Sezamovo brašno 500 g - Nutrimedica

NM-SB-500
Ponajprije je pogodno za pripremanje kruha, muffin-a i kolača, a može se koristiti i za pripravljanje voćnih kaša s maslacem, kao i za paniranje povrća i mesa.
29,90 kn
(PDV uključen)
Nema na stanju

Terra Organica d.o.o. će dodati Vašu e-mail adresu na posebnu mailing listu za obavijest o raspoloživosti ovog proizvoda. Kada proizvod bude ponovno na stanju, dobit ćete automatsku e-mail obavijest o tome, nakog čega će Vaša e-mail adresa biti izbrisana s te mailing liste.

Podatak o Vašoj e-mail adresi je vidljiv administratorima naše internet trgovine u periodu od prijave na listu do automatske obavijesti o raspoloživosti. Ukoliko želite da se Vaši osobni podaci izbrišu (e-mail adresa), molimo pošaljite e-mail na shop@terra-organica.hr.

Više o našoj politici zaštite privatnosti možete pronaći OVDJE.

Dodaj u listu želja Dodaj u usporednu listu
  • Trošak dostave
  • Načini plaćanja
  • Dostupnost u dućanu

Sezamovo brašno je izvrstan izvor bjelančevina, stoga ga mogu koristiti i vegetarijanci i vegani. Osim toga sadrži i dosta vlakana, koja se tijekom probave ne pretvaraju u glukozu pa tako pomaže u održavanju razine šećera u krvi. A uz konzumiranje dovoljne količine vode pomaže i u uspostavljanju pravilnog funkcioniranja crijeva. Također, zahvaljujući visokom sadržaju vlakana stvara osjećaj sitosti, te uz nizak sadržaj ugljikohidrata i nisku kaloričnu  vrijednost proizvod čini pogodnim za korištenje u raznim programima mršavljenja.

Sezamovo brašno sadrži veliku količinu cinka, koji je jedan od bitnih elemenata u tragovima obzirom da je sastavni element mnogih bjelančevina, i sudjeluje u brojnim enzimskim reakcijama. Cink s jedne strane potpomaže funkcioniranje imunog sistema i intelektualnu  učinkovitost, a s druge doprinosi zdravlju kože, kose i nokti. Također igra bitnu ulogu u stvaranju stanica, kao i u procesu dijeljenja stanica.

Sezamovo brašno je izvrstan izvor kalcija i magnezija, koji imaju važnu ulogu u zaštiti  imunog sustava i mišića.

Mnoge dobre karakteristike čine ga izvrsnom sirovinom u kuhinji. Pošto ima veliku mogućnost upijanja vode i masnoća, osim  za pečenje pogodan je i za zgušnjavanje jela. Kada se koristi za pečenje, potrebno ga je miješati sa drugim bezglutenskim brašnima. Ukoliko se želi peći potpuno bez glutena, na količinu navedenu u receptu potrebno je dodati jedno dodatno jaje kako bi se izbjeglo pretjerano mrvljenje kruha ili peciva! Dodavanjem sezamovog ulja u pekarske proizvode  povećavamo sadržaj bjelančevina, vitamina i mineralnih tvari, dok istovremeno smanjujemo kaloričnost i sadržaj ugljikohidrata, a tako pripremljenim jelima se i okus poboljšava.

Ponajprije je pogodno za pripremanje kruha, muffin-a i kolača, a može se koristiti i za pripravljanje voćnih kaša s maslacem, kao i za paniranje povrća i mesa, međutim, pustimo li maštu na slobodu, možemo ga koristiti na još puno raznih načina.

Sezamovo brašno prirodno ne sadrži gluten, no zbog uvjeta proizvodnje (pakiranje u postrojenjima gdje se pakiraju i glutenska brašna) može se naći u tragovima.

Zemlja podrijetla: Španjolska
Brand:
Nutrimedica
Pakiranje:
500 g
Uzgoj:
Konvencionalni
Status na tržištu:
  • hrana

Nema podataka

Molimo kliknite na Prijava kako biste napisali osvrt.
Gdje kupiti?
Osim putem internet trgovine, proizvode je moguće kupiti u našem dućanu u Zagrebu, u Bauerovoj 16, od pon-pet 09:00-20:00 te subotom 09:00-14:00. Raspoloživost u dućanu je jednaka raspoloživosti na webu.
Načini plaćanja
Narudžbe predane putem internet trgovine mogu se platiti uplatom na račun, kartično ili pouzećem. Način plaćanja se bira kod završetka kupnje.
Dostava
Dostava je besplatna za narudžbe iznad 300,00 kn. Isporuka najčešće unutar 1-3 radna dana. Dostavljamo samo unutar Hrvatske.

Savršeni partneri: