Peru balzam (Myroxylon balsamum var. pereiras), prirodni 10 mL - Oshadhi

2415-10
Potiče regeneraciju kože. Ugodnog mirisa na vaniliju.
50,00 kn
(PDV uključen)
+
  • Trošak dostave
  • Načini plaćanja
  • Dostupnost u dućanu

Peru balzam se uobičajeno koristi kod lakših ozljeda kože, popust porezotina i ogrebotina, te za regeneraciju kožnog tkiva kod eritema, opeklina, crvenila kože, infekcija kože i hemoroida. Djeluje antibakterijski.

Ugodnog je mirisa na vaniliju pa se često dodaje u kozmetičke proizvode, obično u koncentracijama do maksimalno 20%.

Vrlo lako se topi u alkoholu (etanolu), ali ne i u biljnim uljima, kao što je slučaj sa eteričnim uljima.

Ne preporuča se nanošenje čistog peru balzama na kožu. Ne koristiti oralno jer iritira probavni sustav.

BOTANIČKI NAZIV Myroxylon balsamum var. pereiras

NAČIN DOBIVANJA otapanjem obrambene smole koju drvo ispušta nakon zarezivanja kore

PORIJEKLO: El Salvador

SASTAV benzojeva i cimetna kiselina, esteri benzil benzoat, benzil cinamat i cinamil cinamat

DJELOVANJE koristi se za regeneraciju kožnog epitela kod lakših ozljeda (ogrebotine, manje rane, eritemi, opekotine, infekcije); ima antibakterijsko djelovanje. Ugodnog mirisa na vaniliju.

NAČIN PRIMJENE dermalno, u terapeutskim i kozmetičkim pripravcima

NAPOMENE nije za oralnu uporabu

Brand:
Oshadhi
Pakiranje:
10 mL
Uzgoj:
Divlji (samoniklo)
Primjena:
  • Opekotine
  • Regeneracija kože
Tip kože:
  • bore
  • suha
  • zrela

Nema podataka

Molimo kliknite na Prijava kako biste napisali osvrt.

Svojstva, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom životu. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Terra Organica d.o.o. nije odgovorna za njihovu točnost.

Eterična i biljna ulja, hidrolati i gline, osim onih kod kojih je to izričito naglašeno, u RH nisu registrirana kao hrana ili dodatak prehrani  (što ne znači da konkretan proizvod nije u EU registriran kao dodatak prehrani, hrana ili začinski ekstrakt za hranu - ove informacije smo  za većinu proizvoda naveli kao dodatne informacije u rubrici značajke, kao smjernice o kvaliteti proizvoda). Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za što će koristiti konkretan proizvod.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja i hidrolata) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu (kao što uz ulje i brašno ne dolazi recept za baklavu). 

Dodaci prehrani nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života. Ukoliko uzimate bilo kakve lijekove, trudni ste ili dojite, prije uzimanja dodataka prehrani molimo konzultirati se sa svojim liječnikom.

Kod nekih dodataka prehrani razlikuju se upute za uzimanje na hrvatskoj i originalnoj deklaraciji. To je rezultat različitih pravilnika o dodacima prehrani u različitim zemljama. Molimo držite se one doze koju Vam je preporučila stručna osoba.

Za primjenu eteričnih i biljnih ulja, hidrolata, glina, dodataka prehrani i ostalih proizvoda u terapeutske svrhe potražite savjet liječnika / fitoaromaterapeuta.

Recenzije korisnika u rubrici "ISKUSTVA" odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Terra Organica nije odgovorna za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Gdje kupiti?
Osim putem naše internet trgovine, proizvode je moguće kupiti i u našem dućanu u Zagrebu, Antuna Bauera 16, od pon-pet 09:00-20:00 te subotom od 09:00-14:00.
Načini plaćanja
Narudžbe predane putem internet trgovine mogu se platiti pouzećem, uplatom na račun ili karticama. Način plaćanja se bira kod završetka kupnje.
Dostava
Izbor između isporuke dostavnom službom ili preuzimanja u našem dućanu vrši se na kraju kupnje. Dostava je besplatna za narudžbe iznad 300,00 kn. Dostava se vrši samo unutar Hrvatske.