Spirulina BIO 500 mg x 300 tbl (150 g) - Nutrimedica

NM-ST-150
Osim visokog sadržaja bjelančevina, sadrži i vitamine A, K i vitamine B skupine. Od minerala sadrži kalij, kalcij, željezo i magnezij. Spirulina sadrži klorofil, antioksidanse i beta karoten.
7,95   (59,90 kn)
(PDV uključen)
1 kg = 53,00 €  (399,33 kn)
+
  • Dostupnost u dućanu

Spirulina je posve prirodna super hrana sastavljena od najhranjivijih komadića slatkovodnih alga, koje sadrže više od 60 % proteina i aminokiselina (4x više no što pronalazimo u ribama i govedini). Ova plavo-zelena mikroskopska biljka na Zemlji postoji već 3,6 milijarde godina te je kao hrana u tom razdoblju koristila mnogim civilizacijama. Sadrži cijeli spektar nutrijenata.

Spirulina je izvor biološki punovrijednih proteina, što znači da sadrži sve esencijalne aminokiseline. Osim visokog sadržaja bjelančevina, sadrži i vitamine A, K i vitamine B skupine. Od minerala sadrži kalij, kalcij, željezo i magnezij. Spirulina sadrži klorofil, antioksidanse i beta karoten.

Sastojci: 100% bio modrozelena alga Spirulina (Spirulina platensis) iz ekološkog uzgoja.

Sastojci u dnevnoj dozi: 6 tableta sadrži 3 g bio modorozelene alge spiruline (Spirulina platensis)

Pakiranje: 150 g (300 tableta)

Prosječne hranjive vrijednosti na 100g

Energetska vrijednost: 333kcal/1394kJ
Masti: 0g
..od kojih zasićene masne kiseline: 0g
Ugljikohidrati: 20g
..od kojih šećeri: 0g
Bjelančevine: 67g
Sol: 1,1g

Vitamin A/ beta-karoten: 191,4 mcg (634 IU),

Vitamin K: 28,6 mcg,

Vitamin B12: 30 mcg,

Niacin: 14,4 mg,

Kalij: 1527mg,

Magnezij: 195mg,

Željezo: 31,9mg

Krom: 1667mcg

Napomene: Čuvati od dohvata male djece Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije zamjena ili nadomjestak uravnoteženoj prehrani. Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom. Spirulina se ne preporučuje kod fenilketonurije i oštećenja bubrega.

Alergeni: Može sadržavati tragove glutena, koštuničavog voća, sezama i soje. Sadrži prirodno prisutne sulfite.

Ne sadrži umjetne boje i konzervanse.

Način čuvanja: Čuvati zatvoreno na hladnom, suhom i tamnom mjestu.

Zemlja podrijetla: Kina

Stavlja na tržišteNUTRIMEDICA d.o.o., Zagreb, Udbinska ulica 34

Brand:
Nutrimedica
Pakiranje:
150 g
Uzgoj:
Organski (ekološki)
Status na tržištu:
  • dodatak prehrani
Stavlja na tržište / Odgovoran za RH:
  • Nutrimedica d.o.o., Zagreb, Udbinska ulica 34
Istraživanja su pokazala da bi spirulina mogla biti najisplativija, najhranjivija i najcjelovitija hrana na zemlji, jer sadrži proteinski kompleks koji je gotovo 95% iskoristiv u ljudskom organizmu, a njezine su zalihe gotovo beskonačne. „Superhranom" ju čine i:
•sve esencijalne aminokiseline u pravilnom omjeru;
•masne kiseline omega-3 i omega-6;
•visoke koncentracije vitamina B-12;
•glikolipidi i sulfanolipidi;
•cijeli spektar ostalih vitamina;
•17 različitih beta-karotenoida;
• preko 2000 enzima;
•puni spektar iskoristivih minerala,
•bogatstvo željeza i magnezija.

Spirulina sadrži 0,5% glikogena (pripremljena i uskladištena glukoza kao izvor energije) i 0,9% ramnoze (biološki aktivan i jedinstven šećer, važan za prijenos esencijalnih hranjivih tvari kroz krvno-moždanu barijeru).

Stanična stijenka spiruline ima visoke koncentracije mukopolisaharida koji čine staničnu stijenku lako probavljivom i opskrbljuje je potrebnim materijalom za stvaranje glikoproteina, kombinacije složenog ugljikohidrata i proteinskog kompleksa, važnog za izgradnju staničnih membrana.

Brojna znanstvena istraživanja potvrdila su njen pozitivan učinak kod hipoglikemije, dijabetesa, sindroma kronične iscrpljenosti, anemije, čira na želucu, hepatitisa, kao i njenu sposobnost da stimulira i jača imunološki sustav. Isto se tako pokazalo da pomaže u popravku oštećenja uzrokovanih slobodnim radikalima. Antikancerogeno djelovanje spiruline istraživali su i potvrdili na Medicinskom fakultetu Sveučilišta Harvard.

Spirulina treba puno svjetlosti, ali na svjetlost je i jako osjeljiva, osobito u plitkim uzgajalištima. Da bi se zaštitila od sunca sama proizvodi beta karoten. Zato je spirulina najbogatiji izvora beta karotena među cjelovitim namirnicama, pa se dostatna dnevna količina može osigurati uzimanjem spiruline. Osim toga, taj je beta karoten u obliku prirodnog kelata, bez masnoća koje bi mogle spriječiti apsorpciju.

Spirulina sjedinjuje sunčevu svjetlost s organizacijom izuzetnih pigmenata, koji je klasificiraju kao plavozelenu algu. Zeleno je klorofil, a plavo protein zvan fikocijanin (PC) kojeg ima jedino u spirulini. Prisustvo PC-a u spirulini nadopunjuje izuzetno veliki postotak proteina biljnog porijekla koji ta alga sadrži.
Primjena

Podizanje imuniteta – laboratorijska istraživanja i ona na životinjama pokazala su da spirulina podiže proizvodnju antitijela, citokina i imunosnih stanica. Potrebno je testirati na ljudima.

Proteinski dodatak – 62% spiruline sačinjeno je od amino kiselina pa se koristi kao proteinski dodatak iako bolji učinak ima prehrana bogata životinjskim proteinima, orašidima, cjelovitim žitaricama i leguminozama.

Alergijske reakcije – laboratorijska istraživanja i ona na životinjama pokazala su da spirulina može štititi od alergija jer sprečava oslobađanje histamina.

Bolesti vezane uz antibiotike – spirulina potiče rast dobrih bakterija pa pomaže oporavku organizma od antibiotika, ali su još potrebna istraživanja na ljudima.

Infekcije – laboratorijska istraživanja pokazala su protektivno djelovanje spiruline protiv herpesa, influenza virusa i HIV-a, ali se to još treba ispitati na ljudima.

Rak usta/grla – u jednom istraživanju, spirulina je smanjila prekancerozne lezije poznate kao leukoplazija kod ljudi koji su žvakali duhan.

Poremećaji jetre – kod oboljelih od kroničnog hepatitisa, spirulina je u jednom istraživanju smanjila oštećenje jetre.
Najbogatiji je izvor beta-karotena među cjelovitim namirnicama. Spirulina je mikroskopska modro-zelena alga, biljni plankton u obliku male spirale, po čemu je dobila i ime. Cjeloviti je i prirodni dodatak prehrani koji sadrži izvanrednu kombinaciju betakarotena, klorofila, vitamine skupine B (B1, B2, B12) cjelovite proteine te mnoštvo minerala i enzima važnih za ljudsko zdravlje. Najbogatiji je izvor karotenoida, u dnevnoj dozi ima dvostruko više željeza nego u dvije šalice špinata, dok bjelančevina ima više nego govedina. Preporuča se svima koji trebaju dopunske nutrijente te sportašima, rekonvalescentima i starijima.

Spirulinu preporučujemo kod:

• čišćenja organizma od toksina
• nedostatka hranjivih sastojaka
• pomanjkanja energije
• redukcijskih dijeta


Karoteni u spirulini

Karotenoidi su žuti, crveni i narančasti pigmenti u prirodi prisutni u tamnozelenom povrću, te žutom i narančastom voću i povrću. Najvažniji karotenoidi su karoteni jer u našem organizmu prelaze u vitamin A. Istraživanja su pokazala da prirodni beta karoten smanjuje rizik od brojnih vrsta raka te daje koži izvornu elastičnost i prirodan, zdravi sjaj. Iako se na tržištu može naći mnogo sintetskih oblika beta karotena stručne organizacije preporučuju prirodne izvore. Spirulina sadrži i karotene kao što su zeaksantin i beta kriptoksantin.U usporedbi s tradicionalnim biljnim izvorima, koncentracija karotena u spirulini vrlo je visoka. Samo nekoliko grama odgovarajuće procesuirane i pakirane spiruline osigurat će značajnu količinu tih hranjivih tvari iz biljnog izvora.

Osim beta karotena, najistaknutiji karoten u spirulini je zeaksantin. To je isti sastojak koji kukuruzu daje žutu boju, a ima ga i u špinatu. Vrlo je snažan antioksidans i ima više od 8 puta jače djelovanje od beta karotena. Djeluje zaštitno na živčani sustav, mozak i oči.

Beta kriptoksantin je također derivat beta-karotena. Ima ga u kukuruzu, mahunama i paprici, mandarinama, narančama i breskvama. Jedna jedanaestogodišnja studija objavljena u američkom časopisu za epidemiologiju (American Journal of Epidemiology) pratila je 29 000 žena u dobi 55-69 godina. Žene koje su uzimale najveću količinu beta kriptoksantina imale su 41% smanjeni rizik da dobiju reumatski artritis. Za zaštitu je dovoljan jedan i pol grama spiruline pacifice dnevno.

GLA (gama linolenska kiselina) - blagotvorna omega-6 masna kiselina
Nutrijenti topivi u masti koji se nalaze u spirulini sadržavaju dvije masne kiseline: linolensku, esencijalnu masnu kiselinu i GLA (gama linolenska kiselina). Iako naša tijela mogu proizvesti GLA iz linolenske kiseline, čini se da se ta sposobnost s godinama smanjuje. Pokazalo se da GLA djeluje protiv upale, jer utječe na proizvodnju sastojaka nazvanih prostaglandini. GLA u spirulini pojačana je njezinim sadržajem karotenoida, pa je protuupalno djelovanje još jače.

Fikocijanin - antioksidants koji prati klorofil, pomoć u detoksikaciji
Fikocijanin je moćan antioksidans topiv u vodi koji štiti stanice jetre i bubrega te potpomaže proces detoksikacije. Fikocijanin je zaslužan za plavu boju spiruline, dok joj zelenu daje klorofil – i zato se spirulina svrstava u plavo-zelene alge.
Samo registrirani kupci koji su kupili ovaj proizvod putem web shopa mogu ostaviti recenziju. Ako ste kupili ovaj proizvod, molimo kliknite na Prijava kako biste se ulogirali.

Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.

Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja bilo kakvih dodataka prehrani konzultirati s liječnikom.

Kod nekih dodataka prehrani razlikuju se upute za uzimanje na hrvatskoj i originalnoj deklaraciji. To je rezultat različitih pravilnika o dodacima prehrani u različitim državama. Molimo držite se one doze koju Vam je preporučila stručna osoba.

Kod nekih dodataka prehrani natpis na ambalaži djeluje kao da je doza po kapsuli/tableti veća nego što se navodi u nazivu proizvoda i sastavu. Naime, američki proizvođači na ambalažu često pišu velikim slovima (američku) dnevnu dozu, a onda sitnim slovima "u dnevnoj dozi". Npr kapsule koje imaju 400 mg nečega u američkoj dnevnoj dozi (recimo 2 kapsule), po kapsuli imaju 200 mg nečega, kako je ispravno navedeno u nazivu/sastavu proizvoda. Dnevne doze se razlikuju od države do države i ovise o pravilnicima o dodacima prehrani koji su na snazi u konkretnoj državi.

Kod nekih dodataka prehrani rok trajanja na originalnoj ambalaži je označen sa EXP (upotrijebiti do) ili Best By (najbolje upotrijebiti do). "Najbolje upotrijebiti do" ne znači istek roka trajanja, odnosno "uporijebiti do". "Upotrijebiti do" se odnosi na datum do kad je proizvod siguran za upotrebu, a "najbolje upotrijebiti do" se odnosi na optimalnu kvalitetu proizvoda, ali je isti i nakon tog datuma siguran za upotrebu. Kod nekih dodataka prehrani oznaka na originalnoj ambalaži je MFG, što označava datum proizvodnje (Manufacture Date), a rok trajanja je označen na hrvatskoj deklaraciji (obično 2 godine od datuma MFG).

Recenzije korisnika odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Terra Organica nije odgovorna za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Način isporuke se bira u obrascu za završetak narudžbe:

1. dostavnom službom GLS (uobičajena isporuka 1-5 radnih dana od narudžbe/uplate)

  • 0,00 € (besplatno) za narudžbe iznad 40 € vrijednosti
  • 4 € za narudžbe ispod 40 € vrijednosti

Na ovaj trošak može se obračunati i:

  • + 1,50 € za opciju plaćanja pouzećem (ako je opcija dostupna), neovisno o visini narudžbe 

Naknade za plaćanje pouzećem obračunava se neovisno o visini narudžbe i dostavnih troškova.

Kupac od dostavne službe dobiva e-mail i SMS sa podacima o paketu i okvirnom vremenu dostave. Vrijeme dostave nije moguće birati. CCa sat vremena prije dostave dostavljač zove primatelja.

2. osobnim preuzimanjem u našoj trgovini

Preuzimanje naručenih artikala moguće je isključivo nakon naše obavijesti da je narudžba spremna za preuzimanje. Ovakve narudžbe plaćaju se unaprijed - kartično ili uplatom na račun. Nije moguće plaćanje web shop narudžbi pri preuzimaju u dućanu.

U dućanu, naravno, možete kupovati i bez prethodne web narudžbe, kao i u bilo kojem drugom dućanu.

 

Dostavu vršimo samo unutar RH. Minimalni iznos narudžbe je 10 €.

 

Naručene proizvode je moguće platiti:

  • unaprijed na naš transakcijski račun (opća uplatnica, virman, internet bankarstvo - bonus: dvostruki bodovi)
  • karticama online (Visa, MasterCard, Maestro, Diners, Discover) - samo jednokratno
  • gotovinom kod preuzimanja (pouzećem) uz naknadu od 1,50 €

Naknada za plaćanje pouzećem naplaćuje se neovisno o visini narudžbe i dostavnih troškova. Naknada za plaćanje pouzećem je dodatan iznos koji se zbraja s troškom dostave, a obračunava se uvijek, neovisno o visini narudžbe. 

Ovisno o broju narudžbi i naših kapaciteta pakiranja, ponekad gasimo ili ograničavamo mogućnost plaćanja pouzećem, kako bismo stigli obraditi sve narudžbe. Također, sve narudžbe s opcijom plaćanja pouzećem, a neispravnim kontakt podacima (telefon, mail, pun mailbox itd.) storniramo.

Željeni način plaćanja bira se u obrascu za završetak narudžbe - moguće je birati samo između ponuđenih u trenutku predaje narudžbe.

Narudžbe koje se preuzimaju u našem dućanu moguće je platiti samo unaprijed, kartično ili uplatom na račun (ako kupujete u dućanu bez prethodne web narudžbe - načini plaćanja u dućanu su gotovina i kartice).

 

Naš jedini dućan nalazi se u Zagrebu, u ulici Antuna Bauera 16

Radno vrijeme dućana: PON-PET 09:00-20:00, subotom 09:00-14:00. 

PLAĆANJE: U dućanu je omogućeno plaćanje gotovinom te karticama jednokratno: Visa, MasterCard, Maestro i Diners. Za iznose iznad 80 € / 602,76 kn moguće je plaćanje na 2 rate Dinersom te Zaba/Erste Maestrom i MasterCardom, a za iznose iznad 120 € / 904,14 kn na 3 rate navedenim karticama. 

 

RASPOLOŽIVOST PROIZVODA S WEB SHOPA U DUĆANU:

1. Raspoloživost artikala u dućanu označena je za većinu proizvoda na web shopu - do informacije se dolazi klikom na link "provjeri dostupnost u dućanu" koji se nalazi ispod gumba DODAJ U KOŠARICU.

2. Telefonske rezervacije za kupnju u dućanu nisu moguće, jedina mogućnost rezervacije je web narudžba s opcijom preuzimanja u dućanu (takve narudžbe se plaćaju unaprijed, uplatom na račun ili kartično, a preuzimaju isključivo nakon e-mail obavijesti da je roba spremna za preuzimanje).

3. PROIZVODI U ČIJEM NAZIVU PIŠE TRAJNO NEDOSTUPNO trajno su nedostupni i više ih nemamo u ponudi (i ne znamo ima li ih itko igdje ;)).

4. Nismo upoznati s ponudom drugih dućana u Zagrebu, Hrvatskoj i izvan Hrvatske - dakle ne znamo gdje osim kod nas možete kupiti to što želite kupiti :). Možda google zna?

5. Cijene u dućanu su jednke cijenama na našoj (dakle ovoj) web stranici, a ne nekoj drugoj stranici. Akcije nisu nužno jednake u dućanu i web shopu. Ne znamo kakve su cijene na drugim prodajnim mjestima - to morate provjeriti kod njih.

 

Podaci o proizvodima na web shopu (uključujući fotografije) informativnog su karaktera i trudimo se ažurirati ih u skladu s promjenama od strane proizvođača. Zbog mogućih odstupanja molimo vas da prije uporabe proizvoda pročitate točne informacije na samom proizvodu.

 

Gdje kupiti?
Osim putem internet trgovine, proizvode je moguće kupiti u našem dućanu u Zagrebu, u Bauerovoj 16, od pon-pet 09:00-20:00 te subotom 09:00-14:00. Dostupnost u dućanu je označena kod svakog artikla.
Načini plaćanja
Narudžbe predane putem internet trgovine mogu se platiti uplatom na račun, kartično te pouzećem uz naknadu od 1,50 € (naknada za plaćanje pouzećem nije trošak dostave - dostava se obračunava odvojeno). Način plaćanja bira se u obrascu za završetak narudžbe.
Dostava
Dostavljamo samo unutar Hrvatske. Cijena osnovne dostave iznosi 4 € za narudžbe do 40 € vrijednosti, te 0 € za narudžbe iznad 40,00 € vrijednosti. Odvojeno od troška osnovne dostave obračunava se naknada od 1,50 € u slučaju plaćanja pouzećem (neovisno o visini narudžbe i već obračunatih dostavnih troškova).

Savršeni partneri:

Slični proizvodi

SWR044T
18,55   (139,76 kn) (PDV uključen)
Spirulina (Arthrospira sp.) je modrozelena alga koja je bogat izvor hranjivih tvari.
Na stanju
+