Methyl Folate (5-MTHF) 400 mcg x 30 kapsula - Swanson

SWU758T
Folati mogu osigurati hranjivu potporu za normalno zdravlje u procesu dijeljenja stanica (DNK sinteze), sinteze aminokiselina, metabolizma homocisteina, stvaranja krvi, funkcije imunološkog sustava, psihološke funkcije, smanjivanja umora i iscrpljenosti te rasta majčinog tkiva tijekom trudnoće.
59,90 kn
(PDV uključen)
+
 • Trošak dostave
 • Načini plaćanja
 • Dostupnost u dućanu
Swansonov Folate (5-Methyltetrahydrofolic Acid) aktivni je oblik folata, proizveden uz pomoć Quatrefolic tehnologije koja osigurava višu koncentraciju aktivnog folata u krvi od obične folne kiseline jer je odmah u aktivnoj formi, stoga ju organizam odmah može u potpunosti koristiti.

Značajke proizvoda

 • 400 μg folata kao (6S)-5-metiltetrahidrofolna kiselina (5-MTHF) 
 • 1 kapsula dnevno 
 • vegetarijanska formula

Prednosti formule

 • 5-MTHF je biološki aktivan i bioraspoloživ oblik 
 • Swanson Methyl Folate proizvod sadrži soli glukozamina oblika 5-MTHF


Folati mogu osigurati hranjivu potporu za normalno zdravlje u procesu dijeljenja stanica (DNK sinteze), sinteze aminokiselina, metabolizma homocisteina, stvaranja krvi, funkcije imunološkog sustava, psihološke funkcije, smanjivanja umora i iscrpljenosti te razvoja ploda tijekom trudnoće.

Upute za upotrebu: Uzima se 1 kapsula na dan s čašom vode uz obrok

Napomene: Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze se ne smiju prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Trudnice i dojilje bi se trebale posavjetovati sa liječnikom prije uzimanja ovog preparata.

Sastojci u preporučenoj dnevnoj dozi (1 kapsula): 400 µg DFE (Quatrefolic® [6S]-5-metiltetrahydrofolična kiselina koja je ekvivalent 800 µg [6S]-5-metiltetrahidrofoličnoj kiselini, glukozaminskoj soli)

Sastojci: DFE (Quatrefolic® [6S]-5-metiltetrahydrofolična kiselina), brašno smeđe riže, hidroksipropil metil celuloza (vege kapsula), tvar za sprječavanje zgrudnjavanja: magnezijev stearat

Upute za upotrebu: Uzima se 1 kapsula na dan s čašom vode uz obrok

Brand:
Swanson
Pakiranje:
30 tableta/kapsula
Primjena:
 • Anemija
 • Funkcija mozga
 • Imunitet
 • Kronični umor
 • Stres
Status na tržištu:
 • dodatak prehrani
Ostale značajke:
 • pogodno za vegane
Naziv folat je ime koje objedinjuje sve derivate pteroinske kiseline koji pokazuju vitaminsku aktivnost kod ljudi. Spadaju u vitamine B kompleksa, a poznatiji su pod nazivom vitamin B9, a koji su važni za proizvodnju energije, metabolizam aminokiselina i nukelinskih kiselina. Ime dolazi od riječi folium, što je latinska riječ za lišće, jer su folati prvenstveno bili izolirani iz špinata. Folna kiselina, međutim, nije uobičajeni prirodni fziološki oblik tog vitamina i nije metabolički aktivna - sintetski je spoj folata koji se koristi u dodacima prehrani i dodatno obogaćenoj hrani zbog svoje povećane stabilnosti. Ona je početna molekula u stvaranju tetrahidrofolne kiseline (tetrahidrofolata). Biološki aktivni oblici folata su reducirani metaboliti folne kiseline – tetrahidrofolati koji predstavljaju koenzime za prijenos C1-jedinica (poput metilne, formilne, metilenske ili metenilne skupine) potrebne za sintezu DNA. Dobar izvor folata su mahunarke, špinat, prokulica te pivski kvasac.
Folati osiguravaju hranjivu potporu za normalno zdravlje u procesu dijeljenja stanica (DNK sinteze), sinteze aminokiselina, metabolizma homocisteina, stvaranja krvi, funkcije imunološkog sustava, psihološke funkcije, smanjivanja umora i iscrpljenosti te rasta majčinog tkiva tijekom trudnoće. metilni folati – Tijelo ne može samo proizvesti folate pa se oni moraju unijeti putem prehrane. Treba naglasiti da folati iz hrane nisu biološki aktivni već moraju biti razbijeni jetrom. Taj proces stvara tetrahidrofolate, odnosno metilne folate - oblik folata kojeg ljudsko tijelo može iskoristiti. Istraživanja su pokazala da metilni folati mogu folate tijelu isporučiti odmah, bez potrebe za pretvorbom.
Također ne prikrivaju nedostatak vitamina B12 te ne dolazi do intolerancije. Stoga, metilni folati nude zaista učinkovitu alternativu dopunjavanju folata širokoj populaciji, uključujući one s genetskim MTHFR faktorom te čitavom nizu zdravstvenih problema poput poremećaja raspoloženja, redukcije homocisteina, dijabetičke periferne neuropatije, poremećaja kože te posebno tijekom perikoncepcijskog razdoblja unutar kojeg ima nedvojbeno značajnu ulogu u prevenciji malformacija neuralne cijevi kod novorođenčadi.
Biološki aktivan i bioraspoloživ, prirodni oblik folata koji tijelo može apsorbirati direktno bez pretvorbe.
Molimo kliknite na Prijava kako biste napisali osvrt.

Svojstva, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom životu. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Terra Organica d.o.o. nije odgovorna za njihovu točnost.

Eterična i biljna ulja, hidrolati i gline, osim onih kod kojih je to izričito naglašeno, u RH nisu registrirana kao hrana ili dodatak prehrani  (što ne znači da konkretan proizvod nije u EU registriran kao dodatak prehrani, hrana ili začinski ekstrakt za hranu - ove informacije smo  za većinu proizvoda naveli kao dodatne informacije u rubrici značajke, kao smjernice o kvaliteti proizvoda). Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za što će koristiti konkretan proizvod. Sva eterična ulja potrebno je razrijediti prije nanošenja na kožu.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja i hidrolata) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu (kao što uz ulje i brašno ne dolazi recept za baklavu). 

Kod nekih dodataka prehrani razlikuju se upute za uzimanje na hrvatskoj i originalnoj deklaraciji. To je rezultat različitih pravilnika o dodacima prehrani u različitim zemljama. Molimo držite se one doze koju Vam je preporučila stručna osoba.

Za primjenu eteričnih i biljnih ulja, hidrolata, glina, dodataka prehrani i ostalih proizvoda u terapeutske svrhe potražite savjet liječnika / fitoaromaterapeuta.

Recenzije korisnika odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Terra Organica nije odgovorna za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Podaci o proizvodima na web shopu (uključujući fotografije) informativnog su karaktera i trudimo se ažurirati ih u skladu s promjenama od strane proizvođača. Zbog mogućih odstupanja molimo vas da prije uporabe proizvoda pročitate točne informacije na samom proizvodu.

 

Gdje kupiti?
Osim putem internet trgovine, proizvode je moguće kupiti u našem dućanu u Zagrebu, u Bauerovoj 16, od pon-pet 09:00-20:00 te subotom 09:00-14:00. Raspoloživost u dućanu je jednaka raspoloživosti na webu.
Načini plaćanja
Narudžbe predane putem internet trgovine mogu se platiti uplatom na račun, kartično ili pouzećem (samo registrirani kupci, uz naknadu od 15 kn). Način plaćanja se bira kod završetka kupnje.
Dostava
Dostava je besplatna za narudžbe iznad 300,00 kn (naknada za plaćanje pouzećem iznosi 15,00 kn). Isporuka najčešće unutar 1-3 radna dana. Dostavljamo samo unutar Hrvatske.

Povezani sadržaji

Eterična ulja uspješno liječe HPV te bakterijske i gljivične vaginalne infekcije

Oct 16, 2009 Aromaterapija
Gotovo svaka žena susrela se sa vaginalnom infekcijom jednom ili više puta u životu, a neke se bore i sa kroničnim upalama genitalnog trakta uzrokovanih infekcijom. Upala može biti izazvana različitim mikroorganizmima, kao i kemijskim i fizičkim...
Nastavi čitati