SIMULGEL EG (emulgirajući, ugušćujući polimer), kozmetička sirovina 100 g

SG01-100
Stvara savršeno stabilne gelove u samo nekoliko sekundi.
25,90   (195,14 kn)
(PDV uključen)
1 kg = 259,00 €  (1.951,44 kn)
Nema na stanju
 • Dostupnost u dućanu

SIMULGEL EG

Emulgirajući polimer

Simulgel EG je prethodno neutraliziran polimer u tekućem obliku, odmah spreman za korištenje, koji stvara neljepljive gelove, bez prethodne potrebe za disperzijom, neutralizacijom ili hidratacijom. Jedan je od ključnih partnera za uspjeh bilo koje kozmetičke formulacije. Samo dodatkom vode, Simulgel EG, pokreće širenje polimerne mreže, stvarajući savršeno stabilne gelove u samo nekoliko sekundi. Vrijednost Simulgela EG leži u njegovoj ugodnoj teksturi, koja kozmetičkim pripravcima daje lagan osjećaj na koži, optimalnu mazivost i brzu penetraciju bez zaostalog masnog učinka. Prvi je odabir za stabilizaciju pripravaka sa svim vrstama masnih faza (silikonska ili biljna ulja), formulacija s visokim postotkom otapala, kao i širokog raspona pH vrijednosti. U manjim dozama stabilizira emulzije i održava viskozitet kroz dulji vremenski period, čak i uz visok sadržaj aktivnih komponenata. Olakšava proizvodni proces, emulgirajući na hladno zbog svog lipodisperzivnog karaktera. Pogodan je za izradu gelova, gel- krema i emulzija.

Bistra, prozirna emulzija koja dispergira u vodi.

Neutraliziran polimer u tekućem obliku, odmah spreman za korištenje, koji stvara neljepljive gelove.

Emulgira do 40% masne faze.

Koristi se u koncentracijama 0,5%- 2% kao stabilizator i ugušćivač, a u koncentracijama 1-5% kao samostalni emulgator.

Emulgira do 40% masne faze.

Prije upotrebe obavezno promućkati!

INCI: Sodium acrylate / Acryloyldimethyl taurateco polymer / Isohexadecane / Polysorbate 80 

ODLIKE

 • Pogodan za sve vrste masnih faza

 • Pogodan za pripravke s visokim udjelom polarnih otapala (do 50 %) i aktivnih komponenata

 • Pogodan za širok spektar pH vrijednosti

 • Stabilizira i održava viskozitet pripravka

 • Neljepljiv

 • Emulgira i stabilizira bez dodatka konvencionalnih emulgatora, računanja HLB vrijednosti ili neutralizacije polimera

 • Smanjuje troškove proizvodnje

 • Olakšava industrijske proizvodne procese

 • Štiti termolabilne komponente

 

FIZIKALNO- KEMIJSKA SVOJSTVA

 • Bistra, prozirna emulzija

 • pH (2 % aq. gel): 5.0 – 7.0

 • suhi ostatak 1 h na 150 ° C: 44% - 47%

 • gustoća na 25 °C/mPa.s (2% aq. gel): 1,000 – 4,500

STABILNOST

Proizvod je stabilan, ako se pohranjuje u normalnim uvjetima.

KOMPATIBILNOST

Općenito kompatibilan sa svim tvarima, ako se koristi u sladu s općim uputama. Bilo kakva nekompatibilnost, može se javiti zbog samo jednog sastojka u smjesi.

NAMJENA

• podloge, obojeni gelovi

• proizvodi za zaštitu od sunca i njegu poslije sunčanja

• maskare,

• losioni za čišćenje

• losioni za dječju kožu

• proizvodi za njegu kože

• proizvodi sa termolabilnim ili pH-ovisnim aktivnim sastojcima

• proizvodi za izbjeljivanje kože

• proizvodi za samotamnjenje

• izbjeljivanje

• boje za kosu

• gel-kreme, emulzije, gelovi itd.

NAČIN UPOTREBE

Simulgel EG se može koristiti na hladno i uz vrlo lagano miješanje. Pogoduje izradi gelova, gel- krema i emulzija, neovisno o vrsti masne faze, prisustva otapala, eteričnih ulja ili pH vrijednosti. Zbog svoje sposobnosti ugušćivanja formulacija s visokim sadržajem otapala, odličan je odabir pri izradi gelova za mršavljenje, krema za učvrščivanje, gelova za kosu, maska, seruma i proizvoda bogatih eteričnim uljima. Emulgira do 40 % uljne faze i kompatibilan je s kemijskim UV filtrima i kationskim surfaktantima. Dobro podnosi duge faze miješanja i visoku temperaturu.

Emulzije:

Dodaje se na kraju emulzijskog procesa pri visokoj temperaturi (70-75 °C) ili na samom početku u uljnu ili vodenu fazu.

Gel- kreme:

Dodaje se bilo u uljnu ili vodenu fazu kreme, jer daje isti učinak u pogledu viskoznosti i teksture. Međutim, miješanje je potrebno izvoditi s manje je olakšan. Važno je prethodno provjeriti da masna faza ne sadrži jako hidrofilnu komponentu, jer bi mogla uzrokovati inverziju polimera, pa je preporučljivo dodati je nakon Simulgela EG.

U emulzijama, kada Simulgel EG koristima kao ugušćivač i stabilizator, koncentracija mu je od 0,5-2 %, ovisno o prirodi ostalih sastojaka u pripravku. U gel- kremama, gdje ga koristimo kao jedini emulgator, koncentracije su 1- 5 %, također ovisno o ostalim sastojcima.

PREPORUČENA DOZA

1-5 %

SKLADIŠTENJE

Na hladnom mjestu, u dobro zatvorenim posudama, zaštićeno od svjetlosti.

Brand:
Fagron (ex Kemig)
Pakiranje:
100 g
Status na tržištu:
 • kozmetička sirovina

Nema podataka

Samo registrirani kupci koji su kupili ovaj proizvod putem web shopa mogu ostaviti recenziju. Ako ste kupili ovaj proizvod, molimo kliknite na Prijava kako biste se ulogirali.

Svojstva, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom životu. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Terra Organica d.o.o. nije odgovorna za njihovu točnost.

Informacije o eteričnim uljima i drugim proizvodima su bazične. One se ovdje nalaze isključivo iz informativnih i edukativnih razloga, i ne uključuju sve potrebne mjere predostrožnosti navedenih ulja i drugih proizvoda, kao ni njihov način djelovanja, moguće interakcije i posljedice njihova korištenja. Ove informacije NISU medicinski savjeti.

Eterična i biljna ulja, hidrolati i gline u RH nisu registrirani kao hrana ili dodatak prehrani. Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za što će koristiti konkretan proizvod. 

Sva eterična ulja potrebno je razrijediti (u biljnom ulju) prije nanošenja na kožu. Individualne reakcije su moguće na bilo koji sastojak, pa tako i na sastavnice eteričnih ulja. U slučaju alergijskih reakcija, sugeriramo prestati koristiti sva eterična ulja sličnog kemijskog sastava.

Eterična ulja spadaju između ostalog i pod zakon o kemikalijama, te na sebi MORAJU imati piktograme opasnosti. Hoće li ili neće imati oznake ovisi o konkretnom ulju (njegovim prirodnim sastavnicama), a ne brendu. 

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja i hidrolata) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu (kao što uz ulje i brašno ne dolazi recept za baklavu). 

Recenzije korisnika odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Terra Organica nije odgovorna za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Individualne reakcije na kozmetiku, biljna ulja, macerate, maslace, eterična ulja, hidrolate, kozmetičke sirovine i sl. ne priznajemo kao reklamaciju, kao ni normalne varijacije u boji, mirisu i konzistenciji biljnih ulja, maslaca, macerata, eteričnih ulja, hidrolata, kozmetičkih sirovina i kozmetike.

Tehnički list (TDS-_Simulgel_EG.pdf, 110 Kb) [Preuzmi dokument]

Način isporuke se bira u obrascu za završetak narudžbe:

1. dostavnom službom GLS (uobičajena isporuka 1-5 radnih dana od narudžbe/uplate)

 • 0,00 € (besplatno) za narudžbe iznad 40 € vrijednosti
 • 4 € za narudžbe ispod 40 € vrijednosti

Na ovaj trošak može se obračunati i:

 • + 1,50 € za opciju plaćanja pouzećem (ako je opcija dostupna), neovisno o visini narudžbe 

Naknade za plaćanje pouzećem obračunava se neovisno o visini narudžbe i dostavnih troškova.

Kupac od dostavne službe dobiva e-mail i SMS sa podacima o paketu i okvirnom vremenu dostave. Vrijeme dostave nije moguće birati. CCa sat vremena prije dostave dostavljač zove primatelja.

2. osobnim preuzimanjem u našoj trgovini

Preuzimanje naručenih artikala moguće je isključivo nakon naše obavijesti da je narudžba spremna za preuzimanje. Ovakve narudžbe plaćaju se unaprijed - kartično ili uplatom na račun. Nije moguće plaćanje web shop narudžbi pri preuzimaju u dućanu.

U dućanu, naravno, možete kupovati i bez prethodne web narudžbe, kao i u bilo kojem drugom dućanu.

 

Dostavu vršimo samo unutar RH. Minimalni iznos narudžbe je 10 €.

 

Naručene proizvode je moguće platiti:

 • unaprijed na naš transakcijski račun (opća uplatnica, virman, internet bankarstvo - bonus: dvostruki bodovi)
 • karticama online (Visa, MasterCard, Maestro, Diners, Discover) - samo jednokratno
 • gotovinom kod preuzimanja (pouzećem) uz naknadu od 1,50 €

Naknada za plaćanje pouzećem naplaćuje se neovisno o visini narudžbe i dostavnih troškova. Naknada za plaćanje pouzećem je dodatan iznos koji se zbraja s troškom dostave, a obračunava se uvijek, neovisno o visini narudžbe. 

Ovisno o broju narudžbi i naših kapaciteta pakiranja, ponekad gasimo ili ograničavamo mogućnost plaćanja pouzećem, kako bismo stigli obraditi sve narudžbe. Također, sve narudžbe s opcijom plaćanja pouzećem, a neispravnim kontakt podacima (telefon, mail, pun mailbox itd.) storniramo.

Željeni način plaćanja bira se u obrascu za završetak narudžbe - moguće je birati samo između ponuđenih u trenutku predaje narudžbe.

Narudžbe koje se preuzimaju u našem dućanu moguće je platiti samo unaprijed, kartično ili uplatom na račun (ako kupujete u dućanu bez prethodne web narudžbe - načini plaćanja u dućanu su gotovina i kartice).

 

Naš jedini dućan nalazi se u Zagrebu, u ulici Antuna Bauera 16

Radno vrijeme dućana: PON-PET 09:00-20:00, subotom 09:00-14:00. 

PLAĆANJE: U dućanu je omogućeno plaćanje gotovinom te karticama jednokratno: Visa, MasterCard, Maestro i Diners. Za iznose iznad 80 € / 602,76 kn moguće je plaćanje na 2 rate Dinersom te Zaba/Erste Maestrom i MasterCardom, a za iznose iznad 120 € / 904,14 kn na 3 rate navedenim karticama. 

 

RASPOLOŽIVOST PROIZVODA S WEB SHOPA U DUĆANU:

1. Raspoloživost artikala u dućanu označena je za većinu proizvoda na web shopu - do informacije se dolazi klikom na link "provjeri dostupnost u dućanu" koji se nalazi ispod gumba DODAJ U KOŠARICU.

2. Telefonske rezervacije za kupnju u dućanu nisu moguće, jedina mogućnost rezervacije je web narudžba s opcijom preuzimanja u dućanu (takve narudžbe se plaćaju unaprijed, uplatom na račun ili kartično, a preuzimaju isključivo nakon e-mail obavijesti da je roba spremna za preuzimanje).

3. PROIZVODI U ČIJEM NAZIVU PIŠE TRAJNO NEDOSTUPNO trajno su nedostupni i više ih nemamo u ponudi (i ne znamo ima li ih itko igdje ;)).

4. Nismo upoznati s ponudom drugih dućana u Zagrebu, Hrvatskoj i izvan Hrvatske - dakle ne znamo gdje osim kod nas možete kupiti to što želite kupiti :). Možda google zna?

5. Cijene u dućanu su jednke cijenama na našoj (dakle ovoj) web stranici, a ne nekoj drugoj stranici. Akcije nisu nužno jednake u dućanu i web shopu. Ne znamo kakve su cijene na drugim prodajnim mjestima - to morate provjeriti kod njih.

 

Važno upozorenje:

Ako ne znate što je masna (uljna) a što vodena faza, ako niste sigurni što znači da je neka supstanca topiva u nekoj od tih faza, ili možda niti jednoj, ako se baš ne snalazite s računanjem postotaka i određivanjem pH vrijednosti kozmetičke formulacije, kozmetičke sirovine nisu nešto što trebate kupovati i koristiti.

Kozmetičke sirovine su sastojci za izradu kozmetike, a ne proizvodi koji se koriste samostalno na koži.

Primjeri kozmetičkih formulacija su dostupni na linku: RECEPTI

 

Podaci o proizvodima na web shopu (uključujući fotografije) informativnog su karaktera i trudimo se ažurirati ih u skladu s promjenama od strane proizvođača. Zbog mogućih odstupanja molimo vas da prije uporabe proizvoda pročitate točne informacije na samom proizvodu.

 

Gdje kupiti?
Osim putem internet trgovine, proizvode je moguće kupiti u našem dućanu u Zagrebu, u Bauerovoj 16, od pon-pet 09:00-20:00 te subotom 09:00-14:00. Dostupnost u dućanu je označena kod svakog artikla.
Načini plaćanja
Narudžbe predane putem internet trgovine mogu se platiti uplatom na račun, kartično te pouzećem uz naknadu od 1,50 € (naknada za plaćanje pouzećem nije trošak dostave - dostava se obračunava odvojeno). Način plaćanja bira se u obrascu za završetak narudžbe.
Dostava
Dostavljamo samo unutar Hrvatske. Cijena osnovne dostave iznosi 4 € za narudžbe do 40 € vrijednosti, te 0 € za narudžbe iznad 40,00 € vrijednosti. Odvojeno od troška osnovne dostave obračunava se naknada od 1,50 € u slučaju plaćanja pouzećem (neovisno o visini narudžbe i već obračunatih dostavnih troškova).

Savršeni partneri: