Saccharomyces Boulardii 60 kapsula - KAL

K-93372
Učinkovit je u smanjenju trajanja akutnog proljeva i liječenju gastroenteritisa kod djece, prevenciji proljeva izazvanog korištenjem antibiotika u djece i odraslih, te putničkog proljeva.
289,90 kn
(PDV uključen)
+
 • Trošak dostave
 • Načini plaćanja
 • Dostupnost u dućanu

Saccharomyces Boulardii je probiotik dobiven iz kvasca, koji pomaže očuvanju zdrave gastrointestinalne flore. Svaka kapsula osigurava preko 8 milijardi žive kulture. Proizvod je stabilan na sobnoj temperaturi. Za očuvanje svježine proizvoda može se čuvati u hladnjaku.

 • 60 kapsula
 • Ne sadrži gluten, šećer, sol i škrob
 • True Blue, True Quality
 • NON-GMO 100% vegetarijanski
 • Soy Free

Svojim jedinstvenim mehanizmom djelovanja Saccharomyces Boulardii veže loše bakterije za sebe i razgrađuje bakterijske pa time potpuno eliminira uzročnike dijareje iz crijeva i sprječava njihovo štetno djelovanje.

Saccharomyces Boulardii uspješno sprječava pojavu dijareje ukoliko se uzima preventivno. Saccharomyces Boulardii je potpuno prirodan proizvod koji eliminira loše bakterije i njihove otrove iz organizma, a istovremeno regulira kiselost, obnavlja sluznicu i pojačava lokalni imunitet u probavnom sustavu.

Učinkovit je u smanjenju trajanja akutnog proljeva i liječenju gastroenteritisa kod djece, prevenciji proljeva izazvanog korištenjem antibiotika u djece i odraslih, te putničkog proljeva. S. boulardii može smanjiti i relaps u pacijenata s učestalim Clostridium difficile uzrokovanim infekcijama te može biti učinkovita u sekundarnoj prevenciji. S. boulardii značajno smanjuje nuspojave eradikacijske terapije H. pylori uključujući proljev i mučninu.

Primjena ovog probiotika u pacijenata s Crohnovom bolesti pokazala je značajno smanjenje u propusnosti crijeva, čime se smanjuje rizik bakterijske translokacije, dok je u pacijenata sa sindromom iritabilnog crijeva primijećen pozitivan učinak na kvalitetu života i simptome bolesti.

Upute za upotrebu: uzimati 1 kapsulu dnevno (uz obrok ili čašu vode) ili po preporuci stručne osobe. Ne uzimati unutar 2 sata od primjene antibiotika. Proizvod je stabilan na sobnoj temperaturi. Za očuvanje svježine proizvoda može se čuvati u hladnjaku.

Napomene: Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnoteženog i raznovrsnog načina prehrane te zdravog načina života.

UPOZORENJE: Ne koristiti ako zaštitna ovojnica ispod čepa nedostaje ili je oštećena. Čuvati od dohvata male djece. Potrebno je prije uzimanja dodatka prehrani posavjetovati se s liječnikom ili stručnom osobom.

Preporuke za unos S. boulardii kod odraslih objavljene 2010. godine u časopisu "World Journal of Gastroenterology" najviše su usmjerene ka prevenciji proljeva uzrokovanog unosom antibiotika. Savjetuje se unositi ga tijekom razdoblja uzimanja antibiotika i nastaviti s unosom nakon završene antiobiotske kure slijedeća 3 dana do 2 tjedna.

Kvasac S. boulardii se preporuča unositi i tijekom putovanja sa ciljem sprečavanja putničkih proljeva i to tijekom 3 tjedna.

Postoje dokazi i koji ukazuju kako kvasac S. boulardii pomaže kod infekcija bakterijom Helicobacter pylori. Preporuča se unositi kvasac S. boulardii tijekom uzimanja standardne trostruke terapije u razdoblju od 2 tjedna.

Sistematska analiza objavljena 2015. godine analizirala je 11 randomiziranih kliničkih studija i zaključila kako kvasac S. boulardii značajno pomaže u eliminaciji H. pylori. Iako je uspješnost uklanjanja H. pylori manja od željene, ipak je kvasac pomogao značajno smanjiti nuspojave koje se povezuju s terapijom poput proljeva i mučnina.

Uspješnost iskorjenjivanja bakterije H.pylori ispitana je i kod djece starije od 12 godina. Ispitanici su uz standardnu trojnu terapiju dobivali i 500 mg kvasca dnevno, te se pokazalo kako je kvasac prevenirao proljev i ubrzao oporavak ukoliko je do proljeva došlo. Kvasac je uspio povećati stupanj pridržavanja terapije umanjujući njezine nuspojave zbog kojih oboljeli odustaju ne provodeći propisanu terapiju do kraja.

No, osim kod starije djece, kvasac S. boulardii ispitan je i kod djece počevši od starosti 2 mjeseca. Meta-analiza istraživanja koja su se bavila proučavanjem utjecaja unosa S. boulardii kod djece s gastroenteritisom odnosno "crijevnom virozom" pokazala je kako kvasac značajno skraćuje trajanje proljeva u usporedbi s kontrolnom skupinom otprilike za 1,1 dan. Također, rizik od dugotrajnih proljeva duljih od 7 dana značajno je bio niži u skupini djece koja je primala S. boulardii.

Upute za upotrebu:
uzimati 1 kapsulu dnevno (uz obrok ili čašu vode) ili po preporuci stručne osobe. Ne uzimati unutar 2 sata od primjene antibiotika.

Sastojci u preporučenoj dnevnoj dozi (=1 kapsula):Neto količina: 60 VEG-kapsula
Saccharomyces Boulardii (Saccharomyces cerevisiae var. boulardii)
(osigurava preko 8 milijardi održivih mikroorganizama)
440 mg

Sastojci: Saccharomyces Boulardii, biljna celulozna kapsula, emulgator sorbitan monostearat.

Brand:
KAL
Pakiranje:
60 kapsula/tableta
Primjena:
 • Dijareja
 • Dispepsija (loša probava)
 • IBS - sindrom iritabilnih crijeva
 • Imunitet
 • Imunomodulator
 • Loša probava
 • Sindrom propusnih crijeva
Status na tržištu:
 • dodatak prehrani
Ostale značajke:
 • bez glutena

Nema podataka

Molimo kliknite na Prijava kako biste napisali osvrt.

Svojstva, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom životu. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Terra Organica d.o.o. nije odgovorna za njihovu točnost.

Eterična i biljna ulja, hidrolati i gline, osim onih kod kojih je to izričito naglašeno, u RH nisu registrirana kao hrana ili dodatak prehrani  (što ne znači da konkretan proizvod nije u EU registriran kao dodatak prehrani, hrana ili začinski ekstrakt za hranu - ove informacije smo  za većinu proizvoda naveli kao dodatne informacije u rubrici značajke, kao smjernice o kvaliteti proizvoda). Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za što će koristiti konkretan proizvod. Sva eterična ulja potrebno je razrijediti prije nanošenja na kožu.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja i hidrolata) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu (kao što uz ulje i brašno ne dolazi recept za baklavu). 

Kod nekih dodataka prehrani razlikuju se upute za uzimanje na hrvatskoj i originalnoj deklaraciji. To je rezultat različitih pravilnika o dodacima prehrani u različitim zemljama. Molimo držite se one doze koju Vam je preporučila stručna osoba.

Za primjenu eteričnih i biljnih ulja, hidrolata, glina, dodataka prehrani i ostalih proizvoda u terapeutske svrhe potražite savjet liječnika / fitoaromaterapeuta.

Recenzije korisnika odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Terra Organica nije odgovorna za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Podaci o proizvodima na web shopu (uključujući fotografije) informativnog su karaktera i trudimo se ažurirati ih u skladu s promjenama od strane proizvođača. Zbog mogućih odstupanja molimo vas da prije uporabe proizvoda pročitate točne informacije na samom proizvodu.

 

Gdje kupiti?
Osim putem internet trgovine, proizvode je moguće kupiti u našem dućanu u Zagrebu, u Bauerovoj 16, od pon-pet 09:00-20:00 te subotom 09:00-14:00. Raspoloživost u dućanu je jednaka raspoloživosti na webu.
Načini plaćanja
Narudžbe predane putem internet trgovine mogu se platiti uplatom na račun, kartično ili pouzećem (samo registrirani kupci, uz naknadu od 15 kn). Način plaćanja se bira kod završetka kupnje.
Dostava
Dostava je besplatna za narudžbe iznad 300,00 kn (naknada za plaćanje pouzećem iznosi 15,00 kn). Isporuka najčešće unutar 1-3 radna dana. Dostavljamo samo unutar Hrvatske.

Savršeni partneri:

Povezani sadržaji

Najbolji dodaci prehrani za jačanje imuniteta

Dec 5, 2019 Ljekovito bilje i dodaci prehrani
Dodaci prehrani poput vitamina, minerala, ljekovitog bilja, probiotika i eteričnih ulja uspješno se koriste za podršku boljem imunitetu, ali i za prevenciju i tretiranje infekcija koje se javljaju uslijed oslabljenog imuniteta.
Nastavi čitati

Hiperpermeabilnost ili propusnost crijeva - ima li lijeka?

Apr 5, 2019 Zdravlje
Ciljani probiotici djeluju na problem tihe upale u crijevima i na smanjenje propusnosti crijeva, te u konačnici, na ponovno uspostavljanje balansa u crijevnom mikrobiomu, što je preduvjet očuvanja zdravlja. Da bi postigli maksimalan učinak...
Nastavi čitati

Kako prirodnim preparatima stati na kraj Helicobacter pylori

Mar 6, 2019 Zdravlje
Studije su pokazale da su pacijenti koji nisu adekvatno liječili infekciju želuca prouzrokovanu H. pylori skloniji oboljevati od karcinoma želuca stoga je jako važno na vrijeme se suočiti sa ovom neugodnom bolešću. Danas je tržište prepuno...
Nastavi čitati

Sindrom iritabilnog crijeva i prebiotička vlakna

Oct 6, 2017 Ljekovito bilje i dodaci prehrani
Sindrom iritabilnog crijeva (SIC, IBS) spada među najčešće bolesti probavnog sustava. Karakteriziraju ga bolovi u trbuhu povezani sa zatvorom ili proljevom. Javlja se u svim dobnim skupinama, a najčešće u dobi između 25. i 50. godina.
Nastavi čitati