmah spreman za korištenje, koji stvara neljepljive gelove.

Emulgira do 40% masne faze.

Koristi se u koncentracijama 0,5%- 2% kao stabilizator i ugušćivač, a u koncentracijama 1-5% kao samostalni emulgator.

Emulgira do 40% masne faze.

Prije upotrebe obavezno promućkati!

INCI: Sodium acrylate / Acryloyldimethyl taurateco polymer / Isohexadecane / Polysorbate 80 

ODLIKE

 • Pogodan za sve vrste masnih faza

 • Pogodan za pripravke s visokim udjelom polarnih otapala (do 50 %) i aktivnih komponenata

 • Pogodan za širok spektar pH vrijednosti

 • Stabilizira i održava viskozitet pripravka

 • Neljepljiv

 • Emulgira i stabilizira bez dodatka konvencionalnih emulgatora, računanja HLB vrijednosti ili neutralizacije polimera

 • Smanjuje troškove proizvodnje

 • Olakšava industrijske proizvodne procese

 • Štiti termolabilne komponente

 

FIZIKALNO- KEMIJSKA SVOJSTVA

 • Bistra, prozirna emulzija

 • pH (2 % aq. gel): 5.0 – 7.0

 • suhi ostatak 1 h na 150 ° C: 44% - 47%

 • gustoća na 25 °C/mPa.s (2% aq. gel): 1,000 – 4,500

STABILNOST

Proizvod je stabilan, ako se pohranjuje u normalnim uvjetima.

KOMPATIBILNOST

Općenito kompatibilan sa svim tvarima, ako se koristi u sladu s općim uputama. Bilo kakva nekompatibilnost, može se javiti zbog samo jednog sastojka u smjesi.

NAMJENA

• podloge, obojeni gelovi

• proizvodi za zaštitu od sunca i njegu poslije sunčanja

• maskare,

• losioni za čišćenje

• losioni za dječju kožu

• proizvodi za njegu kože

• proizvodi sa termolabilnim ili pH-ovisnim aktivnim sastojcima

• proizvodi za izbjeljivanje kože

• proizvodi za samotamnjenje

• izbjeljivanje

• boje za kosu

• gel-kreme, emulzije, gelovi itd.

NAČIN UPOTREBE

Simulgel EG se može koristiti na hladno i uz vrlo lagano miješanje. Pogoduje izradi gelova, gel- krema i emulzija, neovisno o vrsti masne faze, prisustva otapala, eteričnih ulja ili pH vrijednosti. Zbog svoje sposobnosti ugušćivanja formulacija s visokim sadržajem otapala, odličan je odabir pri izradi gelova za mršavljenje, krema za učvrščivanje, gelova za kosu, maska, seruma i proizvoda bogatih eteričnim uljima. Emulgira do 40 % uljne faze i kompatibilan je s kemijskim UV filtrima i kationskim surfaktantima. Dobro podnosi duge faze miješanja i visoku temperaturu.

Emulzije:

Dodaje se na kraju emulzijskog procesa pri visokoj temperaturi (70-75 °C) ili na samom početku u uljnu ili vodenu fazu.

Gel- kreme:

Dodaje se bilo u uljnu ili vodenu fazu kreme, jer daje isti učinak u pogledu viskoznosti i teksture. Međutim, miješanje je potrebno izvoditi s manje je olakšan. Važno je prethodno provjeriti da masna faza ne sadrži jako hidrofilnu komponentu, jer bi mogla uzrokovati inverziju polimera, pa je preporučljivo dodati je nakon Simulgela EG.

U emulzijama, kada Simulgel EG koristima kao ugušćivač i stabilizator, koncentracija mu je od 0,5-2 %, ovisno o prirodi ostalih sastojaka u pripravku. U gel- kremama, gdje ga koristimo kao jedini emulgator, koncentracije su 1- 5 %, također ovisno o ostalim sastojcima.

PREPORUČENA DOZA

1-5 %

SKLADIŠTENJE

Na hladnom mjestu, u dobro zatvorenim posudama, zaštićeno od svjetlosti.

Brand:
Fagron (ex Kemig)
Status na tržištu:
 • kozmetička sirovina

Tehnički list (TDS-_Simulgel_EG.pdf, 110 Kb) [Preuzmi dokument]

Nema podataka

Molimo kliknite na Prijava kako biste napisali osvrt.

Svojstva, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom životu. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Terra Organica d.o.o. nije odgovorna za njihovu točnost.

Eterična i biljna ulja, hidrolati i gline, osim onih kod kojih je to izričito naglašeno, u RH nisu registrirana kao hrana ili dodatak prehrani  (što ne znači da konkretan proizvod nije u EU registriran kao dodatak prehrani, hrana ili začinski ekstrakt za hranu - ove informacije smo  za većinu proizvoda naveli kao dodatne informacije u rubrici značajke, kao smjernice o kvaliteti proizvoda). Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za što će koristiti konkretan proizvod. Sva eterična ulja potrebno je razrijediti prije nanošenja na kožu.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja i hidrolata) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu (kao što uz ulje i brašno ne dolazi recept za baklavu). 

Dodaci prehrani nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života. Ukoliko uzimate bilo kakve lijekove, trudni ste ili dojite, prije uzimanja dodataka prehrani molimo konzultirati se sa svojim liječnikom.

Kod nekih dodataka prehrani razlikuju se upute za uzimanje na hrvatskoj i originalnoj deklaraciji. To je rezultat različitih pravilnika o dodacima prehrani u različitim zemljama. Molimo držite se one doze koju Vam je preporučila stručna osoba.

Za primjenu eteričnih i biljnih ulja, hidrolata, glina, dodataka prehrani i ostalih proizvoda u terapeutske svrhe potražite savjet liječnika / fitoaromaterapeuta.

Recenzije korisnika u rubrici "ISKUSTVA" odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Terra Organica nije odgovorna za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Gdje kupiti?
Osim putem internet trgovine, proizvode je moguće kupiti u našem dućanu u Zagrebu, u Bauerovoj 16, od pon-pet 10:00-20:00 te subotom 09:00-14:00. Raspoloživost u dućanu je jednaka raspoloživosti na webu.
Načini plaćanja
Narudžbe predane putem internet trgovine mogu se platiti uplatom na račun, kartično ili pouzećem (omogućeno registriranim kupcima). Način plaćanja se bira kod završetka kupnje.
Dostava
Dostava je besplatna za narudžbe iznad 300,00 kn. Isporuka najčešće unutar 1-3 radna dana. Dostavljamo samo unutar Hrvatske.