BHA Salicilna kiselina (10%), kozmetička sirovina 28 g

M-1291
Često se koristi u medicinskoj kozmetici i pripravcima za akne, nečistu kožu i kod nekih vrsta kožnih bolesti.
79,90 kn
(PDV uključen)
+
  • Trošak dostave
  • Načini plaćanja
  • Dostupnost u dućanu

Salicilna kiselina (Acidum salicylicum) je beta-hidroksidna kiselina i sastavni je dio vrbine kore (Salix alba), a posjeduje svojstva koja povoljno djeluju na ljuštenje površinskog sloja kože. Kako pomaže odstranjivanje mrtvih stanica, istodobno otklanja sivilo tena, ujednačuje boju i izglađuje površinu kože. Ima i snažno antimikrobno djelovanje.

Često se koristi u medicinskoj kozmetici i pripravcima za akne, nečistu kožu i kod nekih vrsta kožnih bolesti.

U formulacijama se koristi 2,5-10% (do 20% za učinak ljuštenja). 

Standardizirano na 10% salicilne kiseline. Topivo u vodi.

Salicilna kiselina je i dobar konzervans, u koncentraciji od 0,1-0,5% (čiste salicilne) i kod pH od 4-6.

INCI: aqua, salix nigra (willow) bark extract

Brand:
MAYAM
Pakiranje:
28 g
Primjena:
  • Akne
  • Prhut
  • Seboreja
Tip kože:
  • bore
  • nečista
  • zrela
Status na tržištu:
  • kozmetička sirovina
Dugo godina imam muku s uraslim dlačicama na nogama nakon depilacije i do sada sam preko interneta naručivala jedan skupi losion s mnogo kemije unutra. Istražila sam i otkrila da je salicilna kiselina rješenje za urasle dlačice pa sam odlučila kupiti ovu tekućinu u Terra organici. Pomiješala sam je s običnom vodom i najbolje rezultate pokazuje u koncentraciji od 20%. Koristim je par dana dok urasle dlačice ne nestanu i onda pravim pauzu dok se ne pojave i tako u krug, ali zaista pomaže. Više nigdje ne idem bez svoje bočice salicilne kiseline. :)
Molimo kliknite na Prijava kako biste napisali osvrt.

Svojstva, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom životu. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Terra Organica d.o.o. nije odgovorna za njihovu točnost.

Eterična i biljna ulja, hidrolati i gline, osim onih kod kojih je to izričito naglašeno, u RH nisu registrirana kao hrana ili dodatak prehrani  (što ne znači da konkretan proizvod nije u EU registriran kao dodatak prehrani, hrana ili začinski ekstrakt za hranu - ove informacije smo  za većinu proizvoda naveli kao dodatne informacije u rubrici značajke, kao smjernice o kvaliteti proizvoda). Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za što će koristiti konkretan proizvod. Sva eterična ulja potrebno je razrijediti prije nanošenja na kožu.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja i hidrolata) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu (kao što uz ulje i brašno ne dolazi recept za baklavu). 

Dodaci prehrani nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života. Ukoliko uzimate bilo kakve lijekove, trudni ste ili dojite, prije uzimanja dodataka prehrani molimo konzultirati se sa svojim liječnikom.

Kod nekih dodataka prehrani razlikuju se upute za uzimanje na hrvatskoj i originalnoj deklaraciji. To je rezultat različitih pravilnika o dodacima prehrani u različitim zemljama. Molimo držite se one doze koju Vam je preporučila stručna osoba.

Za primjenu eteričnih i biljnih ulja, hidrolata, glina, dodataka prehrani i ostalih proizvoda u terapeutske svrhe potražite savjet liječnika / fitoaromaterapeuta.

Recenzije korisnika u rubrici "ISKUSTVA" odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Terra Organica nije odgovorna za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Gdje kupiti?
Osim putem internet trgovine, proizvode je moguće kupiti u našem dućanu u Zagrebu, u Bauerovoj 16, od pon-pet 09:00-20:00 te subotom 09:00-14:00. Raspoloživost u dućanu je jednaka raspoloživosti na webu.
Načini plaćanja
Narudžbe predane putem internet trgovine mogu se platiti uplatom na račun, kartično ili pouzećem. Način plaćanja se bira kod završetka kupnje.
Dostava
Dostava je besplatna za narudžbe iznad 300,00 kn. Isporuka najčešće unutar 1-3 radna dana. Dostavljamo samo unutar Hrvatske.