OLIVOIL AVENATE EMULSIFIER® (prirodni emulgator), kozmetička sirovina 50 g

OO01-50
Prirodni (ECOCERT), PEG- free, emolijentni emulgator biljnog podrijetla. Odličan izbor kada želimo izbjeći proteine pšenice. Sadži oko 3% beta glukana iz zobi, pa se preporuča kod osjetljive kože sklone atopiji.
49,90 kn
(PDV uključen)
+
  • Trošak dostave
  • Načini plaćanja
  • Dostupnost u dućanu
Prirodni (ECOCERT), PEG- free, emolijentni emulgator biljnog podrijetla

OLIVE OIL AVENATE EMULSIFIER® je surfaktant biljnog podrijetla, koji kombinira jedinstveni profil masnih kiselina iz maslinovog ulja s karakterističnim afinitetom hidroliziranog proteina zobi prema površini kože. Rezultat te kombinacije je nova vrsta emulgatora, koji je visoko kompatibilan s kožom i maksimalno biorazgradiv. OLIVE OIL AVENATE EMULSIFIER® dobiva se kondenzacijom jedne amino skupine proteina iz zobi i karboksilne skupine iz masnih kiselina u maslinovom ulju.

INCI: Potassium Oliyoyl Hydrolyzed Oat Protein, Cetaryl Alcohol, Glyceryl Oleate, Gylceril Stearate

OLIVOIL AVENATE EMULSIFIER® može se koristiti u širokom rasponu proizvoda za njegu kože, uz naglasak da predstavlja najbolji izbor u izradi kozmetičkih emulzija, pogodnih i za vrlo osjetljiv i nježan tip kože (suha koža, dječja koža). Daje vrlo ugodne, bijele emulzije karakterističnog „soft- touch“ osjećaja na koži, stabilne i na visokim temperaturama, bez dodatne upotrebe koemulgatora. Izuzetan osjećaj na koži koji ostavljaju ove emulzije, važna je marketinška prednost: trenutan, svilenkast osjećaj mekoće i glatkoće prilikom i dugo nakon aplikacije.

S OLIVE OIL AVENATE EMULSIFIER emulgatorom hidro- lipidni balans kože, koji se značajno smanjuje upotrebom tradicionalnih emulgatora, jedva je izmijenjen. Dokazano je povećanje kapaciteta kože da zadrži vlagu nakon aplikacije emulzije pripremljene ovim emulgatorom. Nadalje, lipidni dio Olivoil Avenate emulgatora, zahvaljujući važnosti zasićenih i nezasićenih masnih kiselina iz maslinovog ulja, daje značajan doprinos anti- age učinku kozmetičkom proizvodu u kojem se nalazi. 

Odličan izbor kada želimo izbjeći proteine pšenice. Sadži oko 3% beta glukana iz zobi, pa se preporuča kod osjetljive kože sklone atopiji.

FIZIKALNO- KEMIJSKA SVOJSTVA

- krutina boje slonovače, karakterističnog, slabog mirisa

- točka tališta: 62-67 °C

- pH: 6.0-7.0

- dušik: 1-1.4 %

- peroksid: 0-10 mEq O2/kg

- mikrobiološka specifikacija: < 100 UFC/g

DOZIRANJE

3-10 % u proizvodima za njegu kože (emulzije tipa O/W). 5- 10 % za kreme, 2-5 % za gel kreme i fluide.

Preporučeni udio masne faze 10-25%. Što je veći udio emulgatora i masne faze, to je emulzija stabilnija.

Brand:
Fagron (ex Kemig)
Status na tržištu:
  • kozmetička sirovina

Tehnički list (TDS-_Olive_oil_avenate_emulsifier.pdf, 57 Kb) [Preuzmi dokument]

Nema podataka

Molimo kliknite na Prijava kako biste napisali osvrt.

Svojstva, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom životu. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Terra Organica d.o.o. nije odgovorna za njihovu točnost.

Eterična i biljna ulja, hidrolati i gline, osim onih kod kojih je to izričito naglašeno, u RH nisu registrirana kao hrana ili dodatak prehrani  (što ne znači da konkretan proizvod nije u EU registriran kao dodatak prehrani, hrana ili začinski ekstrakt za hranu - ove informacije smo  za većinu proizvoda naveli kao dodatne informacije u rubrici značajke, kao smjernice o kvaliteti proizvoda). Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za što će koristiti konkretan proizvod. Sva eterična ulja potrebno je razrijediti prije nanošenja na kožu.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja i hidrolata) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu (kao što uz ulje i brašno ne dolazi recept za baklavu). 

Dodaci prehrani nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života. Ukoliko uzimate bilo kakve lijekove, trudni ste ili dojite, prije uzimanja dodataka prehrani molimo konzultirati se sa svojim liječnikom.

Kod nekih dodataka prehrani razlikuju se upute za uzimanje na hrvatskoj i originalnoj deklaraciji. To je rezultat različitih pravilnika o dodacima prehrani u različitim zemljama. Molimo držite se one doze koju Vam je preporučila stručna osoba.

Za primjenu eteričnih i biljnih ulja, hidrolata, glina, dodataka prehrani i ostalih proizvoda u terapeutske svrhe potražite savjet liječnika / fitoaromaterapeuta.

Recenzije korisnika u rubrici "ISKUSTVA" odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Terra Organica nije odgovorna za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Gdje kupiti?
Osim putem internet trgovine, proizvode je moguće kupiti u našem dućanu u Zagrebu, u Bauerovoj 16, od pon-pet 10:00-20:00 te subotom 09:00-14:00. Raspoloživost u dućanu je jednaka raspoloživosti na webu.
Načini plaćanja
Narudžbe predane putem internet trgovine mogu se platiti uplatom na račun, kartično ili pouzećem (omogućeno registriranim kupcima). Način plaćanja se bira kod završetka kupnje.
Dostava
Dostava je besplatna za narudžbe iznad 300,00 kn. Isporuka najčešće unutar 1-3 radna dana. Dostavljamo samo unutar Hrvatske.