Natural Fitoflex (BCM-95 kurkumin & Boswellia serrata) 500mg x 60kps - Sangreen

SG8513
Natural Fitoflex je dva u jedan proizvod jer uz primarno protuupalno djelovanje boswellie i kurkumina pruža i osebujno kliničkim studijama potvrđeno djelovanje zaštićene formulacije kurkumina BCM-95 (Alzheimerova i ostale neurodegenerativne bolesti, memorija, depresija i stres…)
189,00 kn
(PDV uključen)
+
 • Trošak dostave
 • Načini plaćanja
 • Dostupnost u dućanu

BCM-95 kurkumin + Boswellia serrata 10% AKBA

VISOKO DOZIRANI SASTOJCI KLINIČKIM STUDIJAMA POTVRĐENOG DJELOVANJA

250 mg kurkumin BCM-95

Kurkumin BCM-95 nije samo ekstrakt kurkume s 7 puta većom apsorpcijom već jedinstvena formulacija koja sadrži i eterično ulje kurkume ar-Turmerone . Ar-Tumerone djeluje na povećanje broja živčanih matičnih stanica te može blokirati aktivaciju neuroupalnih stanica mikroglije čime djeluje na neurodegenerativne bolesti mozga.

250 mg AKBA 10 ekstrakt boswellie serrate

Ekstrakt boswellie serrate standardiziran je na 10% AKBA (alfa-keto-tamjanska kiselina) i na manje od 5% β bosvelične kiseline. Udio β bosvelične kiseline u drugim ekstraktima je oko 20% a ona u biti ima pro-upalna svojstva. Smanjivanjem β bosvelične kiseline na manje od 5% udvostučuje se protuupalno djelovanje ekstrakta boswelle serrate.

Natural Fitoflex doista je dva u jedan proizvod jer uz primarno protuupalno djelovanje boswellie i kurkumina pruža i osebujno kliničkim studijama potvrđeno djelovanje zaštićene formulacije kurkumina BCM-95 (Alzheimerova i ostale neurodegenerativne bolesti, memorija, depresija i stres…)

UPUTE ZA UPOTREBU:

1 kapsula 2 puta dnevno nakon obroka.

Napomene: Čuvati od dohvata male djece. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Ne preporuča se trudnicama i dojiljama. NE preporučuje se kod bolesti žučnog mjehura i žučnih kamenaca. Osobe koje uzimaju antikoagulante trebaju prije uzimanja potražiti savjet liječnika ili ljekarnika. 

Povezani sadržaji:

Najbolji prijatelji vaše jetre

***** 

OSTEOARTRITIS

Kizhakkedath R.

Clinical evaluation of a formulation containing Curcuma longa and Boswellia serrata extracts in the management of knee osteoarthritis

Formulacija BCM&BS - kurkumin BCM-95 i ekstrakt Boswellie serrate procjenjivana je u djelovanju i sigurnosti kod pacijenata sa osteoartritisom i izravno uspoređivana sa COX-2 inhibitiorom lijekom trgovačkog naziva Celecoxib. U studiji je sudjelovalo 30 ispitanika sa osteoartiritisom koljena. Sigurnost uzimanja BCM&BS procjenjena je mjerenjem biokemijskih parametara u serumu, hematoloških parametara te i analizom urina. Svi su ispitanici dobro podnosili kapsule i nisu zabilježene nikakve neželjene nusupojave.

Formulacija kurkumina BCM-95 i ekstrakta boswellie serrate od 500 mg administrirana  dva puta dnevno  pokazala je klinički i statistički veće poboljšanje u ocjeni boli i fizičke funkcije kod pacijenata oboljelih od osteoartritisa od administriranja celecoxiba od 100 mg dva puta dnevno

Kurkumin BCM-95 i boswellia serrata formulacija sigurna je te nema nuspojava povezanih sa NSAID lijekovima kao što su čirevi na želucu, srčani problem i gastrointestinalno krvarenje.

 

REUMATOIDNI ARTRITIS

Chandran B, Goel A.

A randomized, pilot study to assess the efficacy and safety of curcumin in patients with active rheumatoid arthritis.

Četrdeset pet subjekta podjeljna su u tri skupine, BCM-95 kurkumin (500 mg) u jednoj skupini nesteroidni antiupalni lijek (Voltaren 50 mg) u drugoj i njihovu kombinaciju u trećoj skupini. Primarne i sekundarne mjerne točke bile su sniženje (DAS) 28 visine i ACR visine, parametara za procjenu stanja vezanih na zdravlje zglobova. Subjekti u sve tri skupine iskazali su statistički značajne promjene u visini DAS. BCM-95 skupina pokazala je najviši postotak poboljšanja u ukupnoj DAS i ACR visini (ACR 20, 50 i 70), rezultati su bili značajno bolji od nih u skupini nesteroidnog protuupalnog lijeka.Kurkumin BCM-95 se uz to pokazao sigurnim za uporabu i bez neželjnih nuspojava.

 

KRONIČNA BOLEST BUBREGA

Moreillon JJ1, Bowden RG, Deike E, Griggs J, Wilson R, Shelmadine B, Cooke M, Beaujean A.

The use of an anti-inflammatory supplement in patients with chronic kidney disease.

Kronične bolesti bubrega (CKD) karakterizirana je kontinuiranim smanjenjem bubrežne funkcije, pacijenti imaju povećanu upalu i smanjeni antioksidativni kapacitet. Cilj ovog istraživanja bio je procijeniti učinke biljnog dodatka kurkumina i boswellie serrate na sistemsku upalu i antioksidacijski status kod bolesnika koji nsu na dijalizi. Šesnaest bolesnika s CKD (56,0 ± 16,0 god, 171,4 ± 11,9 cm, 99,3 ± 20,2 kg) su nasumično odabrana za primanje kurkuma longa i Boswellia serrata ili placeba. Zaključak studije je bio da su Kurkumin i Boswellia serrata su sigurni i da se dobro podnose te da pomažau u snižavanju  razine upalnih citokina.

 

CHRONOVA BOLEST

Gerhardt H1, Seifert F, Buvari P, Vogelsang H, Repges R.

Therapy of active Crohn disease with Boswellia serrata extract H 15

Klinička studija sa 102 pacijenta usporedila je djelovanje ekstrakta boswellie serrate sa mesalazinom.

U skupini boswellia serrata ekstrakt bila su 44, a u skupini koja je dobivala mesalazin 39 pacijenta.Mjerena je promjena indexa aktivnosti Crohnove bolesti (CDAI) Kao primarni ishod mjeri promjenu indeksa aktivnosti Crohnove bolesti (CDAI) između stanja na početki i na kraju terapije

CDAI između statusa upisa i završetka terapije nakon tretmana s H15 smanjen je za 90, a nakon terapije mesalazin za 53 bodova.

Utvrđeno je da terapija ekstraktom boswellie serrate jednako uspješana kao terapija lijekom na recept. S obzirom na potvrđenu sigurnost i učinkovitost Boswellia serrata ekstrakta zaključeno je da je bolji od mesalazina  u smislu procjene koristi i rizika.

Još neka znanstvenim studijama potkrepljena djelovanja ekstrakta boswellie serrate i ekstrakta boswellie serrate + kurkumin su vezana na: kolorektalni rak, ulcerozni colitis i bronhijalnu astmu. 

SASTOJCI:

u dnevnoj dozi (dvije kapsule): BCM-95 500 mg(Curcuma Longa) (suhi ekstrakt 25:1 korjena kurkume stnd. kurkuminoida, kompleks ulja kurkume i sastavnica cijelog praha korjena kurkume), ekstrakt smole indijskog tamjanovca 500 mg (Boswellia serrata) stnd. na min. 75% bosveliknih kiselina, min. 10 %AKBA i >5% β bosvelične kiseline, biljna celuloza (kapsule).

Načelo čistih sastojaka: samo aktivni standardizirani sastojci (bez punila, konzervansa i boja). Pogodno za vegetarijance, vegane i dijabetičare.

Brand:
Sangreen
Primjena:
 • Antioksidans
 • Artroze
 • Čišćenje jetre
 • Depresija
 • Detoksikacija
 • Dijabetes
 • Dispepsija (loša probava)
 • Funkcija mozga
 • Gastritis
 • Giht
 • Koleretik
 • Loša probava
 • Nadutost
 • Osteoartritis
 • Potiče koncentraciju
 • Povišen kolesterol
 • Protuupalno
 • Regeneracija jetre
 • Reumatoidni artritis
 • Reumatske tegobe
 • Stres
 • Ulcerozni kolitis
 • Upaljeni i bolni zglobovi
 • Upalne bolesti crijeva
 • Žučni kamenci
Status na tržištu:
 • dodatak prehrani
Osobno koristim u kombinaciji sa omegama i boražinom i situacija je puno bolja !
Novije kliničke studije pokazale su kako je kombinacija ekstrakata Boswellie serrate i Curcume longe u dozi od dva puta na dan po 500 mg bila učinkovitija nego primjena selektivnog COX-2 inhibitora celecoxiba u dozi od 100 mg dva puta na dan, na 54 ispitanika, bez primijećene toksičnosti.
odličan prirodni lijek za reumatoidni artritis i osteoartritis. za dodatnu pomoć preporučam kombinaciju sa harpagofitom (vražjom kandžom). i omege je izuzetno bitno uzimati, u visokim dozama, kroz duže razdoblje.
jako brzo djeluje na bolove u zglobovima. bolje se osjećam nakon jako kratkog vremena, svega par dana. hvala i na super brzoj dostavi.
Isprobala sam ove kapsule po preporuci prijateljice zbog bola u ruci i u ramenu koja je nastala nakon nezgodnog pada. Ostala sam doista iznenadjena jer se bol znatno smanjila i pokretljivost ruke povecala vec nakon pola sata. Kao magistra farmacije mogu potvrditi da za bolove od upale i ukljestenja zivca nisam isprobala niti jedan drugi preparat koji djeluje tako brzo i ucinkovito.
Molimo kliknite na Prijava kako biste napisali osvrt.

Svojstva, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom životu. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Terra Organica d.o.o. nije odgovorna za njihovu točnost.

Eterična i biljna ulja, hidrolati i gline, osim onih kod kojih je to izričito naglašeno, u RH nisu registrirana kao hrana ili dodatak prehrani  (što ne znači da konkretan proizvod nije u EU registriran kao dodatak prehrani, hrana ili začinski ekstrakt za hranu - ove informacije smo  za većinu proizvoda naveli kao dodatne informacije u rubrici značajke, kao smjernice o kvaliteti proizvoda). Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za što će koristiti konkretan proizvod. Sva eterična ulja potrebno je razrijediti prije nanošenja na kožu.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja i hidrolata) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu (kao što uz ulje i brašno ne dolazi recept za baklavu). 

Kod nekih dodataka prehrani razlikuju se upute za uzimanje na hrvatskoj i originalnoj deklaraciji. To je rezultat različitih pravilnika o dodacima prehrani u različitim zemljama. Molimo držite se one doze koju Vam je preporučila stručna osoba.

Za primjenu eteričnih i biljnih ulja, hidrolata, glina, dodataka prehrani i ostalih proizvoda u terapeutske svrhe potražite savjet liječnika / fitoaromaterapeuta.

Recenzije korisnika odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Terra Organica nije odgovorna za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Podaci o proizvodima na web shopu (uključujući fotografije) informativnog su karaktera i trudimo se ažurirati ih u skladu s promjenama od strane proizvođača. Zbog mogućih odstupanja molimo vas da prije uporabe proizvoda pročitate točne informacije na samom proizvodu.

 

Gdje kupiti?
Osim putem internet trgovine, proizvode je moguće kupiti u našem dućanu u Zagrebu, u Bauerovoj 16, od pon-pet 09:00-20:00 te subotom 09:00-14:00. Raspoloživost u dućanu je jednaka raspoloživosti na webu.
Načini plaćanja
Narudžbe predane putem internet trgovine mogu se platiti uplatom na račun, kartično ili pouzećem (uz naknadu od 15 kn). Način plaćanja se bira kod završetka kupnje.
Dostava
Dostava je besplatna za narudžbe iznad 300,00 kn (naknada za plaćanje pouzećem iznosi 15,00 kn). Isporuka najčešće unutar 1-3 radna dana. Dostavljamo samo unutar Hrvatske.

Povezani sadržaji

Kurkuma kao lijek za depresiju?

Jun 6, 2017 Ljekovito bilje i dodaci prehrani
Nedavno objavljeno kliničko ispitivanje teškog depresivnog stanja pokazalo je da uzimanje kurkumina BCM-95 patentirane i standardizirane formulacije u dozi od 500mg dva puta dnevno ima iste učinke kao lijek fluoksetin (generički Prozac) i to bez...
Nastavi čitati

Tamjan - od parfema i kozmetike do bolnih zglobova

May 6, 2014 Aromaterapija
Klinička studija koja je dokazala povoljno djelovanje ekstrakta tamjanovca na osteoartritis, pokazala je značajno poboljšanje pri fizičkim aktivnostima, smanjenu jutarnju ukočenost, smanjenje smetnji pri kretanju, smanjenje intenziteta boli,...
Nastavi čitati