Pšenična trava u prahu BIO 125 g - Nutrimedica

NM-PT-125
Pšenična trava je bogat izvor hranjivih tvari, uključujući i široki spektar vitamina, minerala i aminokiselina. Sadrži veći broj enzima, kao što su amilaze, superoksid dismutaze i citokrom oksidaze.
59,90 kn
(PDV uključen)
+
  • Trošak dostave
  • Načini plaćanja
  • Gdje kupiti?

Organska pšenična trava u prahu  je fantastičan izvor klorofila, vitamina, minerala i aminokiselina. Pšenična trava sadrži izdanke mladih biljaka pšenice. Pšenica se konzumira tisućama godina i još uvijek je jedna od najboljih i najčešćih svjetskih usjeva, pokrivaju oko trećinu svjetske poljoprivrede. Popularnost pšenične trave raste tijekom 1940. Poljoprivredni kemičar dr. Charles F. Schnabel dovodi pšeničnu travu u pozornost šire javnosti.

Pšenična trava ima slična nutritivna svojstva kao i ječmena trava, ali ima slađi okus. Iako se često spominje kao osnova detoksikacije organizma, mnogi koriste njezin širok spektar nutrijenata na dnevnoj bazi, kao odličan dodatak zdravoj i uravnoteženoj prehrani.

Pšenična trava je bogat izvor hranjivih tvari, uključujući i široki spektar vitamina, minerala i aminokiselina. Sadrži veći broj enzima, kao što su amilaze, superoksid dismutaze i citokrom oksidaze.  Pšenična trava je izvor vitamina, posebno  A, C, E i K vitaminima te B-kompleksom. Ti vitamini pridonose radu velikog broja organskih sustava.  Pšenična trava je izvor željeza i magnezija. Željezo pridonosi normalnom transportu kisika u organizmu, a magnezij pridonosi  zdravlju mišića i kostiju.

Postotak klorofila čini velik dio spojeva u pšeničnoj travi. Po molekularnoj strukturi klorofil je sličan  hemoglobinu u ljudskoj krvi. Wheatgrass sadrži širok spektar aminokiselina, uključujući svih esencijalnih aminokiselina, koje se ne mogu  može sintetizirati u tijelu i zato moraju nadoknaditi prehranom. Aminokiseline su građevni blokovi i oni pomažu u izgradnji i oporavku tkiva. Pšenična trava sadrži esencijalne masne kiseline koje ljudski organizam ne može sam proizvesti. Pšenična trava  je također bogata vlaknima, što čini oko 42% našeg praha.

Značajke proizvoda:

  • Certifikat organskog uzgoja
  • sadrži klorofil i vitamine
  • Sadrži sve esencijalne aminokiseline

Upotreba: Kada ljudi pomisle na pšeničnu travu vjerojatno zamisle mali zeleni napitak. Ovisno o vašem osobnom ukusu, možda želite jednostavno pomiješati pšeničnu travu u čaši vode ili ako smatrate  taj okus malo previše travnat, možda vam je draže da kombinirati ga s voćnim sokom. Postoji mnogo različitih recepata koji se mogu naći na internetu. Pšeničnu travu može se kombinirati sa svim vrstama voća i povrća kako bi ste napraviti hranjivu i bogatu mješavinu. Pšeničnu travu također možete uključiti u kuhanje ili koristiti kao preljev za salatu ili umak. Može se dodavati  u većinu recepata, uključujući tijesta, juhe, energetske pločice.

Porijeklo: Kina

Organski uzgoj

Brand:
Nutrimedica
Pakiranje:
125 g
Uzgoj:
Organski (ekološki)
Primjena:
  • Antioksidans
Status na tržištu:
  • hrana

Nema podataka

Molimo kliknite na Prijava kako biste napisali osvrt.

Svojstva, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom životu. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Terra Organica d.o.o. nije odgovorna za njihovu točnost.

Eterična i biljna ulja, hidrolati i gline, osim onih kod kojih je to izričito naglašeno, u RH nisu registrirana kao hrana ili dodatak prehrani  (što ne znači da konkretan proizvod nije u EU registriran kao dodatak prehrani, hrana ili začinski ekstrakt za hranu - ove informacije smo  za većinu proizvoda naveli kao dodatne informacije u rubrici značajke, kao smjernice o kvaliteti proizvoda). Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za što će koristiti konkretan proizvod.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja i hidrolata) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu (kao što uz ulje i brašno ne dolazi recept za baklavu). 

Dodaci prehrani nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života. Ukoliko uzimate bilo kakve lijekove, trudni ste ili dojite, prije uzimanja dodataka prehrani molimo konzultirati se sa svojim liječnikom.

Kod nekih dodataka prehrani razlikuju se upute za uzimanje na hrvatskoj i originalnoj deklaraciji. To je rezultat različitih pravilnika o dodacima prehrani u različitim zemljama. Molimo držite se one doze koju Vam je preporučila stručna osoba.

Za primjenu eteričnih i biljnih ulja, hidrolata, glina, dodataka prehrani i ostalih proizvoda u terapeutske svrhe potražite savjet liječnika / fitoaromaterapeuta.

Recenzije korisnika u rubrici "ISKUSTVA" odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Terra Organica nije odgovorna za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Gdje kupiti?
Osim putem naše internet trgovine, proizvode je moguće kupiti i u našem dućanu u Zagrebu, Antuna Bauera 16, od pon-pet 09:00-20:00 te subotom od 09:00-14:00.
Naručivanje
Osim putem internet trgovine, narudžbu možete predati i na broj 01/5576-044 (u slučaju krajnje nužde ;)), radnim danom 09:00-16:00. Broj služi isključivo za predaju narudžbi.
Načini plaćanja
Narudžbe predane putem internet trgovine mogu se platiti pouzećem, uplatom na račun ili karticama. Način plaćanja se bira kod završetka kupnje.
Dostava
Izbor između isporuke dostavnom službom ili preuzimanja u našem dućanu vrši se na kraju kupnje. Dostava je besplatna za narudžbe iznad 300,00 kn. Dostava se vrši samo unutar Hrvatske.

Savršeni partneri: