MCT ulje (iz kokosovog ulja) 250 mL - Soul Food

SF055

MCT ulje je lako probavljivo i organizam ga direktno šalje u jetru, gdje dolazi do termogenog efekta (povećavanje proizvodnje topline u tijelu) i mogućnosti da pozitivno djeluje na promjenu metabolizma.

49,90 kn
(PDV uključen)
+
 • Trošak dostave
 • Načini plaćanja
 • Dostupnost u dućanu

MCT ulje se može se dobiti kako od kokosovog tako i od palminog ulja. Soul Food MCT ulje dobiveno je od 100% kokosovog ulja.

Kako ga tijelo u načelu prepoznaje kao čistu energiju neće ga spremati u masno tkivo iz kojeg razloga je odlično upravo za sve fizički aktivne osobe, sportaše i rekreativce. 

DOBROBITI MCT ULJA

MCT ulje je lako probavljivo i organizam ga direktno šalje u jetru, gdje dolazi do termogenog efekta (povećavanje proizvodnje topline u tijelu) i mogućnosti da pozitivno djeluje na promjenu metabolizma.

MCT tijelo prepoznaje kao čistu energiju, odnosno “gorivo za radni pogon “umjesto da ga skladišti u masno tkivo.

MCT je zasićena masnoća srednje dugog lanca te je lakše se probavljiva od masnoća dugog lanca.

MCT ima antioxidativna svojstva te hrani mozak.

Način primjene

Može se koristiti u pripremi različitih namirnica, kao salatno ulje, u omiljenom smoothieju ili u jutarnjoj kavi.Preporučeno 1 do optimalno 3 žlice na dan.

Masne kiseline srednje dugog lanca pomažu::

 • u održavanju željene tjelesne mase zbog dugotrajnog osjećaja sitosti koju ti pružaju
 • povećava rezultate fizičke aktivnosti tako da tijelo brže izgara nataložene masnoće
 • iskustvu lakšeg probavljanja hrane
 • osjećaju više razine energije
 • apsorbiranju nutijenata iz hrane koji su topivi u mastima
 • u borbi protiv infekcija
 • u balansiranju nivoa hormona

Pakiranje

250 ml/neto

Zemlja podrijetla

Filipini / poljoprivreda van EU

Uvjeti čuvanja

Čuvati na suhom, hladnom i tamnom mjestu, izvan dohvata djece.

Sastojci

100% MTC kokosovo ulje

Pakiranje

250 ml/neto

Zemlja podrijetla

Filipini / poljoprivreda van EU

Uvjeti čuvanja

Čuvati na suhom, hladnom i tamnom mjestu, izvan dohvata djece.

Sastojci

100% MTC kokosovo ulje

Brand:
Soul Food
Pakiranje:
250 mL
Status na tržištu:
 • hrana
Indikacije: MCT ulje je indicirano kod malapsorpcije masti i ostalih dokazanih malapsorcijskih sindroma (npr. cistična fibroza, kronično jetreno oboljenje), metaboličkih poremećaja u kojima treba izbaciti iz prehrane dugolančane masne kiseline, epilepsije koja ne reagira na standardnu terapiju lijekovima provođenjem tzv. ketogene dijete.

Važno upozorenje: Koristi se samo pod medicinskim nadzorom. Pogodno za dojenčad, djecu i odrasle, ali se ne koristi kao jedini izvor prehrane. Nije za parenteralnu primjenu.

Upotreba: Liječnik propisuje dnevnu dozu MCT ulja koja ovisi o dobi, težini i kliničkom stanju pacijenta. MCT ulje mora se uvoditi postupno u dijetu jer prebrzo uvođenje prevelike količine MCT ulja može izazvati mučninu, povraćanje i/ili proljev. Propisana dnevna količina treba se podijeliti u nekoliko doza i uzima se uz jelo ili dodaje u obrok. MCT ulje se može koristiti kao fortifier – energetski ugušćivač čime se povećava energetska vrijednost obroka.
MCT ulje se može koristiti kao sastavni dio modulirane prehrane uzete oralno ili nazogastrično. MCT ulje se dobro miješa s drugim tekućinama, može se upotrebljavati kao ulje za kuhanje te kao zamjena za sve masnoće, npr. maslac, margarin, majonezu ili dresing za salatu.
Molimo kliknite na Prijava kako biste napisali osvrt.

Svojstva, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom životu. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Terra Organica d.o.o. nije odgovorna za njihovu točnost.

Eterična i biljna ulja, hidrolati i gline, osim onih kod kojih je to izričito naglašeno, u RH nisu registrirana kao hrana ili dodatak prehrani  (što ne znači da konkretan proizvod nije u EU registriran kao dodatak prehrani, hrana ili začinski ekstrakt za hranu - ove informacije smo  za većinu proizvoda naveli kao dodatne informacije u rubrici značajke, kao smjernice o kvaliteti proizvoda). Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za što će koristiti konkretan proizvod. Sva eterična ulja potrebno je razrijediti prije nanošenja na kožu.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja i hidrolata) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu (kao što uz ulje i brašno ne dolazi recept za baklavu). 

Dodaci prehrani nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života. Ukoliko uzimate bilo kakve lijekove, trudni ste ili dojite, prije uzimanja dodataka prehrani molimo konzultirati se sa svojim liječnikom.

Kod nekih dodataka prehrani razlikuju se upute za uzimanje na hrvatskoj i originalnoj deklaraciji. To je rezultat različitih pravilnika o dodacima prehrani u različitim zemljama. Molimo držite se one doze koju Vam je preporučila stručna osoba.

Za primjenu eteričnih i biljnih ulja, hidrolata, glina, dodataka prehrani i ostalih proizvoda u terapeutske svrhe potražite savjet liječnika / fitoaromaterapeuta.

Recenzije korisnika u rubrici "ISKUSTVA" odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Terra Organica nije odgovorna za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Gdje kupiti?
Osim putem internet trgovine, proizvode je moguće kupiti u našem dućanu u Zagrebu, u Bauerovoj 16, od pon-pet 09:00-20:00 te subotom 09:00-14:00. Raspoloživost u dućanu je jednaka raspoloživosti na webu.
Načini plaćanja
Narudžbe predane putem internet trgovine mogu se platiti uplatom na račun, kartično ili pouzećem. Način plaćanja se bira kod završetka kupnje.
Dostava
Dostava je besplatna za narudžbe iznad 300,00 kn. Isporuka najčešće unutar 1-3 radna dana. Dostavljamo samo unutar Hrvatske.

Povezani sadržaji

MCT i vitamin D3 poboljšavaju kognitivnu funkciju starijih

Jun 15, 2019 Ljekovito bilje i dodaci prehrani
Stvaranje masnih kiselina srednje duljine lanca (MCFA) iz MCT-a dovodi do brzog stvaranja ketona zaslužnih za sintezu fosfolipida i napajanje mozga, pa bi MCT mogao biti idealan dodatak prehrani za poboljšanje kognitivne funkcije osoba starije dobi.
Nastavi čitati