NAC N-Acetyl-Cysteine 600 mg x 100 kapsula - Swanson

SW854T
NAC pomaže sprečavanju nuspojava pri uzimanju lijekova i izloženosti toksičnim kemikalijama. Dobro ga je uzimati kod svih bolesti i upalnih stanja respiratornog sustava, posebice kod KOPB-a, sinusitisa, kašlja, odnosno uvijek kada postoji prekomjerna sluz.
159,90 kn
(PDV uključen)
+
 • Trošak dostave
 • Načini plaćanja
 • Gdje kupiti?

NAC (N-Acetyl-Cysteine), 100 kapsula

Oblik aminokiseline cistein koji sudjeluje u sintezi glutationa, izuzetno snažnog staničnog antioksidansa. 

Dodaci NAC-a pridonose popravljanju krvnog tlaka (opuštaju krvne žile), masnoća u krvi te omjera kolesterola. Djelotvoran je kod kolitisa i gubitka kose u žena. 

NAC pomaže sprečavanju nuspojava pri uzimanju lijekova i izloženosti toksičnim kemikalijama i pomaže smanjiti sluz u tijelu (pomoć kod respiratornih bolesti).

Njegova najvažnija uporaba je kod svih bolesti i upalnih stanja respiratornog sustava, posebice kod KOPB-a, sinusitisa, kašlja, odnosno uvijek kada postoji prekomjerna sluz.

Zbog utjecaja na razgradnju biofilma, koristi se i kod infekcije Helycobacter pylori, kao i infekcija mokraćnog sustava.

Način primjene: 

Jedna kapsula na dan ili po preporuci stručne osobe.

Sastav:

Sastojci u dnevnoj dozi (1 kapsula):

Sastojak Količina
NAC (N-acetil cistein) 600 mg

UPOZORENJA:

Dodatak prehrani. Nije zamjena za uravnoteženu i raznovrsnu prehranu. Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom. 

Ako uzimate bilo koji od navedenih lijekova, ne smijete uzimati suplemente cisteina bez liječničkog nadzora: ACE – inhibitori (kaptopril, enlapril, lisinopril, fosinopril), imunosupresivi, cisplatin i doksorubicin, nitroglicerin i izosorbid, oksikonazol.

Supplement Facts

Serving Size 1 Capsule

 Amount Per Serving% Daily Value
N-Acetyl-Cysteine (NAC) 600 mg *

*Daily Value not established.

Other ingredients: Gelatin, magnesium stearate.

Suggested Use: As a dietary supplement, take one capsule per day with water or as recommended by your healthcare provider.

WARNING: Do not take this product if you are pregnant or nursing. Consult your healthcare provider before use if you are taking any prescription medication or if you have a medical condition. Discontinue use if you experience gastrointestinal discomfort.

Brand:
Swanson
Pakiranje:
100 kapsula/tableta
Primjena:
 • Antioksidans
 • Astma
 • Bakterijske infekcije dišnog sustava
 • Bronhitis
 • Čišćenje jetre
 • Cistitis
 • Detoksikacija
 • Gripa
 • Helicobacter pylori
 • Hipertenzija
 • Kašalj
 • KOPB
 • Makularna degeneracija
 • Mukolitik
 • Otitis (upala uha)
 • Potiče rast kose
 • Povišen kolesterol
 • Regeneracija jetre
 • Sinusitis
 • Trigliceridi
 • Virusne infekcije dišnog sustava
 • Zdravlje očiju
Status na tržištu:
 • dodatak prehrani
Na preporuku gđe magistre, s ovim sam se riješila dugotrajne infekcije sa Helicobacter pylori. Uzimala sam NAC zajedno s kapsulama origana i mastikom. Origano i NAC tri tjedna, a cijelo vrijeme + još mjesec dana i mastiku. Sada mastiku uzimam samo ponekad.
Odlično uz bromelain kod upale sinusa. Inhalacije eteričnim uljima + kombinacija NAC-a i bromelaina vrlo brzo pomaže.
NAC štiti organizam od toksičnog djelovanja nekih lijekova i kemikalija, te štiti jetru i mozak od oštećenja koja nastaju pod utjecajem alkohola, cigareta i štetnih tvari iz zagađenog zraka.

Oblik aminokiseline cistein koji sudjeluje u sintezi glutationa, izuzetno snažnog staničnog antioksidansa čija je antioksidativna pomoć naročito važna kod HIV-a. Stimulira regulaciju tlaka opuštanjem krvnih žila, smanjenjem razine kolesterola i lipida, uklanjanje krvnih ugrušaka iz žila, pa se preporuča kod povišenog krvnog tlaka, masnoća u krvi te omjera kolesterola. Pomaže u detoksikaciji jetre, kolitisa i gubitka kose u žena. Djeluje na razlaganje sluzi pa je indiciran kod respiratornih bolesti i poremećaja disanja, astme, KOPB-a, sportaša, srčanih bolesti gdje pomaže smanjivanje lipoproteina. Naročito se preporučuje pušačima i osobama s respiratornim tegobama (astma, fibroza).

Iako su dokazi ograničeni, NAC je predložen i za tretman sljedećih bolesti: smanjenje simptoma kod Sjögrenovog sindroma, astme, cistične fibroze i emfizema, prevencija razvoja raka kolona i makularne degeneracije, podizanje HDL kolesterola, pomoć u povećavanju plodnosti s drugim lijekovima u tretmanu policističnih jajnika, poboljšanje ishoda kod djece s cerebralnom adrenoleukodistrofijom, pomoć kod ovisnosti o kokainu, pomoć kod shizofrenije i ovisnosti o kockanju, smanjenje rizika od raka pluća kod pušača.
Molimo kliknite na Prijava kako biste napisali osvrt.

Svojstva, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom životu. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Terra Organica d.o.o. nije odgovorna za njihovu točnost.

Eterična i biljna ulja, hidrolati i gline, osim onih kod kojih je to izričito naglašeno, u RH nisu registrirana kao hrana ili dodatak prehrani  (što ne znači da konkretan proizvod nije u EU registriran kao dodatak prehrani, hrana ili začinski ekstrakt za hranu - ove informacije smo  za većinu proizvoda naveli kao dodatne informacije u rubrici značajke, kao smjernice o kvaliteti proizvoda). Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za što će koristiti konkretan proizvod.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja i hidrolata) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu (kao što uz ulje i brašno ne dolazi recept za baklavu). 

Dodaci prehrani nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života. Ukoliko uzimate bilo kakve lijekove, trudni ste ili dojite, prije uzimanja dodataka prehrani molimo konzultirati se sa svojim liječnikom.

Kod nekih dodataka prehrani razlikuju se upute za uzimanje na hrvatskoj i originalnoj deklaraciji. To je rezultat različitih pravilnika o dodacima prehrani u različitim zemljama. Molimo držite se one doze koju Vam je preporučila stručna osoba.

Za primjenu eteričnih i biljnih ulja, hidrolata, glina, dodataka prehrani i ostalih proizvoda u terapeutske svrhe potražite savjet liječnika / fitoaromaterapeuta.

Recenzije korisnika u rubrici "ISKUSTVA" odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Terra Organica nije odgovorna za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Gdje kupiti?
Osim putem naše internet trgovine, proizvode je moguće kupiti i u našem dućanu u Zagrebu, Antuna Bauera 16, od pon-pet 09:00-20:00 te subotom od 09:00-14:00.
Naručivanje
Osim putem internet trgovine, narudžbu možete predati i na broj 01/5576-044 (u slučaju krajnje nužde ;)), radnim danom 09:00-16:00. Broj služi isključivo za predaju narudžbi.
Načini plaćanja
Narudžbe predane putem internet trgovine mogu se platiti pouzećem, uplatom na račun ili karticama. Način plaćanja se bira kod završetka kupnje.
Dostava
Izbor između isporuke dostavnom službom ili preuzimanja u našem dućanu vrši se na kraju kupnje. Dostava je besplatna za narudžbe iznad 300,00 kn. Dostava se vrši samo unutar Hrvatske.

Povezani sadržaji

Kako prirodnim preparatima stati na kraj Helicobacter pylori

Mar 6, 2019 Zdravlje
Studije su pokazale da su pacijenti koji nisu adekvatno liječili infekciju želuca prouzrokovanu H. pylori skloniji oboljevati od karcinoma želuca stoga je jako važno na vrijeme se suočiti sa ovom neugodnom bolešću. Danas je tržište prepuno...
Nastavi čitati

Eteričnim uljima protiv upale sinusa

Oct 22, 2014 Aromaterapija
Dolaskom hladnijeg vremena sve češće se susrećemo s dišnim bolestima. Jedna od takvih poteškoća je sinusitis odnosno upala sinusa. Iako sinusitis može biti prisutan tijekom cijele godine, najčešće se javlja tijekom hladnih mjeseci. Na sreću,...
Nastavi čitati