Ružmarin kemotip kamfor (Rosmarinus officinalis) BIO eterično ulje 10 mL - Oshadhi

2600-10

Snažno analgetičko ulje za bolne zglobove i mišiće.

54,00 kn
(PDV uključen)
+
 • Trošak dostave
 • Načini plaćanja
 • Gdje kupiti?

Eterično ulje ružmarin kemotip kamfor je najčešći kemotip ulja ružmarina na tržištu, jer spontano raste na mediteranu. Ukoliko na eteričnom ulju ružmarina nije naveden kemotip, najčešće se radi upravo o kemotipu kamfor.

Ovo ulje djeluje jako analgetički i mukolitički. Najčešće se koristi kod grčeva i bolova lokomotornog sustava (mišići i zglobovi), ali i kod glavobolja, migrena, menstrualnih bolova i slično. Kod bolova i grčeva u mišićima često se kombinira sa spazmolitičnim eteričnim uljima poput petitgraina gorke naranče, lavande i mažurana.

Potreban je oprez kod korištenja jer djeluje neurotoksično i hepatotoksično (za razliku od kemotipa verbenon koji stimulira funkciju jetre). Ne preporučuje se oralna upotreba. Nije prikladno za trudnice, dojilje i malu djecu.

Botanički naziv: Rosmarinus officinalis

Način uzgoja: wc.org. EG-Organic

Zemlja porijekla: Španjolska

Dio biljke: biljka u cvatu

Aktivne tvari: alfa-,beta-pinen, 1,8-cineol, kamfen, borneol, borneon

Proizvod je u EU registriran kao prirodni začinski ekstrakt za hranu.

Djelovanje: analgetik, mukolitik

Indikacije: grčevi i bolovi lokomotornog sustava

Kontraindikacije: ulje je hepatotoksično i neurotoksično. Nije prikladno za trudnice, dojilje i malu djecu.

Upozorenje: ukoliko na eteričnom ulju ružmarina nije naveden kemotip, najčešćce se radi upravo o ružmarinu kt. kamfor.

Više: Ružmarin

Brand:
Oshadhi
Primjena:
 • Analgetik
 • Bolne menstruacije
 • Bolni mišići
 • Giht
 • Glavobolje
 • Grčevi
 • Hipotenzija
 • Migrene
 • Osteoartritis
 • Reumatoidni artritis
 • Reumatske tegobe
 • Upaljeni i bolni zglobovi
Status na tržištu:
 • prirodni začinski ekstrakt (ostatak EU), sirovina (RH)

Nema podataka

Molimo kliknite na Prijava kako biste napisali osvrt.

Svojstva, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom životu. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Terra Organica d.o.o. nije odgovorna za njihovu točnost.

Eterična i biljna ulja, hidrolati i gline, osim onih kod kojih je to izričito naglašeno, u RH nisu registrirana kao hrana ili dodatak prehrani  (što ne znači da konkretan proizvod nije u EU registriran kao dodatak prehrani, hrana ili začinski ekstrakt za hranu - ove informacije smo  za većinu proizvoda naveli kao dodatne informacije u rubrici značajke, kao smjernice o kvaliteti proizvoda). Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za što će koristiti konkretan proizvod.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja i hidrolata) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu (kao što uz ulje i brašno ne dolazi recept za baklavu). 

Dodaci prehrani nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života. Ukoliko uzimate bilo kakve lijekove, trudni ste ili dojite, prije uzimanja dodataka prehrani molimo konzultirati se sa svojim liječnikom.

Kod nekih dodataka prehrani razlikuju se upute za uzimanje na hrvatskoj i originalnoj deklaraciji. To je rezultat različitih pravilnika o dodacima prehrani u različitim zemljama. Molimo držite se one doze koju Vam je preporučila stručna osoba.

Za primjenu eteričnih i biljnih ulja, hidrolata, glina, dodataka prehrani i ostalih proizvoda u terapeutske svrhe potražite savjet liječnika / fitoaromaterapeuta.

Recenzije korisnika u rubrici "ISKUSTVA" odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Terra Organica nije odgovorna za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Gdje kupiti?
Osim putem naše internet trgovine, proizvode je moguće kupiti i u našem dućanu u Zagrebu, Antuna Bauera 16, od pon-pet 11:00-19:00 te subotom od 09:00-14:00.
Naručivanje
Osim putem internet trgovine, narudžbu možete predati i na broj 01/5576-044 (u slučaju krajnje nužde ;)), radnim danom 09:00-16:00. Broj služi isključivo za predaju narudžbi.
Načini plaćanja
Narudžbe predane putem internet trgovine mogu se platiti pouzećem, uplatom na račun ili karticama. Način plaćanja se bira kod završetka kupnje.
Dostava
Izbor između isporuke dostavnom službom ili preuzimanja u našem dućanu vrši se na kraju kupnje. Dostava je besplatna za narudžbe iznad 300,00 kn. Dostava se vrši samo unutar Hrvatske.

Povezani sadržaji

Kako prepoznati kvalitetna eterična ulja?

Oct 19, 2018 Aromaterapija
Nakon dvadesetak godina u svijetu aromaterapije, i preko deset u svijetu znanstveno utemeljene aromaterapije, nakon nebrojenih članaka u kojima se upozorava na kriterije kvalitete eteričnih ulja, dođe čovjeku da se pita – moramo li opet sve...
Nastavi čitati

Što su eterična ulja i kako ih koristiti za inhalaciju?

Sep 22, 2018 Aromaterapija
Eterična ili esencijalna ulja su smjese hlapivih, biološki aktivnih spojeva dobivenih iz biljnog materijala najčešće destilacijom, a rjeđe i tiještenjem (usplođe citrusa). Iako ih nazivamo uljima, njihova molekularna struktura i konzistencija...
Nastavi čitati

Eterična ulja protiv glavobolje

Apr 22, 2015 Aromaterapija
Malo je sretnika koji nikada nisu osjetili što znači kada boli glava. Pogotovo u današnje vrijeme, kada većina nas puno vremena provodi za računalom, ne provodi dovoljno vremena na svježem zraku, ne hrani se svakodnevno zdravim, uravnoteženim...
Nastavi čitati